بررسی دلایل خارش سینه در بارداری

درمان خارش سینه در بارداری

خارش سینه در بارداری یکی از علائم احتمالی طی این دوران است. زمانی که صحبت از بارداری می‌شود اغلب افراد حالت‌ها و علائمی از جمله حالت تهوع، استفراغ، خستگی شدید، بی‌خوابی، هوس‌های غذایی و… را به یاد می‌آورند.

اما این موارد تنها علائمی نیستند که از بارداری تجربه می‌کنید، علائم دیگری نیز وجود دارد که ممکن است شما را متعجب کند و گاهی به دنبال دلایل دیگری جز بارداری باشید.

خارش سینه در بارداری یکی از علائم احتمالی بارداری است. دلایل زیادی در بارداری وجود دارد که منجر به احساس چنین علائمی می‌شود.

مهم‌ترین موردی که منجر به خارش سینه در بارداری می‌شود، تحریک پوست یا هورمون‌های در گردش است. معمولا این حالت مشکل جدی نیست؛ اما برخی مواقع نیاز به مراجعه و بررسی پزشک خواهید داشت. 

بهتر است در این مواقع به پزشک فوق تخصص جراحی پستان در کرج مراجعه کنید.

هورمون‌ها و خارش سینه در بارداری

تغییرات هورمونی در بارداری یکی از دلایلی است که منجر به خارش و حتی درد سینه در بارداری می‌شود. هورمون‌ها در بارداری بیش از حد افزایش می‌یابد، به‌خصوص زمان نزدیک شدن به زایمان هورمون افزایش بیشتری خواهد داشت.

با وجود چنین تغییری در بدن، خارش سینه در بارداری را تجربه خواهید کرد. این حالت در بین خانم‌های بارداری بسیار شایع است و مشکلی برای شما ایجاد نخواهد کرد.

اگزما

از دیگر عوامل شایع خارش سینه در بارداری، اگزماست. این عارضه باعث ایجاد لکه‌های پوستی، ترک خوردگی، خشکی و قرمز روی سینه‌ها و سایر قسمت‌های بدن می‌شود. این حالت ممکن است در طول ۹ ماه بارداری در فرد ایجاد شود.

کشیدگی پوست

به همان اندازه که کودک در شکم رشد می‌کند، به همان اندازه پوست کشیده می‌شود تا کودک فضای کافی برای رشد و حرکت داشته باشد.

این علائم کشیدگی پوست ممکن است در هر جایی از بدن ظاهر شود؛ اما معمولا چنین علائم کششی پوستی روی باسن، شکم و سینه‌ها نیز ایجاد می‌شود.

چنین حالتی باعث خارش پوست می‌شود و احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن خواهید داشت. این علائم کشش پوست در بارداری طبیعی است و همه افراد آن را تجربه می‌کنند. 

استرچ مارک یا کشش پوستی که ایجاد می‌شود، ممکن است به رنگ‌های قرمز تا صورتی یا آبی تا بنفش قابل مشاهده است. با گذشت زمان به رنگ روش تغییر می‌کنند و گاهی طیف وسیعی از پوست شما را می‌پوشاند.

تشخیص خارش سینه در بارداری

پریگو بارداری

از دیگر شرایط بارداری که منجر به خارش سینه در بارداری می‌شود، پریگو بارداری است. این حالت واکنش سیستم ایمنی بدن به تمام تغییراتی است که طی بارداری ایجاد می‌شود. این افراد ممکن است خارش داشته باشند و شبیه به نیش حشرات به نظر برسد.

ممکن است تعداد برجستگی‌ها تنها چند عدد باشد اما با گذشت زمان بیشتر می‌شود. چنین وضعیتی گاهی تا ماه‌ها ادامه دارد و حتی پس از زایمان نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

مطالب مرتبط: ترشح خونی از نوک سینه نشانه چیست

پاپول‌ها و پلاک‌های کهیر خارش‌دار حاملگی (PUPPP)

از دیگر دلایل که شاید برای بسیاری نا آشنا به‌نظر برسد، PUPPP است. این عارضه با علائمی مانند کهیر یا برجستگی‌های روی پوست ظاهر می‌شود.

معمولا به حالتی تکه‌تکه‌ای ظاهر می‌شوند و به‌طور کلی از شکم به سینه، باسن و ران‌ها پخش می‌شوند.

عفونت قارچی

در طی بارداری ممکن است عفونت قارچی ایجاد شود که معمولا توسط کاندیدا آلبیکنس رخ می‌دهد. در صورت ابتلا به عفونت قارچی علائم مختلفی را تجربه می‌کنید که این موارد به شرح زیر است:

  • متوجه درد شدید یا تیرکشنده در بافت پستان می‌شوید.
  • احساس خارش در سینه دارید.
  • احساس سوزش در سینه دارید.
  • رنگ نوک سینه و آرئول به رنگ صورتی یا قرمز تغییر می‌کند.
  • ممکن است متوجه پوسته پوسته شدن هاله سینه‌های خود شوید.
  • اگر نوک سینه‌ها ترک بخورد، دیر ترمیم می‌شود.
  • شاهد دانه‌های سفیدی روی سینه هستید که گاهی در سینه پخش می‌شود.

در صورت مشکوک شدن به این عارضه‌ به پزشک مراجعه کنید، در صورت نیاز برای شما کرم ضد قارچ توصیه می‌شود. همچنین باید لباس‌های خود را طی مدت کوتاهی به‌طور مکرر تعویض کنید و بشویید.

آیا خارش سینه را می‌توان به عنوان یکی از علائم بارداری در نظر گرفت

برای بسیاری از خانم‌ها، تغییر سینه‌ها می‌تواند یکی از علائم بارداری باشد. معمولا بسیاری از تغییرات سینه مانند درد و خارش سینه، احساس پُری و تورم سینه در اوایل بارداری شروع می‌شود.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که خارش و درد سینه نیز گاهی از علائم سندرم پیش از قاعدگی است. اگر پریود عقب بیفتد و علائمی مانند خارش سینه را تجربه می‌کنید، آزمایش بارداری دهید.

خارش سینه در بارداری چه زمانی رخ می‌دهد

حتی در اوایل بارداری می‌توانید متوجه تغییرات سینه در بارداری از جمله تورم، حساسیت، رشد و خارش سینه بشوید. 

امکان ایجاد استرچ مارک در هر زمانی وجود دارد؛ اما مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ انجام شد نشان داد حدود نیمی از خانم‌ها تا هفته ۲۴ بارداری کشش پوستی یا استرچ مارک‌ را تجربه می‌کنند.

سایر افراد ممکن است در اواخر سه ماهه دوم تا اوایل سه ماهه سوم این تغییر را تجربه کنند. این نشانه احتمالا بعد از بارداری باقی می‌ماند؛ اما کمرنگ‌تر می‌شود.

موارد دیگری مانند اگزما در دو یا سه ماهه اول ظاهر می‌شود و PUPPP گاهی تا اواخر سه ماهه سوم ظاهر نخواهد شد.

راهکارهای درمانی خارش سینه در بارداری

خوشبختانه راهکارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید خارش سینه در بارداری را تسکین دهید:

درمان خارش سینه

بدن خود را هیدراته نگه دارید

خانم‌های باردار باید حداقل ۱۰ لیوان مایعات بنوشند که در اغلب مواقع این مورد رعایت نمی‌شود. از کمترین عوارضی که می‌توان برای کم آبی در نظر گرفت، خشکی پوست است که در نهایت منجر به خارش می‌شود.

حال نکته خوبی که وجود دارد این است که نوشیدن آب بیشتر به رفع سایر شکایات بارداری مانند یبوست کمک می‌کند. اگر در حال شیردهی هستید، حتی بیشتر به مایعات نیاز دارید. مادران شیرده به حداقل ۱۳ لیوان آب و سایر مایعات نیاز دارند تا بدن را هیدراته نگه دارند.

لباس‌هایی با الیاف طبیعی استفاده کنید

لباس‌هایی که از جنس پنبه یا الیاف طبیعی هستند، عرق و رطوبت را جذب نمی‌کنند و برای شما بهترین گزینه برای کنترل عارضه‌هایی از جمله خارش سینه در بارداری است.

بهتر است تا زمانی که به‌طور کامل بهبود پیدا کنید، نوعی لباس زیری تهیه کنید که پنبه‌ای یا ابریشمی باشد.

بدن خود را خنک نگه دارید

برای تسکین خارش سینه در بارداری به جای خاراندن، دوش آب خنک بگیرید یا یک پارچه خنک روی پوست قرار دهید.

دوش آب ولرم برای افرادی که دچار اگزما هستند، برای تسکین بسیار موثر واقع می‌شود. در صورت امکان تنها بین ۵ تا ۱۰ دقیقه دوش بگیرید، اگر بیش از این مدت حمام کنید، پوست شما را خشک می‌کند.

از پماد و کرم مناسب استفاده کنید

در صورت خشک بودن باید از پمادهای مرطوب‌کننده با تایید پزشک استفاده کنید. بلافاصله پس از خشک کردن پوست با یک حوله تمیز، از مرطوب‌کننده مناسب استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان