دکتر فاطمه زجاجی کهن (پاتولوژیست) در بیمارستان و زایشگاه مریم در مورد غربالگری سرطان مواردی را ذکر میکنند.
یکی از هدفهای مهم در معاینۀ بیماران پیدا کردن تودههای پستانی در مراحل اولیه است. اگر در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود امکان درمان وجود دارد، اما زمانیکه برای بیمار شرایطی؛ از جمله:
- بزرگ شدن توده و پیشرفت آن
- درگیر کردن غدد لنفاوی
- تغییر شکل پستان
- سوراخ سوراخ شدن پوست پستان
- داخل رفتن نوک سینه
را داشته باشد توده در مراحل پیشرفته است و درمان در این زمان مشکل خواهد بود.
بهتر است خانمها برای جلوگیری از پیشرفت این بیماری به صورت دورهای یک سری غربالگری ساده را انجام دهند. گروههای سنی که باید مورد غربالگری قرار گیرند خانمهای ۲۰ تا ۶۹ سال هستند.
برای جلوگیری از سرطان پستان بهتر است خانمها خودآزمایی انجام دهند. برای این کارجلوی آینه بایستید و دستهایتان را بالا پشت سرتان بگیرید و شروع کنید خودتان سینههایتان و زیر بغل را لمس کنید. هر دو سینه را بررسی کنید و اگر تودۀ ریزی داخل سینه بود مراحل بعدی را انجام دهید.
زمان مناسب برای انجام این کار معمولا ۷ تا ۱۰ روز بعد از آخرین پریود است. خانمهای یائسه نیز میبایست در یک روز مشخصی از ماه بهصورت ماهانه انجام دهند.
از سن ۴۰ سالگی بهتر است خانمها ماموگرافی را انجام دهند و اگر مشکلی نداشتند هر دو سال این کار انجام شود و در صورت نیاز سالانه پیگیری گردد. اگر در فامیل بهخصوص فامیل درجه یک که زیر ۴۰ سالگی سابقۀ سرطان پستان (Breast Cancer) داشته باشند، ماموگرافی از سن ۳۵ سالگی انجام شود.
بدون دیدگاه