رشد و تغییرات نوزادان هشت ماهه

رشد در نوزادان هشت ماهه

نوزادان هشت ماهه نسبت به قبل تغییرات زیادی دارند. زمانی که کودک شما به هشت ماهگی می‌رسد، بیشتر از ماه‌های دیگر فعال است و به همه چیز دست می‌زند تا بتواند دنیای اطراف خود را کشف کند.

در واقع به این معنی است که شما باید وقت بیشتری برای نگه داشتن فرزند خود بگذارید.

مهارت‌های حرکتی نوزادان هشت ماهه

نوزادان هشت ماهه نسبت به ماه‌های قبل قدرت و مهارت بیشتری دارند. در یک یا دو ماه دیگر احتمالا می‌توانند با تکیه دادن به مبل و وسیله‌های دیگر شروع به راه رفتن کنند. 

بسیار مهم است وسیله‌هایی مانند سیم، اطراف کودک شما نباشد، همچنین وسیله‌هایی مانند تلویزیون و مبلمان باید کاملا ایمن باشد.

اکثر نوزادان در این سن چهار دست و پا راه می‌روند؛ اما، اگر کودک هشت ماهه شما هنوز هیچ حرکتی ندارد، نگران نباشید. همه نوزادان شبیه به یکدیگر نیستند، برخی از نوزادان چندین ماه طول می‌کشد تا حرکت کنند.

برخی ابتدا غلت زدن را شروع می‌کنند و سپس به‌صورت چهار دست و پا حرکت خواهند کرد.

در این سن معمولا کودکان می‌توانند یک اسباب بازی را از نقطه دوری از خانه مشاهده کنند و برای اینکه آن اسباب بازی را بردارند، چهار دست و پا حرکت کنند.

همچنین تا حدودی قادر به بازی کردن با وسیله‌های خود هستند، طوری که می‌توانند یک توپی را پرتاب کنند و وسیله‌هایی مانند لیوان با سایز متفاوت را در یکدیگر قرار دهند.

از آنجایی که در این سن هرچه را که برمی‌دارد، در دهان خود می‌گذارد، باید اسباب بازی‌های ایمن و بزرگ را در دست او بدهید تا خطر خفگی وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: مهارت و برقراری ارتباط نوزادان هفت ماهه

مهارت حرکتی

خوابیدن در نوزادان هشت ماهه

در ماه هشتم اکثر نوزادان به‌طور متوسط بین ۱۳ تا ۱۴ ساعت می‌خوابند. در طول روز نیز باید بخوابند، که یک یک زمان در صبح و زمان دیگر هنگام بعدازظهر است.

طی این مدت، زمان خوابیدن آنها معمولا بیش از یک ساعت طول نمی‌کشد. در این سن نیز اضطراب جدایی وجود دارد، طوری که هنگام خوابیدن باید در کنار او باشید، معمولا این حالت باید تا دو سالگی برطرف شود.

ممکن است هنگام ترک کردن اتاق کمی گریه کند، نگران نباشید گریه کردن کودک شما بیش از چند دقیقه طول نمی‌کشد. اما، باید این رفتار را تکرار کنید تا برای او عادت شود.

غذا خوردن در نوزادان هشت ماهه

کودک هشت ماهه شما همچنان باید در حال مصرف شیر خشک یا شیر مادر باشد، همراه شیر خوردن باید به آنها نیز غذا داده شود.

باید تنوع غذایی از جمله غلات، میوه و سبزیجات یا گوشت‌های پوره شده در رژیم غذایی کودک وجود داشته باشد.

با افزایش غذاهای جامد، خوردن شیر مادر و شیر خشک کمتر می‌شود. برخی از نوزادان بیشتر علاقمند به غذا هستند تا خوردن شیر مادر. با این حال هنوز در طی روز به مصرف شیر مادر یا شیر خشک نیاز دارند.

در این سن دیگر کودک شما به این مهارت رسیده است که بتواند غذاها را بجود. مواردی مانند موز، نان تست، پاستا، گوشت کاملا پخته شده و غلات را کاملا می‌توانند بخورند.

از دادن مواد غذایی خطرناک که خطر خفگی وجود دارد، باید خودداری کنید مانند هویج خام، انگور، کشمش و…

هرچقدر هم که مطمئن هستید که کودک می‌تواند به راحتی و تنهایی غذا بخورد، نباید در این مواقع او را تنها بگذارید. این نکته را نیز فراموش نکنید که کودکان تا یک سالگی نباید عسل بخورند.

نوزادان

برقراری ارتباط در نوزادان هشت ماهه

نوزادان هشت ماهه در این سن آگاهی بیشتری نسبت به اطراف خود پیدا کرده‌اند و درک بهتری از کاربرد اشیا دارند و شروع به پیش‌بینی کارهای روزمره می‌کنند.

به‌طور مثال زمانی که در تخت خود قرار می‌گیرد، به‌خوبی می‌داند که دیگر وقت خواب است یا اینکه زمانی که کنار میز غذا می‌نشیند، می‌داند که زمان غذا خوردن است.

تفاوت آنچه را که دوست دارد و آنچه را که دوست ندارد، می‌داند. ممکن است زمانی که سیب زمینی پخته شده به او بدهید این غذا را به کلم بروکلی پوره شده ترجیح بدهد.

گاهی کلماتی که از کودک خود می‌شنوید، با معنا و مفهوم است مانند دد یا بابای که می‌تواند شروعی برای صحبت کردن کودکان باشد.

نکاتی که باید در هشت ماهگی نوزادان بدانید

در هشت ماهگی که کودک شما چهار دست و پا راه رفتن را یاد گرفته است، باید کاملا خانه خود را ایمن کنید؛ زیرا، ممکن است به هر قسمت خانه برود و به هر چیزی دست بزند.

  • تمامی محصولات شوینده، آرایشی و مواردی را که خطر مسمومیت دارد، کنار بگذارید. 
  • کابینت‌های آشپزخانه و کمدها را قفل کنید. 
  • پریزهای باز را باید بپوشانید. همچنین باید اطمینان داشته باشید که هیچ سیمی از وسایل برقی آویزان نیست.

اکنون که کودک هشت ماهه شما در اکثر مواقع در طول روز فعال است، ممکن است برای آنکه کودک را کمی آرام نگه دارید، او را مشغول به تماشای تلویزیون کنید تا بتوانید به کارها خانه برسید.

با این حال که چند دقیقه تماشای تلویزیون به کودک شما آسیبی نمی‌رساند؛ اما، توصیه می‌شود تا ۲ سالگی برای آرام کردن کودک او را مقابل تلویزیون قرار ندهید.

راهکارهایی مانند آواز خواندن و صحبت کردن راه‌های بسیار بهتری برای سرگرم کردن آنهاست.

 

 

۲ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان