کارهای ممنوعه در دوران بارداری

کارهای ممنوعه در دوران بارداری

در این مقاله سعی شده است که مجموعۀ کارهای ممنوعه در دوران بارداری به مادران باردار عزیز ارائه شود. دوران بارداری دورانی ‌فوق‌العاده است که در این دوران شرایط خاصی برای بدن به وجود می‌آید. هنگام بارداری بدن تغییر کرده و همۀ اعضای بدن تحت تأثیر این روند تکاملی قرار می‌گیرند.

این فرآیند باید به‌درستی طی شود و از کارهای ممنوعه در دوران بارداری اجتناب کرد. سلامتی و رفاه مادر‌ و جنین در حال رشد، در این دوران نیازمند توجه اساسی است. مصرف برخی غذاها یا انجام بعضی فعالیت‌ها موجب به خطر افتادن سلامت مادر و جنین می‌شود.

انجام برخی کارها در دوران بارداری منع شده است و خانم‌های باردار حتماً باید با پزشک معالج خود دربارۀ بایدها و نبایدهای این دوران مشورت کنند. از انجام کارهای ممنوعه در دوران بارداری که سلامت مادر، رشد و سلامت جنین را تهدید کرده و به خطر می‌اندازد، باید اجتناب گردد.

بیشتر خانم‌ها می‌توانند فعالیت‌های روزمرۀ سابق خود را در این دوران ادامه دهند، ولی ایجاد تغییراتی جزئی در شیوه زندگی نیز لازم است. با این حال برخی از ممنوعیات برای تمامی خانم‌های باردار مشترک است. در اینجا با نظارت پزشکان متخصص زنان کرج در بیمارستان مریم کرج به ذکر برخی از این موارد و توضیح این‌ که چرا این موارد مشکل‌ساز است، می‌پردازیم.

نوشیدن الکل

زنان باردار باید از نوشیدن الکل خودداری کنند. نوشیدن الکل در حین بارداری می‌تواند موجب بروز انواع اختلالات در جنین شود. الکل بسیار راحت از جفت رد شده و روی جنین از نظر فیزیکی و مغزی تأثیر می‌گذارد. نوشیدن الکل باعث ایجاد سندروم جنین الکلی می‌شود که اختلالات عصبی-رفتاری را به دنبال خواهد داشت. نوشیدن الکل به‌طور کلی در دوران بارداری از نظر پزشکان ممنوع است.

بروز این اختلالات باعث مشکلات زیر می‌شود:

  • ناهنجاری‌های جسمی
  • ناتوانی ذهنی
  • مشکلات رفتاری
  • تشنج
  • رشد ناقص جنین
کارهای ممنوعه در دوران بارداری

سیگار کشیدن از مهم‌ترین کارهای ممنوعه در دوران بارداری

یکی از کارهای ممنوعه در دوران بارداری کشیدن سیگار است. استعمال سیگار در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد بسیار مضر است. گذشته از افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سرطان ریه، استعمال سیگار در دوران بارداری می‌تواند مشکلات زیر را در دوران بارداری و بعد از آن ایجاد کند:

  • زایمان زودرس
  • ناهنجاری‌های مادرزادی مانند شکاف کام یا لب (لب شکری)
  • سقط جنین
  • مسائل مربوط به جفت

خانم‌های باردار باید به محض اطلاع از بارداری کشیدن سیگار را متوقف کنند. همچنین در معرض دود سیگار دیگران نیز قرار نگیرند. این موارد ممکن است از زایمان طبیعی که یکی از بهترین انواع زایمان است جلوگیری کند. بیمارستان و زایشگاه مریم کرج یکی از بهترین مراکز برای زایمان طبیعی است.

استفاده از مواد مخدر

استفاده از مواد مخدر همیشه برای شخص مصرف‌کننده خطرناک بوده، ولی در دوران بارداری شدیداً مضرتر است و از جمله کارهای ممنوعه در دوران بارداری به شمار می‌رود.

استفاده از مواد مخدر یا سوءاستفاده از برخی داروهای بدون نسخه، می‌تواند جنین را دچار NAS کند. سر نوزادی که دارای NAS است، کوچکتر از بقیه نوزادان سالم است و این نقص عموماً با گریه‌های زیاد و هیجانی، رعشه در خواب و همچنین عدم تغذیه مناسب مشخص می‌شود.

علاوه بر این، استفاده از مواد مخدر می‌تواند خطر زایمان‌ زودرس، کاهش توانایی بارداری و ناهنجاری‌های مادرزادی را به دنبال داشته باشد.

کارهای ممنوعه در دوران بارداری

مصرف خودسرانۀ داروهای خاص

زنان باردار بهتر است که از مصرف گیاهان دارویی و برخی داروهای بی‌نسخه یا بدون تجویز پزشک معالج خود، خودداری کنند؛ زیرا می‌تواند بسیار برای جنین آسیب‌زا باشد. پزشکان توصیه می‌کنند زنان در هنگام بارداری از مصرف داروهای زیر اجتناب کنند:

  • ایبوپروفن و سایر داروهای ضد التهابی
  • داروهای گیاهی
  • برخی از داروهای سرماخوردگی و آنفولانزا در سه ماهۀ اول بارداری
  • برخی از داروهای آکنه

ورزش‌های با فعالیت بدنی شدید

به توصیۀ پزشکان، زنان باردار تا حد امکان از ورزش‌های با فعالیت بدنی شدید مانند فوتبال یا بوکس اجتناب کنند.

ورزش‌هایی که با فعالیت بدنی شدید همراه هستند، خطر جدایی زودهنگام جفت از دیواره رحم را افزایش می‌دهد. جدایی جفت وضعیتی بحرانی‌ست که می‌تواند باعث زایمان زودرس، یا سقط جنین شود. زنان باردار نیز بیشتر مستعد آسیب هستند؛ زیرا تغییرات هورمونی در بدن آنها باعث شل‌تر شدن عضلات می‌شود.

پس از سه ماهۀ اول، زنان باردار باید از هرگونه فعالیتی که خطر سقوط را به همراه دارد، خودداری کنند. این ورزش‌ها شامل اسکی، اسکیت روی یخ و صخره‌نوردی است. می‌توانید به سراغ ورزش‌های سبک‌تری مانند پیاده روی، شنا و اسکوات بروید.

بلند کردن اجسام سنگین

زنان باردار باید از بلند کردن اجسام سنگین جداً خودداری کنند. بلند کردن اجسام سنگین می‌تواند خطرات زیر را به دنبال داشته باشد:

  • کشیده شدن عضلات
  • فتق
  • وزن کم نوزاد هنگام تولد
  • زایمان زودرس
  • سقط جنین

خوردن برخی غذاهای خاص

خانم‌های باردار باید از خوردن برخی مواد غذایی خاص که احتمال آسیب رساندن به جفت و جنین دارد، اجتناب کنند. شاید خوردن این غذاها هیچ مشکلی هم ایجاد نکنند، اما به دلیل احتمال بالای آلودگی، برای جفت و جنین خطرآفرین بوده که ممکن است موجب مسمومیت و حتی مرگ جنین شود. خوراکی‌های ممنوعه شامل موارد زیر است:

آب تصفیه نشده

آب تصفیه یا استرلیزه نشده، ممکن است حاوی باکتری لیستریا باشد. این باکتری می‌تواند از جفت عبور کند و برای جنین کشنده باشد.

لبنیات محلی

برخی پنیرها و شیرهای محلی پاستوریزه نشده و غیرمطمئن برای استفاده در دوران بارداری مناسب نیست.

ماهی‌های حاوی جیوه (ماهی‌های اقیانوسی)

کوسه‌ماهی، اره‌ماهی، نیزه‌ماهی از جمله ماهی‌های حاوی مقادیر زیادی جیوه هستند. قرار گرفتن جنین در معرض جیوه ممکن است باعث آسیب مغزی یا مشکلات شنوایی و بینایی شود. پس به توصیۀ پزشکان خوردن ماهی‌های دارای جیوه در طول بارداری ممنوع است.

prohibited work during pregnancy1 2 1

گوشت، ماهی، تخم‌مرغ خام یا دودی

گوشت خام، صدف و ماهی خام مانند سوشی، می‌توانند حاوی باکتری سالمونلا یا توکسوپلاسموز باشند. زنان باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری‌ها هستند. بیماری ناشی از گوشت و ماهی خام باعث کم آبی شدید، تب و سپسیس داخل رحمی می‌شود که حتی یک عفونت خونی نیز می‌تواند برای جنین کشنده باشد. زنان باردار باید از هرگونه غذای حاوی تخم‌مرغ خام مانند خمیر شیرینی پخته نشده یا حتی سس سالاد سزار خودداری کنند.

عدم مصرف بیش از حد کافئین

یکی از کارهای ممنوعه در دوران بارداری استفادۀ بیش از حد از کافئین است. بهتر است مصرف کافئین محدود به ۲۰۰ میلی‌گرم (یک لیوان) در روز باشد. برخی از متخصصان معتقدند مقادیر بیش از این می‌تواند برای جنین مضر باشد و موجب زایمان زودرس و همچنین وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. قهوه موجب افزایش متابولیسم بدن می‌شود اما برای جنین مناسب نیست؛ زیرا متابولیسم جنین تازه در حال شکل‌گیری است. به خاطر داشته باشید که کافئین تنها در قهوه یافت نمی‌شود، بلکه در شکلات، سودا یا حتی بسیاری از داروهای بی‌نسخه نیز وجود دارد.

تلگرام
واتساپ
ایکس(توئیتر)
پینترست
ردیت
پرینت

متخصص زنان کرج

زنان به دلیل تغییراتی که در زندگی متحمل می‌شوند، نیازهای مراقبتی ویژه‌‎ای دارند. بیمارستان و زایشگاه مریم با گِرد هم آوردن بهترین متخصصان زنان کرج، مکانی را برای زنان فراهم کرده تا با اطمینان و خیالی آسوده درمان خود را آغاز کنند.
بیمارستان و زایشگاه مریم کرج با هدف مقدس حفظ و ارتقاء سلامت و بهداشت جامعه، جهت مراقبت از مادران در طول زایمان و پیش از عمل جراحی، نوزادان و اطفال و خدمات بهداشتی زنان در تاریخ ۱۳۹۳/۰۳/۰۱ اقدام به خدمت‌رسانی به بیماران کرد.

مقاله های مرتبط

463 پاسخ

      1. سلام خسته نباشید.من الان هفته ۱۰ بارداری هستم یه چشمم عفونت کرده چه قطره ای میتونم استفاده کنم دکتر چشم برام جنتمایسین وسیپلکس نوشته تو اینترنت زدم برای بارداری ضرر داره الان استفاده کنم یا خیر؟

        1. این داروهایی که دکترتون تجویز کردن در طبقه‌بندی بارداری مجازه، ممکنه برای مصرف تزریقی و خوراکی این داروها در بارداری مشکل وجود داشته باشه اما برای چند قطره موضعی، خطری ایجاد نمیکنه.
          بهتره که با پزشک زنان خودتون هم مشورت کنید.

      2. سلام وقت بخیر
        یازده هفته باردارم بعد سونو تشخیص تشکیل ساک بارداری با اینکه همچیز اوکی بود بغیر اینکه جفتم پایینه متوجه یه چیز صورتی رنگ در ورودیه واژنم شدم .
        فک میکنم دهانه رحممه ک زده بیرون ..بیرون زدگیش اندازه ۵، ۶ سانت هست ..این میتونه خطرناک باشه
        بجزاستراحت چکار میتونم انجام بدم ک بالا بره ؟

  1. سلام من هفته پنج بارداریم اما نمیدونستم و حدود دو هفته پیش لیفت ابرو در ارایشگاه انجام دادم ایا مشکلی داره

  2. سلام خسته نباشید من اولین روز آخرین پریودیم ۴ شهریور بوده اما چون نامنظم بودم ۱ هفته بعد از موعد که پریود نشدم بی بی چک زدم منفی شد دیگه گفتم حتما باردار نیستم اما بعد از ۲ هفته تستم مثبت شد با عدد بتا ۲.۶۰۰ و ۴۸ ساعت بعد ۴.۶۰۰
    داروی فشار متورال و آملوپرس مصرف کردم میخواستم بدونم به نظر شما جنین آسیب دیده؟ امروز سونوگرافی دارم

  3. سلام
    من هفته ۲۴ بارداری هستم و نمیدونستم سس سالاد سزار خطرناکه برای جنین و امشب مصرف کردم خیلی نگرانم لطفا راهنگاییم بفرمایید الان چیکار کنم؟ 🙏

    1. علت خطرناک بودن سس سالاد سزار، وجود تخم مرغ خام در آن است. تخم مرغ خام به دلیل خطر احتمالی آلودگی سالمونلا برای همه افراد خطرناک است.
      اطمینان حاصل کنید که تخم مرغ خام در سس نباشد و در کل از این به بعد مصرف نکنید.

      1. سلام .من الان هفته دهم بارداری هستم.هفته دوم یا سوم نمیدونستم باردارم و بخاطر عفونت ۵ عدد قرص مترونیدازول و دو عدد امپول سفازولین زدم.میخواستم ببینم مشکلی نداره ؟دو یا سه عدد هم همون هفته اول شیاف لاکتوواژ زدم.ممنون میشم حواب بدین

          1. سلام و وقت بخیر اول این و بگم چقدر با حوصله پاسخ همه رو داده بودید .
            و چقدر دلنشین بود این قضیه ‌
            من باردارم هفته هشتم
            ولی هفته های اول نمیدونستم باردارم
            استامینوفن کدئین و سرماخوردگی میخوردم
            و یک شب هم قرص خواب و یک بار هم ژلوفن .
            نگرانم برای جنینم .
            باید چه کنم؟

          2. ممنون، انجام وظیفه‌ست، با توجه به اینکه در ۳ ماهه اول، سلول‌ها درحال تکثیر و مهاجرت هستند، داروها عوارض دارن، اما داروها در هر ۳ ماهه بارداری طبقه‌بندی دارن؛ از کم‌خطر تا پرخطر. اگر علائم سقط ندارین، تا غربالگری که در هفته ۱۱ تا ۱۳ درخواست میشه و جنین بررسی دقیق‌تری میشه، بدون نگرانی منتظر باشیند.

  4. سلام
    من الان تو هفته ۸ بارداری هستم همسرم چند بار از اسپری حشره کش تارومار بدون لو برای پشه استفاده کرد و من نمیدونستم ضررداره البته همیشه جلوی صورتم گرفتم و خیلی کم میزد الان استرس دارم خیلی که به جنین آسیب رسیده باشه ؟؟

    1. سلام وقت بخير و ممنون از پاسخگوييتون من در هفته ٩ بارداري اوزون تراپي مو انجام دادم با دستگاه اوزون در ارايشگاه ولي بعد فهميدم ظاهرا نبايد انجام ميشده چه مشكلي ميتونه براي جنين داشته باشه با تشكر

  5. سلام خسته نباشید
    من هفته ۵ بارداری هستم
    میخواستم بدونم ایا انجام تزریق ژل برای بینی به جنین آسیب میرسونه؟

    1. باسلام هفته هشتم بارداری ام ندانسته سه روز متوالی صبحونه جگر خوردم بعدافهمیدم باعث نقص مادرزادی میشه خیلی نگرانم آیا مشکلی پیش. میاد چیکار کنم

  6. سلام خسته نباشید
    من ۸روز از وقت پریودم گذشته تست دادم منفی شد ولی شب بود بنظرتون دوباره امتحان کنم. در ۸ روز معلوم میشه بارداری یا چند روز صبر کنم.ومن ۱۷ سالمه کم مونده به ۱۸ سالگی خطر زیاد داره؟لطفا راهنمایی کنید

    1. اگه تست خون دادید و بارداری رویت میشه، مراقبت دوران بارداری از هفته شش تا ۱۰ بارداری شروع میشه که باید با دقت پیگیری کنید.

      1. سلام عزیزم خسته نباشید من شنیون کار هستم الان دو ماهه باردارم و با تافت مو و شاین و کرم مو کار میکنم ماسکم میزنم میخواستم بدونم برای بچه ضرر داره و باید چیکار کنم

          1. سلام من نمی دونستم باردارم در هفته دوم سوم بارداری حدود ۳گرم زعفران و ۵قاشق زیره خوردم که اکه باردار شدم شروع به خونریزی کنم اما تستم مثبت شد ممکنه به جنین ضرر زده باشع

  7. سلام وقتتون بخیر
    من ماه پنجم بارداری هستم
    خواب بودم تلفنم زنگ خورد یهویی و ناگهانی از جام‌ پریدم و بلند شدم
    اولش دل درد شدیدی داشتم بعد کمی بهتر شدم آیا این حرکت من ممکنه مشکلی برای جفت یا جنینم ایجاد کرده باشه؟

    1. استرس میتونه به جنین هم منتقل بشه، اگر درد ادامه‌دار نیست و درد پریود ندارید، استراحت و آرامش، توصیه میشه و اگر ادامه داره، شنیدن صدای قلب یا سونو برای آرامشتون توصیه میشه.

  8. سلام من ماه پیش۱۰ روز قبل از پریودی درد شدید داشتم طوری که احساس کردم درد لانه گزینی هست ولی پریود شدم واین ماه بدون هیچ نزدیکی باز هم دو هفته بعد از پریودم دردهای زیادی داشتم والان دو روز از تاریخ عادتم گذشته ولی عادت نشدم وتپش قلب زیادی دارم ممکنه باردار باشم

      1. سلام من تازه تست گرفتم مثبت شده چون همسرم پسرعموم هست خیلی نگران اینم ک بچم مشکل داشته باشه چیکارکنم
        قبل ازدواج هم ازمایش خون دادیم اوکی بود مشکلی نداشت خون هامون بهم میخورد ولی من خیلی نگرانم بخاطر این نسبت فامیلی نزدیک

  9. سلام وقتتون بخير و باتشكر از پاسخ گويي
    من هفتم ١٧بارداريم .چند روز پيش يك درد مثل درد كم پريودي داشتم كه با خوردن چاي نبات و پوشاندن خودم بع ده الي يك ربع درد تمام شد و فكر كردم كه سرما دادم به بدنم اما بعد از اون انگار پهلو و دور ناف و پايين شكم ام درد مثل اسپاسم داشت كه موقع نشستن و راه رفتن و اينا خيلي اذيت كننده بود تا اينكه ديروز دوبار و هر بار به مدت يك دقيقه پاهام بالا گرفتم و بعد اون كلا درد از بين رفت و الان حالم طبيعي ولي خيلي نگرانم كه نكنه گرفتن پاها بالا كار اشتباهي بوده . من هيچ لكه بيني تا حالا نداشتم. لطفا راهنمايي ام كنيد

  10. سلام وقت بخیر من نمیدونستم باردارم الان، از روی اولین روز اخرین قاعدگی باید ۶ هفته باشم اما در هفته چهارم نمیدونستم قرص لووفلوکساسین ۷۵۰مصرف کردم و هفته پنجم قرص کلیندیوم سی مصرف کردم میخواستم بدونم برای جنین خطر داره یا نه؟

    1. مصرف لووفلوکساسین در بارداری، گروه c هست و در مواردی که سودش برای مادر بیشتر باشه، با دستور پزشک توصیه محدود داره و کلیدینیوم c منع مصرف در بارداری داره گروه D هست.
      با پزشکتون مشورت کنین و سونوگرافی در زمان مناسب سن بارداری بدید تا حاملگی رویت بشه حدود ۷ هفته.
      بهتره که مصرف داروها رو با پزشکتون درمیان بگذارید.

  11. سلام خسته نباشید. من هفته پنج بارداری هستم از هفته پیش چند بار از کیسه نمک داغ برای درد های کمر و شکمم استفاده کردم اما الان فهمیدم استفاده از کیسه اب گرم و نمک در این دوران مشکل داره و باعث سقط جنین میشه. خیلی نگرانم که با این کارم به جنین اسیب وارد کرده باشم

    1. نگفتید که برای چی گذاشته بودید، اما اگر علائم درد و لکه بینی ندارید، هنوز مشکلی پیش نیومده، اما دیگه استفاده نکنید.

      1. سلام وقت بخیر،ممنون از پاسخ گویی هاتون،
        یکم شهریور اقدام ب بارداری داشتم الان یک هفتس،
        زیر دلم سمت تخمدان راستم گاها درد میکنه و تیرمیکشه،
        علتش چی میتونه باشه؟

  12. سلام من ۳۱ سالمه الان هفته ۲۳ بارداری هست سه هفته قبل لکه بینی داشتم رفتم پیش دکتر گفت استراحت کن الان نزدیکی ک میکنم درد احساس میکنم آیا نزدیکی برای جنین خطر دارد ممنون

    1. در سه ماه اول رابطه شدید توصیه نمیشه. باید با پزشک خودتون مشورت داشته باشید چون شرایط شما رو بهتر میدونن.

  13. وقت بخیر ‌. من از هفته ۸ بارداری با لکه بینی و سونو هماتومم تشخیص داده شد حدود ۰/۳سی سی. هفت روز امپول پروژسترون زدم و دوازده ساعتی شیاف زدم . استراحت بودم و فقط براس سرویس و غذا پاشدم. برای سونوی انتی که رفتم شده بود ۰/۸ سی سی . دکترم مجدد آمپول داد ده تا و گفت روزی تا بزنم، آزیترومایسین داد برای جلوگیری از عفونت هماتوم. همچنان استراحتم اما خیلی نگرانم و استرس دارم . ممکنه داروی موثرتری هم باشه که استفاده کنم؟ هماتوم ها تا کی جذب میشن معمولا؟
    و اینکه امروز مجبور شدم بخاطر پله نرفتن کلید رو از طبقه بالا پرت کنم . بعد از اون حرکت پرتاب کردن خیلی ترسیدم که ضرر داشته.
    ممنون از حوصله و پاسخگوییتون.

    1. نگران نباشید و داروها رو مصرف کنید. این سنین بارداری، تهدید به سقط وجود داره. بسته به مقدار هماتوم و دوره مصرف دارو هماتومم یا جذب میشه یا پیشرونده منجر به سقط میشه. بدون نگرانی صبر کنید.

  14. سلام وقت شما بخیر ممنون از مطالب مفیدتون 🌷
    من هفته ۱۸ بارداری هستم چند روز پیش یهویی خیلی شدید خونریزی کردم فوری به پزشک مراجعه کردم بعد از گرفتن سنو گفت جنین یابم است اما حتما کار سنگین کردی جفت صدمه دیده الان چند روزه خونریزی قطع شده اما لکه های قهوی تیره هنوز است خیلی نگرانم برای بچه اتفاقی نیوفته تازه پسر هشت ساله ام حواسش نبود زانوش محکم خورد توی شکمم خیلی نگرانیم بیشتر شده تورا خدا بگین امکان صدمه دیدن یا از بین رفتن بچه چقدر است ؟؟
    و جفت دوباره خوب میشه؟؟

    1. زمانی که لخته پشت جفت گزارش شده باشه، پروژسترون تجویز میشه. معمولا اگر که مقدار لخته کم باشه قابل جذبه؛ نیاز به استراحت، بلند نکردن بار زیاد، وارد نشدن ضربه، خودداری از برقراری رابطه جنسی، بالا و پایین نرفتن از پله و کامل کردن دوره درمان داره.
      اگر باز هم خونریزی قرمز روشن باشه و لخته وجود داشت، احتمال خطر تهدید به سقط بیشتره اما اگر تبدیل شده به لکه‌های قهوه‌ای، یعنی خون مونده و کهنه است و باید درمان دارویی رو ادامه بدید و بیشتر مراقب باشید.

  15. سلام من هفته ده بارداری هستم .تیغه ی بینی م بی دلیل ورم کرده و درد شدیدی داره .بنظر شما علت چیه و چ کاری باید انجام بدم؟

    1. اقدام خاصی نیاز نیست. گاهی مایعات داخل بدن جمع میشه و در بارداری طبیعیه. هر بدن واکنش خاص خودش رو داره.
      اگر درد دارید یا غیر عادیه باید به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.

  16. سلام وقت بخیر. اگر روز ۳۰ ام آزمایش بارداری بدیم ۳۸۱۳ باشه. و بعد از اون درد سمت راست زیر شکم و پهلو بطور مداوم ولی قابل تحمل باشه. امکان بارداری خارج رحمی هست؟ ضمنا هیچ لکه بینی ندارم. فقط درد پهلو و زیرشکم هست. گاهی وقتا کشاله ران هم هست. اخرین پریودم ۹/۹ بود و ازمایشم ۱۰/۸ بود. امرورم میشه ۳۵ روز بارداری. دردم فقط سمت راست هست.
    این مقدار هورمون طبیعیه؟
    سونو را بهم گفتن ۱۱/۳ برم انجام بدم.

    1. عددش طبیعیه اما صبر کنید. میتونه حاملگی خارج رحمی هم باشه اما سونوی واژینال همین الان هم مشخص میکنه.

  17. سلام وقت بخیر.من هفته ۵ بارداری هستم. روز سوم پریودم ازمایش بارداری دادم و مقدارش ۳۸۱۳ بود. از اونروز به بعد درد سمت راست بصورت مداوم در پهلو و زیر شکم دارم. ولی قابل تحمله. و لکه بینی ندارم. نگرانیم مداوم بودنشه.
    میخواستم بدونم این درد طبیعیه؟
    پزشکم برای ۱۱/۳ نوبت سونو بهم داده.

    1. شخصی که هفته ۵ بارداری باشه دیگه روز سوم پریود نداره. چون در بارداری روند پریودی نداریم.
      استراحت داشته باشید و مایعات کافی بنوشید. سن بارداری‌تون یه جوریه که اگر همین الان سونو انجام بدید، قطب جنینی یا کیسه زرده مشخص نباشه؛ اما سونو بدید تا متوجه بشید حاملگی حفظ شده و اینکه اگر هماتوم داره و باعث درد شما شده، از شیاف پروژسترون استفاده کنید.
      تنها کاری که میتونید انجام بدید انتظاره تا در سونو مشخص بشه قطب جنینی یا کیسه زرده تشکیل شده یا خیر؛ چون در هفته پنجم مشخص نمیشه اما شما میتونید زودتر مراجعه کنید تا در نهایت یک سونوی واژینال انجام بشه تا متوجه بشید که درد ناشی از چیه.
      به هر حال لگن و شکم در فشار ناشی از رشد هر روز رحمه و میتونه در شما علائم رو نشون داده باشه. استراحت داشته باشید و فعلا نزدیکی نداشته باشید تا خطر رفع بشه.

  18. من درمورد تتوی چشم سوال داشتم من در هفته سوم بارداری تتو زدم الان هفته هفتم هستم باید برم ترمیم میخواستم بدونم ضرر داره یا مشکلی نداره باتوجه به اینکه بی حسی هم داره ممنون میشم راهنماییم کنید

      1. سلام وقت بخیر
        من درهفته نوزدهم بارداری هستم دوری هست حرکات مشهود جنینم که همیشه بود خییییلییی کم شده نگرانم. چه کنم ممنون میشم راهنماییم کنید
        امکانش هست ناراحتی و حرص خو دن زیاد باعث این حالت بشه دو روزی هست که کم ،خیلی خفیف و لاجون شده

        1. ارزیابی حرکات جنین از هفته ۲۸ بارداری، با ارزش هست، قبل از آن اهمیت و پیگیری نداره و جز علائم سلامت حساب نمیشه، سونوگرافی جهت بررسی توصیه میشه.

  19. سلام
    من هفته ۲۴بارداری هستم و عمل سرکلاژ انجام دادم
    آیا ارضا شدن و رابطه داشتن مشکلی ایجاد میکنه؟؟

    1. با توجه به اینکه شما سرکلاژ انجام دادید یعنی یک نارسایی در دهانه رحم داشتید که سرکلاژ کمک میکنه که این حاملگی حفظ بشه. دخول نباید عمیق باشه.
      اگر رابطه به صورت متعدد باشه ممکنه باعث نرم یا کشیده شدن نخ سرکلاژ بشه. توصیه میشه که با احتیاط انجام بشه.

  20. سلام خسته نباشید.من ۷ هفته و ۴ روز باردار هستم، منتها بعد از دفع مدفوع کمی لک میبینم خیلی نگرانم کرده،پزشکم برام شیاف پروژسترون تجویز کردن روزی دو بار استفاده میکنم. هفته ی پیش سونو هم انجام دادم خداروشکر مشکلی نبود. خیلی بابت لکه بینی نگرانم. ممکنه مشکل جدی باشه؟

    1. نگران نباشید. اگر سونوگرافی میگه که بارداری سالمه، مشکلی وجود نداره. سعی کنید که شکم‌تون نرم کار کنه تا فشاری ایجاد نشه، استراحت داشته باشید و نزدیکی نداشته باشید تا خطر رفع بشه.

  21. سلام ، من در هفته چهارم و پنجم قرص سقط جنین خوردم ، و کمی لکه بینی داشتم و خونریزی بند اومد و در هفته ۱۲ سونو گرافی دادم و جنین سالم و ضربان خوبی داشت. من میخواستم بدونم که این قرص ها مشکلی برای جنین پیش نمیاره؟

    1. اساس این قرص‌ها به این خاطر بوده که انقباضات رحمی ایجاد کنه و باعث ختم بارداری بشه؛ زمانی که در ۱۲ هفتگی سالمه خطر خاصی برای جنین ایجاد نمیکنه.

  22. سلام
    من هفته ۱۸ بارداری هستم.چون تنبلی تخمدان داشتم به عقب افتادن پریودم توجه نکردم و متاسفانه در هفته ۱۶ متوجه بارداری شدم.در این مدت حدود ۲۰ عدد قرص کلیدینیوم سی که الان فهمیدم در رده c قرار گرفته مصرف کردم،چون غربالگری اول هم انجام ندادم الان باید چیکار کنم؟خیلییییی نگرانم.برای اینکه خدای نکرده بچم مشکل خاصی براش پیش نیومده باشه توصیه ای برای من دارید؟

    1. آزمايشات انومالی اسکن که در این سن انجام میشه رو با دستور پزشکتون انجام بدید و اقدامات تکمیلی رو اگه لازم باشه خودشون میگن.

  23. سلام وقت بخیر
    استفاده از ژل لوبریکانت بر پایه آب با اسانس مثلا توت فرنگی در دوران بارداری مشکلی برای جنین ایجاد میکنه؟ ممنون

      1. سلام من نمیدونستم باردارم یک ماهو نیم قرص لاغری خوردم. ۲۹ تا قرص پلاتین. ۱۶ تا الفا اسلیم. امروز فهمیدم باردارم.لطفا بگین ضرر داره برای جنین؟ دارم میمیرم از غصه

  24. سلام . من از خواب بیدار میشم بدن خودم رو میکشم تا به اصطلاح خستگی خواب ازتنم در بیاد. اما الان که در هفته ۸ هستم با این کشش شکمم‌ تا چند دقیقه درد گرفت .خیلی نگران شدم . آیا مشکلی پیش اومده ؟
    سپاسگزارم

  25. سلام من هفته۱۹بارداری هستم آمدم برق را روشن کنم در حالی که خودم نشسته بودم
    و خلاصه دستم را خیلی بلند کردم وکشیدم برای جنین ضرر دارد؟

    1. از حرکات ناگهانی مخصوصا در ناحیه شکم خودداری کنید. مورد خاصی در زمینه کاری که انجام دادید وجود نداره؛ در بارداری حتی میتونید ورزش‌هایی مثل یوگا هم انجام بدید که حتما کشش در ناحیه دست هم داره.

  26. سلام.من نمیدونستم باردارم..رفتم دندون پزشکی یه عصب کشی ودوتا ترمیم کردم..دوسه تاعکس کوچیک گرفتن. یه عکسOPG🥴🥴 تازه لیزرم رفتم😔😔😔 .. چقدر احتمال داره جنین چیزیش شده باشه؟ ایا تو سونوگرافی ها وغربالگری اینامعلوم میشه ؟

    1. بهتره که زیاد از موبایل استفاده نکنید؛ چرا که تحقیقات جدید نشان داده است استفاده زیاد از موبایل در حین بارداری روی مغز جنین اثر می‌گذارد.

  27. سلام من تو هفته ۹ بارداری هستم برای قلب بچه هفته هفتم رفتم و خدا رو شکر مشکل نداشت اما توی تخمدان سمت راستم یه کیست با ابعاد۲۴* ۳۲ میل داشتم که دکتر برام شیاف پروژسترون نوشته من هیچ دارویی برای بارداری مصرف نکردم و خدا رو شکر اصلا لکه بینی هم نداشتم حالا میخوام بدونم اون کیست برطرف میشه یا خطرناکه ؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *