هر ماه از زندگی نوزادان میتواند تغییرات و حالتهای متفاوتی داشته باشد که در این مقاله در خصوص نوزادان یک ماه میپردازیم.
سال اول زندگی نوزادان، زمان شگفتانگیزی است. در واقع طی این ۱۲ ماه کودک از نوزادی کاملا وابسته به کودکی نوپا تبدیل میشود و شروع به راه رفتن و گاهی صحبت کردن میکند که میتواند اولین نشانههای استقلال کودک باشد.
طی ماه اول، نوزاد شما تازه به این دنیای جدید، بزرگ و عجیب عادت کرده است. برای اینکه به نیازهای کودک خود بهترین پاسخ را دهید، باید اطلاعات کاملی در خصوص نوزادان یک ماهه بدانید.
یادگیری نحوه تغذیه، کمک به خوابیدن نوزاد و درک نیازهایی که دارد، بسیار مهم است. در ادامه مقاله هر آنچه که باید بدانید را برای شما آورده ایم.
رشد نوزادان یک ماهه
اگر نوزاد شما در چند روز اول کمی وزن کم کرد، نگران نباشید. نوزادان زمانی که به دنیا میآیند، دارای مایعات اضافی در بدن هستند.
معمولا ۱۰ درصد از وزن خود را قبل از اینکه به وزن ثابتی برسند و مجدد افزایش وزن داشته باشند، از دست میدهند.
تا دو هفته پس از تولد، باید به وزن قبلی خود برسند و بهطور کلی در ماه اول به سرعت افزایش وزن خواهند داشت.
پزشک اطفال افزایش وزن کودک را بر اساس نمودار رشد در طول ویزیتهایی که از فرزند شما دارد، بهخوبی بررسی میکند تا مطمئن شود که کودک رشدی با سرعت مناسب دارد.
مهارتهای حرکتی نوزادان یک ماهه
سیستم عصبی یک نوزاد متولد شده هنوز در حال رشد و تکامل است؛ اما، نوزادان میتوانند طی ماه اول کارهای زیادی انجام دهند.
قطعا متوجه این موضوع شدهاید که کودکتان با عملکردهایی که بهطور ذاتی دارد، مانند مکیدن، متولد میشود. نوزاد میتواند با کمک شما برای تغذیه به سینه یا نوک سینه بچسبد و شروع به شیر خوردن کند.
مثال دیگر این است که اگر انگشت خود را در کف دست کودک خود قرار دهید، متوجه میشوید که مشتش را دور انگشت میبندد.
همچنین نوزادانی که در جای خود دست و پا میزنند و میخواهند از جای خود بلند شوند؛ از دیگر غریزههای ذاتی کودکان است که به عنوان مهارتهای حرکتی شناخته میشود.
اگر چه کودکان یک ماهه ممکن است بتوانند سر خود را در حالی که روی شکم دراز میکشند، بچرخانند؛ اما، هنوز قدرت گردنی برای حمایت از سر خود در حالت ایستاده ندارند.
هر زمانی که کودک خود را بلند میکنید، حتما دست خود را زیر سر او بگذارید.
خوابیدن نوزادان یک ماهه
در چند هفته اول نوزادان یک ماهه تمایل به خوابیدن دارند. نوزادان ۱۵ تا ۱۶ ساعت در روز میخوابند. این ساعات ممکن است نامنظم باشد؛ زیرا، کودک هنوز با چرخه طبیعی روز و شب بهخوبی سازگار نشده است.
باید فعالیتهای خود را هنگام شب محدود کنید یا اینکه فضای اتاق را هنگام شب ساکت و تاریک نگه دارید تا به تنظیم خواب او کمک کنید.
پس از مدتی خواب آنها با عادت خوابیدن هنگام شب و بازی و بیداری در روز تنظیم میشود. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که چرخه خواب نوزادان یک ماهه قطعا با بزرگسالان متفاوت است.
برخلاف بزرگسالان، نوزادان تازه متولد شده خواب عمیقی ندارند و به این معنی است که میتوانند نسبتا در چند هفته اول راحت از خواب بیدار شوند.
حواس نوزادان یک ماهه
نوزادان تازه متولد شده بینایی مبهمی دارند، آنها نزدیکبین هستند. زمانی که اشیا و افراد در فاصله ۲۰ تا ۳۰ سانتیمتری نوزاد قرار داشته باشند، بهراحتی میبینند.
در واقع به این معنی است که صورت شما را هنگام شیر خوردن میتواند بهراحتی مشاهده کند. بهطور طبیعی نوزادان به تماشای صورت انسان جذب میشوند تا هر وسیله یا حیوان دیگری.
همچنین تمایل به تماشای اشیایی با وضوح دید بالا نیز دارند؛ چراکه، بهراحتی برای آنها قابل مشاهده است.
ممکن است متوجه شوید زمانی که کودک تلاش میکند تا تمرکز روی چیزی داشته باشد، چشمانش کمی منحرف و لوچ شود که کاملا طبیعی است؛ زیرا، کنترل چشم نوزاد بهطور کامل تکامل نیافته است.
در صورتی که در سه یا چهار ماهگی بهصورت لوچ باقی ماند، بهتر است با پزشک اطفال برای بررسی مراجعه کنید.
اگر چه در نوزادان یک ماهه قدرت شنوایی بهطور کامل تکامل نیافته است؛ اما، نوزادان میتوانند صداها را تشخیص دهند، بهویژه صدای والدین خود را که در رحم به شنیدن آنها عادت کرده است.
آنها صدای بلند را دوست دارند؛ بنابراین، اگر کسی با صدای بلند سعی دارد با کودک شما صحبت کند، نگران نشوید.
نوزادان یک ماهه مانند بسیاری از کودکان بزرگتر و بزرگسالان، طعم شیرین را ترجیح میدهند، چشایی نوزادان طی این مدت هنوز بهطور کامل رشد نکرده است که بتوانند طعم تلخ و ترش را تشخیص دهند.
آنها حس بویایی خوبی دارند و میتوانند بوی نوک سینه و شیر مادرشان حتی در چند روز اول پس از تولد به خوبی تشخیص دهند.
تغذیه در نوزادان یک ماهه
طی ماه اول نوزادانی که با شیر مادر تغذیه میشوند، به ۸ تا ۱۲ بار در روز نیاز به تغذیه از شیر مادر دارند (هر دو یا سه ساعت).
نوزادانی که شیر خشک مصرف میکنند، ممکن است تنها شش تا هشت ساعت در طول روز نیاز به تغذیه داشته باشند.
گاهی با حرکاتی که کودک دارد، متوجه میشوید چه زمانی واقعا گرسنه است، بهطور مثال زمانی که سر خود را به عقب و جلو حرکت میدهد، به دنبال سینه میگردد.
یا زمانی که او را نوازش میکنید، احساس بیقراری دارد و دهان خود را میچرخاند، میتواند نشانهای از گرسنگی او باشد.
نوزادی که به اندازه کافی شیر خورده باشد، سیر به نظر میرسد و چنین حرکاتی را ندارد، همچنین ممکن است حتی به خواب برود.
اگر کودک شما ۴ تا ۶ پوشک در روز کثیف میکند، به این معنی است که به اندازه کافی غذا میخورد.
ارتباط نوزادان یک ماهه
نوزادان یک ماهه تنها یک راه ارتباطی دارند، آن هم گریه کردن است. کودک شما تا سه ساعت در روز گریه میکند که جای نگرانی ندارد و با گذشت زمان کاهش مییابد.
در واقع گریه کردن به این معنی است که کودک میگوید گرسنه هستم، پوشک کثیف شده یا من خسته هستم و…، در نهایت این شما هستید که باید متوجه شوید که کودک شما در چه شرایطی است تا مشکل او را برطرف کنید.
نوزادانی که بیش از حد گریه میکنند ممکن است مشکل کولیک داشته باشند و اگر قادر به آرام کردن نوزاد خود نیستید با پزشک در میان بگذارید.
نکاتی در خصوص نوزادان یک ماهه
نوزادان عاشق نوازش و لمس شدن هستند، به همین جهت طی این مدت باید تماس پوستی با شما داشته باشند.
بهطور مثال میتوانید او را ماساژ ملایم دهید. این حالت باعث میشود که نوزاد شما احساس آرامش داشته باشد.
پاهای کودک خود را مانند حرکت دوچرخهسواری برای چند دقیقه حرکت دهید. با انجام این تمرین آسان میتوانید به تقویت ماهیچهها کمک کنید تا برای چهار دست و پا رفتن یا راه رفتن آماده شوند.
عالی بود
🙌🙌
عالی بود ممنون از شما
🙌🙌
با تشکر