به رشد و مهارت کودک خود دقت داشته باشید، از تولد تا نه ماهگی توانسته مهارتهای زیادی را به دست بیاورد. احتمالا در این سن سعی میکند که بایستد، دست بزند، چهار دست و پا برود یا حتی راه میرود.
در این سن، کودکی فعال و ماجراجو دارید که باید مراقبتهای لازم را همانند ماههای گذشته داشته باشید. در ادامه هر آن چیز که لازم است در خصوص نوزادان نه ماهه بدانید را برای شما ذکر خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: رشد و تغییرات نوزادان هشت ماهه
مهارتهای حرکتی نوزادان نه ماهه
در نه ماهگی کودک شما دیگر بهراحتی چهار دست و پا راه میرود. گاهی در این سن کودکان میتوانند به حالت چهار دست و پا از پلهها بالا و پایین بروند؛ بنابراین، باید مراقبشان باشید تا به هرجایی نروند.
به راحتی و با سرعت میتوانند موقعیت خود را تغییر دهند. توصیه میشود تا زمانی که شروع به راه رفتن نکردهاند یا اگر بیرون از منزل نمیروید، نیازی به تهیه کردن کفش نیست.
بهتر است بدون کفش در خانه راه بروند تا عضلات و تاندونهای پا تقویت شوند. تنها میتوانید هنگامی که هوا سرد است، جوراب پایشان کنید تا گرم بمانند.
نوزادان نه ماهه علاوه برای اینکه برای راه رفتن تلاش میکنند، مهارتهای حرکتی دیگر را نیز بهبود میبخشند. آنها بهراحتی میتوانند اسباب بازیهای خود را بردارند و هماهنگی بهتری بین دو دست خود داشته باشند.
این نکته را به یاد داشته باشید که مهارتهای حرکتی هر کودک با یکدیگر متفاوت است. برخی از کودکان مراحل رشد و پیشرفت مهارتهای حرکتی را به کندی میگذرانند و برخی سریعتر این مراحل را سپری میکنند.
در صورتی که در خصوص مراحل پیشرفت حرکتی نوزاد خود نگران هستید، با پزشک اطفال در میان بگذارید.
رشد و قدرت مغز نوزادان نه ماهه
اولین سال تولد کودک شما، زمان بسیار مهمی برای رشد مغز است. در واقع قسمتهای مختلفی از مغز کودک در حال شکلگیری است که پایه و اساس یادگیری را ایجاد میکند.
میتوانید با ایجاد یک محیط محرک، روند رشد مغز کودک را سریعتر کنید. نیازی نیست که برای آموزش رشد مغز کودکتان هزینه کنید.
تنها آواز خواندن یا صحبت کردن بهترین راهکار برای تقویت رشد مغز کودک شماست. همچنین آنها باید موارد جدیدی را کشف کنند.
برقراری ارتباط در نوزادان نه ماهه
بسیاری از نوزادان در این سن همیشه در حال گفتن اصواتی هستند که گاهی کلمات واقعی به نظر میرسند و تنها خود کودک معنی این اصوات را میفهمد. بعضی اوقات شاید بتوانید برخی از کلمات مانند مامان یا بابا را تشخیص دهید.
در این سن کودک درکی از کلمات دارد بهطور مثال اگر بپرسید توپ کجاست؟ اشاره به توپ میکند یا توپ را برمیدارد.
گاهی ممکن است متوجه شوید که کودک شما اسباب بازی مورد علاقه شما را بیاورد تا لبخند و خوشحالی شما را ببیند. برخی اوقات تنها برای اینکه نظر اطرافیان خود را جلب کنند، صداهایی عجیب و خندهدار از خود درمیآورند.
اضطراب جدایی ممکن است به یک مسئله برای کودک شما تبدیل شود و همچنین اضطراب غریبه را نیز داشته باشد.
در این سن میتواند شرایطی که او را آزار میدهد، ابراز کند. به عنوان مثال هر زمانی که مادربزرگ برای دیدن کودک میآید یا زمانی که چراغها برای خوابیدن خاموش میشوند، ناگهان شروع به گریه کردن میکنند.
خوشبختانه حواس نوزادان نه ماهه را بهراحتی میتوانید پرت کنید و معمولا نباید طی طولانی مدت گریه کنند.
تغذیه در نوزادان نه ماهه
در این سن ممکن است یک بطری آب به کودک خود بدهید، بتواند به راحتی خودش بگیرد و بنوشد. حتی گاهی برخی از کودکان میتوانند از فنجان چای یا آب بنوشند. آنها علاقمند هستند که غذای خود را به تنهایی و مستقل بخورند.
بهتر است هر سه یا چهار ساعت یکبار به کودک خود شیر بدهید. با این حال زمان شیردهی هر نوزاد ممکن است متفاوت باشد. اگر میخواهید به کودک خود غذای جامد بدهید، باید سه وعده غذایی کوچک به همراه دو میان وعده برای او در نظر بگیرید.
بهترین غذایی که به کودک خود میدهید، باید بدون مواد فراوری شده یا بدون شکر و نمک باشد. به کودک خود غذاهای متنوع و با رنگهای مختلف مانند موز یا آووکادو دهید. او باید در هر وعده غذایی پروتئین، کربوهیدرات و چربی مصرف کند.
برای اینکه متوجه شوید کودک شما به اندازه کافی شیر مادر یا شیر خشک مصرف میکند، میتوانید پوشک او را بررسی کنید. نوزادان نه ماهه باید حدود چهار یا پنج پوشک خیس داشته باشد.
بیشتر بخوانید: تغذیه در کودکان
نحوه خوابیدن نوزادان نه ماهه
نوزادان نه ماهه معمولا بین ۱۴ تا ۱۵ ساعت در روز میخوابند. یازده ساعت در طی شبانه روز و حدود سه ساعت طی روز میخوابند.
معمولا اکثر نوزادان طی شبانه روز بدون اینکه دچار بیخوابی شوند، کاملا حدود ۱۲ یا ۱۳ ساعت میخوابند.
نکاتی که باید در خصوص نوزادان نه ماهه بدانید
- کودک نه ماهه شما مشتاق برای حرکت کردن به اطراف است. به آنها فرصت برای چهار دست و پا رفتن و ایستادن بدهید و مراقبش باشید.
- در این سن کودک شما تقریبا درکی از کلمات دارد، زمانی که نباید به یک وسیلهای دست بزنند باید از کلماتی مانند نه یا مشابه با آن استفاده کنید، آنها متوجه صحبتهای شما خواهند شد.
- دستهای کودکتان را بگیرید و با یکدیگر در اتاق راه بروید تا بتوانند با دو پا حرکت کنند.
بدون دیدگاه