در مورد کلینیک درد بیمارستان مریم

در این کلیپ، در خدمت آقای دکتر سیامک مرادی (فوق‌تخصص رشتۀ درد) هستیم تا در مورد رشتۀ درد و نحوۀ عملکرد آن اطلاعاتی را در اختیار ما قرار دهند.

طبق فرمایشات ایشان، سابقۀ فعالیت این رشته، به حدود سی ‌سال پیش می‌رسد. حدود سی سال است که در کشورهای مختلفی مانند آمریکا و کانادا، از این علم برای بهبود و درمان بیماران استفاده می‌کنند. در ایران، پزشکان حرفه‌ای ما توانستند از حدود ۱۰ الی ۱۲ سال پیش با گذراندن دوره‌های مختلف، رشتۀ درد را وارد این کشور کنند، رشتۀ درد، یکی از جوان‌ترین و پرکاربردترین رشته‌ها در ایران است.

شاید تا به‌حال، هیچ تدبیری برای درد بعد از عمل یا بعد از تروما اندیشیده نشده بود، با به‌وجود آمدن کلینیک‌های درد، مسئولیت چنین برنامه‌هایی به این مراکز اختصاص یافت. تمرکز این کلینیک یا کلینیک مدیریت درد بر تشخیص و کنترل درد مزمن است.

تیم درمانی کلینیک درد بیمارستان مریم، شامل افراد زیر است:

• پرستاران
  • روانشناسان
  • فیزیوتراپیست
  • متخصص طب ورزشی
  • فوق‌تخصص درد
  • متخصص مغز و اعصاب

این رشته، برای افرادی کاربرد دارد که، از دردهای مزمن رنج می‌برند، دردهایی مانند:

• درد ستون‌فقرات
  • دردهای مفاصل گردنی
  • دردهای مفاصل کمری
  • دردهای مفاصل لگن
  • آرتروز مفاصل زانو
  • آرتروز شانه
  • سردردهای مزمن که با درمان‌های داروئی کنترل نمی‌شود.
  • دردهای بیماری‌های صعب‌العلاج یا سرطان که درمان‌های معمول، برای کاهش درد، پاسخ نمی‌دهد.

متخصصان درد با بهره‌گیری از این رشته، می‌توانند روش‌های کنترلی را برای بهبود این دردها ارائه دهند. مراجعین کلینیک درد بیمارستان مریم، دارای سنین مختلفی هستند و صرفا افراد میانسال برای تسکین دردهایشان، مراجعه نمی‌کنند بلکه افراد جوان هم برای درمان کمردرد و دردهای مختلف نیز مراجعه می‌کنند.

خدماتی که در این مرکز انجام می‌شود، شامل موارد زیر است:

• تزریق اپیدورال
  • درمان دیسک کمر
  • لیزر دیسک کمر
  • دیسکوژل گردن و کمر
  • آندوسکوپی دیسک
  • بلوک‌های عصبی
  • درمان دردهای عصب سه قلو
  • رادیوفرکوئنسی ستون‌فقرات
  • کنترل دردهای پس از جراحی
  • کنترل دردهای بیماران سرطانی
  • تزریق زانو
  • تزریق شانه
  • سردردهای مقاوم در برابر درمان
  • محرک‌های نخاعی
  • پمپ‌های داخل نخاعی
  • سلول‌های بنیادی
  • لیزر پرتوان

بیمارانی که به کلینیک درد مراجعه می‌کنند، طی چند مرحله، درمان می‌شوند:

مرحلۀ یک

در قدم اول، پزشک متخصص درد، برای درمان، دارو تجویز می‌کند. درمان‌های دارویی برای برخی از افراد پاسخ مثبت می‌دهد و دردهایشان کنترل می‌شود. این افراد بعد از مصرف دارو، از شدت دردهایشان کاسته می‌شود و می‌توانند به فعالیت‌های روزمرۀ زندگی‌شان بازگردند.

مرحلۀ دوم

متخصصان درد، برای درمان دردهای این دسته از بیماران، از روش‌های غیرتهاجمی استفاده می‌کنند. این روش‌های درمانی، عبارتند از آب‌درمانی، فیزیوتراپی و کاردرمانی که باعث افزایش حرکت یا فعالیت مفاصل، تقویت عضلات ستون‌فقرات یا اندام‌ها می‌شود.

مرحلۀ سوم

آخرین مرحلۀ درمانی، شامل استفاده از روش‌های کم‌تهاجمی یا اعمال جراحی بسته، مانند تزریق‌هایی در ریشۀ اعصاب است.

این مراکز درمانی، با هدف کاهش درد بیماران و بالا بردن کیفیت زندگی آنها تأسیس می‌شود. ما مفتخریم که توانستیم این بخش در بیمارستان و زایشگاه مریم را به‌عنوان اولین کلینیک درد در استان البرز، فعال کنیم. خوشبختانه بیمارستان مریم، با امکانات گسترده‌ای که در اختیار متخصصان درد گذاشته است و همکاری خوبی که با آنها دارد، این امید را در دل ما زنده نگه داشته است که ما هم می‌توانیم خدماتی که در شهرهای دیگر ارائه می‌شود را در اختیار مردم عزیز کرج نیز بگذاریم.