آبله مرغان در بارداری

علائم آبله مرغان در بارداری

آبله مرغان در بارداری ممکن است هم برای مادر و هم برای جنین شرایط خطرناکی باشد. در صورتی که مشکوک به این بیماری در بارداری شده‌اید، حتما در اسرع وقت برای بررسی و درمان به پزشک مراجعه کنید.

این بیماری نوعی عفونت ویروسی است که به راحتی در بین افراد گسترش می‌یابد و همچنین باعث ایجاد عارضه‌های پوستی خارش‌دار به صورت تاول‌های کوچک و پر از مایع می‌شود.

از دیگر علائم این بیماری ویروسی می‌توان به درد عضلانی، کمبود انرژی، تب و احساس خستگی اشاره کرد.

آشنایی بیشتر با این بیماری

آبله مرغان با عنوان واریسلا شناخته می‌شود، یک بیماری عفونی است که توسط ویروس واریسلا زوستر رخ می‌دهد. این بیماری می‌تواند هر فردی را در هر سنی مبتلا کند، در افرادی که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند و باردار هستند شدیدتر رخ می‌دهد.

اگر در گذشته دچار این عارضه شده‌اید، ممکن است مجدد به صورت زونا در بارداری (هرپس زوستر) عود کند.

چه علائمی ایجاد می‌کند؟

علائم معمولا پس از گذشت دو هفته شروع می‌شود. به دنبال این بیماری عارضه‌های پوستی قرمز و خارش‌دار ایجاد می‌شود که به صورت تاول است و پس از مدتی می‌ترکد و پوسته‌ای سخت روی آن تشکیل می‌شود. 

در اغلب مواقع آبله مرغان در بارداری علائمی شبیه به آنفولانزا از جمله چنین مواردی ایجاد می‌کند:

  • گلودرد
  • تب
  • سردرد

اینطور انتظار می‌رود که علائم بین ۱۰ تا ۲۱ روز ادامه داشته باشد.

علائم آبله مرغان در بارداری

چگونه گسترش می‌یابد؟

این بیماری بسیار مسری است و با سرعت بالایی که با شخصی مبتلا در تماس بوده‌اند و با ابتلای قبلی یا واکسیناسیون از این بیماری مصون نبوده‌اند، قابل سرایت است. معمولا افراد مبتلا به این بیماری به دو صورت این بیماری را گسترش می‌دهند:

  • مورد اول به این صورت که قبل از بروز علائم با قطرات سرفه که در هوا وجود دارد، قابل سرایت است. در واقع قبل از اینکه بیمار بداند مبتلا به این بیماری است، به فردی دیگری انتقال می‌دهد.
  • مورد دوم به این صورت که پس ظاهر شدن علائم ویروس، از طریق تماس با مایع داخل تاول‌ها سرایت پیدا می‌کند.

تا زمانی که تاول‌های ایجاد شده خشک نشوند و پوسته‌ای تشکیل ندهند، مسری هستند. بیماران تا زمانی که تاول‌ها به شکل پوسته و خشک نشده‌اند، نباید با خانم‌های باردار و نوزادان در تماس باشند.

چه اثراتی بر پروسه بارداری دارد؟

به‌طور کلی آبله مرغان در بارداری می‌تواند بیماری جدی در بزرگسالان باشد، همچنین در بارداری عفونت ناشی از این بیماری می‌تواند سلامت کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

اگر طی این دوران در معرض این بیماری قرار گرفتید، حتما پزشک خود را مطلع کنید. گاهی ممکن است تزریق آنتی بادی توصیه شود.

در صورت بروز علائم نمی‌توان این دارو را برای خانم باردار در نظر گرفت، به جای آن به خانم بارداری داروهای ضد ویروسی تجویز خواهد شد.

آبله مرغان چه تاثیری روی جنین می‌گذارد؟

اگر آبله مرغان در بارداری رخ دهد، امکان اثرگذاری آن روی جنین وجود دارد. تاثیر آن بر کودک می‌تواند به عوامل مختلفی زیاد بستگی داشته باشد.

علاوه بر این بسیار مهم است که چندمین هفته بارداری هستید. هیچ مدرک معتبری مبنی بر این که این عارضه در سه ماه اول بارداری خطر سقط جنین را افزایش می‌دهد، وجود ندارد.

اگر در ۲۰ هفته اول بارداری به این عارضه مبتلا شوید ممکن است کودک در معرض خطر ابتلا به سندرم واریسلا مادرزادی قرار گیرد. این سندرم می‌تواند باعث ایجاد چنین مواردی شود:

  • مشکلات مغزی و عصبی
  • ایجاد اسکار پوست
  • کوچک بودن اندام‌ها
  • مشکلات چشمی

معمولا پزشک به خانم باردار توصیه می‌کند که پس از گذشت ۵ هفته از عفونت، سونوگرافی دقیق انجام دهد.

تشخیص آبله مرغان در بارداری

ابتلا هنگام زایمان و تولد

اگر در ۴ هفته آخر بارداری به این بیماری مبتلا شده‌اید، ممکن است ویروس هنگام تولد در کودک فعال باشد. چنین اتفاقی ممکن است از هر دو نوزاد، یک نوزاد به این صورت باشد. 

اگر در زمان تولد نوزاد، مبتلا به آبله مرغان هستید و حال عمومی خوبی دارید، در صورت تمایل می‌توانید شیردهی داشته باشید.

اگر یک هفته قبل یا یک هفته پس از زایمان به این بیماری مبتلا شده‌اید، احتمال ابتلای کودک به آبله مرغان شدید زیاد خواهد بود. به دلیل شدید بودن این عارضه پزشک ممکن است پس از تولد، کودک شما را با داروهای ضد ویروسی و آنتی بادی درمان کند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر باردارید و احتمال می‌دهید که دچار آبله مرغان در بارداری شده‌اید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید. ممکن است تزریق آنتی بادی را به شما پیشنهاد دهد تا شما را در برابر عفونت محافظت کند.

با تزریق این دارو ۱۰ روز پس از قرار گرفتن در معرض این بیماری ممکن است احتمال ابتلا به آبله مرغان را کاهش دهد. در صورتی که علائم پوستی رخ داد، حتما با پزشک در میان بگذارید.

مطالب مرتبط: عفونت در بارداری

چگونه می‌توان از آبله مرغان در بارداری پیشگیری کرد؟

بهترین راهکاری که برای محافظت از خود می‌توانید طی این دوران در نظر داشته باشید، واکسیناسیون است. اغلب افراد واکسینه شده به این بیماری مبتلا نمی‌شوند و اگر دچار شوند، به صورت خفیف خواهد بود:

  • تب پایین
  • تاول‌های کمتر
  • روند بهبودی سریع‌تر

علاوه بر این واکسن به شما در صورت ابتلا به زونا نیز کمک خواهد کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که واکسیناسیون طی بارداری توصیه نمی‌شود.

آیا کسی که قصد بارداری دارد باید واکسن بزند؟

اگر قصد بارداری دارید، جهت بررسی سلامت قبل از بارداری باید به پزشک مراجعه کنید. اگر آبله مرغان نگرفته‌اید و واکسینه نیز نشده‌اید، اکنون زمان خوبی برای واکسینه شدن است.

زمان‌بندی واکسیناسیون قبل از بارداری بسیار مهم است. باید دو دوز واکسن با فاصله زمانی ۴ هفته تزریق شود. دوز دوم حداقل یک ماه قبل از اقدام به بارداری باید بزنید.

درمان آبله مرغان در بارداری

آبله مرغان در بارداری چه درمانی دارد؟

بهترین درمانی که پزشک در این مواقع می‌تواند برای شما در نظر بگیرد، تجویز داروی ضد ویروسی است. داروهایی برای شما تجویز می‌شود که برای بارداری بی‌خطر باشد. اگر این داروها طی ۲۴ ساعت پس از بروز علائم مصرف شوند، بیشترین اثرگذاری را خواهند داشت.

اگر این عارضه را همراه با علائم ذات الریه داشته باشید، ممکن است پزشک دستور بستری دهد تا داروها را به صورت وریدی دریافت کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان