درمان دردهای مزمن بدون جراحی

در کلینیک درد روش‌های درمانی بسیاری وجود دارد که با کمترین تهاجم سعی بر درمان بیماران خود  دارند. در واقع اولویت کلینیک درد این است که بیماران بدون هیچگونه مشکل و عوارض بعدی، بدون نیاز به عمل جراحی مشکلشان برطرف شود.

درمان بدون جراحی می‌تواند شامل دارو یا تکنیک‌های کم تهاجمی باشد که بسته به مشکل ایجاد شده در بیماران انجام می‌گیرد. ما در این مقاله قصد داریم درمان‌هایی که برای رفع درد بیماران به روش‌های غیر جراحی انجام می‌گیرد را برای شما بیان کنیم.

دارو درمانی

اگر بیمار درد خفیفی داشته باشد اولین درمانی که برای او در نظر گرفته می‌شود، دارو درمانی است. به‌عنوان مثال داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن برای کاهش درد بیمار تجویز می‌شود.

داروهای دیگری مانند استامینوفن و NASIDها دردها و سفتی عضلانی را درمان می‌کنند. همچنین NASIDها منجر به کاهش تورم نیز می‌شوند. علاوه بر داروهای خوراکی برخی از مسکن‌های موضعی مانند لوسیون، کرم و اسپری‌ها به‌منظور تسکین درد و التهابات ناشی از درد عضلات و آرتروز برای بیماران بسته به شرایط آنها توسط متخصص درد تجویز می‌شود.

در صورتی که موارد ذکر شده کارساز نباشد، پزشک داروهای قوی‌تری مانند داروهای ضد افسردگی دولوکستین تجویز می‌کند. گاهی تزریقات استروئیدی را نیز برای بیماران انجام می‌دهند.

دارودرمانی
دارودرمانی

انجام تزریقات

تزریقات از روش‌های دیگری است که برای افرادی که به دلیل سفتی عضلات احساس درد می‌کنند، انجام می‌گیرد. تزریقات انواع گوناگون دارد که برای هر فرد بسته به مشکل ایجاد شده نوع مناسبی برای او انجام می‌گیرد. گاهی تزریقی که انجام می‌شود از نوع بی‌حسی موضعی است و پس از آن درد تسکین می‌یابد.

در این روش درمانی بسیاری از مشکلات و بیماری‌هایی مانند فیبرومیالژیا، سردردهای تنشی و سندرم درد میوفاسیال که به درمان‌هایی نظیر مصرف دارو پاسخ مثبتی نمی‌دهند، انجام می‌گیرد.

تحریک عصب

تحریک الکتریکی عصب از دیگر درمان‌های غیرتهاجمی است که از طریق پوست برای بیماران انجام می‌شود. از این روش برای کاهش و تسکین درد استفاده می‌کنند. طی این روش جریان الکتریسیته کم ولتاژ را در قسمتی که درد احساس می‌شود، بر پوست قرار می‌دهند و مانع از انتقال پیام درد به مغز می‌شود. همچنین این نکته قابل ذکر است که این نوع روش درمانی دردناک نیست.

درمان بیوالکتریک

این نوع درمان علاوه بر اینکه پیام درد به مغز را مسدود کرده، بدن را وادار به تولید مواد شیمیایی به نام اندورفین می‌کند و در نهایت منجر به تسکین درد می‌شود. نکته‌ای که در رابطه با این موضوع وجود دارد این است که اندورفین از طریق ورزش کردن نیز در بدن تولید می‌شود.

از روش درمانی بیوالکتریک می‌توان برای درمان بسیاری از بیماری‌های مزمن و حاد مانند کمردرد، درد عضلانی، سردرد، میگرن، آرتروز، نوروپاتی دیابتی و… استفاده کرد. این نوع درمان برای کنترل و مدیریت درد به‌صورت موقتی کارساز است.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی با استفاده از تکنیک‌های خاص باعث بهبود عملکرد و افزایش دامنه حرکتی قسمت آسیب‌دیده می‌شود و به تسکین درد کمک زیادی می‌کند. در این روش درمانی از حرکات و تکنیک‌های کششی، تقویت‌کننده عضلات و تسکین درد استفاده می‌کنند.

فیزیوتراپی
فیزیوتراپی

ورزش

با وجود اینکه استراحت برای تسکین درد مؤثر است، اما استراحت بیش از حد قطعاً نتیجه عکس خواهد داشت. تحقیقاتی که در این باره انجام شده نشان می‌دهد که انجام تمرینات روزانه و منظم می‌تواند در بهبود دردهای عضلانی، قدرت و انعظاف‌پذیری بسیار مؤثر باشد.

ورزش باعث ترشح اندورفین می‌شود و در نهایت مسکن طبیعی برای بدن است. تمرینات و ورزش‌هایی مانند دوچرخه‌سواری، پیاده‌روی، یوگا، شنا و غیره برای شما مناسب خواهد بود.

درمان روانشناختی

هنگام درد قطعاً احساس خشم، عصبانیت، غم و ناامیدی دارید. درد به‌طور کلی می‌تواند شخصیت شما را تغییر دهد، کار و روابط شما را مختل کند. چنین حالت‌هایی مانند خستگی و کمبود خواب قطعاً درد شما را بیشتر خواهد کرد.

در این نوع درمان با روش‌ها و تکنیک‌های خاص غیردارویی سعی بر آن دارند که مشکل شما را برطرف کنند و درد شما را تسکین دهند. بخش عمده این درمان آموزش کنترل و مدیریت درد است تا از افزایش درد جلوگیری شود.

درمان‌های ذهن و بدن

در این روش درمانی راهکارهایی صورت می‌گیرد که با توانایی ذهن بتوان بر عملکرد بدن تأثیر گذاشت. جهت انجام این درمان از راهکارهای مختلفی مانند مدیتیشن برای بیماران استفاده می‌کنند.

طب سوزنی

طب سوزنی با ترشح اندورفین، درد ایجاد شده را تسکین می‌دهد. همچنین در این روش با تحریک اعصابی که منجر به احساس درد می‌شود پیام انتقال درد به مغز بسته خواهد شد. این نوع روش درمانی می‌تواند برای بسیاری از درمان‌ها مانند سردرد، کمردرد، گرفتگی‌های قاعدگی، آرنج تنیس بازان، فیبرومیالژیا و… مفید باشد.

طب سوزنی
طب سوزنی

ماساژ کایروپراکتیک

درمان کایروپراکتیک متداول‌ترین روشی غیرجراحی برای کمردرد است. ماساژی که برای بیماران انجام می‌شود با افزایش جریان خون، استرس را کاهش می‌دهد و تنش را از بین می‌برد.

۲ دیدگاه‌ها

  • سلام وقت بخیر
    پدرم بیماری دیابت دارند و حدود ۵ سال پیش سکته مغزی کردند که قادر به حرکت دادن سمت چپ بدن (دست و پای چپ) نبودند و هم اکنون سکته قلبی کردند و نارسایی قلبی و کبد دارند… که منجر به درد مزمن شده ونفخ شکمی، هر لحظه حتی با قرص هایی که فرمودید و حتی با پماد درد و یا ماساژ حتی درد ارام نمی گیرد و هر ثانیهع از درد گله مند هستند.
    میخواستم که ازتون مشورت بگیرم که برای این کاهش درد چه راهکاری وجود دارد ؟؟؟

    • اگر بیمار آقای دکتر محمد حسین دلشاد بودید حتما پرونده دارید؛ باید پرونده شما یه مرتبه دیگه مطالعه بشه تا ببینیم چه دارویی باید تجویز بشه و چه داروهایی تا الان مصرف کردید.
      اگر هم بیمار ایشون نبودید حتما مراجعه کنید تا با توجه به شرایط پدرتون براشون دارو تجویز بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان