چه زمانی به کلینیک داخلی و جراحی گوارش مراجعه کنیم

مواقعی که باید به کلینیک گوارش مراجعه کنید

زمانی که صحبت از متخصص گوارش یا کلینیک داخلی و جراحی گوارش می‌شود، اغلب افراد تصورشان تنها محدود به مشکلات معده و روده است؛ اما، در حقیقت اینگونه نیست.

بخش‌های مختلف بسیار مهمی از اندام‌های داخلی توسط متخصصین گوارش بررسی و درمان می‌شوند. شاید برای شما جای سوال باشد که چه قسمت‌هایی توسط پزشک گوارش به‌صورت تخصصی مورد بررسی قرار می‌گیرد و در حقیقت چه زمانی باید به کلینیک داخلی و جراحی گوارش مراجعه کرد؟

در ادامه توضیحاتی در این باره به شما خواهیم داد تا اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید. علائمی که نشان می‌دهد شما نیاز به مراجعه کلینیک گوارش دارید زمانی که سیستم گوارشی را در نظر می‌گیرید، تمامی قسمت‌های مرتبط با دستگاه گوارش را در بر می‌گیرد نه تنها معده و روده.

در واقع هر مشکلی در قسمتی از مری، معده، کبد، کیسه صفرا، روده بزرگ و… رخ دهد باید توسط متخصص گوارش مورد بررسی قرار گیرد. به‌طور کلی شرایطی که بیماران در کلینیک گوارش تحت درمان و کنترل قرار می‌گیرند به شرح زیر است: کلینیک گوارش

  • زخم معده
  • بواسیر
  • سرطان معده
  • سرطان های روده کوچک و بزرگ
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • سنگ کیسه صفرا
  • کبد چرب
  • کولیت روده
  • فتق یا هرنی
  • بیماری التهابی روده
  • پولیپ
  • بیماری سلیاک
  • سرطان کبد

این موارد نام برده شده از جمله مهم‌ترین مواردی است که توسط متخصص گوارش تحت درمان قرار می‌گیرد. برخی از علائم وجود دارد که نشان می‌دهد شما نیاز به مراجعه کلینیک گوارش دارید. 

۱- دفع غیر عادی مدفوع

دفع مدفوع ممکن است به‌صورت غیر عادی باشد:

یبوست

اگر در طول هفته، کمتر از سه بار دفع مدفوع داشته باشید، دچار یبوست شده‌اید و ممکن است به‌دلایل مختلفی اعم از مشکلات عصبی، اختلال در عملکرد عضلانی یا هورمونی، انسداد، رژیم غذایی و عوامل دیگری ایجاد شده باشد. در این مواقع با مراجعه به کلینیک گوارش علت ایجاد چنین مشکلی را متوجه خواهید شد.

اسهال

اگر بیش از چند روز مدفوع آبکی داشته باشید، دچار اسهال شده‌اید که می‌تواند دلایل مختلفی اعم از ویروس، باکتری، واکنش به مصرف برخی از داروها، واکنش به لاکتوز یا سایر اختلالات گوارشی مانند کرون چنین مشکلی ایجاد شده باشد. تشخیص علت آن تنها توسط متخصص گوارش امکان‌پذیر خواهد بود. 

۲- خونریزی از رکتوم

علت مشاهده خون در مدفوع می‌تواند بسته به شدت آن متفاوت باشد. به‌طور کلی زمانی که خونریزی از مدفوع وجود داشته باشد به این معنی است که در قسمتی از دستگاه گوارش خونریزی وجود دارد. چنین شرایطی ممکن است به‌دلیل شکاف مقعدی، بواسیر یا هموروئید و در برخی از مواقع نادر به‌دلیل سرطان ایجاد شده باشد. 

۳- احساس سوزش مکرر در سر دل

دل درد و سوزشی که گاهی ایجاد می‌شود، جای نگرانی ندارد و در برخی از مواقع خودبه‌خود بهبود پیدا می‌کند. اما، اگر دل درد و سوزش سر دل به‌صورت مکرر باشد، نشان‌دهنده بسیاری از بیماری‌ها از قبیل ریفلاکس معده، مری بارت و سرطان مری است. پزشک جهت تشخیص دقیق آزمایشات لازم را انجام خواهد داد. 

۴- افراد بالای ۵۰ سال

افرادی که بالای ۵۰ سال سن دارند، باید غربالگری و اقداماتی جهت پیشگیری از بیماری‌هایی از قبیل سرطان روده بزرگ انجام دهند. سرطان روده بزرگ ابتدا به‌صورت پولیپ ایجاد می‌شود که می‌تواند طی انجام کولونوسکوپی آن را تشخیص داد و برطرف کرد. گاهی بنا به تشخیص پزشک برخی از افراد در سنین کمتر نیاز به غربالگری کولونوسکوپی دارند.

۵- درد و نفخ شکم

درد و نفخ شکم ممکن است در هر فردی ایجاد شود؛ اما به این معنی نیست که به محض اینکه دچار این علائم شده‌اید به کلینیک گوارش مراجعه کنید. در صورتی که پس از هر وعده غذایی احساس درد و نفخ شکم داشتید یا این علائم با حالت تهوع همراه بود، حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

۶- درد مری یا مشکل داشتن هنگام بلع

وجود برخی از بیماری‌ها ممکن است شما را دچار مشکل هنگام بلع کند. اگر به‌طور مداوم درد مری یا مشکل در بلع را تجربه می‌کنید و با گذشت زمان این مشکل شما تشدید پیدا کرده است، باید به کلینیک گوارش مراجعه کنید تا اقدامات لازم از جمله آندوسکوپی برای شما انجام گیرد.

۷- بواسیر

زمانی که رگ‌های راست روده متورم می‌شوند، در این مواقع هموروئید به وجود می‌آید. بواسیر مشکلی تقریبا رایج است که باید فورا برای درمان به موقع این مشکل به کلینیک گوارش مراجعه کنید. زمانی که به کلینیک مراجعه می‌کنید متخصصین بر اساس مشکل ایجاد شده و علائمی که دارید از روش‌های تشخیصی و درمانی مختلفی از جمله آندوسکوپی معده، کولونوسکوپی روده، درمان شقاق با بوتاکس و… در نظر می‌گیرند.

۱۰ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان