در حال حاضر نیم سال اول زندگی کودک شما سپری شده است. نوزادان شش ماهه نحوه برقراری ارتباط را یاد گرفته است و همچنین از این سن به بعد میتواند شروع به خوردن غذاهای جامد کند.
نوزادان شش ماهه بهسرعت در حال رشد و تکامل هستند. سمت چپ مغز آنها با سمت راست مغز شروع به برقراری ارتباط کرده است،
در واقع به این معنی که هماهنگی بهتری دارند. همچنین با شما در حال برقراری ارتباط هستند، بهطوری که نشان میدهند غمگین یا خوشحالاند و شروع به پاسخ دادن به کلمات میکنند.
بیشتر بخوانید: نکاتی که باید در خصوص مراقبت از نوزادان پنج ماهه بدانید
رشد در نوزادان شش ماهه
در چند ماه اول زندگی کودک شما بهسرعت در حال رشد است. نوزادان تا شش ماهگی باید حداقل دو برابر وزن تولد خود را باشند.
در شش ماهگی رشد کودک به نیم کیلوگرم در ماه کاهش مییابد. روند افزایش قد نیز کُند میشود و به حدود ۱ و نیم سانت میرسد.
مهارتهای حرکتی در نوزادان شش ماهه
ممکن است کودک شما در سن شش ماهگی شروع به نشستن بدون کمکی کند. برای شروع نشستن نوزادان ابتدا خود را با دستانشان نگه میدارند؛ اما، به مرور زمان نیازی به نگه داشتن خود با دست ندارند و بدون تکیهگاه میتوانند، بنشینند.
نوزادان شش ماهه احتمالا میتوانند از پشت به شکم غلت بخورند یا بالعکس. برخی از نوزادان میتوانند به همین روش سعی در حرکت کردن داشته باشند یا اینکه با شکم به زمین فشار میآورند و خود را به عقب یا جلو حرکت میدهند.
گاهی ممکن است متوجه شوید که کودک شما روی دست و زانو بلند میشود و به سمت جلو و عقب تکان میخورد.
خواب در نوزادان شش ماهه
اکثر نوزادان در شش ماهگی در طی ۲۴ ساعت، حدود ۱۴ ساعت کامل میخوابند، که ۱۱ تا ۱۲ ساعت هنگام شب و حدود ۲ تا ۳ ساعت در طی روز خواب هستند. در طی روز در صورتی که برای خواباندن آنها مشکل دارید، میتوانید نوزاد را در حالی که بیدار است، در گهواره قرار دهید.
در اغلب مواقع این روش برای خواباندن کودک جواب میدهد با این حال ممکن است نیاز باشد که روشهای مختلفی را در نظر بگیرید تا کودک خود را بخوابانید.
اکنون که کودک شما میتواند بهراحتی غلت بزند، نگران حالت خوابیدن او نباشید، خطر مرگ سندرم مرگ ناگهانی در شش ماهگی بسیار کمتر از چند ماه اول زندگی است.
با این حال بهتر است عروسک، بالشت و هرگونه وسیلههای این چنینی را از کودک خود دور نگه دارید.
حواس در نوزادان شش ماهه
ممکن است متوجه شوید که رنگ چشمان نوزادتان نسبت به زمان تولد تغییر کرده است. چشمهای نوزاد تا شش ماهگی ممکن است چندین تغییر داشته باشد.
اگر کودک شش ماهه شما چشمان آبی دارد، به احتمال زیاد برای همیشه همینطور خواهد ماند.
از آنجایی که اعصاب دهان نوزاد بهتر از دستان او رشد و تکامل پیدا کرده است، به همین جهت با قرار دادن هر چیزی در دهان خود بهراحتی میتواند اطلاعات بیشتری از دنیای اطراف خود داشته باشد.
همچنین نوزادان ممکن است برای تسکین خود انگشتان دست و حتی انگشتان پای خود را بمکند، به خصوص زمانی که بسیار گرسنه یا خسته هستند.
تغذیه در نوزادان شش ماهه
اگر تا به حال غذای جامد به کودک خود ندادهاید، پزشک به شما توصیه میکند که غذاهای جامد را در شش ماهگی شروع کنید.
برای شروع غذاهای پوره شده مانند میوهها و سبزیجات پوره شده را دهید. هر بار چیز جدیدی را امتحان میکنید چند روز باید صبر کنید تا مطمئن شوید که به آنها حساسیتی ندارد.
اگر کودک شما غذا یا میوهای را دوست ندارد، باید چند روز صبر کنید و مجدد آن را امتحان کنید. ممکن است ذائقه کودک شما از یک روز تا روز دیگری تغییر کند.
غذاها را باید یکی یکی معرفی کنید تا بتوانید هرگونه واکنش احتمالی مانند اسهال یا استفراغ را کنترل کنید.
حداقل تا یک سالگی صبر کنید و بعد به کودک خود عسل بدهید؛ زیرا، میتواند باکتریهایی داشته باشد که باعث متابولیسم شود.
همچنین تا زمانی که کودک شما حداقل یک ساله نشده است، نباید شیرگاو داده شود، با این حال محصولات تهیه شده با شیر گاو مانند ماست یا پنیر مشکلی برای مصرف ندارند.
برقراری ارتباط در نوزادان شش ماهه
کودک شش ماهه باید بخندد، گریه کند یا صداهای مختلفی را در بیاورد. برای کمک به یادگیری زبان، بهتر است هر شب برای آنها داستان بخوانید.
نوزادان در این سن شروع به شناخت افراد و همه موارد در اطراف خود میکنند. کودک با افرادی مانند مامان، بابا، مادر بزرگ، پدربزرگ یا وسیلهها و اسباببازیهایی که آشنایی دارند و مورد علاقهشان است، احساس راحتی میکنند.
ممکن است اولین نشانههای ترس را زمانی که با افراد غریبه یا در موقعیت جدید هستند، مشاهده کنید.
نکاتی در خصوص نوزادان شش ماهه
- در صورتی که کودک شما نمیتواند به تنهایی بنشیند، قادر به درآوردن صدا نیست یا به بسیاری از مهارتها دست نیافته و منجر به نگرانی شما شده است، با پزشک اطفال در بیمارستان مریم در میان بگذارید.
- برخی از نوزادان ممکن است ضربههایی به خود وارد کنند که طبیعی است؛ اما، نباید این ضربهها مداوم باشد یا اینکه آسیبی به خود وارد کنند.
- اسباببازی را دور از دسترس کودکان روی زمین قرار دهید تا تشویق شوند که به سمت آن حرکت کنند.
- نباید اسباببازیهای کوچک و دارای تکه ریز را در کنار کودکان قرار دهید تا از خفگی کودکتان جلوگیری شود.
بدون دیدگاه