به همه کسانی که به زودی پدر خواهند شد، بابت بزرگترین شادی زندگی که در پیش روی آنهاست، تبریک میگوییم! اگرچه این مادر است که نُه ماه فرزند را در شکم خود حمل میکند؛ اما باعث نمیشود که چیزی از اهمیت نقش پدر کم شود.
پدران مسئولیت مساوی در آمادهسازی خود برای ورود نوزاد به دنیا دارند. راههای بسیاری وجود دارد که آنها میتوانند خود را برای نقش پدری آماده کنند. مردان در این دوره باید آرامش و خونسردی خود را حفظ کرده و یک تکیهگاه مناسب برای حمایت از همسر خود باشند.
برای کسانی که منتظر اولین فرزند خود هستند، این دوران میتواند بسیار چالش برانگیز باشد. اکثر پدران ممکن است انتظار اتفاقات پیش رو را نداشته باشند یا از چگونگی کمک به همسر خود دچار سردرگمی شوند.
از زمانی که همسرتان بارداری خود را اعلام میکند، بسیار مهم است که همیشه در دسترس باشید و خود را در آزمایشات پزشکی مشتاق نشان دهید. همچنین باید اطمینان حاصل کنید که مادر تغذیه مناسبی دارد تا بتواند هم خودش و هم نوزاد را سالم نگه دارد.
نقش پدر در دوره بارداری در کمک به همسرانشان
ممکن است که پدر و مادر از اضطراب رنج ببرند؛ زیرا در مورد چگونگی برخورد با اتفاقات دوران بارداری کمتجربه و کماطلاعات هستند. برای کمک به از بین بردن این فشار، پدران باید کتابهایی را درباره بارداری، زایمان و همچنین مهارتهای والدین مطالعه کنند. برای کمک به همسرتان میتوانید موارد زیر را انجام دهید:
- همسرتان را در تمام مراجعات پزشکی به متخصص زنان همراهی کنید. این کار به شما اجازه میدهد که در جریان تمام مراحل رشد نوزاد بوده و همچنین قدرت عاطفی را برای زن به ارمغان میآورد.
- حضور در سونوگرافی و سایر اسکنها با همسرتان این امکان را به شما میدهد تا با یکدیگر به اولین تصویر از نوزادتان نگاه کنید.
- کلاسهای آمادگی جسمانی را با همسر خود بگذرانید تا چگونگی یک پدر خوب بودن را فرابگیرید. این کلاسها به شما کمک میکند که اصول مراقبت از کودک را بیاموزید.
- در مورد حاملگی و تولد تا آنجا که میتوانید مطالعه کنید. این کار به شما کمک میکند تا ایدهای در مورد مبانی حاملگی و آنچه که در هنگام تولد و زایمان انتظار دارید را بدست آورید.
- برای تهیه لوازم نوزاد به خرید بروید. شما به وسایل زیادی برای کودک بعد از تولد نیاز دارید، بنابراین زودتر شروع کنید.
- لیستی از نامهای دخترانه و پسرانه تهیه کرده و با همسرتان صحبت کنید چه نامهایی را باهم ترجیح میدهید.
- در کارهای خانه مشارکت کنید؛ چرا که همسرتان در این حالت نیاز به استراحت، پشتیبانی و درک زیادی دارد.
- با او ارتباط برقرار کنید؛ چراکه شناسایی هرگونه اضطراب او حیاتی است. راههایی را برای حمایت و اطمینان به یکدیگر پیدا کنید.
- یک برنامهریزی برای نحوه زایمان بدون درد یا بیمارستان برای وضع حمل در نظر داشته باشید.
- برای تعطیلات خود در این دوران برنامهریزی کنید. بهتر است در سه ماهه اول و دوم، زمانی که خطر ابتلا به زودرس کمتر است، به سفر بروید. سفر به کاهش استرس کمک زیادی خواهد کرد.
- و در آخر از نقش جدید خود به عنوان پدر لذت ببرید.
احساسات خود را شناسایی کنید
حاملگی پدران را نیز تحت تاثیر قرار میدهد و آنها احتمالاً احساس عاطفی زیادی را تجربه خواهند کرد. یک کودک مسئولیتهای جدیدی را به همراه دارد و امکان عدم آمادگی برای آنها از طرف پدر وجود دارد. احساسات خود را با همسر خود در میان بگذارید و سعی کنید راهحلهایی را که برای شما مناسبتر است، بیابید. گاهی اوقات محدودیتهای مالی نیز میتواند موجب نگرانی باشد. برای رفع این مشکلات میتوانید از مشورت دیگران استفاده کرده و با برنامهریزی مالی پیش بروید.
برقراری رابطه جنسی در طول بارداری
معمولاً هیچ منع پزشکی برای داشتن رابطه جنسی در طول بارداری وجود ندارد، اما ممکن است که خانم باردار حس خوبی در این زمینه نداشته باشد. موارد زیر را در برقراری رابطه جنسی بروز در نظر داشته باشید:
- حساسیت در ناحیه سینه، بهخصوص در هفتههای اول
- اجتناب از داشتن رابطه در صورت داشتن درد و خونریزی
- حصول اطمینان از راحتی مادر در برقراری رابطه
- امکان نیاز به عوض کردن مداوم موقعیت در حین رابطه
در اینجا چند مورد اضافی برای حصول اطمینان به عنوان پدر وجود دارد که به معرفی آنها خواهیم پرداخت:
- از نظر احساسی برای بارداری آماده باشید.
- همسر خود را مرکز توجه قرار دهید.
- شرایط او را در درک کنید و هنگام صحبت با او از کلمات مناسب استفاده کنید.
- مطمئن شوید که رژیم غذایی آن مغذی است. او را با پخت و پز وعدههای غذایی مغذی حمایت کنید.
- به او کمک کنید تا سالم و بهداشتی بماند.
- او را به ورزش تشویق کنید. ورزشهایی مانند یوگای بارداری و شنا مناسب است.
- مطمئن شوید که همسرتان خواب شبانه مناسبی داشته باشد.
- برخی از خریدهای شخصی را از طرف او انجام دهید.
- در هر مرحله از حاملگی سعی کنید که آموزش ببینید و به همسر خود نیز بیاموزید.
- برای تولد کودک برنامهریزی کنید.
بدون دیدگاه