رشد و مهارت نوزادان ده ماهه

نوزادان ده ماهه

حالا که کودک شما به سن ده ماهگی رسیده است، متوجه تغییرات زیادی در او شده‌اید. نوزادان ده ماهه به راحتی بازی کرده و با شما ارتباط برقرار می‌کنند.

شما در این سن می‌توانید حدس بزنید که کودک شما چه شخصیتی دارد، آرام، ماجراجو، ساکت یا شلوغ و… همچنین قطعا تا به امروز متوجه شده‌اید که کودکتان به کدام اسباب بازی، عروسک، آهنگ و… علاقه بیشتری دارد.

مهارت‌های حرکتی نوزادان ده ماهه

اکثر نوزادان در این سن می‌توانند به‌راحتی چهار دست و پا بروند، از حالت نشسته به حالت ایستاده تغییر حالت بدهند. حتی زمانی که با کمک مبل ایستاده‌اند، می‌توانند به اطراف خود نگاه کنند و بچرخند. تا چند ماه دیگر کودک شما اولین قدم‌های خود را بر خواهد داشت.

او در ده ماهگی کاملا هماهنگی بدنی دارد. همچنین در برداشتن بسیاری از اشیا بسیار ماهر عمل می‌کنند. نوزادان ده ماهه قادر به تشخیص و شناسایی هر وسیله‌ای هستند و به سرعت به سمت وسیله‌های مورد علاقه خود حرکت می‌کنند.

باید حواستان باشد که از دادن وسیله‌های کوچک به نوزادان ده ماهه خودداری کنید تا مانع از خطر خفگی شود.

آنها علاقه دارند که وسیله‌های کوچک را در وسیله‌های بزرگ قرار دهند، به‌طور مثال قرار دادن فنجان کوچک در فنجان‌های بزرگ برای آنها سرگرمی بسیار خوبی است.

همچنین به حدی از مهارت رسیده‌اند که با یک دست خود وسیله‌ای را بردارند و با وسیله دیگری را بردارند یا کار دیگری انجام دهند.

بیشتر بخوانید: نکاتی برای مراقبت از نوزادان نه ماهه

خوابیدن در نوزادان ده ماهه

کودکان ده ماهه ممکن است در طی روز تنها یک ساعت بخوابند؛ اما، اگر هنوز بیشتر از این مدت زمان می‌خوابند، جای نگرانی نیست.

اگر تنها یک بار در روز می‌خوابد، بهتر است سعی کنید که بعد از ناهار کودک خود را بخوابانید تا بدخلقی قبل از خواب شب نداشته باشند؛ در عوض در این سن به جای خواب بیشتر در طول روز، ساعات بیشتری را طی شب می‌خوابند.

خوابیدن در نوزادان ده ماهه

تغذیه در نوزادان ده ماهه

می‌توانید مواد غذایی بیشتری را در رژیم غذایی کودک خود قرار دهید که شامل بسیاری از میوه‌ها، سبزیجات، غلات، ماست، گوشت و… است.

از دادن غذاهایی که با آنها خطر خفگی وجود دارد مانند آجیل، کشمش، آب نبات، انگور و… خودداری کنید. حالا که نوزادان ده ماهه چند دندان در آورده‌اند، می‌توانید غذاهای بیشتری به آنها بدهید و غذاها را برای آنها به تکه‌های کوچک تقسیم کنید تا همراه شما بخورند.

بهتر است به آنها اجازه دهید که غذاهای تکه شده را خودشان بردارند و بخوردند تا مهارت هماهنگی برداشتن غذا و گذاشتن در دهان را تمرین کنند.

اگر تا به حال این اجازه را نداده‌اید، سعی کنید که قاشق کوچکی به او بدهید و اجاز دهید که خودش غذا بخورد.

ظروفی را انتخاب کنید که غذا خوردن برایشان آسان باشد. ممکن است هنگام غذا خوردن باعث کثیفی لباس و محیط اطراف خود شوند؛ با این حال باعث به دست آوردن مهارت‌های بیشتری می‌شود.

از دادن مواد غذایی زیر به کودکان خودداری کنید:

  • عسل
  • آبمیوه
  • شیرگاو (تا سن یک سالگی توصیه نمی‌شود)
  • سبزیجات خام
  • غذاهای چسبناک یا ترد
  • آجیل و دانه‌ها
  • مواد غذایی غیر پاستوریزه

برقراری ارتباط در نوزادان ده ماهه

نوزادان در این سن تمامی حرکات شما را تقلید می‌کند. ممکن است متوجه این مسئله شده باشید که هر کاری را که انجام می‌دهید، او نیز انجام می‌دهد؛ از صحبت کردن با تلفن همراه تا برس کشیدن موهایتان.

به‌طور مثال اگر شما با یک آهنگ غمگین گریه می‌کنید، متوجه گریه کردن او نیز خواهید شد.

به کودکتان می‌توانید حرکات ساده مانند بای بای کردن یا دست زدن را یاد بدهید. همچنین دیگر متوجه معنی کلمات می‌شوند، زمانی که می‌گویید ماشین، به سمت ماشین اشاره می‌کند.

تغذیه در نوزادان ده ماهه

قد و وزن نوزادان ده ماهه

قد و وزن نوزادان پسر و نوزادان دختر دهه ماهه کمی با یکدیگر متفاوت است که هر کدام از آنها را برای شما ذکر خواهیم کرد:

نوزاد پسر

میانگین وزن: ۹ کیلوگرم

میانگین قد: ۷۳ سانتی‌متر

نوزاد دختر

میانگین وزن: ۸.۵ کیلوگرم

میانگین قد: حدود ۷۱ سانتی‌متر

نکاتی در خصوص نوزادان ده ماهه

  • حتی اگر کودک شما صحبت نمی‌کند، او را در میان گفتگوی جدی شرکت دهید. به عنوان مثال زمانی که سعی می‌کند با شما صحبت کند، شما با کلماتی مانند واقعا؟ یا خیلی جالبه به آنها پاسخ دهید. آنها را تشویق به صحبت کردن و یادگیری کلمات جدید کنید.
  • برای نوزادان ده ماهه موسیقی بگذارید، سپس متوجه واکنش او می‌شوید. کودکان عاشق جست‌وخیز کردن و همچنین پریدن با ریتم موسیقی هستند.
  • اسباب بازی‌هایش را قایم کنید تا به دنبال وسیله‌های خود بگردد. در ده ماهگی کودک شما باید صداهایی برای برقرار ارتباط با شما در بیاورد یا تماس چشمی با شما داشته باشد و به گفتار و رفتار شما به هر نحوی پاسخ دهد. اگر نمی‌تواند ارتباط برقرار کند، برای بررسی بیشتر بهتر است به متخصص اطفال در بیمارستان مریم مراجعه کنید.

۶ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان