«کنفرانس علمی اعتیاد در بارداری» در روز سهشنبه ۱۹ آذر سال ۱۳۹۸، با همکاری و مشارکت معاونت درمان دانشگاه البرز، بیمارستان قائم(عج) و بیمارستان مریم در دانشگاه علوم پزشکی البرز، با حضور آقای دکتر صلاحالدین دلشاد برگزار شد. اساتیدی به نام همچون آقای دکتر علی بنیشیخالاسلامی (متخصص داخلی)، آقای دکتر حسین دلشاد (فلوشیپ اینترونشنال درد)، خانم دکتر سوسن کیانی (متخصص زنان و زایمان) و آقای دکتر علیرضا جشنی مطلق (متخصص کودکان و نوزادان) در این کنفرانس سخنرانی داشتند.
هر یک از اساتید سعی کردند از زاویهای به تحلیل موضوع «اعتیاد در مادران باردار» بپردازند تا شاید بتوانند راهی برای افزایش شاخص سلامت زنان و نوزادان پیدا کنند.
آمار بانوانی که اختلال مصرف مواد مخدر دارند روبه افزایش است و متأسفانه به دلیل فقر و کمتوجهی خودشان و نهادهای حمایتی، مراقبتهای حین بارداری را انجام نمیدهند و زمانی که دردهایشان افزایش پیدا میکند، بهناچار برای کاهش درد، دوز مصرف مواد را افزایش میدهند.
اساتید، این آگاهی را برای پزشکان حاضر در سالن ایجاد کردند تا در بیمارستانها با کسانی که اختلال مصرف مواد مخدر دارند، برخورد محترمانهای صورت گیرد، آنها را به چشم یک بیمار عادی ببینند و حتی توجه بیشتری نسبت به آنها داشته باشند.
به این نکته توجه داشته باشید که ما فقط تیم درمان هستیم و بهتر است اجازه دهیم تا آنها به ما اعتماد کنند. اعتیاد مسئلهای جهانی است و در اثر مشکلات «اجتماعی، عاطفی، بهداشتی و روانشناختی» پیش میآید و بایستی «خانواده، جامعه، روانشناس و پزشک» با همیاری یکدیگر، به این افراد کمک کنند تا بتوانند از این بیماری رهایی یابند. در شرایط بارداری، بحث ترک اعتیاد مطرح نیست و نباید در صددِ این باشیم که بیمار، در بیمارستان اعتیادش را ترک کند، بلکه قصد داریم به او کمک کنیم تا دوز مصرفی را کاهش دهد.
بهخاطر داشته باشید، که در ارتباط با این مادران باید بیشتر مراقب باشیم. زیرا:
- آستانۀ درد در آنها پایینتر است.
- احتمال بیشمصرفی (overdose) آنها با مسکن وجود دارد.
- آنها دوران مراقبت حین بارداری نداشتند و احتمال خطر برای جنین بیشتر است.
- قبل از تزریق اپیدورال، شرایط کامل مادر را برای پزشک بیهوشی توضیح بدهیم.
بدون دیدگاه