مقایسه زایمان طبیعی با سزارین

اغلب خانم‌های باردار سردرگم می‌شوند که برایشان زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟ هریک از آنها دارای مزایا و معایبی است که می‌تواند شرایط انتخاب را برای هر فرد متفاوت کند. مهم‌ترین نکته‌ای که جهت زایمان و در نهایت انتخابی مناسب باید در نظر گرفته شود، سلامت و ایمنی مادر و نوزاد است.

به منظور انتخاب هر یک از زایمان‌های نام‌ برده شده ابتدا می‌بایست به‌ خوبی با هریک از آنها آشنا باشید که بتوانید بسته به شرایط خود نوع مناسب را انتخاب کنید. ما در این مقاله قصد داریم شما را با کلیه جوانب زایمان سزارین و طبیعی آشنا کنیم که در نهایت خود و همراه با کمک متخصص زنان کرج تصمیم‌گیرنده باشید که زایمان طبیعی بهتر است یا سزارین؟

متخصص زنان چه زایمانی را پیشنهاد می‌دهند؟

یک از سوالات رایجی که خانم‌های باردار از متخصصین می‌پرسند این است که کدام نوع زایمان را پیشنهاد می‌دهند. به‌طور کلی نمی‌توان گفت که چه نوع زایمانی برای شما بهتر است؛ چراکه باید کلیه جوانب در خصوص مادر و نوزاد در نظر گرفته شود.

در صورتی که نوزاد و مادر در شرایط نرمال و ایده‌آلی باشند، پیشنهاد این است که زایمان به‌صورت طبیعی انجام گیرد. اما این موضوع به این معنی نیست که سزارین هیچ مزایایی برای مادر در بر نخواهد داشت.

این پیشنهاد صرفاً به دلیل کمتر بودن عارضه‌های پس از زایمان است. اما به‌طور کلی بهتر است ابتدا شرح حال فعلی شما توسط متخصص زنان در نظر گرفته شود و سپس نوع مناسب شما را پیشنهاد دهد. به‌طور مثال مادرانی که در شرایط نرمال نبوده و دچار بیماری‌هایی مانند دیابت یا فشارخون بالا هستند، پیشنهاد می‌شود که زایمان خود را به‌صورت سزارین انجام دهند.

علاوه بر این موارد بسیاری از شرایط دیگر وجود دارد که فرد را وادار به زایمان سزارین می‌کند. در ادامه در این باره بیشتر توضیح خواهیم داد.

آشنایی با مزایای زایمان طبیعی

یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی که اغلب افراد با آن آشنا هستند، روند بهبودی سریع پس از زایمان طبیعی یا زایمان طبیعی بدون درد است. پس از این زایمان مادران ۲۴ تا ۴۸ ساعت در بیمارستان خواهند ماند. اما در روش سزارین گاهی ممکن است تا چهار روز بستری باشد.

پس از زایمان طبیعی مادر حال عمومی خوبی را تجربه می‌کند و قادر است از کودک خود بدون مشکل مراقبت کند. همچنین می‌تواند شیردهی خود را نسبت به مادرانی که با عمل سزارین زایمان کرده اند، زودتر آغاز کند.

زایمان طبیعی

تأثیرات زایمان به روش طبیعی بر نوزاد

یکی دیگر از جنبه‌هایی که جهت انتخاب نوع زایمان باید در نظر گرفته شود، تأثیرات زایمان بر نوزاد است. در ادامه تأثیرات آن را بر نوزاد به طور کامل ذکر خواهیم کرد:

• یکی از مزایای مهم برای مادر و کودک، تماس پوستی مادر و نوزاد پس از زایمان است.
  • ارتباط مادر با فرزند و شیردهی سریع‌تر از نوع زایمان سزارین صورت می‌گیرد و این امر سبب شده بسیاری از افراد علاقمند به ابم زایمان باشند.
  •  زایمان فیزیولوژیک یا طبیعی سبب خارج شدن مایع‌های درون ریه نوزاد می‌شود و عملکرد تنفسی بهتری نسبت به نوزادان سزارین شده دارند.
  • هنگام تولد در این زایمان، نوزاد باکتری‌های مفید را دریافت کرده و این امر سبب می‌شود که روده و سیستم ایمنی نوزاد عملکرد بهتری داشته باشد.
  • اما یکی از مشکلات نادری که می‌تواند برای نوزادان رخ دهد، کبودی در قسمت سر نوزاد است. این اتفاق بیشتر در نوزادان با جسه بزرگ‌تر، رخ می‌دهد. کبودی در ناحیه سر به صورت موقتی و پس از مدت کوتاهی بهبود می‌یابد.

آشنایی با مزایا و عارضه‌های سزارین

انجام عمل سزارین همانند نوع طبیعی از مزایا و معایبی برخوردار است. در ادامه هر یک را به‌طور کامل توضیح خواهیم داد:

مزایا سزارین

یکی از مهم‌ترین مزایایی که برای این نوع زایمان می‌توان در نظر گرفت، پیش‌بینی تاریخ زایمان است. در واقع می‌توان با آگاهی از تاریخ زایمان برنامه‌ریزی کرد. در صورتی که در نوع طبیعی تاریخ مشخصی در نظر گرفته نمی‌شود.

علاوه بر این هنگام زایمان سزارین شما در حین زایمان دردی را احساس نمی‌کنید، این امر موجب شده که انتخاب افراد زیادی سزارین باشد.

عارضه‌های سزارین

پس از انجام سزارین، مادر می‌بایست مدتی را در بیمارستان جهت مراقبت‌های پس از عمل بماند. همچنین مدت زمان بهبودی و بستری در بیمارستان پس از انجام سزارین بیشتر از طبیعی است. ناحیه‌ای که برش جهت زایمان زده می‌شود، ممکن است ماه‌ها روند بهبودی به‌طول بی‌انجامد.

در مواقع نادر در بارداری‌های بعدی خطر احتمال پارگی مجدد محل برش وجود دارد. علاوه بر این موارد، امکان ایجاد عفونت در ناحیه برش نیز وجود دارد. در برخی افراد عارضه‌هایی در ناحیه مثانه و روده نیز مشاهده شده است. به‌طور کلی زایمان سزارین بیش از سه برابر طبیعی عارضه دارد.

تأثیرات انجام عمل سزارین بر نوزاد

• عمل سزارین خطر احتمال مرگ در کودکان را بالا می‌برد، اما این مسئله بسیار نادر است و برای کمتر افرادی رخ می‌دهد.
  • احتمال ابتلا به مشکلات تنفسی در کودکانی که با زایمان سزارین به دنیا آورده می‌شوند، بیشتر از سایر نوزادان است.
  • بر اساس تحقیقاتی که در این خصوص انجام شده، کودکانی که به روش سزارین به دنیا آمده‌اند شانس بیشتری برای چاقی در کودکی و بزرگسالی دارند. این اتفاق ممکن است به اضافه وزن یا دیابت مادر مرتبط باشد.

در نتیجه، می‌بایست اطلاعات خود را در زمینه زایمان طبیعی و سزارین بالا ببرید که بتوانید انتخاب خوبی بسته به شرایط خود داشته باشید. متخصص زنان کرج در بیمارستان مریم می‌توانند در این زمینه راهنمایی کنند و اطلاعات موردنیاز را در اختیار شما قرار دهند.

آنها کلیه جوانب اعم از سلامت کودک و مادر را در نظر گرفته و بهترین نوع زایمان را به شما پیشنهاد خواهند کرد.