شاید بارها برایتان پیش آمده باشد که روی تخم مرغ یا هر مواد غذایی لیبل تاریخ انقضا خورده باشد و متوجه شوید که از تاریخ مصرف آن گذشته؛ اما، به ظاهر مشکلی ندارد.
در این مواقع نمیخواهید که تخم مرغ به ظاهر سالم را دور بیندازید و از طرفی دیگر نگران هستید که مبادا مریض شوید.
در ادامه مقاله در خصوص تاریخ مصرف مواد غذایی و مجاز بودن یا نبودن مصرف آنها توضیحاتی خواهیم داد.
اطلاعاتی در رابطه با تاریخ انقضا مواد غذایی
در بسیاری از مواد غذایی فاسد شدنی مانند گوشت، تخم مرغ، محصولات لبنی و… تاریخ انقضا را مشاهده کردهاید، شاید کمی عجیب به نظر برسد که چرا روی مواد غذایی نحوه نگهداری صحیح مواد غذایی توضیحی ندادند.
در برخی از مواد غذایی توضیح داده شده که محصولاتی را که خریداری میکنید تا چه مدت بهترین کیفیت و طعم را خواهد داشت که همان تاریخ انقضای محصولات است.
تاریخهایی که روی مواد غذایی قرار داده شدهاند، لزوما به این معنی نیست که قطعا تا آن تاریخ فاسد میشود.
در واقع تاریخی که روی مواد غذایی درج شده نشاندهنده بیشترین کیفیت مواد غذایی در این تاریخ است و پس از گذشت تاریخ و مصرف آن مواد غذایی اینطور نیست که دچار مشکل شوید.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که بهتر است مواد غذایی را تا قبل از تاریخ انقضا مصرف کنید و هنگام خرید دقت داشته باشید که تاریخ مواد غذایی نگذشته باشد.
در حقیقت اگر محصولات فاسدشدنی بهدرستی نگهداری شوند، حتی ممکن است فراتر از تاریخی که روی محصولات قرار گرفتهاند، بدون هیچ مشکلی باقی بمانند.
در نهایت به شما بستگی خواهد داشت که از مواد غذایی که خریداری میکنید چگونه نگهداری کنید.
نشانه خرابی یا فاسد شدن مواد غذایی
اگر میخواهید مطمئن شوید که مواد غذایی فاسد شده است یا خیر میتوانید این موارد را بررسی کنید:
- بوی نامطبوع
- کپک روی مواد غذایی
- بافت غیر طبیعی
- طعم ناخوشایند و غیرطبیعی
نگهداری مواد غذایی تا چه زمانی بیخطر است؟
شیر: ۷ روز (نکتهای که باید در خصوص نگهداری شیر در نظر داشته باشید، این است که شیر را در قسمت عقب یخچال نگهداری کنید، در واقع قسمتی که سردترین قسمت یخچال است)
تخم مرغ: ۳ تا ۵ هفته (تخم مرغ را نیز باید در قسمت انتهایی یخچال، قسمتی که سردترین نقطه است، قرار دهید)
گوشت چرخ کرده: ۱ الی ۲ روز در یخچال
گوشت یا مرغ پخته شده: ۳ الی ۴ روز در یخچال
غذاهای دریایی: ۱ الی ۲ روز قبل از پخت و فریز
ماکارونی خشک: ۱ الی ۲ سال
استیک: ۳ الی ۵ روز در یخچال
مرغ تازه: ۱ الی دو روز در یخچال
کنسرو میوه: ۱۲ تا ۱۸ ماه یا ۵ تا ۷ روز پس از باز شدن
برنج خشک: ۲ سال
برنج و ماکارونی پخته شده: ۳ تا ۴ روز پس از پخت در یخچال
نکاتی در خصوص فریز کردن
اگر تمامی مواد غذایی را تا قبل از خراب شدن نمیتوانید مصرف کنید، باید حتما آن را در فریزر بگذارید. با خیال راحت هر مواد غذایی به جز مواد غذایی کنسرو شده و تخم مرغ را میتوانید در فریزر نگهداری کنید.
در حقیقت فریز کردن مواد غذایی میتواند راهی فوقالعاده برای افزایش عمر مواد غذایی و راهی سریع و آسان برای نگهداری از مواد غذایی باشد.
همچنین برای حفظ کیفیت مواد غذایی، آنها را در فویل یا کیسههای فریز بگذارید و محکم بپیچید.
مدت زمان ماندگاری مواد غذایی در فریزر
همبرگر و سایر گوشتهای چرخ شده: ۳ الی ۴ ماه
مرغ یا بوقلمون: ۱ سال
سوپ و خورش: ۲ الی ۳ ماه
کالباس: ۱ الی ۲ ماه
نکات ایمنی در خصوص مواد غذایی
از آنجایی که تاریخ درج شده روی محصول راهنمای واقعی ایمنی محصول نیست، نکاتی را جهت خریداری و نگهداری محصول برای شما ذکر کردهایم:
- محصول را قبل از تاریخ انقضا خریداری کنید.
- در صورت فسادپذیری مواد غذایی بلافاصله پس از خرید مواد غذایی آن را به خانه ببرید و در یخچال بگذارید. اگر نمیتوانید قبل از زمان توصیه شده، مصرف کنید آن را در فریزر بگذارید.
- هنگامی که یک محصول فاسدشدنی را در فریزر قرار میدهید، مهم نیست که اگر تاریخ انقضای آن بگذرد. مواد غذایی که در فریزر نگهداری میشود، طی طولانی مدت بدون مشکل باقی میماند.
بدون دیدگاه