موارد مهم برای نگهداری نوزادان چهار ماهه

 

مراقبت از نوزادان چهار ماههنوزادان چهار ماهه در این سن برای سرگرمی، بازی و ارتباط برقرار کردن با شما یا هر فرد دیگری آمادگی دارند. نوزادان در این سن در حال تعامل و یادگیری با دنیا اطراف خود هستند.

برای جلب توجه ممکن است کودک شما گریه کند، سر و صدا داشته باشد یا جیغ بکشد. در این سن نسبت به ماه‌های قبل قدرت بیشتری دارد و قادر به هول دادن اشیا یا تکان دادن دستان خود در حالی که روی شکم دراز کشیده‌، است.

با این حال همه نوزادان رفتاری شبیه به یکدیگر ندارند. برخی ممکن است دیرتر و برخی دیگر زودتر مهارت کسب کنند. 

در ادامه هر آنچه را که لازم است در خصوص نوزادان چهار ماهه بدانید برای شما آورده‌ایم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله نگهداری از نوزاد سه ماهه را مطالعه کنید.

رشد نوزادان چهار ماهه

در ماه چهارم وزن کودک شما احتمالا از بدو تولد تا الان دو برابر شده است. اگر کودک خوب غذا نمی‌خورد یا به اندازه کافی و طبیعی وزن اضافه نکرده است، بهتر است با پزشک متخصص اطفال در میان بگذارید.

مهارت‌های حرکتی در نوزادان چهار ماهه

کودک شما در این سن ماهرتر می‌شود و قادر است که کارهای بیشتری را با دست خود انجام دهد. در حال حاضر با دست‌هایش اسباب بازی را می‌گیرد و قادر به تکان دادن آنهاست.

در حقیقت در این سن هر چیزی که نظرش را جلب کند، از موهای شما گرفته تا هر وسیله‌ای را می‌گیرد و می‌کشد. بهتر است مادران در این دوران، گردنبند یا گوشواره‌های خود را دربیاورند.

آنها هر چیزی را که برمی‌دارند در دهان خود می‌کنند، در واقع با این کار در حال کشف دنیای اطراف خود هستند. به همین جهت نباید وسیله‌هایی را در اطراف کودک خود بگذارید که احتمال خفگی با آنها وجود دارد.

همچنین در این سن هنگام بغل کردن کودک یا قرار دادن او به‌صورت عمودی، دیگر گردن و سر او تکان نمی‌خورد. 

زمانی که می‌نشیند سر خود را به‌خوبی کنترل می‌کند و می‌تواند در حین خوابیدن روی شکم، سر و قفسه سینه خود را بالا نگه دارد.

او همچنین می‌تواند با پاهای خود لگد بزند و هُل دهد. حتی برخی از نوزادان در ۴ ماهگی در حالی که روی شکم خوابیده‌اند، می‌توانند به پشت غلت بخورند.

مهارت در نوزادانخوابیدن در نوزادان چهار ماهه

در ماه چهارم هم کودک و هم شما خواب راحت‌تری دارید. در این سن نوزادان معمولا می‌توانند هفت تا هشت ساعت بدون وقفه بخوابند. به‌طور کلی کودک باید در مجموع ۱۴ تا ۱۶ ساعت در روز بخوابد.

حواس نوزادان چهار ماهه

نوزادان در طی سه ماهه اول در تشخیص رنگ‌ها مشکل دارند. به همین جهت رنگ‌های روشن و اشیا سیاه و سفید را به‌خوبی می‌توانند تشخیص دهند.

در ۴ ماهگی بینایی کودکان افزایش یافته است. در واقع نوزادان در این سن می‌توانند رنگ‌ها را بهتر تشخیص دهند. به‌طور مثال تفاوت رنگ پیراهن دکمه روی لباس شما را تشخیص می‌دهد.

همچنین می‌توانند سراسر اتاق را مشاهده کنند، با این حال باز هم ترجیح می‌دهند که اشیا و افراد را از نمای نزدیک مشاهده کنند. 

در این سن چشم‌ها به آرامی با یکدیگر حرکت کرده و اشیا و افراد را با نگاه‌شان دنبال می‌کنند.

در صورت مشاهده انحراف چشم یا هرگونه مشکل در بینایی حتما باید با پزشک در میان بگذارید. همچنین ممکن است رنگ چشم کودکان تا سن ۶ ماهگی در حال تغییر باشد.

برقراری ارتباط در نوزادانتغذیه در نوزادان چهار ماهه

متخصصین توصیه می‌کنند که کودکان تا ۶ ماهگی نباید غذاهای جامد مصرف کنند. گاهی ممکن است کودکان در این سن با شیر مادر یا شیر خشک به‌طور کامل سیر نشوند، در این مواقع تنها در صورت صلاحدید پزشک می‌توانید غذاهای جامد را به کودک خود بدهید.

قبل از دادن غذای جامد به کودک ابتدا باید مطمئن شوید که کودک شما کنترل خوبی بر سر و گردن خود دارد و می‌تواند به حالت عمودی بنشیند.

بهتر است اولین غذای کودک غلاتی غنی شده با آهن باشد. هر غذایی که برای کودک درست می‌کنید باید رقیق باشد، نباید غلیظ‌تر از شیر خشک باشد تا زمانی که کودک به این مدل غذا خوردن عادت کند.

اگر یک قاشق از غذای جامد را در دهان او گذاشتید و آن را به عقب برگرداند، ممکن است قادر به قورت دادن غذا نباشد؛ به همین جهت بهتر است مدتی صبر کرده و مجددا امتحان کنید.

ارتباط در نوزادان چهار ماهه

نوزادان ۴ ماهه شروع به کشف کردن دنیای اطراف خود می‌کنند. آنها متوجه می‌شوند که اطرافیانشان نسبت به کارهای او واکنش نشان می‌دهند.

زمانی که چیزی روی زمین می‌اندازند، شما بردارید، زمانی که بارها و بارها شی را می‌اندازند، از این کار لذت می‌برند. آنها با صدا، جیغ و گریه یا خنده با دیگران ارتباط برقرار می‌کنند.

در واقع می‌توانند در این سن تمام احساسات خود را به این شکل ابراز کنند. همچنین احساسات شما را با توجه به حالت چهره مانند خنده یا گریه‌ای که دارید، متوجه می‌شوند.

تغذیه در نوزاداننکاتی در خصوص نوزادان چهار ماهه که باید توجه داشته باشید

به کودک خود اشیا جدیدی در این سن بدهید تا آنها را لمس و دنیای اطراف خود را کشف کند.

هر روز حداقل چند دقیقه با کودک خود صحبت کنید یا آواز بخوانید. آنها دوست دارند در آغوش شما باشند و صدای شما را بشنوند.

در صورت مشاهده چنین مواردی حتما باید به پزشک متخصص در بیمارستان مریم مراجعه کنید:

  • واکنشی نسبت به بازی‌های شما ندارد.
  • لبخند نمی‌زند.
  • چشم‌های منحرف دارد (در چهار ماهگی این حالت از چشمان را دیگر نباید داشته باشد).
  • نمی‌تواند سر خود را نگه دارد یا قادر به نشستن با کمکی نیست.
  • با نگاهش افراد یا اشیا را دنبال نمی‌کند.
  • کمتر از ۵۰ درصد از وزنش، وزن اضافه کرده است.

 

۲ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان