ریزش مو در شیردهی

درمان ریزش مو در شیردهی

ریزش مو در شیردهی و پس از زایمان بسیار شایع است؛ اما نکته اینجاست که شیردهی باعث ریزش مو نمی‌شود. تغییرات هورمونی پس از زایمان، عامل ریزش مو در شیردهی است. کاهش سطح استروژن باعث نازک‌تر شدن یا ریزش بیش از حد معمول می‌شود.

علت ریزش مو پس از زایمان

بارداری منجر به تغییرات هورمونی در بدن می‌شود که چرخه رشد مو را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در بارداری هورمون‌ها به جلوگیری از ریزش مو و همچنین رشد مو کمک می‌کند، به همین دلیل است که خانم‌ها متوجه پرتر به نظر رسیدن موهای خود در بارداری می‌شوند.

پس از زایمان هورمون‌ها به حالت طبیعی خود بازمی‌گردند و سطح استروژن نیز کاهش پیدا می‌کند. این تغییرات هورمونی چرخه مو را به الگوی طبیعی خود بازمی‌گرداند و میزان طبیعی ریزش مو را خواهید داشت.

با توجه به اینکه در بارداری موهای کمتری ریخته شده، پس از کاهش میزان استروژن موی بیشتری پس از زایمان ریخته خواهد شد، به همین دلیل است که تصور می‌کنید که دچار ریزش مو در شیردهی شده‌اید.

آیا درمانی برای ریزش مو در شیردهی وجود دارد؟

ریزش مویی که پس از زایمان تجربه می‌کنید، به صورت موقتی است و معمولا نیازی به درمان ندارد. ممکن است شما ریزش را تا یک سال تجربه کنید، سپس به حالت طبیعی خود بازگردد.

اگر احساس می‌کنید که ریزش شدیدی دارید، برای اطمینان خاطر به پزشک مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم انجام گیرد. به هر حال نکاتی که به مادر توصیه می‌شود به شرح زیر است:

  • از شامپو و نرم‌کننده‌های حجم‌دهنده استفاده کنید.
  • خیلی با ملایمت با موهای خود رفتار کنید. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به مو از سشوار و دیگر اتوهای حرارتی مو استفاده نکنید.
  • مدل موهای خود را با کوتاه کردن تغییر دهید تا ظاهری پرتر داشته باشد.
  • باید مواد مغذی مورد نیاز برای رشد مو را از رژیم غذایی دریافت کنید و در خصوص مصرف مکمل نیز با پزشک مشورت داشته باشید.

قرص برای ریزش مو

ویتامین E، بیوتین و ویتامین B در بسیاری از مکمل‌ها و روش‌های درمانی دیگر برای رشد مو یافت می‌شود. همه ما این ویتامین‌های نام برده شده را برای سلامت کلی پوست، مو و ناخن نیاز داریم. با این حال نباید بدون مشورت پزشک مصرف کنید.

مطالب مرتبط: ریزش مو بعد از اسلیو معده

علت ریزش مو در شیردهی

درمان ریزش در طب سنتی

روش‌های درمانی متفاوتی برای ریزش در طب سنتی توصیه شده است که می‌توان با استفاده از روغن‌ها از جمله روغن‌هایی مانند زیتون، رزماری، بادام تلخ و… ریشه مو را ماساژ داد یا اینکه از حنا استفاده کرد. 

این موارد نام برده شده می‌تواند به تحریک فولیکول مو کمک کند. با این حال باید شرح حال خود را به متخصص بیان کنید تا بهترین مورد را به شما پیشنهاد دهد.

آمپول بیوتین در شیردهی

از آنجایی که در پروسه شیردهی هستید، برای خوردن دارو یا زدن آمپول به هیچ وجه خودسرانه عمل نکنید و در این باره با پزشک مشورت داشته باشید.

نکاتی برای کنترل ریزش مو در شیردهی

نکاتی که به پرپشت‌تر شدن و ضخیم‌تر شدن مو کمک می‌کند به شرح زیر است:

  • شامپوهای حجم‌دهنده و همچنین نرم‌کننده‌های مخصوص موهای نازک تهیه کنید تا استفاده از محصولات نامناسب دیگر باعث سنگین شدن موهای شما نشود.
  • نرم‌کننده را باید به جای ریشه مو، به ساقه مو بزنید. استفاده از نرم‌کننده روی همه جای مو باعث سنگین شدن مو و در نهایت ریزش می‌شود.
  • از برس یا شانه زدن محکم موهای خود خودداری کنید تا باعث کنده شدن موها نشود.
  • از حرارت دادن بیش از حد مو با ابزارهای حالت‌دهنده مانند اتو مو خودداری کنید. بهتر است با باد خنک موهای خود را خشک کنید یا اجازه دهید موها به طور طبیعی خشک شوند.
  • داشتن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی سرشار از سبزیجات و میوه به نگهداری از سلامت مو و در نهایت رشد مو کمک می‌کند.
  • از لوازمی که باعث کشیده شدن مو می‌شود، خودداری کنید. به جای استفاده از کش‌های سفت یا سنجاق‌هایی که باعث کشیده شدن مو می‌شوند، نوع راحتی را انتخاب کنید که موها را نکشد.
  • با وجود اینکه مصرف ویتامین می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد؛ اما نباید به هیچ وجه جایگزین رژیم غذایی مغذی و متنوع کنید. با این حال که هیچ ویتامینی مختص قطع ریزش مو نیست؛ اما در اغلب مواقع توصیه می‌شود که ویتامین‌های دوران بارداری خود را با مشورت پزشک ادامه دهید به خصوص اگر در حال شیردهی هستید.

آیا ریزش مو می‌تواند روی کودک تاثیر بگذارد؟

همانطور که گفتیم ریزش مو در شیردهی بخشی طبیعی از پروسه پس زایمان است که کودک را تحت تاثیر قرار نمی‌دهد. اما این امکان وجود دارد موهایی که می‌ریزد به دور انگشتان دست یا پای کودک بپیچد؛ اما این اتفاق نادر است.

این عارضه نادر با عنوان تورنیک مو شناخته می‌شود و منجر به قطع جریان خون و درد خواهد شد. هر زمان که متوجه آن شدید، باید موهای خود را باز کنید.

پیشگیری از ریزش مو

کمبود چه ویتامینی باعث ریزش مو می‌شود؟

معمولا کمبود ویتامین b12 یکی از دلایل اصلی ریزش مو پس از زایمان است. این ریزمغذی جهت سنتز دئوکسی ریبونوکلئیک اسید و همچنین تولید گلبول قرمز خون مورد نیاز است که هر دوی این موارد برای رشد تارهای جدید مو بسیار ضروری است.

ریزش مو در شیردهی چه علائمی دارد؟

پس از زایمان معمولا خانم‌های باردار هنگام بلندشدن از رختخواب چند تار مو اطراف خود مشاهده می‌کنند یا زمانی که دست به موهای خود می‌کشند چند تار مو در دستان خود می‌بینند.

همچنین هنگام شانه کردن، بیش از مواقع دیگر شاهد ریزش موهای خود هستند. از دیگر علائم آن نیز می‌توان به نازک شدن مو اشاره کرد.

همانطور که گفتیم جای نگرانی نیست با توجه به تغییرات هورمونی که رخ داده است، چنین تغییراتی برای بازه زمانی کوتاه طبیعی است و مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کند.

با این حال می‌توانید در صورت نیاز به پزشک متخصص مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی را بسته به شرایط شما در نظر بگیرید و بتوان از ریزش بیشتر جلوگیری کرد.

ریزش مو در شیردهی تا کی ادامه دارد؟

با وجود اینکه چنین شرایطی می‌تواند برای شما آزاردهنده و نگران‌کننده باشد؛ اما معمولا کمتر از شش ماه پس از زایمان ریزش متوقف می‌شود. انتظار می‌رود تا یک سالگی کودکتان، مجدد موهای شما به حالت طبیعی بازگردد و پر شود.

ریزش مو در شیردهی تا کی ادامه دارد

چه زمانی نگران کننده است؟

اگر پس از گذشت یک سال موهای شما به حالت طبیعی برنگشت، نیاز به مراجعه به پزشک برای بررسی بیشتر دارید. 

عوامل دیگری ممکن است در ریزش نقش داشته باشد که باید با انجام آزمایش توسط پزشک تشخیص داده شود. به همین جهت تشخیص به موقع برای درمان سریع‌تر بسیار مهم است.

آیا راهکاری برای جلوگیری از ریزش مو وجود دارد؟

متاسفانه هیچ راهکاری برای جلوگیری از ریزش مو در شیردهی وجود ندارد؛ اما در این حد که از چنین تغییراتی اطلاع داشته باشید و به نکاتی که به شما در خصوص کنترل شرایط گفته شد آگاه باشید، در جلوگیری از شدیدتر شدن ریزش مو بسیار کمک خواهد کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

من ربات نیستم

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان