ترشح نوک پستان در بارداری یکی از عملکردهای طبیعی سینهها در دوران بارداری و شیردهی است. ادامۀ ترشح شیر بعد از قطع شیردهی در بعضی از خانمها دیده میشود، این ترشحات معمولا از هر دو سینه بوده و ممکن است تا چندین سال ادامه یابد.
بهجز مواردی که فرد شير میدهد، هر نوع مايعی که از نوک سينه خارج شود «ترشحات سينه» ناميده میشود. اين ترشحات از همان منفذی خارج میشوند که شير در دوران شيردهی از آن خارج میشود. ترشحات سینه ممکن است همزمان از هر دو سينه يا يکی از آنها، بهصورت خودبهخود يا در مواقع فشار آوردن به سينهها خارج شوند.
ترشحات ممکن است شير مانند، زردرنگ، سبز، قهوهای يا حتی خونی باشد. غلظت اين ترشحات معمولا متغیر بوده و ممکن است غليظ و چسبناک یا رقيق و آبکی باشد. تخمين ميزان واقعی اين عارضه در بين زنان امکانپذير نيست؛ زيرا همۀ افراد دچار اين عارضه، به پزشک مراجعه نمیکنند.
به هر حال، در بسیاری از زنان، با فشار به نوک پستان ترشحاتی از مجاری آن خارج میشود. ترشح از نوک پستان با وجود آنکه نسبتا شایع و در اغلب موارد خوشخیم است، باعث ایجاد ترس از سرطان سینه در بین خانمها میشود.
علل ترشحات نوک پستان
علل احتمالی این ترشحات، شامل موارد زیر است:
- التهاب سینهها
- عفونت و آبسه
- گشاد شدن مجاری شیری
- تحریک بیش از حد سینهها
- مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری
- اختلالات غدد درونریز
- اختلالات هورمونهای جنسی
- افزایش میزان پرولاکتین خون
- صدمه و ضربه به سینهها
- مصرف بعضی از داروها از جمله داروهای اعصاب
- تودهها و کیستهای خوشخیم سینه
- سرطان سینه
ترشحات سینه و احتمال سرطان
در برخی موارد ترشحات نوک پستان از سرطان خبر میدهد. احتمال سرطان سینه در موارد زیر بیشتر است:
- همزمان تودهای در سینهها احساس شود.
- ترشح، یکطرفه باشد.
- ترشح، خونی باشد.
- ترشح بهصورت خودبهخود و ادامهدار باشد.
- ترشح فقط از یک مجرا باشد.
با وجود اینکه بسیاری از خانمهای مبتلا به ترشح سینه، دچار سرطان نیستند؛ اما احتمال همراهی سرطان سینه با این ترشحات، لزوم ارزیابی دقیق این بیماران را افزایش میدهد. معاینۀ سینهها و انجام سونوگرافی از سینه و زیربغل و ماموگرافی میتواند مشکلات پدید آمده را تشخیص دهد. بعد از تشخیص بیماریهای احتمالی، درمانهای لازم برای آن در نظر گرفته میشود.
ترشح مایع بی رنگ از سینه در بارداری
ترشحات نوک سینه در بارداری و شیردهی طبیعی است در مواقع دیگر ممکن است این نشانه نیاز به پیگیری و بررسی داشته باشد. با این حال اگر در این مورد نگران هستید، برای اطمینان خاطر خود میتوانید با پزشک در میان بگذارید.
علت آب آمدن سینه در بارداری
این نشانه در بارداری طبیعی است و مشکلی ایجاد نمیکند. همچنین ممکن است ترشحات به دلیل تغییرات هورمون و تغییراتی در بافت سینه به نام فیبروکیستیک رخ داده باشد.
ترشح خون از نوک سینه در بارداری
همانطور که گفتیم ترشح از نوک سینه در بارداری و شیردهی بسیار رایجتر از هر زمان دیگری است و هر شخصی ممکن است این نشانه را تجربه کند.
ممکن است ترشحات خود به خود یا زمانی که فشار میدهید، خارج میشود که میتواند به رنگهای متفاوتی از جمله شفاف، زرد، سبز یا خونی باشد.
از آنجایی که ترشحات خونی رنگ از سینه میتواند یکی از نشانههای سرطان باشد که بهتر است پیگیری های لازم را انجام دهید.
شیر آمدن از سینه نشانه چیست
سینهها طی بارداری هفتهها یا ماههای قبل از زایمان شروع به تولید شیر میکند. اگر نوک سینهها نشت داشته باشد این ماده آغوز است، در واقع همان اولین شیری که برای تغذیه نوزاد تولید میشود. این نشت شیر طبیعی است و جای نگرانی ندارد.
ترشح شیر در بارداری از کی شروع میشود؟
مرحله ترشح شیر از هفته شانزدهم بارداری شروع میشود و تا چند روز پس از زایمان نیز ادامه پیدا میکند. میزان استروژن و پروژسترون افزایش پیدا میکند و باعث میشود مجاری شیر رشد داشته باشد و در نهایت سینههای شما پرتر شود. غدد پستانی شما آماده برای تولید شیر میشود.
راههای تشخیصی ترشحات نوک پستان
سونوگرافی پستان
سونوگرافی پستان معمولا بهمنظور بررسی بهتر یک یافتۀ مشکوک در معاینه یا ماموگرافی مورد استفاده قرار میگیرد. سونوگرافی برای افتراق تودۀ توپر از کیست، روش بهتری است. استفاده از سونوگرافی برای غربالگری روتین سرطان سینه توصیه نمیشود، اما برای غربالگری زنان دارای بافت پستان متراکم بهتر از ماموگرافی است. سونوگرافی سینه همراه با ماموگرافی برای غربالگری افراد پرخطر توصیه میشود.
از دیگر کاربردهای سونوگرافی پستان:
- بررسی تغییرات قابل لمس سینهها
- وجود توده در زنان زیر ۳۰ سال، باردار یا شیرده
- انجام پروسیجرهای تشخیصی مانند تخلیۀ مایع کیست پستان
ماموگرافی
ماموگرافی یک روش تصویربرداری است که از اشعۀ ایکس با دوز پایین برای بررسی پستانها و زیربغل استفاده میشود. ماموگرافی غربالگری، جهت یافتن هرگونه تغییرات بدخیمی در سینهها، سالها قبل از اینکه علامتدار شوند و توسط بیمار یا پزشک قابل تشخیص باشند، بهکار میرود.
بدیهی است که درمان فرد در این مرحله بسیار آسان، کمهزینه و کمعارضه بوده و معمولا با طول عمر طبیعی همراه است. ماموگرافی تشخیصی، جهت بررسی وضعیت تودههای مشکوک در معاینه یا ترشحات غیرطبیعی از نوک سینه بهکار میرود.
بدون دیدگاه