خانم دکتر مریم عشیری (متخصص دندانپزشکی) در بیمارستان و زایشگاه مریم در مورد دندانپزشکی تحت بیهوشی مطالبی را گوشزد می‌کنند.

امروز توانستیم دندان‌های یک کودک ۳.۵ ساله را تحت بیهوشی درمان کنیم . دندان‌های این کودک را عصب‌کشی، پر و روکش کردیم. کار دندانپزشکی تحت بیهوشی تنها برای کودکانی انجام می‌شود که سن پایینی دارند یا همکاری آن‌ها در مطب ضعیف است.

واکنش کودکان نسبت به کار دندانپزشکی، به سه دسته تقسیم می‌شود:

دستۀ اول، کودکانی هستند که ممکن است در ابتدا نسبت به کار دندانپزشکی واکنش منفی نشان دهند، اما وقتی پزشک با او ارتباط می‌گیرد، کم‌کم اعتمادش جلب شده و همکاری می‌کند. به‌ یاد داشته باشید که طراحی محیطی کودکانه در مطب می‌تواند به‌ خوبی توجه کودکان را جلب کند و باعث همکاری بیشتر آنها با پزشک شود.

دستۀ دوم، کودکانی هستند که از همان ابتدا ساز ناسازگاری می‌زنند و به هیچ طریقی حاضر به همکاری نیستند، در این شرایط، دندانپزشک مجبور می‌شود، عملی تحت عنوان (voice control) را انجام دهد، این عمل به این معناست که پزشک صدای خود را بالا می‌برد و با جدیت بیشتری با کودک برخورد می‌کند تا بتواند کودک را برای همکاری بیشتر، راضی کند.

و در نهایت دستۀ سوم، کودکانی هستند که با هیچ روشی، راضی به همکاری با پزشک نیستند. ممکن است این گروه از کودکان سن پایین یا حتی سن بالایی داشته باشند اما ویژگی مشترک آنها عدم همراهی با دندانپزشک است. این گروه از کودکان ممکن است تجربه‌های تلخی از دندانپزشکی داشته باشند و ترسی که آنها را احاطه کرده اجازۀ هیچ‌گونه همکاری را به آن‌ها نمی‌دهد. در این‌صورت پزشک مجبور است، آن‌ها را بیهوش کند و بعد از بیهوشی، درمان را آغاز کند و به هیچ وجه نمی‌شود از درست کردن دندان‌های آنها صرف نظر کرد، زیرا در آینده دچار مشکلات ارتودنسی، عفونت و آبسه می‌شوند و در نهایت باعث می‌شود جوانۀ دندان‌های دائم که در زیر آن دندان‌ها قرار دارد، دچار مشکل شود.
بیمار امروز ما خواهرهای دوقلویی بودن که یکی از آنها را چندماه پیش درمان کردیم و دیگری را توانستیم امروز، تحت درمان قرار دهیم.

۲ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان