جراحی آندوسکوپی دیسک کمر

عمل آندوسکوپی دیسک کمر

جراحی آندوسکوپی دیسک کمر یکی از نوین‌ترین روش‌های درمانی دیسک کمر به جای عمل جراحی باز است که توسط متخصص درد با مهارت بالا انجام می‌گیرد. امروزه پزشکان سعی می‌کنند که بیماران را به روش‌های حداقل تهاجمی یا غیرتهاجمی درمان کنند.

بر خلاف گذشته که بیمار به روش‌های باز جراحی می‌شد، این عمل به صورت بسته انجام می‌گیرد. در پی عمل جراحی باز بیمار نیاز به گذراندن دوران نقاهت طولانی مدت داشت؛ اما در روش‌های جدید و پیشرفته به این صورت نیست.

در ادامه در خصوص پروسه جراحی آندوسکوپی دیسک کمر و مزیت‌هایی که دارد اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهیم داد.

آشنایی بیشتر با آندوسکوپی دیسک کمر

این عمل جراحی برای درمان فتق دیسک کمر انجام می‌شود. فتق دیسک باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله درد در ناحیه ستون فقرات گردن، کمر و ناحیه قفسه سینه می‌شود.

این عمل جراحی در حال حاضر یکی از کم تهاجمی‌ترین روش‌های جراحی برای درمان فتق دیسک کمر است. طی این جراحی برش‌ کوچکی می‌زنند تا لوله‌ای باریک همراه با دوربینی کوچک از این فضا وارد شود، سپس پزشک با کمک مانیتور بافت‌های داخل را مشاهده می‌کند و اقدامات درمانی را انجام می‌دهد.

معمولا پارگی‌های کوچک یا فتق دیسک خفیف ممکن است با کمک لیزر نیز درمان شود، به این صورت که با کمک لیزر قسمت فتق شده دیسک تبخیر می‌شود و درد را تسکین می‌دهد. در نهایت اقدامات لازم برای جلوگیری از عود مجدد انجام می‌گیرد.

پزشک با توجه به دیدی که از بافت‌های داخل در ناحیه ستون فقرات دارد به صورت بسته روند درمان خود را آغاز می‌کند و طبیعتا بیمار متحمل عوارض احتمالی کمتری می‌شود.

بیشتر بخوانید: لیزر دیسک کمر

چه افرادی واجد شرایط این عمل جراحی هستند؟

مطمئنا اولین قدم درمان برای رفع فتق دیسک، آندوسکوپی دیسک کمر نیست. پزشک ابتدا روش‌های بدون جراحی را برای در نظر می‌گیرد، در نهایت اگر به هیچ روشی مشکل شما قابل درمان نباشد، تصمیم به انجام این عمل جراحی می‌گیرد.

پزشک برای بررسی واجد شرایط بودن بیمار بررسی‌های لازم را قبل از عمل انجام می‌دهد. اولین چیزی که مورد بررسی قرار می‌گیرد، سابقه پزشکی اوست.

به طور مثال اگر به داروی بیهوشی حساسیت دارید یا دچار بیماری‌هایی مانند دیابت یا اختلالات هموفیلی هستید، باید به پزشک خود گزارش دهید.

در صورتی که مشکلی برای جراحی نداشته باشید و خطری شما را تهدید نکند، این عمل برای شما انجام خواهد گرفت. به طور کلی جراحی کمر به روش آندوسکوپی به چنین افرادی توصیه می‌شود:

  • به مدت ۶ تا ۱۲ هفته هیچ راهکار درمانی غیرجراحی برای شما موثر نبوده است.
  • دچار ضعف شدید در ناحیه پا شده‌اید.
  • کنترل روده و مثانه خود را از دست داده‌اید.

آندوسکوپی ستون فقرات

آیا عوارضی دارد؟

شما هر عمل جراحی که انجام دهید احتمال عوارض احتمالی به صورت کوتاه مدت وجود دارد. به‌طور کلی جراحی آندوسکوپی دیسک کمر نسبت به جراحی‌های باز و قدیمی عوارض بسیار کمتری خواهد داشت.

در مواقع نادر ممکن است درد و آسیب عصبی را تجربه کنید؛ اما اگر در انتخاب پزشک خود نهایت دقت را داشته باشید و به کلینیک درد مریم برای درمان مراجعه کنید، دچار چنین مشکلاتی نمی‌شوید.

به طور کلی از عوارضی که احتمال وقوع آن پس از این جراحی وجود دارد به شرح زیر است:

آسیب عصبی

همانطور که گفتیم آسیب عصبی یکی از نادرترین عوارض احتمالی پس از این جراحی است؛ اما در صورتی که عمل توسط متخصص انجام گیرد، دچار چنین مشکلاتی نمی‌شوید.

خونریزی

خونریزی در اغلب عمل‌های جراحی رایج است؛ اما در صورتی که خونریزی مداوم باشد، شرایط خطرناکی را ایجاد می‌کند. معمولا خونریزی در این جراحی بسیار کم است؛ چرا که عمل با برش‌ کوچکی انجام می‌گیرد.

بازگشت علائم

از دیگر موارد نادر در بیماران، بازگشت علائم بعد از جراحی است.

عفونت

پزشک برای جلوگیری از احتمال ایجاد عفونت، قبل از شروع جراحی و تا بعد از جراحی برای شما آنتی بیوتیک تجویز می‌کند تا دچار چنین مشکلی نشوید.

چه بیماری‌هایی با آندوسکوپی ستون فقرات قابل درمان است؟

معمولا بیماری‌هایی که با این عمل جراحی درمان می‌شود به شرح زیر است:

  • رادیکولیت
  • رادیکولوپاتی
  • پارگی دیسک
  • فتق دیسک
  • برآمدگی دیسک

پروسه جراحی آندوسکوپی دیسک کمر

مراقبت‌های پس از جراحی

از آنجایی که این عمل به صورت بسته انجام می‌گیرد نیاز به بستری شدن طولانی مدت بیمار نیست و طی ۲۴ ساعت پس از عمل می‌توانید به خانه بازگردید.

بیمار باید پس از عمل به مراقبت‌های پس از جراحی توجه داشته باشد تا نتیجه دلخواه از عمل حاصل شود. چند نکته‌ای که باید به عنوان مراقبت‌های پس از جراحی توجه داشته باشید به شرح زیر است:

محدود کردن فعالیت‌های پس از عمل

باید به مدت حداقل سه هفته از فعالیت‌های شدید و تکراری یا بلند کردن وسیله‌های سنگین پس از عمل خودداری کنید. به طور کلی هر فعالیتی که نیاز به بلند کردن وسیله سنگین، خم کردن یا چرخاندن ستون فقرات شما دارد، خودداری کنید.

پیاده‌روی

پیاده‌روی منجر به افزایش گردش خون می‌شود و خطر احتمال ایجاد مشکلاتی مانند ذات الریه و لخته شدن خون را کاهش می‌دهد.

استفاده از بریس

ممکن است پزشک استفاده از بریس را برای محل جراحی شده توصیه کند.

تغذیه مناسب

پس از جراحی نیاز به رژیم غذایی کامل و مغذی دارید که سرشار از ویتامین‌ها و پروتئین‌هاست. مصرف این مواد غذایی به ترمیم و بهبود بافت‌ها پس از جراحی بسیار کمک می‌کند.

مصرف داروهای مسکن

باید تمامی داروهای خود را طبق دستور پزشک تا زمان بهبودی کامل مصرف کنید.

آشنایی با مزایای جراحی آندوسکوپی دیسک کمر

این عمل جراحی نسبت به جراحی باز و قدیمی مزیت بسیار زیادی دارد که در ادامه شما را با چندین مورد آشنا خواهیم کرد:

جراحی بدون بیهوشی عمومی

این جراحی بسته با بی‌حسی موضعی انجام می‌گیرد. در واقع بیمار با هوشیاری که طی عمل دارد اما دردی را احساس نمی‌کند. در نهایت بیمار دچار عوارض ناشی از بیهوشی عمومی نمی‌شود.

برش‌های کوچک

همانطور که گفته شد در طی جراحی آندوسکوپی نیازی به برش‌های وسیع و بزرگی نیست تا پزشک مشاهده مستقیم از بافت‌ها داشته باشد. با برش‌های کوچکتر طبیعتا احتمال خونریزی، اسکار و خونریزی به حداقل می‌رسد.

روشی حداقل تهاجمی

در طی این عمل از ابزارهای کوچکی برای عبور دادن از برش‌های کوچک استفاده می‌شود. پزشک با کمک دوربین کوچکی که به داخل فرستاده می‌شود، ستون فقرات را از طریق مانیتور مشاهده می‌کند.

وجود این دوربین پزشک را برای ایجاد برش‌های بزرگ و وسیع بی نیاز می‌کند. عملی که نیاز به برش کمتری داشته باشد، قطعا احتمال ایجاد هرگونه عوارض به دنبال برش عضلات و بافت‌ها به حداقل می‌رسد.

بهبودی سریع بعد از جراحی

پروسه جراحی معمولا به حدود نیم ساعت زمان نیاز دارد، می‌توان اینطور نتیجه گرفت که شما به ریکاوری یا پروسه بهبودی کوتاه مدتی نیاز دارید و پس از گذشت مدت کمی می‌توانید به خانه بازگردید.

بیمار پس از جراحی آندوسکوپی دیسک کمر نسبت به عمل جراحی باز درد کمتری احساس می‌کند و مدت زمان بستری نیز کمتر خواهد بود.

مراقبت های بعد از آندوسکوپی دیسک کمر

هزینه عمل آندوسکوپی دیسک کمر

عوامل مختلفی می‌تواند در تعیین هزینه‌ها نقش داشته باشد که این موارد به شرح زیر است:

  • شهری که سکونت دارید.
  • مطب یا کلینیکی که مراجعه می‌کنید.
  • به پزشکی که برای درمان دیسک کمر مراجعه می‌کنید.
  • تحت پوشش بیمه هستید یا خیر.
  • مدت زمانی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارید.
  • و…

برای اطلاع از هزینه عمل کلینیک درد بیمارستان مریم، می‌توانید به صورت حضوری به کلینیک مراجعه کرده و سوالات خود در خصوص هزینه‌ها به متخصص درد مطرح کنید.

 میزان موفقیت بعد از عمل چقدر است؟

طبق شواهد و نتایجی که پس از عمل وجود داشته است، حدود ۹۶ درصد از بیماران به نتایج عالی پس از جراحی دست پیدا کرده‌اند و حدود ۴ درصد دیگر افراد نتایج قابل قبولی داشته‌اند که می‌تواند نشان‌دهنده عملکرد بسیار خوب متخصص درد در انجام این عمل جراحی باشد.

از آن گذشته بیماران نیاز کمتری به بستری شدن در بیمارستان دارند و عوارض بسیار کمتری را نسبت به دیگر جراحی‌های باز تجربه می‌کنند که همه این موارد می‌تواند این جراحی را بهترین گزینه نسبت به جراحی قدیمی برای بیماران کند.

اگر شما قصد جراحی آندوسکوپی دیسک کمر را دارید و به مرکز درمانی خوبی مراجعه کرده‌اید، این اطمینان را به شما می‌دهیم که شاهد نتایج بسیار خوبی خواهید بود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان