یک ماه از تولد نوزاد شما گذشته است و یک ماه چالشبرانگیز را پشت سر گذاشتهاید؛ در مقاله هر آنچه که باید در خصوص نوزادان یک ماهه بدانید اطلاعات کسب کردهاید.
در ماه دوم نیز همانند ماه اول باید اطلاعات لازم در تمامی موارد کودک خود داشته باشید تا بتوانید درک بهتری از رفتارهای نوزادان دو ماهه و بهترین روش مراقبتی را برای فرزند خود در نظر داشته باشید.
مهارتهای حرکتی نوزادان دو ماهه
نوزادان دو ماهه کنترل بیشتری بر بدن خود به دست میآورند. زمانی که روی شکم خود دراز میکشند یا بهصورت عمودی قرار میگیرند، میتوانند سر خود را کمی ثابتتر نگه دارند.
در ماه دوم همچنان قدرت مکیدن قوی دارند. قطعا متوجه این موضوع شدهاید که کودک شما دوست دارد دست مشت شده یا انگشت خود را بمکد.
در واقع این حرکت به آنها آرامش میدهد. در این سن کودک شما هنوز مهارت و هماهنگی لازم برای بازی با اسباب بازیها را ندارد.
اما ممکن است یک وسیله رنگی که در نزدیک او آویزان باشد، توجهش را جلب کند و دوست داشته باشد که به آن دست بزند.
حتی در این سن قادر است برای مدت کوتاهی که اسباب بازی را که به دستش میدهید، نگه دارد.
نکات مرتبط به خواب در نوزادان دو ماهه
در دو ماهگی الگوی خواب کودک شما تغییر میکند؛ اما، در این مدت هنوز زمان خواب و بیداری او مشخص نشده است.
در این سن، نوزادان ۱۵ تا ۱۶ ساعت در روز میخوابند. مدت زمان خوابیدن آنها میتواند بهصورت پراکنده باشد و معمولا در طول شب نمیخوابند.
این حالت بهویژه در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه میکنند، بیشتر مشاهده میشود؛ زیرا، هر سه ساعت یک بار برای غذا خوردن از خواب بیدار میشوند.
پس از گذشت مدتی خواب کودک با زمان خواب شما تنظیم میشود. همچنین میتوانید کودک خود را عادت دهید که چگونه هنگامی که خوابآلود است به خواب برود.
با گذاشتن کودک در گهواره زمانی که خوابآلود است میتوانید به خوابیدن او کمک کنید. کودک میتواند در اتاق شما بخوابد؛ اما، خواباندن او در رختخواب شما توصیه نمیشود.
این نکته را در نظر داشته باشید که نوزادان باید به پشت بخوابند تا خطر سندرم مرگ ناگهانی در نوزادان کاهش یابد.
همچنین باید تمامی اجسام از جمله بالش نرم، عروسک و… از تخت او جدا کنید تا فضایی امن برای خواب کودک شما باشد.
تغذیه در نوزادان دو ماهه
در ۲ ماهگی کودک شما باید حدود ۱۰ گرم شیر در هر بار شیردهی بخورد. چه شیردهی با شیر مادر باشد و چه با شیشه شیر باید شیردهی ۳ تا ۴ ساعت در طول روز باشد.
اگر کودک شما افزایش وزن کافی ندارد، معمولا پزشکان توصیه میکنند که نباید مدت زمان زیادی بین هر بار شیردهی وجود داشته باشد، حتی اگر لازم باشد که کودک را بیدار کنید، باید این کار را انجام دهید.
حداقل باید ۴ تا ۶ پوشک در روز کثیف کند. تعداد دفعات دفع مدفوع کودکان ممکن است از چند بار در روز تا هر چند روز یک بار متغیر باشد.
اگر به او شیر میدهید مدفوع کودک باید نرم باشد. اگر شیر خشک مصرف میکند، مدفوع کمی سفتتر خواهد بود؛ اما، نباید کاملا سفت باشد.
رنگ مدفوع نیز میتواند متفاوت باشد؛ اما، نباید به رنگ قرمز، سفید یا سیاه باشد.
نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، باید بلافاصله پس از تولد، مکملهای ویتامین D مصرف کنند. پزشک متخصص تمام نکات لازم را در این باره برای شما ذکر خواهد کرد.
حواس نوزادان دو ماهه
نوزادان دو ماهه میتوانند اشیا و افراد را از فاصله ۴۵ سانتیمتری مشاهده کنند. هنوز بهطور کامل قادر به دیدن افراد و اجسام از فاصله دور نیستند.
او چهره شما را هنگام شیردهی به خوبی میبیند و همچنین زمانی که در نزدیک او میروید حرکات شما را دنبال میکند.
شنوایی کودک شما نیز در حال بهبودی است. نوزاد دو ماهه از گوش دادن به صدای شما لذت میبرد.
ارتباطات نوزادان دو ماهه
بیشترین ارتباطی که در این سن میتواند برقرار کند، گریه کردن است؛ اما طی این مدت صداهای نامفهومی نیز از او میشنوید.
کودک باید صورت و صدای شما را بشناسد و بتواند به آنها پاسخ دهد. حتی ممکن است اولین نشانه لبخند را نیز مشاهده کنید.
صحبت کردن با کودکان، یکی از مهمترین کارهایی است که میتوانید در این سن با کودکان خود انجام دهید.
با وجود اینکه نمیتوانند صحبت کنند؛ اما، به صدای شما پاسخ میدهند، این باعث میشود که در ماههای آینده اولین کلمه را یاد بگیرند.
نکاتی که باید در خصوص نوزادان دو ماهه بدانید
والدین امروز به دلیل مشغلههای کاری که دارند ترجیح میدهند، فرزندانشان را در صندلی ماشین یا کریر قرار دهند.
نوزادان باید این فرصت را داشته باشند که در طول روز در موقعیتهای مختلفی حرکت کنند تا بتوانند از عضلات خود برای غلت زدن، سینهخیز رفتن و در نهایت راه رفتن استفاده کنند.
به جای اینکه همیشه کودک خود را در کریر قرار دهید، گاهی اوقات او را ماساژ بدهید یا روی شکم بگذارید تا تلاشی برای حرکت کردن داشته باشند. نباید همیشه در این وسیلهها بدون هیچ حرکتی قرار بگیرند.
نوازش در ماه ابتدایی کودک پس از تولد بسیار مهم است. حتما کودکان باید تماس پوستی داشته باشند. برخی ماساژ دادن را توصیه میکنند؛ اما، حتی اگر کودک را در آغوش بگیرید و تکان دهید، کافی است.
زمانی که نوزاد شما گریه میکند، از تکنیکهای مختلفی برای آرام کردن او استفاده کنید. بهطور مثال برخی از کودکان با شنیدن صدای موسیقی آرام میشوند و برخی دیگر با گرفتن پستانک احساس آرامش پیدا میکنند.
عالی بود ممنون
🙌🙌
سلام خیلی عالی و آموزنده بود
🙌🙌
عالی و کامل 👌👌
🙌🙌