نکاتی مهم در خصوص نگهداری نوزادان سه ماهه

مراقبت از نوزادان سه ماههنوزاد شما هر روز بزرگتر و هوشیارتر می‌شود. در سه ماهگی احتمالا کودک شما برای خوابیدن و غذا خوردن برنامه منظم‎تری دارد و به شما این امکان داده می‌شود که استراحت کافی داشته باشید.

در این ماه نیز باید نکاتی را در خصوص نگهداری نوزادان سه ماهه بدانید تا بتوانید از فرزند خود به بهترین نحو نگهداری کنید. در ادامه موارد مهم را برای شما ذکر خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اطلاعاتی در خصوص نوزادان دو ماهه

مهارت‌های حرکتی نوزادان سه ماهه

در این سن گردن کودک استحکام دارد و در واقع می‌تواند گردن خود را نگه دارد. زمانی که او را به‌صورت عمودی نگه می‌دارید، تکان خوردن سر کمتر شده یا دیگر اصلا وجود ندارد.

نوزادان سه ماهه قدرت کافی در قسمت بالایی بدن برای نگه داشتن سر و همچنین قفسه سینه و بازوها دارد.

در حالی که روی شکم دراز می‌کشند، قدرت کافی در قسمت پایینی بدن برای دراز کردن پاها و لگد زدن را دارند.

زمانی که کودکی خود را تماشا می‌کنید هماهنگی دست و همچنین چشم‌های او را شاهدید. کودک در این سن به راحتی می‌تواند دست خود را باز و بسته کند یا به یکدیگر برساند. 

همچنین وسیله یا اسباب بازی‌های رنگارنگ را به راحتی می‌کشند. می‌تواند برای مدت کوتاهی اسباب بازی یا جغجغه را بگیرد و مستقیما به دهان ببرند.

خواب نوزادان سه ماهه

سیستم عصبی کودک سه ماهه شما در حال تکامل است و شیر یا شیر خشک بیشتری در معده او جای می‌گیرد.

این تغییرات باید به کودک شما اجازه دهد که هر بار شش یا هفت ساعت بخوابد، در این حالت شما نیز می‌توانید نسبت به ماه‌های دیگر خواب راحت‌تری داشته باشید و همچنین به فعالیت‌های روزانه خود برسید.

اگر کودک شما در نیمه شب بیدار می‌شود، قبل از اینکه پیش او بروید، ۳۰ ثانیه صبر کنید. گاهی اوقات نوزادان برای چند ثانیه گریه می‌کنند و مجدد می‌خوابند. 

زمانی که سریع به پیش او می روید، کودک یاد نمی‌گیرد که خودش دوباره بخوابد.

تنها در صورتی که گریه‌ها قطع نمی‌شود، زمان آن است که به اتاق کودک خود بروید. در صورت نیاز شیر بدهید یا پوشک او را عوض کنید تا خواب راحتی داشته باشد.

برنامه روزانه کودک شما نیز در حال حاضر روتین‌تر شده است. اکثر نوزادان ۳ ماهه هر روز چند چرت یک یا یک و نیم ساعته می‌زنند.

شیردهی در نوزادان سه ماهه

حواس نوزادان سه ماهه

شنوایی و بینایی نوزاد سه ماهه شما در حال بهبودی است. نوزادان در این سن با شنیدن صدای والدین خود سرشان را برمی‌گردانند و لبخند می‌زنند، همچنین عاشق گوش دادن به انواع موسیقی هستند.

کودک شما ترجیح می‌دهد به اسباب بازی‌ها با رنگ‌های روشن نگاه کند. در واقع به این دلیل است که تضادها به راحتی قابل مشاهده هستند.

علاوه بر این، چهره هر فرد می‌تواند برای نوزادان سه ماهه بسیار جذاب باشد. زمانی که به آنها نگاه می‌کنید، به چشمان شما خیره می‌شوند. 

مقالات مرتبط: هر آنچه که باید در خصوص نوزادان یک ماهه بدانید

برقراری ارتباط در نوزادان سه ماهه

در سه ماهگی، نوزادان در حال رشد در ارتباطات هستند. در واقع در این سن کودک شروع به واکنش می‌کند و در دنیای اطراف خود در حال برقراری ارتباط است.

به‌طور مثال زمانی که با او صحبت کردن می‌کنید، ممکن است به شما لبخند بزند. در ماه سوم تنها گریه کردن راه ارتباط برقرار کردن کودکان نیست.

در واقع نوزادان سه ماه نباید بیش از یک ساعت در روز گریه کنند. در صورتی که مدت زمان طولانی در حال گریه کردن است باید با پزشک در میان بگذارید.

به جای گریه کردن، کودک شما شروع به برقراری ارتباط از راه‌های دیگری مانند صداهای نامفهوم می‌کند. می‌توانید با پاسخ دادن به این صداها با کودک خود صحبت کنید.

زمانی که با او صحبت می‌کنید با دقت با صحبت‌های شما گوش می‌دهد و صورت شما را در حین صحبت تماشا می‌کند.

ارتباطات نوزادان سه ماهه

شیردهی در نوزادان سه ماهه

در ۳ ماهگی نوزادان هنوز به‌طور مکرر شیر می خورند؛ اما، نه به اندازه‌ای که تازه متولد شده بودند. 

در واقع در این سن والدین متوجه می‌شوند که کودک‌شان به برنامه غذایی منظمی عادت کرده‌ است و می‌توانند به راحتی پیش‌بینی کنند که در چه زمانی نیاز به خوردن شیر دارد.

نوزادان باید حداقل هشت بار در ۲۴ ساعت شیر بخورند. مادران باید فواصل شیردهی را به کودکانی که از شیر خشک تغذیه می‌شوند، تا چهار ساعت افزایش دهند.

در نهایت باید این نکته را در نظر داشته باشید که هر کودک با کودک دیگر متفاوت است. اگر نوزاد شما هر یک از این موارد را به صورت دقیق نداشت، نباید نگران باشید ممکن است کودک شما متفاوت از سایر نوزادان باشد.

تنها در صورتی که کودک به این موارد واکنشی نداشت، باید با پزشک اطفال در بیمارستان مریم در میان بگذارید:

  • واکنشی به صداها ندارد.
  • افراد یا اشیا خاصی را با چشم‌ها خود دنبال نمی‌کند.
  • لبخندی نمی‌زند.
  • تلاشی برای گرفتن اشیا خاصی نمی‌کند.

نکاتی که باید در خصوص نوزادان سه ماهه بدانید

در سه ماهگی، نوزادان همچنان باید به پشت بخوابند تا خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزادان کاهش پیدا کند. ضربه‌گیرها، اسباب بازی و پتوها را باید از گهواره دور نگه دارید.

هرگز کودک خود را روی کاناپه، صندلی، کوسن و… نخوابانید. همچنین نباید بگذارید که کودک طی ساعت‌های طولانی در کالسکه، تاب یا بالش بخوابد، مگر اینکه چاره دیگری نداشته باشید.

شاید از دوستان و آشنایان خود شنیده باشید که دیگر باید خوردن غذاهای جامد را شروع کند تا خواب راحتی داشته باشد و کامل سیر شود؛ اما، نباید هرگز در سه ماهگی خوردن غذاهای جامد را شروع کند.

حداقل باید یک ماه دیگر صبر کنید، پزشکان توصیه نمی‌کنند که نوزادان بین ۴ تا ۶ ماهگی غذایی به جز شیر مادر یا شیر خشک بخورند.

خواب در نوزادان سه ماهه

۶ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان