نوزادی در بیمارستان و زایشگاه مریم با ناهنجاری به نام انسداد روده متولد شد. به همین جهت عملی توسط آقای دکتر دلشاد برای او انجام گرفت. به‌دلیل آن که دفعی در نوزاد وجود نداشت، شکم او نفاخ شده بود.

عکس‌هایی که از شکم بچه در بیمارستان مریم گرفته شد، نشان می‌داد که روده‌ها به‌یکدیگر متصل‌اند. نوزادانی که با چنین مشکلاتی به دنیا آورده می‌شوند، باید سریعا تحت عمل جراحی قرار گیرند.

زیرا اگر این روند در نوزاد ادامه پیدا کند، تمامی روده‌های باریک نوزاد سیاه می‌شود و فقط روده بزرگ برای او باقی خواهد ماند. در بیمارستان مریم برای آنکه متوجه شوند که آیا چنین مشکلی به‌دلیل بسته شدن انتهای روده است یا خیر، آزمایشاتی انجام شد.

در صورتی که انتهای روده بزرگ بسته شده باشد، پزشکان با تحریک روده و شستشوی آن یبوست را برطرف می‌کنند، اما در این نوزاد مشکلی بزرگتر وجود داشت.

به همین جهت نوزاد را برای انجام عمل آماده کرده و شکم او را باز کردند. پس از باز کردن شکم متوجه شدند که در انتهای روده بزرگ عصب وجود ندارد. برای درمان نوزاد باید راهی برای روده باز شود تا از پوست شکم تخلیه صورت گیرد.

پس از آن، کودک می‌تواند دفع را انجام دهد و میل به شیر مادر خود داشته باشد. زمانی که نوزاد به سن ۴ ماهگی برسد باید مجددا عمل بزرگتری برای او انجام گیرد تا بتواند همانند کودکان عادی دیگر دفع را انجام دهد.

در عملی که در سن ۴ ماهگی برای او انجام خواهد گرفت، روده‌ای که فاقد عصب است، برداشته می‌شود و روده سالم به مقعد پیوند می‌خورد (پولترو). ۱ ماه پس از آنکه عمل ۴ ماهگی انجام می‌شود، کلستومی بسته خواهد شد.

نوزاد همانند کودک‌های عادی دیگر دفع را از مقعد انجام می‌دهد و می‌تواند از شیر مادر خود تغذیه کند. دکتر دلشاد برای همه نوزادانی که متولد می‌شوند آرزوی سلامتی دارند، اما در خصوص کودکانی که با چنین مشکلاتی روبرو می‌شوند، می‌گویند که هرچه سریعتر می‌بایست آنها به بیمارستان مریم منتقل شوند.

زیرا ممکن است به‌دلیل فشار زیادی که به روده وارد می‌شود، روده پاره شود. در این مواقع شرایط برای نوزاد وخیم‌تر خواهد شد. خوشبختانه به‌دلیل آنکه این نوزاد در بیمارستان مریم متولد شد، توانستند عمل را سریعا تحت یک بیهوشی خوب برای او انجام دهند. در نهایت نتیجه عمل بسیار رضایت‌بخش بود.

۱۵ دیدگاه‌ها

  • با سلام خسته نباشی از اقای دکتر دلشاد.نوزاد پسر ما از هفت ماهگی ب دنیا امد از پنجاه وهفت روزگی فهمیدیم انسداد روده داره حالا ما رو از سنندج ب بیمارستان بهرامی انتقال دادن و پروفسور مولایان عملش کرد الان رودش عمل کلستومی انجام دادن دکترش گفته باید تا نه ماهگی اینجوری باش و الان پنج ماهه عمل شده وزنش کمه گفتن تا وزنش ۸ کیلو نشه عملهای بعدی نمیشه وعدی عمل دومش اردیبهشت ب نظر شما هم چند عملش مونده و نظر جناب عالی هم برای پسر ما اینطوری تشکر از نظر لطفتون بهمون جواب بدید

    • سلام
      برای تشخیص و درمان باید حتما به صورت حضوری تشریف بیارید تا فرزند شما مورد معاینه دقیق قرار بگیرد.

  • با سلام
    بچه ما ۲ ماهه عمل بستن کلاس دومی رو انجام داده ولی خودش نمیتونه مدفوع کنه و باید میله براش بزنیم(مقعد رو ماساژ بدیم)اونوقت مدفوع میکنه و روده ها هم خیلی صدا میده

    • توضیحات شما ناقصه باید ببینیم که اصلا چرا کلستومی شده. ممکنه که در بدو تولد، نوزاد شمانتونسته دفع داشته باشه و این کلستومی رو برای تامین دفع گذاشته باشند.
      علت اینکه نتونسته دفع داشته باشه یا تنگی مقعد بوده یا مشکلی در اتنهای روده وجود داشته. باید حتما مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم صورت بگیره.

      • سلام
        دختر من وقتی به دنیا اومد مقعد بسته بود و تو بیمارستان مشهد دکتر ازادمندعملش کردن الان۶ماهه شده ولی دکترش تاریخ مشخصی ندادن که کی باید عمل دومش انجام بشه
        الان من نمیدونم کی ببرمش دوباره؟
        چجوریه عملش؟یعنی یکبار عمل دیگه کافیه یا نه هنوز ادامه خواهد داشت؟

  • سلام دختر من وقتی به دنیا اومد دفع نداشت و شکمش نفخ داشت ما رو‌اعلازم کردن بیمارستان حضرت علی اصغر الان کلستومی داره دو ماهگی عمل بستن کلستومی رو انجام دادن ولی دوباره شکمش نفخ گرفت بعد سه روز بردنش اتاق عمل دوباره روده رو‌بیرون گذاشتن قراره ۷ ماهگی برا نمونه برداری بریم ایا مشکل دختر من کدام‌روده اش هست؟

  • سلام دختر من از وقتی به دنیا اومد دفع نداشت و شکمش نفخ داشت ما رو اعلازم کردن بیمارستان حضرت علی اصغر عمل کردن روده رو گذاشتن بیرون بعد دوماهگی دکترش عمل بستن کلستومی کرد بعد دو روز شکمش دوباره نفخ کرد و برد اتاق عمل و پس گذاشت روده رو بیرون گفت ۷ ماهگی بیار نمونه برداری کنیم بدونیم برا چی روده هاش کار نکرده به نظر شما مشکل دختر من کدام روده اش هست ؟
    اگه روده بزرگه عصب نداشته باشه بردارن دختر من بعد عمل تا اخر عمر دفعش آبکیه و هیچ وقت خوب نمیشه ؟

    • یعنی چند تا عمل داره میشه بیارم بیمارستان مریم و دکتر جراح بیمارستان مریم عمل دخترم رو انجام بده

    • برای پاسخ به سوالات شما نیاز به اطلاعات دقیق‌تری در مورد وضعیت پزشکی دخترتان و تشخیص پزشکان هست.

      مشکل دختر شما احتمالا مربوط به بیماری هیرشپرونگ (Hirschsprung disease) است. در این بیماری، بخشی از روده بزرگ به درستی عصبی نداره و این باعث میشه که بخش‌های بدون عصب قادر به حرکت محتویات روده نباشن و در نتیجه موجب انسداد و نفخ شکم میشه.

  • سلام پسرم ۲ ماهگی کلوستومی شد به علت بزرگ شدن شکم و احتمال دادن هیروشپرونگ داره .نمونه ازش گرفتن عصب داره قسمتی که بیرونه .دوباره بردنش اتاق عمل بیوبپسی از مقعد کردن که جوابش اومده که عصب داره ولی کم چون نمونه ی دریافتی کم بوده .الان که زده عصب کم داره یعنی چی؟یعنی باید بسته بشه کلوستومی با چون عصب کم داره باید برداشته بشه ؟لطفا جواب بدین نگرانم

    • اینکه بیوپسی نشان داده که عصبی در آن ناحیه وجود داره، اما مقدار آن کمه، می‌تونه معانی مختلفی داشته باشه.
      در بیماری هیرشپرونگ، نداشتن عصب در بخش‌هایی از روده باعث میشه که اون قسمت‌ها نتوانن به درستی حرکات طبیعی را انجام بدن. اگر در بیوپسی نشان داده شده که عصب وجود داره ولی کمه، این احتمال وجود داره که اون ناحیه به طور کامل قادر به عملکرد طبیعی نباشه.
      تصمیم‌گیری در مورد بستن کلوستومی یا برداشتن قسمتی از روده به عوامل مختلفی بستگی داره، از جمله:
      میزان عملکرد بخش روده‌ای که عصب داره: اگر عصب کمه ولی بخش مربوطه قادر به عملکرده، ممکنه امکان بستن کلوستومی وجود داشته باشه.
      وضعیت کلی روده‌ها: در صورت وجود قسمت‌هایی که عملکرد صحیح ندارند، پزشکان ممکن است نیاز به جراحی برای برداشتن آن بخش‌ها داشته باشن.
      بهترین راه برای روشن‌تر شدن وضعیت اینه که با پزشک متخصص فرزندتان در مورد جزئیات نتایج بیوپسی و برنامه‌های جراحی آینده صحبت کنید. پزشک می‌تواند بر اساس معاینه‌های دقیق و نتایج آزمایش‌ها تصمیم بهتری بگیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان