آمادگی قبل از آزمایش خون و آزمایش ازدواج

blood test
آمادگی قبل از آزمایش خون

زمانی که پزشک از شما انجام آزمایش خاصی را در خواست می‌کند، آمادگی قبل از آزمایش خون مهم است. قبل از انجام دادن تست خون برای بررسی موارد مختلف، باید به برخی از نکات از جمله غذا نخوردن و آب ننوشیدن دقت داشته باشید.

اما، بسته به این که چه نوع آزمایشی را انجام می‌دهید، همیشه لازم نیست قبل از آزمایش خون ناشتا باشید. در این مقاله توضیحات لازم و نکات ضروری را در رابطه با توصیه‌های قبل از آزمایش برای شما ذکر خواهیم کرد.

نکاتی برای آمادگی آزمایش خون

برخی از آزمایش‌های خون نیاز به ناشتا بودن دارند. در صورتی که پزشک دستور ناشتایی می‌دهد، باید ساعت‌ها قبل از آزمایش نه غذا بخورید و نه نوشیدنی بیاشامید. ناشتا بودن قبل از آزمایش‌های خون جهت اطمینان از نتایج آن بسیار حائز اهمیت است.

ویتامین‌ها، مواد معدنی، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها در کلیه مواد غذایی و نوشیدنی‌ها وجود دارد و می‌تواند در نتیجه آزمایش خون تاثیر بگذارد. در همه آزمایشات نیازی به ناشتایی نیست. آزمایشاتی که باید قبل از انجام دادن آن ناشتا باشید به شرح زیر است:

• تست قند خون
  • تست جهت عملکرد کبد
  • تست کلسترول
  • تست میزان تری گلیسیرید
  • میزان سطح لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDL)
  • میزان سطح لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL)
  • پانل متابولیک اساسی
  • بررسی عملکرد کلیه
  • لیپوپروتئین

قبل از انجام هر گونه آزمایش در رابطه با نکات قبل از نوع آزمایشی که برای شما در نظر گرفته شده است، از پزشک خود سوال کنید.

performing a blood test
آزمایش خون

شام شب قبل از آزمایش قند خون

همانطور که گفته شد برخی از آزمایشات نیاز به ناشتایی دارد؛ چراکه، می‌تواند در نتیجه جواب آزمایش تاثیرگذار باشد و نتایج حقیقی را شاهد نباشید. به‌طور مثال آزمایش قند خون یکی از این مواردی است که باید قبل از انجام آن ناشتا باشید. در ادامه موارد ممنوعه را که باید قبل از آزمایش قند خون از آنها خودداری کنید، برای شما ذکر خواهیم کرد:

• انواع نوشابه‌های گازدار
  • قهوه
  • شیره
  • آب میوه‌های غیر طبیعی
  • هرگونه مواد قندی

قند خون تحت تاثیر کربوهیدرات قرار دارد و می‌توان گفت یکی از بدترین مواردی که می‌تواند در میزان قند خون تاثیرگذار باشد، نوشابه است.

گاهی برخی از قندهای اضافه شده به قهوه برای مصرف‌کننده مشکل‌ساز می‌شود. همچنین همانطور که خوب می‌دانید انواع شیره‌ها حاوی مواد قندی هستند، به همین جهت مصرف آن قبل از آزمایش قند خون توصیه نمی‌شود.

علاوه بر این موارد، حبوبات غیر سبوس، غلات، مواد غذایی طعم‌دهنده و کربوهیدرات‌ها از دیگر موارد ممنوعه قبل از آزمایش هستند.

check for various cases
شام شب قبل از آزمایش قند خون

قبل از آزمایش خون چی نخوریم؟

بسته به اینکه چه نوع آزمایشی را انجام می‌دهید، توصیه‌های در این باره برای شما متفاوت خواهد بود. گاهی برخی از افراد به‌طور مثال کسانی که نیاز به آزمایش قبل از ازدواج دارند، نیازی به ناشتا بودن ندارند. در ادامه مواردی را برای شما مثال خواهیم زد.

داروهایی که باید از مصرف آن قبل از آزمایش خودداری شود به شرح زیر است:

• کورتیکواستروئید
  • استروژن یا آندروژن
  • داروهای ضد افسردگی
  • مصرف برخی از آنتی بیوتیک‌ها
  • قرص‌های ضد بارداری

مواردی را که باید به‌طور کلی از آنها خودداری کنید به شرح زیر است:

علاوه بر غذا و نوشیدنی‌ها موارد دیگری نیز وجود دارند که باید قبل از آزمایش خون باید از آنها خودداری کنید:

الکل؛

الکل روی میزان سطح قند خون و چربی تاثیر می‌گذارد و ممکن است نتایج اشتباهی را شاهد باشید.

مصرف سیگار؛

سیگار کشیدن از دیگر مواردی است که می‌تواند بر نتیجه آزمایش خون موثر باشد.

قهوه؛

قهوه بر هضم غذا تاثیر می‌گذارد و می‌تواند بر نتیجه آزمایش خون تاثیرگذار باشد.

آدامس؛

از جویدن آدامس حتی اگر فاقد قند باشد، باید خودداری کنید. به این جهت که در روند هضم تاثیر می‌گذارد و می‌تواند بر نتایج تاثیرگذار باشد.

ورزش.

ورزش نیز از دیگر مواردی است که می‌تواند روند هضم را تسریع کند و نتایج را تحت تاثیر قرار دهد.

قبل از آزمایش خون ازدواج چه چیزهایی نباید خورد؟

از آنجایی که آزمایش ازدواج نیاز به ناشتایی ندارد، منعی برای مصرف غذا یا هر نوشیدنی ندارید. در صورت نیاز به ناشتا بودن قبل از آزمایش، پزشک و مسئول مرتبط به شما ذکر خواهد کرد.

marriage test
نوشیدن آب قبل از آزمایش خون

تا چه زمانی باید قبل از آزمایش خون ناشتا بود؟

مدت زمانی که باید ناشتا باشید، بسته به اینکه چه نوع آزمایشی را انجام می‌دهید، متفاوت است. در اغلب آزمایشات از شما خواسته می‌شود که هشت ساعت قبل از آزمایش هیچ مواد غذایی و نوشیدنی جز آب مصرف نکنید. برای چندین آزمایش ممکن است لازم باشد به مدت ۱۲ ساعت قبل از آزمایش ناشتا باشید.

آیا نوشیدن آب قبل از آزمایش خون مشکلی ندارد؟

نوشیدن آب قبل از آزمایش خون مشکلی ندارد، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری برای شما داشته باشد. گاهی اوقات برای برخی از آزمایش‌ها و تست‌ها، معده باید خالی باشد.

نکته‌ای که باید در خصوص نوشیدن آب قبل از آزمایش خون بدانید، این است مصرف آب بدن شما را آبرسانی می‌کند و رگ‌های شما را پرتر و قابل مشاهده خواهد کرد. به همین جهت توصیه می‌شود، دو روز قبل از آزمایش، بدن خود هیدراته کنید. آزمایشگاه بیمارستان و زایشگاه مریم تمامی آماده ارائه کلیه خدمات آزمایشگاهی است.