سکسکه جنین

سکسکه جنین معمولا در سه دوم و سوم احساس می‌شود، شاید این حرکات ریتمیکی که در بارداری احساس می‌کنید، برای شما نگران‌کننده باشد؛ اما یک پدیده کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد.

با پیشرفت بارداری تجربه‌های جدیدی مانند ضربه، لگد و حتی سکسکه جنین را احساس می‌کنید که نشان‌دهنده رشد صحیح ریه و تکامل تنفسی اوست.

منظور از سکسکه جنین چیست؟

منظور از سکسکه کودک در رحم حرکات کوچک دیافراگم است که هنگام شروع تمرین تنفس ایجاد می‌شود. با تنفس جنین مایع آمنیوتیک وارد ریه‌ها شده و منجر به انقباض دیافراگم در حال رشد می‌شود. در نهایت به این صورت است که متوجه سکسکه کودک در بارداری می‌شوید.

چه زمانی سکسکه را احساس می‌کنیم؟

امکان احساس آن در سه ماه دوم و سوم بارداری وجود دارد. بسیاری از خانم‌های باردار ماه ششم بارداری متوجه حرکات سریع و ریتمیک می‌شوند که همان سکسکه جنین است.

اما مانند شروع حرکت جنین، شروع سکسکه نیز برای هر شخصی متفاوت است و نمی‌توان زمان مشخصی برای آن در نظر گرفت. برخی چندین‌بار در روز متوجه حرکات ناشی از سکسکه می‌شوند و برخی دیگر به هیچ وجه احساس نمی‌کنند.

همانطور که گفتیم چنین تغییراتی طبیعی و نشانه تکامل ریه است و می‌توان نشانه بسیار خوبی در نظر گرفت. پس از هفته ۳۲ بارداری احتمال کمی دارد که هر روز سکسکه جنین را احساس کنید.

علائم سکسکه جنین

چگونه متوجه تفاوت لگد زدن و سکسکه جنین شویم؟

حرکت کردن بهترین راهی است که می‌توانید متوجه تفاوت این دو مورد شوید. زمانی که کودک در موقعیتی است که احساس ناراحتی می‌کند یا به دلایل مختلفی زمانی که چیزی گرم، سرد یا شیرین می‌خورید باعث تحریک حواس او می‌شود و شروع به حرکت می‌کند.

حرکات جنین را در قسمت‌های مختلف شکم خود بالا، پایین و پهلوهای خود احساس می‌کنید و زمانی که حرکت می‌کنید و موقعیت خود را تغییر می‌دهید این حرکات متوقف می‌شود، در این صورت می‌توانید متوجه شوید که تنها حرکات کودک را احساس می‌کردید.

اگر به صورت ثابت نشسته‌اید و متوجه حرکات ریتمیک و متوالی می‌شوید، نشان‌دهنده سکسکه است. پس از مدتی به راحتی می‌توانید متوجه تفاوت این دو حرکت شوید.

چه زمانی نگران کننده است؟

این حرکاتی که در بارداری احساس می‌کنید، واکنش و حالت طبیعی جنین در رحم است. با این حال اگر به طور مداوم و مکرر این حرکات ریتمیک را احساس می‌کنید، برای اطمینان خاطر خود با پزشک در میان بگذارید.

همچنین اگر پس از گذشت هفته ۲۸ بارداری تغییر ناگهانی در سکسکه جنین احساس کردید، به‌طور مثال تکان‌ها بسیار قوی‌تر یا طولانی‌تری تجربه کردید، توصیه می‌شود با پزشک مطرح کنید تا بررسی‌های لازم انجام گیرد.

علت سکسکه جنین

چگونه می‌توانیم سکسکه را متوقف کنیم؟

با وجود این که این حرکات در رحم طبیعی است؛ اما گاهی در موقعیتی قرار دارید که منجر به حواس پرتی شما می‌شود و به دنبال راهکاری هستید که سکسکه را متوقف کنید.

اما دقیقا مانند سکسکه بزرگسالان هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از این حرکت در بارداری وجود ندارد. با این حال می‌توانید با تغییر موقعیت خود، نوشیدن یا راه رفتن محرکی جدید برای کودک خود ایجاد کنید تا حالت خود را تغییر دهد؛ اما روش قطعی نیست.

از آنجایی که یک حالت طبیعی در بارداری است شما پس از گذشت مدتی دیگر چندان متوجه این حرکات ریتمیک نمی‌شوید و برای شما آزاردهنده نخواهد بود.

علت سکسکه جنین در رحم مادر چیست؟

بر خلاف بزرگسالان که با غذا خوردن سریع ممکن است سکسکه احساس شود، در جنین چنین دلیلی ندارد. زمانی که این حالت در جنین رخ می‌دهد، نشانه رشد کودک شماست. دلایلی که وجود دارد به شرح زیر است:

سیستم تنفسی نوزاد

با دم و بازدم مایع آمنیوتیک جنین و در نتیجه سکسکه کردن، نشانه خوبی از رشد دیافراگم است. این فرایند از هفته دهم بارداری آغاز می‌شود؛ اما شما چندین ماه دیگر سکسکه را احساس می‌کنید.

سیستم عصبی کودک

مورد دیگری که وجود دارد نشان‌دهنده فعال شدن عصب کنترل کننده دیافراگم است. در واقع می‌توان متوجه شد که سیستم عصبی به اندازه‌ای رشد می‌کند تا هنگام تولد هیچ مشکلی نداشته باشید که قطعا نشان‌دهنده اتفاق بسیار خوبی است.

رفلکس کودک

کودک شما علاوه بر اینکه در حم نفس می‌کشد، حرکات دیگری مانند خمیازه کشیدن و مکیدن انگشتان را نیز انجام می‌دهد. تمامی این فعالیت‌ها خود عاملی در سکسکه کردن کودک در بارداری است.

درمان سکسکه جنین

تعداد سکسکه جنین چقدر است؟

با توجه به اینکه هر شخص، بارداری متفاوتی را نسبت به فرد دیگری تجربه می‌کند، هیچ قانون و عدد مشخصی برای این تعداد حرکت ریتمیک وجود ندارد.

حرکات به صورت تصادفی رخ می‌دهد و ممکن است گاهی اوقات حتی چندین‌بار در طی روز احساس کنید. در نهایت باید بدانید که هیچ شمارش آماری برای این حرکت نباید در نظر بگیرید؛ چرا که به صورت رندوم و تعداد دفعات نامشخص رخ می‌دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان