امکان ترشحات زیادی از سینه وجود دارد که یکی از این موارد احتمالی ترشح خونی از نوک سینه است. شاید به ظاهر این ترشحات نگرانکننده به نظر برسد؛ اما در اغلب مواقع مورد جدی نیست.
معمولا این ترشحات به دنبال آسیب به سینه یا اصطکاک رخ میدهد، بهطور مثال زمانی که نوک سینه با سوتین اصطکاک پیدا میکند.
خارج شدن انواع ترشحات از سینه در خانمها نسبتا شایع است. در صورتی که هر گونه علائم غیر طبیعی را در سینه احساس کردید، حتما برای بررسی و درمان به متخصص پستان مراجعه کنید.
در ادامه این مقاله دلایل احتمالی را که منجر به ترشح خونی از نوک سینه میشود، برای شما نام خواهیم برد.
ترشح خونی به دنبال شیردهی
تسلط بر شیردهی برای مادران بهخصوص افرادی که برای اولینبار تجربه میکنند، کمی زمانبر است. طی چند روز ابتدایی امکان زخم شدن و ترک خوردن سینهها وجود دارد.
در این مواقع امکان ترشح خونی از نوک سینه وجود دارد، در نتیجه اگر طی روزهای ابتدایی شیردهی چنین علائمی را تجربه کردید به دلیل عدم تسلط کافی بر شیردهی است.
از دیگر نشانههای عدم تسلط میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- احساس درد شدید در طول شیردهی
- کودک گرسنه و ناآرام پس از شیردهی
- قرار نگرفتن پایین هاله سینه در دهان کودک
اگر چندین ماه است که شیر میدهید و ناگهانی احساس درد دارید، احتمال عفونت وجود دارد. حدود ۱۰ درصد از خانمهایی که شیردهی دارند در برخی مواقع دچار عفونت میشوند.
درمان:
به این نکته توجه داشته باشید که اگر کودک تنها نوک سینه را بگیرد، قطعا نوک سینه آسیب میبیند، به همین جهت باید از هاله سینه در دهان کودک قرار گیرد.
در صورتی که موفق به شیردهی صحیح نشدید، حتما از پزشک کمک بخواهید تا شما را راهنمایی کند.
عفونت و ترشح از نوک سینه
ماستیت پستان نوعی عفونت سینه است که باعث قرمزی و درد میشود. این عارضه در خانمهای شیرده بسیار شایعتر است؛ اما امکان رخ دادن آن برای هر فردی وجود دارد. عفونت در اغلب مواقع طی سه ماه پس از زایمان رخ میدهد.
ماستیت معمولا منجر به ترشح خونی از نوک پستان نمیشود. در این حالت نوک سینه ترک میخورد، دچار آسیب شده و این قسمت محل ورود باکتریهاست که منجر به عفونت میشود.
از علائم این عارضه میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- تب و لرز
- درد یا حساسیت سینه
- قرمزی سینه
- احساس گرما هنگام لمس
- درد یا سوزش طی شیردهی
- تورم یا توده در سینه
درمان:
اگر مشکوک به عفونت سینه هستید، حتما به متخصص پستان مراجعه کنید. معمولا این عارضه با مصرف آنتی بیوتیکهای خوراکی طی ۱۰ تا ۱۴ روز قابل درمان است.
پس از مصرف دارو باید طی چند روز احساس بهتری داشته باشید و پس از چند هفته مشکل شما به کلی برطرف میشود. اگر در حال شیردهی باشید، پزشک یک آنتی بیوتیک برای شیردهی شما تجویز میکند تا مانع شیردادن به کودک نشود.
اگر عفونت یا آبسه در نزدیک نوک پستان ایجاد شود، ممکن است نیاز به تخلیه آن داشته باشید. در صورت اجازه پزشک میتوانید داروهای مسکن نیز برای کاهش تورم، درد و تب مصرف کنید.
ترک پوستی در سینه
خونریزی میتواند به دنبال مشکلات پوستی از جمله خشکی و ترک پوستی مانند درماتیت پوستی رخ دهد. درماتیت پوستی زمانی ایجاد میشود که پوست با مادهای تحریککننده از جمله صابون، مواد شوینده لباس و… تماس داشته باشد.
خشکی پوستی نیز معمولا به دلیل قرار گرفتن در معرض گرما و سرما ایجاد میشود. سوزشی که به دنبال خشکی پوست احساس میکنید با پوشیدن لباس تنگ دو چندان میشود. از علائم دیگر این عارضه میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- پوسته پوسته شدن
- تاول
- خارش نوک سینه
- ایجاد حساسیت پوستی
درمان:
مهمترین نکتهای که باید برای درمان بدانید، شناسایی علت تحریک نوک سینه است که باید از آن خودداری کنید. اگر پوست حساسی دارید، محصولاتی را خریداری کنید که بدون عطر باشد.
حتما هنگام حمام رفتن آب داغ را باز نکنید و یک دوش با آب ملایم بگیرید. زمانی که پوست دچار ترک خوردگی میشود باید از عفونت جلوگیری کنید.
سینه خود را با آب و صابون بشویید و از پماد آنتی بیوتیک استفاده کنید. در صورتی که بهبود پیدا نکردید، حتما برای درمانهای موثرتر به پزشک مراجعه کنید.
پیرسینگ نوک سینه
زمانی که نوک سینه را سوراخ میکنید حدود دو تا چهار ماه به زمان نیاز دارید تا بهبود پیدا کند، طی این مدت امکان ترشح خونی از نوک سینه وجود دارد.
اگر عفونت در حین و پس از بهبودی رخ دهد امکان ایجاد چرک یا آبسه داخل نوک سینه یا آرئول وجود دارد. هر عاملی که منجر به شکاف پوست شود، امکان خونریزی و عفونت را افزایش میدهد.
هنگام پیرسینگ نوک سینه تمامی مراحل باید استریل شده انجام شود، اما با این حال اگر پس از پیرسینگ نوک سینه تحریک شود، امکان عفونت وجود دارد. از علائم عفونت میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- چرک یا ترشحات غیرطبیعی
- درد و حساسیت نسبت به لمس
- التهاب و قرمزی پوست
درمان:
باید در صورت هرگونه شکاف پوستی، اطراف سوراخ یا زخم را تمیز نگه دارید. زخم را با آب گرم یا یک شوینده ضدعفونیکننده بشویید.
همچنین شستشو پیرسینگ در مخلوط آب گرم و نمک چندینبار در روز به درمان و پیشگیری از عفونت کمک میکند. در صورتی که دچار آبسه یا درد شدیدی شدهاید، فورا برای درمان به پزشک مراجعه کنید.
پزشک میتواند در صورت نیاز چرک را تخلیه یا برای درمان عفونت، آنتی بیوتیک تجویز کند.
پاپیلومای داخل مجرایی
معمولا پاپیلومای داخل مجرایی از شایعترین علت خونریزی از نوک سینه است. منظور از پاپیلومای داخل مجرایی تومورهای خوشخیم یا غیرسرطانی است که در داخل مجاری شیر رشد میکند.
ممکن است این تومور را در کنار یا پشت نوک سینه احساس کنید. این تومور کاملا به نوک سینه نزدیک است و به همین جهت منجر به خونریزی و ترشح از نوک سینه میشود.
از دیگر علائم این عارضه میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- خارج شدن ترشحات سفید، شفاف یا خونی رنگ از نوک پستان
- احساس درد یا حساسیت
درمان:
اگر خون از نوک سینه خارج میشود به جای خود درمانی حتما برای بررسی به پزشک مراجعه کنید. پزشک با توجه به علائمی که دارید، مشکل شما را تشخیص میدهد و بهترین راهکار درمانی را برای شما در نظر خواهد گرفت.
آیا ترشح خونی از نوک سینه نشانه سرطان است
یکی از علائم نه چندان رایجی که برای بیماری سرطان سینه در نظر گرفتهاند ترشحات خونی از سینه است، اما این مورد همیشه نشانه بیماری سرطان نیست.
تنها حدود ۳ تا ۹ درصد از خانمهایی که مبتلا به این بیماری هستند، ترشح از نوک پستان را تجربه میکنند. لازم به ذکر است که همیشه ترشحات خونی رنگ نیستند.
با وجود اینکه تحقیقات انجام شده نشان میدهد که ترشحات خونی رنگ با سرطانهای بدخیم مرتبطاند؛ اما برای تایید این موضوع نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است.
زمانی که باید به پزشک مراجعه کنید
اگر ترشح خونی از نوک سینه بیش از یک روز ادامه داشت، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک در صورت نیاز انجام آزمایشهای تصویربرداری از جمله سونوگرافی، ماموگرافی یا ام آر آی را به شما توصیه میکند. در صورت مشاهده هر یک از این موارد فورا به پزشک مراجعه کنید:
- ایجاد توده یا برآمدگی جدید
- وارونه شدن نوک سینه
- فرورفتگی یا سایر تغییرات در بافت سینه
- پوسته پوسته شدن پوست آرئول سینه
- تغییر در شکل، ظاهر یا اندازه سینه
آسیبهایی مانند بریدگی یا ترکهای پوست نیاز فوری به درمان ندارد. اگر علائم بهبود پیدا نکرد یا متوجه علائم عفونتی در سینه شدید، به پزشک مراجعه کنید. از علائم عفونت میتوان به چنین مواردی اشاره کرد:
- درد یا حساسیت شدید
- قرمزی
- تب و لرز
- احساس گرما هنگام لمس سینه
بدون دیدگاه