اغلب ما دردهای بسیاری در نقاط مختلف بدن خود تجربه کردهایم که اکثر اوقات با راهکارهای خانگی قابل درمان بودهاند. گاهی برخی از دردها بهصورت حاد و مزمن ایجاد میشود که قطعاً اینگونه دردها بهراحتی و با استفاده از روشهای خانگی قابل درمان نیست.
در این مواقع است که مراجعه به کلینیک درد بیش از پیش ضرورت پیدا میکند. متخصصین درد بهخوبی با دردهای حاد و مزمن آشنایی دارند و با بهترین تکنیکهای غیر تهاجمی سعی بر درمان درد بیماران دارند، اما سوالی که ممکن است برای بسیاری از افراد ایجاد شود، این است که چه دردهایی در کلینیک درد درمان میشود؟ جهت برطرف کردن ابهامات ایجاد شده در این خصوص در ادامه توضیحاتی را برای شما بیان کردیم که به خوبی با دردهایی که در کلینیک درد درمان میشود و اهداف آنها بیشتر آشنا خواهید شد.
آشنایی با انواع درد
درد یک اصلاح است که مواقعی که افراد احساس ناخوشایندی در هر قسمت از بدن خود احساس میکند به کار برده میشود. انواع مختلف درد وجود دارد که میتوان آن را به چند دسته تقسیمبندی کرد که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:
- درد حاد
- درد مزمن
- درد استخوان
- درد عصب
- درد فانتومی
- درد ارجاعی
- درد عضلانی
هریک از موارد ذکر شده به چند دسته تقسیم میشوند که در ادامه بهطور کامل ذکر خواهیم کرد.
درد حاد
چنین مشکلی بهطور ناگهانی شروع شده و تنها برای مدت کوتاهی ایجاد میشود که میتواند چند دقیقه، ساعت، روز و گاهی دو ماه تداوم داشته باشد. این مشکل اغلب در اثر یک آسیب خاص ایجاد میشود که به شرح زیر است:
- شکستگی استخوان
- تصادف
- افتادن از ارتفاع
- سوختگی یا بریدگی
- عمل جراحی
درد مزمن
درد مزمن به دردی گفته میشود که بیش از شش ماه تداوم داشته باشد. ممکن است ابتدا بهصورت حاد در افراد ایجاد شده باشد، اما برای مدتها تداوم پیدا کند. چنین مشکلی میتواند از خفیف تا ضعیف در افراد ایجاد شود که این بیماریها به شرح زیر است:
دردهای مزمن میتوانند کیفیت زندگی افراد را تحتتأثیر قرار دهد به طوریکه بیمار قادر به انجام کارهای روزمره خود نباشد که در نهایت منجر به افسردگی و انزوای اجتماعی خواهد شد.
درد استخوان
این نوع درد ممکن است در یک یا چند استخوان به وجود آید که در حین استراحت یا ورزش کردن ایجاد میشود. دردهای استخوانی معمولاً بهدلیل شرایطی همچون موارد زیر در افراد ایجاد میشود:
- سرطان
- شکستگی
- عفونت
- سرطان خون
- کمبود مواد معدنی
- کم خونی داسی شکل
- پوکی استخوان
درد عصب
این نوع درد بهدلیل آسیب عصبی و التهاب ایجاد میشود که معمولاً دردی مانند تیر کشیدن سوزش و همانند چاقو زدن به بیمار گزارش شده است که به آن نورالژی و درد نوروپاتیک گفته میشود. اغلب افراد درد بیشتری را در شب احساس میکنند، بهطور کلی این مشکل میتواند زندگی فرد را مختل کند.
اکثر این افراد به سرما حساس هستند و ممکن است با کوچکترین لمس درد داشته باشند، همچنین اغلب آنها دچار استرس و افسردگیاند. افراد مبتلا به درد نوروپاتیک اغلب به لمس و سرما حساس هستند و میتوانند با برخی از کارهای عادی و روزمره مانند مسواک زدن که دردناک نیست واکنش نشان دهند و درد داشته باشند.
دلایل شایعی درد عصبی به شرح زیر است:
- اعتیاد به الکل
- آسیب به مغز، عصب یا نخاع
- سرطان
- اسکلروز چندگانه
- سکته
- کمبود ویتامین B12
- زونا
- قطع عضو
- مشکل در گردش خون
درد فانتوم
درد فانتوم به گونهای است که درد از قسمتی که در واقع وجود ندارد احساس میشود. این بیماری در افرادی که قطع عضو داشتهاند بسیار شایع است. پزشکان در گذشته بر این باور بودند که این یک مشکل روانشناختی است، اما اکنون به آن پی بردهاند که درد از نخاع و مغز ناشی میشود. در اغلب مواقع چنین مشکلی با گذشت زمان بهتر میشود، اما کنترل درد بسیار مهم و چالش برانگیز است.
درد بافت نرم بدن
این درد یا ناراحتی در اثر التهاب عضلات، بافتها و رباطها ایجاد میشود. گاهی ممکن است با تورم و کبودی همراه باشد. دلایل شایع این مشکل عبارتند از:
- درد پشت و گردن
- بورسیت
- فیبرومیالژیا
- آسیب به عضلات گرداننده شانه
- درد سیاتیک
- آسیبهای ورزشی، مانند پیچخوردگی یا کشیدگی
- سندرم مفصل گیجگاهی فکی
دردهای ارجاعی
این درد معمولاً ناشی از قسمت دیگری در بدن است که به اندامهای دیگر انتشار پیدا میکند. بهطور مثال هنگام حمله قلبی درد اغلب در گردن، شانه چپ و پایین بازوی راست احساس میشود. آسیب و التهاب پانکراس بهصورت درد مداوم و پیدرپی در قسمت فوقانی معده تا پشت انتشار مییابد.
دردهای ارجاعی بهدلیل اینکه شبکههای اعصاب حسی به یکدیگر متصلاند، در بافت قسمتهای مختلفی از بدن درد احساس میشود.
چرا باید به کلینیک درد مراجعه کنیم؟
در کلینیک درد انواع دردها به صورت کاملا تخصصی مورد بررسی قرار میگیرد و علت دقیق، برای دریافت بهترین روش درمانی مشخص میشود.
انواع خدمات درمانی بسته به شدت و نوع بیماری برای بیمار بدون نیاز به عمل جراحی انجام میگیرد. با توجه به اینکه از نوینترین روشهای درمانی به کار گرفته میشود، روند بهبودی سریعتری را پشت سر میگذارید.
چه زمانی نیاز به مراجعه به کلینیک درد داریم؟
معمولا بسیاری از افراد زمانی که دچار درد میشوند سردرگم هستند که به چه پزشکی مراجعه کنیم. هر زمان که دچار درد مزمن، حاد یا غیر طبیعی شدید نیاز به مراجعه به متخصص دارید. به این موارد نیز توجه داشته باشید که نیاز به مراجعه به پزشک دارد:
- تغییر در شدت درد
- ایجاد دردی غیر معمول و عادی
- تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی روزمره
- درد شدید و ناگهانی
چگونه یک کلینیک درد خوب پیدا کنیم؟
به این صورت میتوانید به کلینیک درد خوب مراجعه کنید:
از پزشک عمومی سوال کنید
معمولا افراد در ابتدا زمانی که دچار مشکل میشوند، به پزشک عمومی مراجعه میکنند، پزشک اگر مشکل را جدی و تخصصیتر بداند، شما را به پزشک متخصص ارجاع میدهد.
میتوانید از پزشک عمومی سوال کنید که برای درمان دردهای خود چه کلینیک و پزشکی را پیشنهاد میدهد.
پرس و جو از خانواده یا دوستان
اگر خانواده یا دوستان شما برای درمان دردهای خود به متخصص درد مراجعه کرده و از دوستان یا آشنایان خود شنیدهاید که درمان موفقیتآمیزی را تجربه کردهاند، به نتیجه و رضایتشان اعتماد کنید.
مراجعه به صورت حضوری
بهترین روشی که میتوانید یک کلینیک درد خوب پیدا مراجعه حضوری به مطب است. به این صورت علاوه بر اینکه میتوانید با پزشک گفتگو داشته باشید، از میزان رضایت مراجعین نیز مطلع خواهید شد و میتوانید انتخابی با اطمینان داشته باشید.
کلام آخر
افرادی که از دردهای مزمن و حاد خود رنج میبرند، میبایست به متخصصین درد مراجعه کنند؛ چراکه آنها بیش از هر فرد دیگری با اینگونه دردها و علت اصلی آنها آشنایی دارند و بسته به علت درد ایجاد شده در هر فرد، درمانهای متفاوتی برای آنها انجام میدهد.
هدف کلینیک درد انجام درمانهایی بهروش بسته و غیرتهاجمی است تا افراد متحمل عارضههای پس از عمل جراحی و اقدامات تهاجمی نشوند.
بدون دیدگاه