مهارت و برقراری ارتباط نوزادان هفت ماهه

مهارت در نوزادان هفت ماههدر هفت ماهگی کودک مستقل می‌شود و در حال رشد شخصیت است. در این سن از برداشتن اسباب بازی‌های مورد علاقه‌اش گرفته تا حرکت کردن به هر جایی که دوست داشته باشد را در او مشاهده می‌کنید.

نوزادان هفت ماهه در حال یادگیری کنترل محیط اطراف خود هستند. در این سن باید آنها را برای تحرک، خلاقیت و کنجکاوی تشویق کنید.

در این مقاله هر آنچه که لازم است در خصوص نوزادان هفت ماهه بدانید برای شما آورده‌ایم.

مهارت‌های حرکتی نوزادان هفت ماهه

بچه‌های هفت ماهه در حال یادگیری حرکت کردن به هر سمت هستند. حرکت کردن را به یک شکل انجام نمی‌دهند.

ممکن است به شکل‌های متفاوتی مانند غلت زدن، خزیدن، چهار دست و پا و…. حرکت کنند. با قرار دادن اسباب بازی یا هر وسیله دیگری دور از دسترس کودک، آنها را تشویق به حرکت کردن کنید.

کودک شما در سن هفت ماهگی می‌تواند بدون کمک بنشیند و به سمت اسباب بازی‌ها برود و آنها را بردارد، این موارد نشان‌دهنده آن است که نسبت به ماه‌های گذشته استقلال بیشتری دارند.

به آنها اسباب بازی‌هایی را بدهید که بتوانند آن را از یک دست خود به دست دیگری بدهد. به این نکته توجه داشته باشید که آنها هر چیزی را که برمی‌دارند در دهان خود می‌گذارند، در نتیجه باید مطمئن شوید خطر خفگی وجود ندارد.

آنها توانایی نگه داشتن فنجان و خوردن نوشیدنی از همان فنجانی دارند و با قاشق غذا خوردن به تنهایی می‌تواند به این معنی باشد که در خوردن غذا نیز مستقل عمل می‌کنند.

برخی کودکان در این سن می‌توانند روی پاها خود بایستند. تمرین این مهارت به آنها در تقویت عضلات پا کمک می‌کند و منجر به آمادگی آنها برای پیاده روی خواهد شد.

مراحل رشد در نوزادان هفته ماهه

دندان در آوردن نوزادان هفت ماهه

بین ماه پنجم تا هفتم کودک باید اولین نشانه‌های دندان در آوردن را که از لثه بیرون زده است، داشته باشند. همچنین از آنجایی که طی این مدت آب دهان‌شان می‌ریزد، متوجه دندان در آوردن او خواهید شد.

برای تسکین درد لثه در کودک می‌توانید یک دستمال سرد روی لثه بگذارید یا اسباب بازی‌هایی را که مخصوص لثه طراحی شده است، به او بدهید. گاهی پزشک مسکن‌های موضعی تجویز می‌کند تا روی لثه‌ها بمالید.

پس درآمدن چند دندان، باید دندان‌ها را هر روز با یک مسواک نرم مخصوص کودک بشویید. احتمالا ابتدا دو دندان میانی پایین و دو دندان میانی بالا را مشاهده خواهید کرد.

دندان‌های کناری پایین و بالا طی ۳ الی ۴ ماه آینده درمی‌آیند. اگر کودک شما در سن هفت ماهگی است و هنوز دندانی درنیاورده، نگران نباشید.

ممکن است زمان دندان درآوردن در هر نوزادی متفاوت باشد. برخی از کودکان در کمتر از سنین هفت ماهگی دندان در می‌آورند؛ اما، برخی دیگر تا یک سالگی هیچ دندانی ندارند.

بیشتر بخوانید: مراقبت از نوزادان شش ماهه

غذا خوردن در نوزادان هفت ماهه

کودک هفت ماهه شما باید قبل از این شروع به خوردن غذاهای جامد کرده باشد. در این سن دیگر می‌توانید به جای دادن غذای پوره شدن، میوه و سبزیجات له شده به او بدهید.

روزانه باید ۴ قاشق غلات غنی شده با آهن به او بدهید. با دادن چنین غذاهایی به آنها نحوه جویدن را به او یاد می‌دهید.

هر زمان که غذای جدیدی را به او می‌دهید، باید قبل از دادن هر چیز جدید دیگری چند روز صبر کنید و به علائم آلرژی مانند اسهال، استفراغ، حساسیت‌های پوستی یا خس خس سینه توجه داشته باشید.

غذا خوردن در نوزادان هفت ماهه

برقراری ارتباط در نوزادان هفت ماهه

کودکان هفت ماهه در حال درک صحبت کردن‌های شماست. در واقع زمانی که اسم او را صدا می‌کنید، باید منتظر واکنشی از سمت او باشید، حتی اگر یک چرخش سر ساده باشد.

در هفت ماهگی نوزادان در برقرار ارتباط غیر کلامی مهارت بالایی دارند. آنها می‌توانند بسیاری از عبارت‌ها را با چهره خود ایجاد کنند به‌طور مثال با پوزخند و اخم می‌توانند حالت خود را نشان دهند. 

همچنین با در آوردن صداهایی ماند دا دا دا یا حرف‌های دیگر سعی می‌کند با اطرافیان ارتباط برقرار کند.

برخی از والدین در این سن با زبان اشاره با کودک خود صحبت می‌کنند و از این طریق متوجه می‌شوند که کودک خود از آنها چه می‌خواهد.

باید به‌طور منظم با او تمرین کنید تا علائم را به خاطر بسپارد و همچنین به صحبت کردن با او باید ادامه دهید تا هر چه زودتر صحبت کردن را یاد بگیرد.

حافظه کودک هفت ماهه به‌طور قابل توجهی توسعه یافته است. به‌طور مثال تا چند ماه پیش که با کودک خود بازی می‌کردید و اسباب بازی را در حین بازی قایم می‌کردید، او تصور می‌کرد که دیگر اسباب بازی وجود ندارد.

در صورتی که اگر همین بازی را الان با او تکرار کنید، متوجه می‌شود که شما آن وسیله را پنهان کرده‌اید. 

این توضیحات به این معنی است زمانی که در این سن از کودک خود دور می‌شوید و به کارهای خود در خانه یا خارج از خانه مشغول هستید، فکر کودک پیش شماست.

در واقع ممکن است در این سن دچار اضطراب جدایی شود، گریه کند و به شما بچسبد. همچنین اگر او را به یک غریبه بسپارید ممکن است اضطرابی از وجود غریبه‌ها در آنها ایجاد شده و به یک مسئله جدی تبدیل شود.

معمولا تا سن ۲ سالگی یا در سنین کمتر این مشکل برطرف می‌شود. شما در حال حاضر باید به این موارد توجه داشته باشید:

  • زمانی که کودک شما غذا خورده و خوابیده است، در ابتدا برای ترک خانه کمتر بدخلقی می‌کند.
  • یک پرستار را هر چه زودتر در کنار خود بیاورید که با هم بازی کنید و به کودک خود زمان بدهید قبل از اتمام بازی با پرستار سرگرم بازی باشد.
  • هنگام بیرون رفتن از خانه از همراه بخواهید که حواس کودک شما را با اسباب بازی یا هر وسیله دیگری پرت کند تا از خانه خارج شوید.
  • نگران خارج شدن از خانه نباشید کودک شما احتمالا چند دقیقه پس از خارج شدن شما از خانه دست از گریه کردن برمی‌دارد.

خوابیدن در نوزادان هفت ماهه

خوابیدن در نوزادان هفت ماهه

در هفت ماهگی کودک شما بین ۱۲ تا ۱۶ ساعت خواب در هر ۲۴ ساعت نیاز دارند. ممکن است هنگام شب به ۱۰ ساعت خواب و در طول روز به ۴ ساعت خواب نیاز داشته باشند.

زمانی که کودک شما بیش از حد خسته باشد، ممکن است هنگام خوابیدن مقاومت داشته باشد، باید تمام تلاش خود را بکنید تا خواب منظمی داشته باشد.

به‌طور کلی در هفت ماهگی برنامه خواب منظم‌تری نسبت به ماه‌های گذشته دارند و در طول شب راحت می‌خوابند.

نکاتی که باید در خصوص نوزادان هفت ماهه بدانید

  • حالا که کودک شما می‌تواند غذاهای جامد بخورد، بهتر است در هر وعده غذا خوردن او را نیز کنار میز غذای خود بیاورید.
  • حتما هر روز زمانی را برای بازی کردن با کودک خود در نظر بگیرید.
  • در این سن زمانی که نوزادان در کنار هم قرار می‌گیرند به یکدیگر نگاه می‌کنند و تنها یکدیگر را لمس خواهند کرد، سپس خودشان بازی می‌کنند. در اغلب مواقع در این سن با یکدیگر بازی نمی‌کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان