روز جهانی ماما و کارگر در بیمارستان مریم

«دنیا امروزه بیش از پیش به ماماها نیاز دارد؛ آنها مدافعان حقوق زنان هستند». هر ساله در روز ۱۵ اردیبهشت مصادف با ۵ام می روز جهانی ماماست. ایدۀ بزرگداشت و قدردانی از ماما برای اولین بار در سال ۱۹۹۱ و در هلند شکل گرفت و در سال ۹۳ برای اولین بار در ایران و سایر نقاط دنیا جشن گرفته شد.

روز بین‌المللی ماما هر ساله در سطح جهانی به منظور یادآوری و افزایش آگاهی در مورد خدمات آنها به بیماران و برجسته شدن نقش آنها در ارتقاء سلامت، در بیش از ۵۰ کشور دنیا جشن گرفته می‌شود.

آمارها نشان داده‌اند که حدود ۳۵۰۰۰۰ زن در هر سال به دلیل خطرات حاملگی و یا در هنگام تولد نوزاد جان خود را از دست می‌دهند؛ در حدود ۲ میلیون نوزاد پس از تولد یا در عرض ۲۴ ساعت بعد زمان تولد و در حدود ۲٫۶ میلیون تولد نوزاد مرده گزارش شده است. این میزان مرگ و میر را می‌توان با اضافه کردن برخی اقدامات احتیاطی و ایمنی برای زنان باردار و نوزادان کاهش داده و مانع آن شد.

همچنین به دلیل نزدیکی این مناسبت با روز جهانی کارگر که در ۱۱ اردیبهشت مصادف با ۱ام می است، به پاس قدردانی از زحمات بی‌دریغ کارگران و به منظور ایجاد برخی از تلاش‌های مثبت در راستای سلامتی کشور، روز جهانی ماما و کارگر هر ساله برای یادآوری و افزایش آگاهی در مورد نقش این دو قشر پرتلاش جامعه، در بیمارستان و زایشگاه مریم برگزار می‌شود.