باید و نبایدهای آرایشی در بارداری

خانم‌ها زمانی که باردار می‌شوند، باید بیش از گذشته مراقب خود باشند و قبل از انجام هر اقدامی، مشورت کنند و تحقیقات لازم را انجام دهند تا از خطرات احتمالی در امان باشند.

در این دوران ممکن است تغییرات زیادی، مانند لک یا تیرگی پوست مشاهده شود، اغلب افراد در پی آن هستند که از کرم‌های درمانی برای رفع این مشکل استفاده کنند، اما باید این نکته را به یاد داشته باشند که قبل از مصرف هرگونه کرم‌های درمانی یا آرایشی با پزشک متخصص زنان کرج مشورت داشته باشند.

ما در این مقاله قصد داریم نکات مهم آرایشی در بارداری را به‌طور کامل برای شما ذکر کنیم.

آیا آرایش در بارداری ضرر دارد؟

بسیاری از محصولات آرایشی غیر کومدوژنیک هستند به این معنی که باعث ایجاد آکنه نمی‌شود. در واقع پوست چرب و منافذ را مسدود نمی‌کند، در نهایت این موارد بی خطر بوده و مشکلی برای کودک شما ایجاد نمی‌کند.

دقت داشته باشید که از مواد آرایشی حاوی رتینول نیز خودداری کنید. اسید سالیسیلیک در برخی از لوازم‌های آرایشی در پوست‌های مستعد به آکنه وجود دارد.

در صورتی که به صورت موضعی در مقادیر کم از آن مانند ژل یا فوم شستشوی صورت یا زدن مقداری روی جوش استفاده شود، مانعی ندارد؛ اما بهتر است در کرم پودر که قصد استفاده طولانی مدت در مقدار وسیعی دارید، خودداری کنید.

اگر می‌خواهید خیالتان هنگام آرایش کردن راحت باشد توصیه می‌کنیم نوعی در انتخاب کنید که حاوی مواد معدنی باشد؛ چرا که باعث حساسیت و تحریک پوستی نمی‌شود.

آرایش و مراقبت‌های پوستی

قبل از آنکه بخواهید از مواد آرایشی یا مراقبت پوست استفاده کنید، در خصوص ترکیبات به‌کاررفته در آن تحقیق کنید، همچنین قبل از مصرف حتما با پزشک خود در خصوص استفاده از محصولات مشورت داشته باشید.

استفاده از رتینوئید و سالیسیلیک اسید ممنوع است

رتینوئیدها جهت درمان چروک و آکنه مورد استفاده قرار می‌گیرند، اما استفاده از آن در زمان بارداری توصیه نمی‌شود؛ چراکه خطراتی را برای جنین به‌همراه دارد.

سالیسیلیک اسید، یکی از رایج‌ترین درمان‌هایی است که برای رفع آکنه از آن استفاده می‌کنند، اما اگر در بارداری به‌صورت خوراکی مصرف شود، می‌تواند عارضه‌هایی، مانند نقص جنین داشته باشد.

باید و نبایدهای استفاده از لوازم ارایشی در دوران بارداری

خود را هیدراته کنید

اگر می‌خواهید در این دوران پوست خوبی داشته باشید، مقدار زیادی آب یا نوشیدنی‌های دیگر مصرف کنید. این راهکار ساده می‌تواند بسیاری از مشکلات پوستی شما را برطرف کند. راه‌حل‌های ساده و طبیعی، مانند استفاده از روغن نارگیل بهترین روش برای مرطوب نگهداشتن پوست است.از برنزه کردن خودداری کنید

همانطور که می‌دانید پوست، بزرگترین قسمت از بدن است که تمامی سطح بدن را می‌پوشاند؛ بنابراین هر چیزی را که به پوست خود بزنید، به‌راحتی می‌تواند وارد گردش خون شود و تاثیر مثبت یا منفی بر عملکرد بدن شما بگذارد.

توصیه شده که از برنزه کردن در این دوران خودداری شود؛ چراکه می‌تواند تاثیرات منفی بر بارداری بگذارد، گاهی ممکن است محتویات به‌کاررفته در اسپری و لوسیون‌های برنز کننده دارای مواد مضر باشد، در واقع قبل از مصرف آنها باید اطلاعات محصول و محتویات آن بررسی شود تا در صورت وجود هرگونه مواد سرطان‌زا از آن اجتناب کنید.

هنگام وکس کردن مراقب باشید

با وجود آنکه وکس کردن در بارداری روشی ایمن و بی‌خطر است، اما اگر به‌درستی انجام نشود، منجر به موهای زائد و عفونت پوستی خواهد شد. در نهایت باید به آرایشگاه مطمئنی بروید تا احتمال چنین مشکلاتی وجود نداشته باشد.

استفاده از راهکارهای طبیعی برای داشتن پوستی سالم

استفاده از روغن درخت چای برای درمان جوش صورت بسیار موثر است. البته توجه داشته باشید که قبل از مصرف روغن درخت چای باید بررسی کنید که به آن حساسیت نداشته باشید و روغن را پس از رقیق کردن از طریق ترکیب با روغن های دیگر مانند روغن نارگیل مصرف کنید همچنین از بابونه برای مرقبت‌های پوستی نیز بسیار استفاده می‌شود و به‌طور کلی در دوران بارداری موثر و بی‌خطر هستند.

لاک زدن در بارداری

بسیاری از افراد معتقدند که لاک زدن در بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما مسئله و نکته‌ای که در این خصوص وجود دارد، این است که به سالن آرایشی که مراجعه می‌کنید، باید مکانی کاملا تمیز و بهداشتی باشد.

توصیه شده از لاک‌هایی استفاده شود که ترجیحا فاقد این مواد سازنده، یعنی فرمالدئید، تولوئن و دی بوتیل فتالات باشد. هنگام خرید لاک حتما این سه مورد را بررسی کنید تا با مشکلی مواجه نشوید.

مراقبت در دوران بارداری

ابزار آرایشی را همراه خود داشته باشید

مواقعی که می‌خواهید به آرایشگاه بروید تا حد امکان ابزار آرایشی را همراه خود داشته باشید تا از بروز یا انتشار قارچ پوستی هنگام بارداری جلوگیری کنید.

اما به‌طور کلی منعی برای لاک زدن در خانم‌های باردار بیان نشده است؛ چراکه ناخن قسمتی نفوذناپذیر است و مواد مضر را وارد جریان خون نمی‌کند.

رنگ کردن مو در بارداری

همانطور که می‌دانید رنگ مو حاوی مواد شیمیایی است، هنگام استفاده، از راه پوست سر جذب شده و به‌راحتی وارد جریان خون می‌شود، به همین جهت به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که موهای خود را در این دوران رنگ نکنند.

همچنین افراد در این مدت دچار تغییرات هورمونی می‌شوند، به همین دلیل برای رنگ کردن موهایشان باید از ترکیبات قوی‌تر استفاده شود تا موهایشان کاملا رنگ شود.

در شیردهی نیز چنین محدودیت‌هایی وجود دارد و باید خانم‌ها در این مدت مراقب باشند، اما چندین راهکار برای رنگ کردن مو در این دوران در نظر گرفته شده که برای شما ذکر خواهیم کرد:

  • رنگ بدون آمونیاک استفاده کنید.
  • رنگ‌های فویلی یا آمبره را انتخاب کنید.

در این روش برای آنکه مو از ریشه سر رنگ نمی‌شود، می‌تواند خطرات احتمالی را به حداقل برساند. مواد شیمیایی در این روش جذب پوست سر نمی‌شود.

رنگ مو را رقیق کنید.

برای رقیق کردن رنگ مو می‌توانید از آب، روغن بادام یا روغن آفتابگردان استفاده کنید تا تحمل آن آسان‌تر و عارضه‌های رنگ مو برای شما کمتر شود.

در صورتی که پس از استفاده از رنگ مو احساس التهاب یا سوزش داشتید، فورا رنگ سر خود را بشویید تا مشکلی برای شما به وجود نیاید.

مواد مضر آرایشی در بارداری

ویتامین A و سایر ترکیباتی که حاوی این ویتامین هستند باعث نقایص مادرزادی می‌شوند. با وجود اینکه وجود مقداری ویتامین A برای رشد کودک لازم است؛ اما بهتر است به‌طور کلی از ترکیباتی که حاوی این ویتامین هستند خودداری کنید.

تازوراک و راکوتان

هر دوی این موارد از مشتقات ویتامین A هستند که باید از استفاده آنها طی بارداری خودداری کنید. 

بنزوئیل پراکسید و اسیدهای سالیسیلیک

ابتلا به آکنه یکی از عوارض رایج بارداری است اما باید در انتخاب نوع کرم دقت داشته باشید. این موارد نام برده شده از موارد ممنوعه در بارداری است.

هیدروکینون

اگر قصد استفاده از این روشن‌کننده را در بارداری برای رفع ملاسما دارید، باید بدانید که استفاده از آن برای شما ممنوع است؛ چرا که میزان جذب بالایی از طریق پوست دارد و ممکن است بر جنین تاثیر بگذارد.

آلومینیوم کلرید

از محصولاتی که دارای غلظت بالایی از این مواد شیمیایی هستند نباید استفاده کنید، استفاده از محصولاتی که حاوی مقدار کمی از آن هستند برای شما مشکلی ایجاد نمی‌کند.

فرمالدئید

این مورد یکی از مواد تشکیل‌دهنده لاک ناخن و برخی از محصولات مو است. هنگام خرید این دو مورد باید از محتویات آن آگاه باشید و در صورتی که حاوی این مواد شیمیایی بود، از استفاده آن خودداری کنید.

ضد آفتاب‌های شیمیایی

برخی از کرم‌های ضد آفتاب ممکن است حاوی هورمون‌هایی مانند اکسی بنزون و آووبنزون باشد که در رشد سیستم عصبی کودک اختلال ایجاد می‌کند.

تتراسایکلین

این مورد یکی از آنتی بیوتیک‌های رایج است که برای عفونت‌های پوستی تجویز می‌شود. توجه داشته باشید که باید از مصرف مواردی مانند تتراسایکلین، داکسی سایکلین و مینوسیکلین خودداری کنید.

بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که مصرف این موارد اثرات منفی هم برای مادر و هم برای نوزاد دارد.

دی هیدروکسی استون

دی هیدروکسی استون یکی دیگر از ماده شیمیایی است که در محصولات برنزه‌کننده وجود دارد، با وجود اینکه جذب بدن نمی‌شود؛ اما استنشاق آن می‌تواند برای شما و کودک‌تان خطر داشته باشد.

آیا ریمل زدن در بارداری ضرر دارد؟

خیر ریمل زدن و به‌طور کلی آرایش کردن در بارداری مشکلی ایجاد نمی‌کند. اگر خیلی نگران این موضوع هستید می‌توانید با پزشک خود نیز در این خصوص مشورت داشته باشید.

آیا زدن رژ لب در بارداری ضرر دارد؟

اگر رژلبی که استفاده می‌کنید حاوی سرب نیست، مشکلی برای استفاده از آن ندارید. برندهای زیادی در دسترس است که دارای رژلب‌های بدون سرب هستند.

مصرف کرم لایه بردار در بارداری

از پاک‌کننده‌ها و مرطوب‌کننده‌های ملایم استفاده کنید، بهتر است از هر محصولی حاوی مواد شیمیایی یا رایحه‌های قوی خودداری کنید.

در خصوص لایه بردارها نیز همینطور است، از آنجایی که بارداری می‌تواند باعث نازک شدن پوست شود و استفاده از آنها شرایط را بدتر می‌کند و شما را بیشتر در معرض تحریک پوستی قرار می‌دهد.

مصرف کرم ضد التهاب و خارش در بارداری

کورتیکواستروئید موضعی یک گزینه بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و منعی برای استفاده در بارداری ندارد. با این حال خانم‌هایی که باردار هستند، باید با مشورت پزشک از این محصولات درمانی استفاده کنند.

استفاده از مرطوب کننده در بارداری

اکثر محصولات مراقبتی بدون نسخه از جمله مرطوب‌کننده خطری در بارداری ندارد. با این حال توجه داشته باشید محصولات حاوی رتینوئید، فتالات و هیدروکینون هستند ممکن است منع مصرف در بارداری داشته باشد.

بهتر است از مرطوب‌کننده‌های ملایم‌تری مانند کره کاکائو، آلوئه‌ورا و روغن نارگیل استفاده کنید. امکان ایجاد تمامی تغییرات پوستی مانند هیپرپیگمانتاسیون، ترک‌های پوستی و خشکی پوست وجود دارد.

ویژگی‌های ضد آفتاب مجاز در بارداری

ضد آفتابی استفاده کنید که حاوی رایحه‌های مصنوعی و مواد شیمیایی مانند اکسی بنزون ​​و بنزوفنون-۳ نباشد. به جای آن می‌توانید از ضد آفتاب‌های فیزیکی یا معدنی با مواد فعال مانند دی اکسید تیتانیوم یا اکسید روی استفاده کنید. 

همچنین باید با حداقل spf 30 داشته باشد. در طی شیردهی نیز توصیه می‌شود از این ضد آفتاب حاوی مواد معدنی استفاده کنید.

کرم‌های ضد جوش در بارداری

محصولات درمانی برای پوست حاوی اریترومایسین و کلیندامایسین جزء موارد ایمن در نظر گرفته می‌شوند. موارد دیگر شامل راهکارهای درمانی حاوی بنزوئیل پراکسید و آزلائیک اسید است که منع مصرف دارد با این حال باید تحت نظر پزشک باشید.

آیا استفاده از عطر و اسپری در بارداری مجاز است؟

استفاده از عطر و اسپری در بارداری خطری ندارد؛ اما ممکن است به برخی از عطرها حساسیت داشته باشید و متوجه شوید که برخی از ادکلن و اسپری‌ها باعث علائمی از جمله حالت تهوع، سرگیجه و بی‌قرار شوند و همچنین شما را مستعد سردرد در بارداری کنند.

باید با توجه به شرایطی که خودتان دارید تصمیم بگیرید که می‌توانید استفاده کنید یا خیر.

استفاده از لاک ناخن در بارداری مجاز است؟

استفاده از لاک ناخن و لاک پاک کن در بارداری مشکلی برای خانم بارداری و جنین ایجاد نمی‌کند. با این حال ممکن است برخی از مواد شیمیایی که در لاک وجود دارد مضر باشند؛ اما در مقداری که شما برای لاک زدن استفاده می‌کنید مشکلی ایجاد نمی‌کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان