در مورد کرونا

ویروس کرونا امروزه زنگ خطری سراسری برای همۀ جهان است، از این جهت مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) جهت جلوگیری از شیوع این بیماری بین عموم، در سراسر جهان اطلاع‌رسانی‌های جامع را انجام می‌دهد.

در این مقاله قصد داریم پاسخ سوالات رایج در مورد ویروس کرونا را ذکر کنیم:

۱- آیا ویروس کرونا از فردی به فرد دیگر قابل انتقال است؟

جواب این سوال مثبت است. ویروس کرونا دارای علائمی از جمله سرفه، تنگی نفس، خستگی و ضعف است؛ اما در بعضی افراد این علائم مشخص نیست.

برای جلوگیری از ابتلا به کرونا از جمله اقداماتی که باید انجام شود می‌توان به شستشو و ضدعفونی دست‌ها اشاره کرد. قرنطینه و محدودیت‌های سفر در این بیماری به‌خصوص برای بیمارانی که وضعیت حاد دارند، نیز می‌تواند تأثیرگذار باشد.

۲- پیک (دوران) بیماری کرونا چگونه است؟

ویروس کرونا از زمان مبتلا شدن تا ظاهر شدن بیماری بین ۲ تا ۱۴ روز طول می‌کشد؛ اما میانگین زمان تخمین زده شده برای این بیماری ۵ روز یا کم‌تر است.

سلول کرونا ویروس

۳- علائم ویروس کرونا چیست؟

ابتلا به این بیماری دارای علائمی از جمله موارد زیر است:

• سرفۀ خشک
  • تنگی نفس
  • تب
  • خستگی و ضعف

علامت اصلی این بیماری تنگی نفس است؛ اما در بعضی افراد علامت این ویروس، اختلال در دستگاه گوارش آنها (تهوع، اسهال و استفراغ) خواهد بود؛ اما در بیشتر افراد این ویروس با تنگی نفس خود را نشان می‌دهد.

البته همان‌طور که گفته شد بعضی از افراد دارای علائم واضح نیستند و بیماری در آنها بدون علامت است.

افراد با سنین بالا و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای (قلبی، تنفسی، ریوی و…) بیشتر مستعد بیماری کرونا هستند، البته زمان بهبودی برای همۀ افراد متفاوت است. افرادی که علائم خفیف دارند، بعد از چند روز بهبود پیدا می‌کنند، اما افراد مستعد بیماری و همچنین افرادی که بیماری آنها شدید باشد، معمولا در بیمارستان بستری می‌شوند تا به‌درستی درمان شوند.

۴- افراد مبتلا به ویروس کرونا که بدون علامت هستند، می‌توانند ویروس را انتقال دهند؟

درست است که این‌گونه افراد علائمی از بیماری ندارند؛ ولی به‌راحتی ویروس را به دیگران انتقال می‌دهند.

۵- آیا ویروس کرونا روی پارچه، فرش و سایر سطوح باقی می‌ماند؟

تا به امروز جواب قطعی برای اینکه ویروس کرونا روی فرش و پارچه باشد، وجود ندارد؛ اما ویروس روی سطوح می‌تواند تا چند ساعت باقی بماند. فرد مبتلا پس از عطسه و سرفه زمانی ‌که دست خود را روی سطوح بمالد، ذرات را انتقال می‌دهد. با شستن مکرر دست با آب و صابون و ضدعفونی وسایل می‌توان از شیوع این بیماری جلوگیری کرد.

ویروس کرونا

۶-  آیا استفاده از ماسک تحت هر شرایطی لازم است؟

طبق توصیه‌های بهداشت عمومی استفاده از ماسک تحت هر شرایطی لازم نبوده و اگر فردی مستعد بیماری‌ست، نیاز است در مکان‌های عمومی حتما از ماسک استفاده کند.

البته افرادی که مبتلا به ویروس کرونا هستند، حتما باید از ماسک استفاده کنند تا قطرات حاوی ویروس آنها فرد دیگری را مبتلا نکند.

۷- آیا واکسنی برای درمان ویروس کرونا در دسترس است؟

برای این بیماری دانشمندان هنوز به واکسن کرونا دست پیدا نکردند.

۸- آیا درمانی برای ویروس کرونا وجود دارد؟

ویرس کرونا همچون ویروس سرماخوردگی و آنفولانزاست و درمان خاصی برای این بیماری تا امروز نبوده است. برای افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها پایین است و هنگام مبتلا شدن به ویروس کرونا بدن آنها عفونت می‌کند، حتما لازم است که از آنتی‌بیوتیک استفاده کنند، همچنین افرادی که در این بیماری دچار تب می‌شوند باید داروهای تب‌بُر مصرف کنند.

۹- طریقۀ تشخیص بیماری کرونا چیست؟

برای تأیید اینکه فردی مبتلا به بیماری کرونا است؛ ابتدا از او آزمایش گرفته می‌شود. این بیماری دارای کیت مخصوصی است که در ۴ مرحله فرد مبتلا به ویروس کرونا مشخص می‌شود.

کرونا

۱۰- درصد مرگ‌و‌میر در ویروس کرونا به چه صورت است؟

با اینکه ویروس کرونا بیشتر به‌دلیل عفونت دستگاه تنفسی است؛ اما درصد مرگ‌و‌میر پایینی در حدود ۳% دارد.

۱۱- آیا افراد مبتلا به ویروس کرونا که درمان می‌شوند، باز هم می‌توانند انتقال‌دهندۀ این بیماری باشند؟

درمان قطعی فرد مبتلا حتما باید از طرف مقامات پزشکی تأیید شود.

۱۲- میانگین گروه سنی‌ای که ویروس کرونا هدف قرار می‌دهد، چقدر است؟

میانگین سنی افرادی که مبتلا به بیماری شده‌اند، افراد در سنین بالا و ‌کم‌ترین گروه سنی زیر ۹ سال بوده است.