تامپون از دیگر محصولات بهداشتی است که خانمها میتوانند برای جذب خون در طی دوره قاعدگی خود استفاده کنند. اگر انتخاب شما در طول قاعدگی استفاده از تامپون است، باید نحوه استفاده صحیح از آن را بدانید.
تامپونها طوری طراحی شدهاند که میتوان آن را با استفاده از اپلیکاتور یا بدون آن، وارد واژن کرد. استفاده از این محصول بهداشتی در طی قاعدگی این امکان را به شما میدهد که کاملا فعال باشید و هر کاری را که تمایل دارید، انجام دهید.
در واقع به دلیل جلوگیری از نشت خونریزی، این امکان را برای افراد ایجاد کرده است. در ادامه شما را بیشتر با این محصول آشنا خواهیم کرد.
آیا تامپون قابل استفاده مجدد بیخطر است
انواعی که قابل استفاده مجدد هستند، احتمال ایجاد عفونتهایی مانند عفونتهای قارچی و باکتریایی را افزایش میدهد.
بهطور کلی FDA تامپونی که قابل استفاده مجدد باشد، تایید نکرده است. انواع این محصول باید طوری طراحی شوند که تنها یک بار از آن استفاده کنید.
مطالب مرتبط: کاپ قاعدگی
نحوه استفاده از تامپون قاعدگی چگونه است
استفاده از این محصول ممکن است کمی سخت و نگرانکننده به نظر برسد؛ اما نحوه استفاده آسانی دارد. اگر از طرز استفاده از آن به خوبی اطلاع داشته باشید، مشکلی برای شما پیش نخواهد آمد.
یکی از مواردی که اغلب افراد هنگام استفاده از آن نگران هستند، این است که تامپون بالا برود و نتوان آن را خارج کرد؛ اما چنین مشکلی رخ نمیدهد.
دهانه رحم خیلی کوچک است و امکان عبور تامپون وجود ندارد؛ بنابراین نباید نگران این مسئله باشید. به راحتی میتوانید بدون استفاده از هیچ وسیلهای با دستان خود تامپون را وارد کنید.
در انتهای تامپون یک نخ وجود دارد که میتوانید به راحتی آن را بکشید تا تامپون خارج شود. تامپون یکبار مصرف است و پس از هر بار استفاده باید آن را دور بیندازید. نباید هیچ تامپونی را بیش از یک بار استفاده کنید.
چگونگی خارج یا وارد کردن تامپون
اگر انتخاب شما استفاده از این محصول است باید نوعی را انتخاب کنید که مناسب شما باشد. ابتدا نوعی را انتخاب کنید که قدرت جذب کمتری نسبت به انواع دیگر دارد.
همچنین بررسی کنید که تا چند ساعت میتوانید از آن استفاده کنید در نهایت نوع مناسبی را برای خود انتخاب کنید. برای قرار دادن تامپون به روش صحیح باید به این موارد دقت داشته باشید:
- در ابتدا باید دستان شما کاملا تمیز باشد.
- در حالتی بنشینید که راحت باشید. بهطور مثال اگر روی صندلی دستشویی مینشینید باید پاهای خود را کاملا باز کنید یا یکی از پاهای بالای خود را بالا نگه دارید تا قرار دادن تامپون در واژن برای شما آسانتر شود.
- بسته به نوع تامپونی که انتخاب کردید باید از انگشت یا اپلیکاتور برای فشار دادن آرام تامپون به داخل واژن کمک بگیرید. اگر برای اولین بار است که از این محصول استفاده میکنید، بهتر است از اپلیکاتور استفاده کنید.
اگر با وجود این توضیحات استفاده از تامپون برای شما دشوار است، در این باره با پزشک صحبت کنید. در انتها خارج کردن آن بسیار راحت است.
همانطور که گفتیم در انتهای تامپون نخی کوچک به آن متصل است که برای خارج کردن آن میتوانید نخ را بکشید تا بیرون کشیده شود.
نخی که در انتهای تامپون قرار داده شده است مقاومت بالایی دارد و هنگام کشیدن، پاره یا کنده نمیشود. جهت دور انداختن تامپون باید مانند نوار بهداشتی آن را در دستمال توالت بپیچید و داخل سطل بیندازید.
چگونه میتوان متوجه نیاز به تعویض تامپون شد؟
توصیه میشود که تامپون را هر ۴ الی ۸ ساعت یک بار تعویض کنید. استفاده از تامپون طی مدت طولانی منجر به سندرم شوک سمی (TSS) میشود که بیماری بسیار نادر و خطرناک است.
تامپونهایی با جذب کمتر و همچنین نیاز به تعویض مکرر، از ایمنترین نوعی هستند که میتوانید با خیال راحت از آنها استفاده کنید.
مطالب مرتبط: آيا رابطه جنسی در پریود ایمن است
تامپون قاعدگی و سندرم شوک سمی (TSS)
این سندرم بسیار نادر است و توسط نوعی ماده سمی که از انواع خاصی از باکتری تولید میشود، ایجاد خواهد شد. ماده سمی تولید شده توسط باکتری میتواند به اندامهایی از جمله کلیه، کبد و قلب آسیب وارد کند و گاهی منجر به شوک فرد شود.
اگر به نکات مرتبط با نحوه استفاده از آن توجه داشته باشید، مشکلی برای شما رخ نخواهد داد.
نکاتی که باید در رابطه با استفاده از تامپون بدانید
هنگام استفاده از این محصول باید به این موارد دقت داشته باشید:
- حتی اگر تجربه استفاده از آن را دارید، به دستورالعملهای استفاده از تامپون در هر بستهبندی توجه داشته باشید.
- قبل و بعد از استفاده تامپون باید دستهای خود را کاملا بشویید. دقت به این نکته احتمال گسترش باکتری را به حداقل میرساند.
- از این محصول تنها باید زمان پریودی استفاده کنید، برای مواقع دیگر طراحی نشده است.
- هر ۴ تا ۸ ساعت یک بار آن را تعویض کنید. هرگز نباید بیش از ۸ ساعت استفاده کنید.
- از تامپونی استفاده کنید که کمترین جذب را داشته باشد. در واقع اگر تامپون شما تا ۸ ساعت جذب داشته باشد، جزء نوعی است که جذب خیلی زیادی دارد.
- در صورت احساس درد، تب یا سایر علائم غیر طبیعی، باید با پزشک در میان بگذارید تا بررسیهای لازم انجام گیرد.
- باید از علائم شوک سمی آگاه باشید، از علائم این عارضه احتمالی میتوان به مواردی از جمله تب ناگهانی، استفراغ، اسهال، غش هنگام ایستادن، مشکلات پوستی شبیه به آفتاب سوختگی و سرگیجه اشاره کرد.
- اگر هر یک از این علائم در طی استفاده از این محصول تجربه کردید، فورا برای بررسی و درمان به پزشک مراجعه کنید. برای کاهش خطر ابتلا به این عارضه از تامپونی با حداقل جذب استفاده کنید. بیش از ۸ ساعت از آن استفاده نکنید و پس از استفاده آن را دور بیندازید.