آپریل ماه آگاهی رسانی در مورد سزارین

cesarean3

در حقیقت کمپین آگاهی‌ رسانی در مورد سزارین جهت آگاه‌سازی همه افراد به‌ویژه مادران اجرا شده است. هدف آن کاهش آمار مادرانی است که واقعا نیازی به سزارین ندارند و همچنین در خصوص مزایای زایمان طبیعی نسبت به زایمان سزارین کاملا آگاه شوند و انتخاب درستی داشته باشند. این آگاهی می‌تواند اطلاعات مادران را در رابطه با زایمان طبیعی بعد از سزارین (VBAC) افزایش دهد.

در نهایت چنین اطلاعاتی می‌تواند به مادران کمک کند تا انتخاب درستی برای خود و فرزندشان داشته باشند.

افزایش آگاهی در رابطه با سزارین

سزارین نوعی عمل جراحی است که نوزاد از طریق برش وارد شده در پایین شکم و رحم متولد می‌شود. این روش اغلب در مواقعی به کار برده می‌شود که زایمان طبیعی خطر و عوارض بیشتری برای مادر داشته باشد. به عنوان مثال در این مواقع ممکن است عمل سزارین به مادر پیشنهاد شود:

• کودک در حالت بریچ قرار داشته باشد (پای نوزاد در پایین شکم قرار دارد).
  • مادر زایمان زودرس داشته باشد.
  • زایمان طبیعی پیشرفت خوبی نداشته باشد.
  • عفونت ویروسی مانند هپاتیت C یا HIV وجود داشته باشد.
  • بند ناف پیش از تولد نوزاد از دهانه رحم خارج می‌شود.
  • سر راهی بودن جفت
  • جدا شدن زودهنگام جفت از دیواره رحم
cesarean1
افزایش آگاهی در رابطه با سزارین

اطلاعاتی در رابطه آمار رو به افزایش سزارین

متأسفانه در اغلب کشورها عمل سزارین نسبت به سال‌های اخیر افزایش یافته است، البته این افزایش به دلیل ضرورت پزشکی یا مواردی که برای شما در قسمت بالا ذکر کردیم، نیست.

به‌طور مثال آماری که در رابطه با کشور ایالت متحده در دسترس وجود دارد، سزارین در سال ۲۰۰۷ حدود ۳۲ درصد به ثبت رسیده است، در حقیقت هر ۳ نوزادی که متولد می‌شود یک نفر به‌صورت سزارین زایمان می‌کنند.

این در حالی است که در اواسط دهه ۱۹۶۰ حدود ۵ درصد از خانم‌ها سزارین می‌کردند یا به بیان دیگر از هر ۲۰ نوزادی که متولد می‌شد، تنها ۱ مورد به صورت سزارین به دنیا آمده بود.

چنین افزایشی می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد. به‌طور مثال افزایش چاقی در خانم‌های باردار، افزایش سن بارداری، ترس از زایمان طبیعی و…

عدم آگاهی در رابطه با عوارض سزارین

متأسفانه بسیاری از افراد که عمل سزارین را برای زایمان خود انتخاب می‌کنند، آگاهی چندانی در رابطه با عوارض احتمالی این نوع عمل جراحی ندارند. این جراحی می‌تواند منجر به افزایش خطر عفونت، لخته شدن خون، احساس درد شدیدتر طی مدت طولانی‌تر شود و حتی گاهی نیاز به مراجعه مجدد به بیمارستان را داشته باشد.

گاهی مادران ممکن است تنها به دلیل ترس از درد، زایمان سزارین را انتخاب کنند؛ اما خوشبختانه با وجود پیشرفت‌ها در زمینه پزشکی و بی‌دردی‌هایی که همراه با زایمان در نظر گرفته می‌شود (زایمان طبیعی بدون درد)، دیگر نباید نگران دردها باشید.

متأسفانه در ایران نیمی از زایمان‌ها به صورت سزارین انجام می‌گیرد، در حالی که تنها باید ۱۰ تا ۱۵ درصد از زایمان‌ها سزارین باشد، آن هم در مواقعی که پزشک تشخیص دهد زایمان طبیعی برای شرایط مادر عوارض زیادی ایجاد می‌کند. طبق آمارها بیش از نیمی از افرادی که سزارین را برای زایمان انتخاب می‌کنند، متأسفانه غیر ضروری است.

به گفته متخصصین، زایمان سزارین در مواقعی که ضرورتی نداشته باشد، می‌تواند عوارض جدی را برای مادر و جنین ایجاد کند. خطراتی از جمله خونریزی و عفونت تا عارضه‌های دیررسی مانند چسبندگی رحم که پس از گذشت مدت زمانی ایجاد خواهند شد.

به همین جهت با آگاهی رسانی در مورد سزارین، سعی همه متخصصین برای مردم سراسر جهان این است که مادران اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند و در رابطه با عوارض سزارین آگاهی داشته باشند تا در نهایت بتوانند به درستی نوع زایمان خود را انتخاب کنند.

cesarean
عدم آگاهی در رابطه با عوارض سزارین

کلام آخر

هدف از آگاهی رسانی در مورد سزارین این است، که همه افراد عوارض زایمان سزارین را بدانند و بتوانند دیگران را نیز راهنمایی کنند تا آمارهایی که در خصوص زایمان سزارین وجود دارد، کاهش یابد. با انتخاب زایمان طبیعی احتمال بسیاری از خطرات هم برای مادر و هم برای نوزاد تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند.

چنانچه مادران از تمامی عوارض احتمالی که در سزارین برای مادر و نوزاد خبر داشته باشند، قطعا این انتخاب را نخواهند داشت، مگر اینکه پزشک برای آنها این عمل را توصیه کرده باشد.

علاوه بر مشکلات جسمی که می‌تواند این نوع زایمان برای همه افراد در پی داشته باشد، هزینه‌های گزاف و بیهوده نیز در زایمان واژینال یا طبیعی پرداخت نخواهد شد.