مادر واکسینه شده آنتی بادی را به نوزاد خود منتقل می‌کند

Transfer of antibodies from vaccinated mother to infant3

در تاریخ ۲۰۲۱، ۱۸ مارس مقاله‌ای مبنی بر اینکه نوزاد دختری که ۳ هفته پس از دریافت اولین دوز از واکسن مادرش به دنیا آمد، دارای آنتی بادی در برابر ویروس کرونا بود. آزمایشاتی که در این باره انجام گرفته بود، نشان داد که آنتی بادی ویروس از جفت به جنین منتقل شده است.

تحقیقاتی که در گذشته در این باره انجام گرفته بود نشان داد، مادرانی که پس از ابتلا به کرونا بهبود یافته‌اند، آنتی بادی این بیماری را به نوزاد خود انتقال داده بودند؛ اما این گزارش در خصوص واکسینه شدن مادر، اولین موردی بود که نشان داد مادرانی که در برابر ویروس کرونا واکسینه می‌شوند، آنتی بادی این بیماری را نیز به جنین یا نوزاد خود انتقال می‌دهند.

تحقیقات نشان داد که مادر تا به حال به بیماری کرونا مبتلا نشده بود. در اواخر بارداری توانسته بود که واکسن کرونا را دریافت کند. پس از تولد نوزاد، خون بند ناف مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت تا انتقال آنتی بادی به جنین را بررسی کنند.

واکسیناسیون مادران باردار
مادر واکسینه شده

پس از دریافت نتیجه آزمایش مبنی بر اینکه آنتی بادی از طریق جفت به جنین منتقل شده یا خیر، همه افراد هیجان زده بودند. در نهایت پس از آنکه بررسی‌های لازم انجام گرفت، متوجه شدند که کودک کاملا سالم و بدون هیچ مشکلی به دنیا آمده است و علاوه بر این، آنتی بادی ویروس نیز در بدن نوزاد وجود دارد.

مادر پس از زایمان دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کرد. پس از ارزیابی‌های لازم کودک از شیر مادر خود تغذیه می‌کرد. پزشکان خواستار آن شدند که بررسی و تحقیقات بیشتری در خصوص ایمنی و اثر بخشی واکسن کرونا در بارداری انجام گیرد. همچنین تحقیقات و بررسی‌های بیشتری در خصوص دریافت واکسن در شیردهی لازم است.

جهت انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه خواستار آن شدند، که مدت زمان باقی ماندن آنتی بادی منتقل شده به نوزاد، بررسی و محاسبه شود، چنین تحقیقات تکمیلی به بهترین زمان شروع واکسینه شدن کمک خواهد کرد.

علاوه بر این مطالب، گفته شده آنتی بادی ناشی از واکسن کرونا از شیر مادر نیز به نوزاد منتقل می‌شود و در حقیقت نوزاد متولد شده در برابر ویروس کرونا ایمن خواهد شد.

Transfer of antibodies from vaccinated mother to infant
مادر واکسینه شده آنتی بادی را به نوزاد خود منتقل می‌کند

آیا مادران می‌توانند ایمنی حاصل از ابتلا به ویروس کرونا را به نوزاد خود منتقل کند؟

شاید یکی از ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد همین موضوع باشد، در حقیقت اگر خانمی در دوران بارداری به کرونا مبتلا شود، قطعا نوزاد او در برابر ویروس ایمن می‌شود.

طبق تحقیقاتی که در این خصوص انجام گرفت، نمونه خون بیش از ۱۴۷۰ خانم باردار را تجزیه و تحلیل کردند، از این تعداد افراد ۸۳ مورد دارای آنتی بادی ویروس کرونا بودند. بر همین اساس نمونه‌های خون بند ناف اکثر نوزادانی که از این مادران متولد شدند، بررسی و نتیجه آنتی بادی در خون بند ناف مثبت شد. این نتیجه نشان می‌دهد که نوزادان متولد شده در برابر این ویروس ایمن هستند.

تعداد آنتی بادی‌هایی که به نوزاد منتقل می‌شود تا حد زیادی به نوع و مقدار آنتی بادی‌هایی که در مادر ایجاد می‌شود، همچنین زمان ابتلا به کرونا بستگی خواهد داشت. در واقع هر چه مدت بین زمان این بیماری تا زایمان بیشتر باشد، انتقال آنتی بادی به جنین بیشتر خواهد بود.

اما، نکته‌ای که وجود دارد، آنتی بادی که از طریق جفت عبور می‌کند تا چه حدی می‌تواند کودک را در برابر ویروس محافظت کند؟ این مورد نیاز به بررسی و تحقیقات بیشتری خواهد داشت.

بیمارستان و زایشگاه مریم که دارای بهترین پزشکان متخصص زنان کرج است،‌ به‌روزترین اطلاعات در زمینه کرونا را در اختیار شما قرار می‌دهد تا با خیالی آسوده این دوران را طی کنید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان