درمان کمردرد ناگهانی-بدون جراحی

درمان کمردرد

بسیاری از بیماران با توجه به عوارض عمل جراحی به دنبال راهکارهای موثر برای درمان کمردرد ناگهانی و بدون جراحی هستند.

قطعا ترجیح فوق تخصص درد نیز درمان بیماران با روش‌های نوین و بدون جراحی است تا آنها متحمل هزینه‌های سنگین جراحی و عوارض ناشی از آن نشوند.

از آنجایی که بیماران ترجیح می‌دهند که درمان کمردرد بدون جراحی و با روش‌های ساده انجام شود در ادامه مقاله چند راهکار موثر را آورده‌ایم.

کمردرد بیماری بسیار شایعی است که اغلب افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. گاهی درد به‌طور ناگهانی به دلایل مختلفی از جمله کشیدگی عضلات به دنبال بلند کردن وسیله‌های سنگین یا تصادفات رخ می‌دهد.

موارد دیگری نیز مانند آرتروز، پوکی استخوان یا اسکولیوز نیز می‌تواند در ایجاد کمردرد نقش داشته باشد. متخصص درد در کلینیک درد بیمارستان مریم بسته به مشکل بیمار، بهترین تکنیک‌های درمانی را توصیه می‌کند.

درمان کمردرد ناگهانی با ماساژ

درمان دستی، یکی از گزینه‌های درمان کمردرد بدون جراحی است. طی این روش تکنیک‌های مختلفی از جمله ماساژ برای بیمار انجام می‌شود.

با این حال که این روش موثر است؛ اما به همه افراد توصیه نمی‌شود، به‌طور مثال افرادی که دچار پوکی استخوان، آرتروز یا مشکلات نخاعی هستند، نباید این روش را انجام دهند.

همچنین در نظر داشته باشید که این تکنیک تخصصی تنها باید به دست افرادی انجام گیرد که دوره آن را گذرانده و مهارت بالایی داشته باشند، در غیر این صورت دچار عوارض جبران‌ناپذیری خواهید شد.

در صورتی که پس از درمان کایروپراکتیک دچار عوارضی شوید، جای نگرانی نیست طی ۱ الی ۲ روز برطرف خواهد شد.

طب سوزنی

طب سوزنی یکی از روش‌های قدیمی برای درمان کمردرد بدون جراحی است. طی این روش پزشک سوزن‌های نازکی را روی نقاط خاصی از بدن وارد می‌کند.

طب سوزنی برای درمان بسیاری از دردها انجام می‌شود. علاوه بر این برای بهبودی پس از عمل جراحی نیز کاربرد دارد.

کاهش وزن

اگر اضافه وزن زیادی داشته باشید، تمامی عضلات کمر، استخوان‌ها و مفاصل باید به سختی کار کنند تا بتوانید حرکاتی مانند راه رفتن، نشستن و ایستادن را انجام دهید.

در واقع اضافه وزن به دلیل فشاری که به ستون فقرات وارد می‌کند و همچنین کشیدگی عضلات ناشی از چاقی می‌تواند منجر به کمردرد شود.

برخی از مطالعات که در این خصوص انجام گرفته نشان می‌دهد که چاقی احتمال ابتلا به کمردرد را افزایش می‌دهد.

به همین جهت مهم‌ترین اقدامی‌ که این دسته از افراد باید برای درمان کمردرد بدون جراحی در نظر داشته باشند، کاهش وزن است.

اگر BMI بالایی دارید که با ورزش و رژیم غذایی موفق به کاهش وزن نشده‌اید،‌ می‌توانید در مورد اسلیو معده با پزشک خود مشورت کنید.

راهکارهای غیرجراحی برای کمردرد

رژیم غذایی ضد التهابی

سطح بالای التهاب ارتباط مستقیمی با ایجاد درد مزمن دارد. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی برای تسکین انواع دردها موثر عمل می‌کند.

شواهد مبنی بر آن است که برخی از غذاها به‌ویژه غذاهای شیرین و فرآوری شده باعث بدتر شدن التهاب می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که برخی از غذاها به کاهش التهاب کمک می‌کند:

• سبزیجات
  • میوه‌ها
  • ماهی
  • آجیل
  • غلات کامل

انواع دیگر غذاها از جمله غذاهای فرآوری شده، چربی ترانس و شکر التهاب را افزایش می‌دهد و منجر به درد مزمن می‌شود.

در نتیجه همراه با درمانی که برای شما در نظر گرفته شده حتما به رژیم غذایی خود نیز دقت داشته باشید.

وضعیت بدنی مناسب

گاهی برخی به دلیل وضعیت بدنی نامناسبی که دارند، ممکن است دچار کمردرد شوند؛ بنابراین با اقدامات اصلاحی می‌توان این عارضه را برطرف کرد.

مطالعات نشان می‌دهد که وضعیت بدنی نادرست باعث کمردرد در نوجوانان می‌شود. افرادی که با برنامه ورزشی سعی بر اصلاح وضعیت بدنی خود داشتند، موفق به درمان درد کمر و شانه خود شده بودند.

همچنین باید از تجهیزاتی برای اصلاح فرم بدن برای عقب کشاندن شانه‌ها استفاده کنید تا به فرم صحیح بدن کمک کند.

ورزش کنید

بسیاری از افراد تصور می‌کنند به دلیل درد در ناحیه کمر نباید هیچ فعالیتی داشته باشند؛ اما کاملا اشتباه است.

با این حال که ممکن است به دلیل احساس درد فعالیت برای شما دشوار شود؛ اما حرکت یکی از بهترین راهکارهای طبیعی برای درمان کمردرد ناگهانی و بدون جراحی است.

ورزش‌هایی که عضلات کمر و گردن را تقویت می‌کند، درد افراد مبتلا به کمردرد و گردن درد مزمن را کاهش می‌دهد.

ورزش برای درمان کمردرد

فیزیوتراپی

در فیزیوتراپی حرکات کششی و تمرینات خاصی تحت نظر فیزیوتراپیست برای درمان کمردرد بدون جراحی برای بیمار در نظر گرفته می‌شود.

طی این روش تنش از بین می‌رود و تقویت عضلات در مناطق خاصی از بدن به تسکین درد کمک می‌کند.

تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست

طی این روش پدهای الکترود به کمر چسبانده می‌شود. هنگام فعال شدن، تکانه‌های الکتریکی به الکترودها فرستاده می‌شود و در نهایت سیگنال درد قطع می‌شود.

تزریق استروئید اپیدورال

در این روش داروی استروئیدی را مستقیما به قسمت بیرونی کیسه سختی که نخاع را احاطه کرده است، تزریق می‌کنند.

وارد کردن سوزن در محل دقیق با کمک اشعه ایکس انجام می‌شود. هدف از تزریق، تسکین موقت درد با کاهش فشار در اطراف ریشه عصبی است.

لیزر دیسک PLDD

اگر کمردرد ناشی از دیسک کمر باشد و راهکارهای اولیه برای تسکین درد موثر نباشد، از دیگر روش‌های درمانی موثر که بدون نیاز به عمل جراحی برای بیماران انجام می‌گیرد، لیزر دیسک است.

طی این روش انرژی زیادی از طریق سوزن به قسمت مرکزی دیسک وارد می‌شود. با این روش حجم و قطر قسمت بیرون‌زده دیسک کاهش می‌یابد. در نهایت فشار از روی عصب برداشته می‌شود و بیمار متوجه تسکین درد خواهد شد.

تزریق اپیدورال برای درمان کمردرد

رادیوفرکوئنسی

از دیگر روش‌های درمانی نوین برای درمان کمردرد بدون جراحی انجام درمان به روش رادیوفرکوئنسی است. با استفاده از انرژی گرما عصبی که منجر به درد می‌شود، سوزانده خواهد شد.

زمانی که عصب سوزانده شود، ارسال سیگنال درد به مغز متوقف می‌شود. این روش در اغلب مواقع برای دردهای مزمن مانند آرتروز ستون فقرات کاربرد دارد.

این روش‌های ذکر شده تنها چند مورد از راهکارهای موثری است که توسط متخصص درد به بیماران پیشنهاد می‌شود.

اگر دچار کمردرد مزمن هستید، برای تشخیص علت درد به متخصص درد مراجعه کنید تا بهترین روش درمانی را برای شما در نظر بگیرد.

۲ دیدگاه‌ها

• سلام . اگر تزریق اپیدورال برای تسکین درد ناشی از شکستکی مهره کمر،تنگی کانال نخاعی ،سیاتیک و دیسک جواب نداد برای بیماری که بالای هفتاد سال سن دارد و بیماری قند دارد.چه راهکاری پیشنهاد می دهید و چه ضمانتی دارد که ممکنه گزینه دیگر جواب ندهد. با تشکر