نکاتی که باید در خصوص مراقبت از نوزادان پنج ماهه بدانید

نوزاداننوزادان پنج ماهه دیگر به راحتی می‌توانند احساسات خود را به شکل‌های متفاوتی به شما نشان دهند. به‌طور مثال با صدای خنده‌های شما می‌خندند یا با خوشحالی جیغ می‌کشند، هنگامی که با او صحبت می‌کنید، با صداهای مختلفی به شما پاسخ می‌دهد و بسیاری از واکنش‌های دیگر.

احتمالا کودک شما در این سن می‌تواند با کمک بنشیند و همچنین طی مدت زمان طولانی‌تری بخوابد، تغذیه بیشتری نسبت به ماه‌های گذشته داشته باشد.

نوزادان در این سن می‌توانند طی مدت طولانی‌تری صاف بنشینند. احتمالا هنوز احتیاج دارد با استفاده از بالشت به‌صورت کمکی به حالت نشسته قرار بگیرد.

برخی از کودکان ۵ ماهه می‌توانند در حالی که به پشت خوابیده‌اند، به سمت شکم غلت بزنند. زمانی که در حال غلت زدن است متوجه حرکت دادن پاهایش نیز می‌شوید که این می‌تواند نشان‌دهنده آمادگی برای سینه‌خیز رفتن یا چهار دست و پا رفتن باشد.

نکته دیگری که نیز در ۵ ماهگی نوزادان متوجه می‌شوید، این است که درک قوی‌تری نسبت به گذشته دارند. آنها می‌توانند هر وسایله‌ای را نزدیک خود بیاورند و آنها را با دست خود بگیرند یا به دست دیگر خود بدهند.

خوابیدن در نوزادان پنج ماهه

اکثر نوزادان تا پنج ماهگی در طول شب می‌خوابند؛ اما، همه نوزادان اینطور نیستند. برای اینکه کودک خود را عادت به خواب منظم دهید، می‌توانید یک روتین قبل از خواب برای او در نظر داشته باشید.

به‌طور مثال می‌توانید او را به حمام آب گرم ببرید و پس از آن شروع به تکان‌های ملایم کنید، مطمئنا پس از مدت کمی کم‌کم شروع به خوابیدن می‌کنند. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله موارد مهم برای نگهداری نوزادان چهار ماهه را مطالعه کنید.

هنگامی که کودک در خواب عمیق نرفته است، او را در تخت خواب خودش بخوابانید تا عادت کند خودش بخواد نه اینکه به شما برای خوابیدن عادت کند.

در طول روز نیز نوزادان پنج ماهه باید در دو زمان، یعنی صبح و بعد از ناهار کمی بخوابند. نگذارید کودک خسته و بد اخلاق شود و بعد او را بخوابانید. بعد از مشاهده اولین علائم خواب‌آلودگی آنها را داخل تخت‌شان بگذارید.

حواس در نوزادان پنج ماهه

بینایی کودک شما هرچه می‌گذرد بهتر می‌شود. در این سن هنوز هم بینایی کاملی ندارند؛ اما، می‌توانند در فاصله‌های مختلف به‌خوبی مشاهده کنند و همچنین چشم‌هایشان دیگر انحرافی ندارد.

در نوزادان پنج ماهه درک رنگ به قدری افزایش یافته است که می‌توانند تفاوت دو رنگ نزدیک به یکدیگر را تشخیص دهند. با این حال نوزادان در این سن نیز رنگ‌های اصلی مانند قرمز، آبی و زرد ترجیح می‌دهند.

حواس در نوزادان

برقراری ارتباط در نوزادان پنج ماهه

کودک شما صداهای مختلفی برای برقراری ارتباط درمی‌آورد. گاهی صداهایی که از آنها می‌شنوید، شبیه به کلمات واقعی هستند. به‌طور مثال ممکن است کلماتی مانند ماما یا بابا را از آنها بشنوید.

آنها در این سن هنوز معنای کلماتی را که می‌گویند، نمی‌دانند. در این سن شروع به درک کردن صداهایی می‌کنند که می‌شنوند مانند صدای پارس سگ یا روشن شدن موتور یا ماشین.

در پنج ماهگی کودک شما ممکن است حدود ۱۶۰ گرم از شیر مادر یا شیر خشک در هر بار شیر خوردن یا حتی بیشتر مصرف کند. معمولا در این میزان شیردهی کودک باید طی روز ۵ تا ۶ بار شیر بخورد.

به‌طور کلی هر زمان که متوجه می‌شوید کودک شما گرسنه است به زمانی که به او شیر داده‌اید، توجه نکنید ممکن است نیاز بیشتری به شیر خوردن داشته باشد، به او به میزان لازم شیر دهید.

نکاتی که باید در خصوص نوزادان پنج ماهه دانید

کودکان عاشق موسیقی هستند. هر نوع آهنگی را برای نوزاد خود پخش کنید، تفاوتی ندارد که از چه سبکی باشد. پس از پخش شدن موزیک متوجه می‌شوید که آنها لبخند می‌زنند، دست می‌زنند و گاهی نیز با غرغر زدن واکنش نشان می‌دهند.

اسباب بازی‌های ساده و رنگارنگ مانند جغجغه را به کودک خود بدهید تا با آنها بازی کند. هر بار که اسباب بازی به او می‌دهید، نام‌ آنها را نیز به بگویید تا هربار لغت جدیدی را یاد بگیرد.

سیم‌های آویزان در اطراف تخت یا منزل را حتما جمع کنید. نوزادان در این سن دیگر می‌توانند چهار دست و پا بروند و ممکن است دست و پایشان به سیم‌ها گیر کند.

دیگر در این سن کودکان وقت آن است که هر مورد خطرناکی را از جلوی دست کودک خود دور کنید. به‌طور مثال باید تمام پریزهای برق را بپوشانید، مواد شوینده و پاک‌کننده‌های خطرناک را در کابینت قفل دار قرار دهید.

همچنین باید وسیله‌های برقی و هر وسیله خطرناک دیگر را از روی میز بردارید؛ چراکه، ممکن است کودک شما وسیله‌ها را به سمت خود بکشد.

برقراری ارتباط در نوزادان

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان