زایمان طبیعی یا سزارین؛ کدام بهتر است؟

با توجه به صحبت‌های پزشکان جراح و متخصص زنان کرج در بیمارستان و زایشگاه مریم:

بسیاری از مادران در طول بارداری به نوع زایمان بیشترین توجه را دارند. زایمان طبیعی یا سزارین؛ کدام بهتر است؟ این سؤال دغدغۀ تمام مادران باردار است. در این مقاله به بررسی تمام جوانب آن خواهیم پرداخت.

زایمان طبیعی

زایمان طبیعی به طور معمول یک روند فیزیولوژیک است. این فرایند اگرچه با درد زیادی همراه است اما زمانی‌ که سیر طبیعی خود را طی کند، درد آن قابل تحمل خواهد بود. در صورت آگاهی مادر از روند طبیعی زایمان و مدیریت درست عامل زایمان، روند زایمان به‌ خوبی پیش می‌رود و یکی از لذت‌‌بخش‌ترین تجربیات مادر خواهد بود.

شاید اولین علت تمایل مادران به سزارین ترس از زایمان طبیعی باشد که به‌صورت ترس از درد و نگرانی از کمبود امکانات در هنگام زایمان طبیعی نمایان خواهد شد. مادر باید مطمئن باشد که در هر ساعتی زمان زایمان فرا رسد، همانند سزارین شرایط بیمارستان فراهم بوده و او می‌تواند در شرایط مناسب به طور طبیعی زایمان کند. از سوی دیگر فراهم بودن امکانات برای زایمان طبیعی بی درد در همۀ ساعات شبانه روز وجود دارد.

زایمان طبیعی یا سزارین؛ کدام بهتر است؟

زایمان سزارین

سزارین یک عمل جراحی بزرگ است که طی آن خطر خونریزی، عفونت، نیاز به تزریق خون و خطر ناشی از بیهوشی درمان سزارینی وجود دارد. از طرفی مدت زمان بستری مادر بعد از زایمان طبیعی کمتر است. افرادی که زایمان طبیعی دارند به دلیل درد کمتر، شیردهی موفق‌تری نیز دارند. همچنین این افراد تناسب اندام خود را با انجام ورزش‌های مناسب، سریع از مادران سزارینی به دست آورده و زودتر به زندگی عادی و کار روزمره خود باز می‌گردند.

زایمان طبیعی یا سزارین

زایمان طبیعی از نظر اقتصادی نیز به نفع خانواده و جامعه است، در مقابل سزارین باعث خسارت مالی به خانواده و سیستم بهداشتی می‌شود. مادران باردار باید با آموزش کافی و مناسب، ترس و هراس بی‌مورد از زایمان طبیعی را کنار بگذارند و برای اطمینان از سیر طبیعی حاملگی، تأمین سلامتی خود و نوزادانشان حتماً به طور پیوسته به متخصص زنان مراجعه و به توصیه‌های آنان عمل کنند.

این افراد باید اطمینان داشته باشند که در همۀ ساعات شبانه روز دسترسی به متخصص زنان و زایمان، بیهوشی و روش‌های بی‌دردی و انجام سزارین اورژانس وجود دارد.

زایمان طبیعی همیشه ارجح است اما در صورت وجود برخی شرایط با بیماری‌ها در خانم باردار، متخصص زنان سزارین را توصیه می‌نماید که در این صورت مادر تحت سزارین برنامه‌ریزی شده قرار می‌گیرد. مادران و خانواده‌ها باید از خطرات و فواید زایمان طبیعی و سزارین آگاهی داشته باشند. هر زایمان طبیعی ممکن است با صلاحدید متخصص زنان و زایمان به سزارین بیانجامد.

jamejam
  1. mehrvar
    mehrvar گفته:

من سال گذشته به روش طبیعی در بیمارستان مریم زایمان کردم و خیلی راضی بودم.
    از دکتر خوبم خانم دکتر بهنام تشکر می کنم.

پاسخ