رادیوفرکوئنسی چیست؟
رادیوفرکوئنسی یک روش درمانی غیر تهاجمی است که با کمک امواج رادیویی جهت درمان بیماریها کاربرد دارد و به علم پزشکی کمک بزرگی کرده است. امواج رادیوفرکوئنسی برای از بین بردن چاقی، چینهای دور چشم، لکهای صورت و … کاربرد بسیاری دارد.
رادیوفرکوئنسی (RF) چیست؟
دستگاه رادیوفرکوئنسی دارای سوزنهای بسیار ظریفی است که برای جلوگیری از آلرژی روی آن با طلا پوشیده شده است. تبدیل امواج الکترونیکی به امواج رادیویی منجربه ایجاد حرارت در این دستگاه شده و این میزان حرارت با توجه به درمان بیمار قابل تنظیم است.
کاربردهای امواج رادیوفرکوئنسی
انتقال امواج در این دستگاه با تجهیزات منو پلار (تک قطبی)، بای پولار (دو قطبی) و یونی پولار انجام میشود، همچنین RF حرارت بالایی به اندازه ۳۸ تا ۴۴ درجه دارد که از طریق سوزنها به بافتهای بدن نفوذ میکنند. همین حرارت دستگاه برای درمان بیماریها مفید است و ضرری برای پوست نخواهد داشت.
- برطرف کننده لکها و آکنه
- از بین بردن پف چشمها و سیاهی دور چشم
- سفت کردن صورت و جمع کردن شلی صورت
- ترمیم بافت صورت و جوانسازی آن
- برداشتن خال و زگیل
- برطرف کننده افتادگی زیر گلو و سایر نواحی
- برطرف کننده درد مزمن در کلینک درد
- تأثیر بر رشد مو
- تأثیر بر لاغری
تأثیرات امواج رادیوفرکوئنسی بر کمر
امروزه کمر درد یک مشکل گسترده در بین عموم است که افراد زیادی درگیر آن هستند. دردهای کمر به چند دسته تقسیم میشوند، بعضی از دردها بعد از درمان، برای مدت کوتاهی برطرف میشوند، بعضی دیگر مزمن هستند و به مدت ۳ ماه پایدار بوده و مدت درمان طولانیتر است و دسته دیگر دردها حاد بوده که گاه برای همیشه با بیمار خواهد بود.
درد مزمن کمر، سیگنالهای درد را از طریق منبعهای عصبی عبور میدهد. این منابع شامل دیسکها، مهرهها، مفاصل صورت، عضلات و… است. متخصصان درد سعی میکنند از طریق بلوکهای عصبی منبع کمردرد را پیدا کنند و از روشهای مختلف به درمان آن بپردازند.
زمانی که بیمار به کلینیک درد مراجعه میکند، متخصصین درد با معاینه و انتخاب روشهای درمانی متفاوت از جمله ورزش درمانی، فیزیوتراپی، ماساژ و… به درمان بیمار میپردازند، اما اگر درد بیمار بهبود نیابد متخصصین معمولا از بلوک کردن عصب برای کاهش درد استفاده میکنند. برای بلوک کردن درد در عصب، روشهای مختلف جراحی و غیرجراحی وجود دارد.
از روشهای غیرجراحی، تزریق مواد نورولیتیک (از بین برنده عصب)، فریز کردن اعصاب و همچنین درمان به وسیلۀ امواج رادیوفرکوئنسی است.
برای درمان کمر درد روش غیر تهاجمی و استفاده از امواج رادئوفرکوئنسی از دو روش دیگر بهتر است. در این روش اموج الکترونیکی به امواج رادیویی تبدیل شده و از طریق سوزنهایی این امواج وارد بلوکهای عصبی میشوند. بدین ترتیب دمای برخی از عصبها را کاهش میدهند و مسیر درد را مسدود میکنند.
برای درمان ستون فقرات از طریق اموج رادیویی، بیمار باید از لحاظ وجود انواع اختلالات مورد ارزیابی قرار بگیرد و قبل از درمان برای بیمار ام آر آی (MRI) و سی تی اسکن انجام میشود، زیرا اگر اختلالی در عصب بیمار باشد امواج تأثیری نخواهد گذاشت.
فرآیند انجام عمل
برای درمان با امواج رادیوفرکوئنسی ابتدا ناحیهای را که پزشک مدنظر دارد، ضدعفونی کرده و سوزن نازکی را وارد عصب میکنند، سپس نوک سوزن یکی از عصبهای نزدیک درد را تحریک میکند تا پزشک محل درد را تشخیص دهد. پزشک متخصص درد، با توجه به میزان درد و نوع بیماری که فرد، سوزن را در آن محل نگه میدارد. با توجه به بیماری، متخصص درد سوزن را در محلهای مختلفی وارد میکند و این عمل ۱۵ تا ۴۵ دقیقه طول خواهد کشید.
این عمل برای افرادی مناسب است که درد مزمن آنها بسیار زیاد است و حتی قادر به انجام برخی از فعالیتهای روزانه خود نیستند، درمان این افراد بهتر است به روش امواج رادیوفرکوئنسی باشد تا عصب مورد نظر بیحس شود.
تأثیر امواج رادیوفرکوئنسی بر لاغری
امواج رادیوفرکوئنسی در لاغری یک روش غیر تهاجمی است که به دلیل ایجاد حرارت باعث تغییر بافتها در زیر پوست میشود٬ دقیقاْ برخلاف دستگاههای لاغری دیگر که تنها بر سطح پوست اثر میگذارد. حرارت این دستگاه از پوست عبور کرده و تأثیر مستقیم بر لاغری بافتها و شکلگیری آنها دارد. امواج رادیوفرکوئنسی بر ناحیۀ زیر شکم، ران، بازو و… تأثیر دارد.
تأثیر امواج رادیوفرکوئنسی بر صورت
پوست افراد با کاهش وزن، بالا رفتن سن و عوامل مختلف دیگری دچار شل شدگی و چین و چروک میشود. راههای متعددی برای درمان و بهبود پوست وجود دارد اما امواج رادیوفرکوئنسی میتواند یک روش درمانی سریع و اثربخش باشد.
امواج RF برای همۀ نقاط بدن کاربرد ندارد و تأثیرات مثبتی نخواهد داشت اما روی صورت اثرات چشمگیری به همراه خواهد داشت. امواج رادیوفرکوئنسی (RF) بر اثر گرمایی که ایجاد میکند کلاژنهای زیرپوستی را تحریک کرده و به دلیل سفت شدن پوست، چین و چروک ها از بین میروند.
گرمایی که دستگاه RF ایجاد میکند نگران کننده نیست؛ زیرا این گرما تماس مستقیم با پوست نخواهد داشت و تنها حرارت دستگاه از پوست عبور کرده و وارد بافتها میشود و در نتیجه اثربخشی خواهد داشت.
تأثیرات امواج RF بر مو
یکی از راهها برای درمان ریزش مو استفاده از امواج RF است، اما باید بدانید که این امواج در واقع برای از بین بردن طاسی سر نیست و بعد از استفاده از RF نباید بیمار انتظار داشته باشد که کمپشتی موهایش با رشد مجدد مو کاملا بهبود یابد. استفاده از امواج RF نمیتواند جایگزین مناسبی برای کاشت مو باشد. امواج دستگاه رادیوفرکوئنسی (RF) جریان خون در سر را افزایش میهد و همین عامل بر رشد موها تأثیر میگذارد اما تأثیری همانند کاشت مو نخواهد داشت.
زمان ماندگاری درمان با دستگاه RF طولانی نبوده و هر زمان که اثر این امواج از بین برود مجددا باید درمان با RF شروع شود. تعداد جلسات برای درمان بیماری به نوع بیماری، شدت بیماری و تأثیر اثربخشی دستگاه بر بیمار بستگی دارد.
تعداد جلسات بستگی به بیماری فرد و تأثیر دستگاه بر بیماری او دارد. در برخی موارد بیمار با یک یا چند جلسه درمان میشود. درمان از طریق دستگاه RF قابل اطمینان بوده و عوارض جانبی، جراحت و خونریزی نخواهد داشت.
این امواج برای بیمارانی که مشکل عفونت، خونریزی و حتی دیابت نوع ۲ هستند، توصیه نمیشود و پزشک برای درمان چنین بیمارانی روشهای دیگری را پیشنهاد میدهد. برای استفاده از این خدمات جهت درمان درد کمر، باید به مراکز کلینیک درد مراجعه کنید. بیمارستان مریم کرج یکی از بهترین مراکز جهت درمان انواع دردها است.
دوران بهبودی
پس از استفاده از دستگاه RF پوست قرمز میشود که بعد از چند روز این قرمزی و تورم کاهش مییابد، اما روزند بهبودی با این دستگاه سریع بوده و نیازی به استراحت نیست. تکرار رادیوفرکوئنسی میتواند تأثیرات ماندگاری برای بیمار داشته باشد.
هزینۀ امواج رادیوفرکوئنسی
انجام امواج رادیوفرکوئنسی در کلینیکها قیمتهای متفاوتی دارد و با توجه به تعداد جلسات درمان، ناحیۀ تحت درمان، عارضۀ مورد درمان و دستمزد پزشک متفاوت خواهد بود.
نتیجه
بهطور کلی امواج RF بدون عوارض و درد است و با توجه به درمان با لیزر فراکشنال (تهاجمی) تعداد جلسات بیشتری را نیاز دارد و زمانبر خواهد بود. در این روش بیحسی موضعی انجام میشود و با توجه به روش جراحی آسانتر و دوره نقاحت کوتاهتری دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.