بازسازی سینه پس از سرطان

بازسازی سینه

بازسازی سینه پس از سرطان یکی از روش‌هایی است که بعد از خارج کردن سینه در نظر گرفته می‌شود. پزشک بافت سینه را برای افرادی که مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند یا در مراحل اولیه این بیماری قرار دارند، به‌طور کلی خارج می‌کند. قطعا بیمار پس از مشاهده تغییر ظاهری خود بعد از عمل احساس خوبی نخواهد داشت و در روحیه او تاثیر گذار خواهد بود.

به همین جهت پزشک برای این دسته از افراد بازسازی سینه پس از سرطان را در نظر خواهد گرفت. بازسازی یا ترمیم پستان انواع مختلفی دارد، در ادامه هر آن چیزی را که لازم است در خصوص بازسازی سینه بدانید برای شما ذکر خواهیم کرد.

منظور از بازسازی پستان چیست؟

بسیاری از عمل‌های جراحی ماستکتومی، به هدف برداشتن کل پستان یا جلوگیری از سرطان پستان انجام گرفته است، خوشبختانه پس از انجام جراحی این امکان وجود دارد که بازسازی سینه انجام گیرد. گزینه‌های مختلفی برای بازسازی وجود دارد که برخی از ایمپلنت‌هایی مانند پروتز آب نمکی یا سیلیکونی استفاده می‌کنند.

علاوه بر این، بازسازی می‌تواند با استفاده از بافت اتولوگ (استفاده از بافت جای دیگر بدن) انجام شود. در کلینیک فوق تخصصی پستان بیمارستان مریم گاهی از هر دو این روش برای بازسازی استفاده می‌شود. گاهی ممکن است جراحی بازسازی در زمان جراحی ماستکتومی انجام گیرد یا پس از بهبود برش‌های ماستکتومی و درمان سرطان برای بیمار انجام شود.

بازسازی پستان برای چه افرادی مناسب است؟

در اغلب مواقع خانم‌هایی که بافت سینه‌شان طی عمل جراحی خارج می‌شود، ناراحتی  و عدم به نفس را تجربه خواهند کرد؛ اما ممکن است برای برخی از افراد نتیجه عمل مهم نباشد. به‌طور کلی انجام جراحی بازسازی پستان یک تصمیم شخصی است.

در حالت کلی نیازی به ترمیم نیست، تنها برای زیبایی ظاهری این عمل به بیماران پیشنهاد می‌شود. این عمل تنها از نظر روانشناختی می‌تواند تاثیر بسزایی برای بیماران به همراه داشته باشد.

بازسازی سینه پس از سرطان

دلایل انجام بازسازی سینه

خانمی که عمل تخلیه بافت پستان را انجام می‌دهد، قطعا به‌دلایل مختلفی نیاز به ترمیم یا بازسازی پستان دارد:

  • جهت آنکه هنگام استفاده از سوتین سینه‌ها متعادل به نظر برسند.
  • هنگام پوشیدن لباس نمای بهتری داشته باشد.
  • نیازی به استفاده از سوتین پروتز نباشد.

به‌طور کلی پس از انجام جراحی ماستکتومی، بازسازی سینه پس از سرطان می‌تواند از لحاظ ظاهری احساس بهتری را در فرد ایجاد کند و منجر به به‌دست آوردن اعتماد به نفس مجدد او شود.

بهترین زمان بازسازی سینه بعد از سرطان

اینکه چه زمانی این عمل را باید انجام دهید، به عوامل مختلفی از جمله به شرایط پزشکی و درمانی بستگی خواهد داشت. در برخی این عمل در حین عمل ماستکتومی انجام می‌شود و در برخی دیگر سال‌ها بعد انجام خواهد شد.

در صورتی که بیمار پرتودرمانی یا شیمی درمانی را انجام دهد، بازسازی سینه را تا پایان اتمام کار به تعویق می‌اندازند. بهتر است در این باره با پزشک جراح پستان در کرج مشورت داشته باشید تا بهترین زمان را با توجه به شرایطی که دارید برای شما در نظر بگیرد.

با انواع مختلف بازسازی سینه پس از سرطان آشنا شوید

پزشک بسته به شرایط شما و خواسته‌هایی که دارید بهترین نوع از بازسازی سینه را برای شما انجام خواهد داد. استفاده از ایمپلنت‌ها به این صورت است که بافتی منبسط کننده به قسمت مورد نظر وارد می‌شود، سپس پس از مدتی پروتز سیلیکونی یا آب نمکی زیر پوست پستان قرار داده می‌شود.  بافتی که منبسط کننده است از آب نمک تهیه شده است، در این مواقع ممکن است مقداری درد داشته باشید؛ اما، در نهایت نتیجه رضایت بخشی حاصل خواهد شد.

روش دیگر به‌صورت بافت فلپ است که از شکم یا پشت برای بازسازی پستان استفاده می‌شود. بافتی که در حال جابه‌جایی است به منبع خون متصل است. این روش شانس بیشتری برای باقی ماندن ترمیم دارد؛ اما دقیقا شبیه بافت طبیعی سینه نخواهد بود. معمولا در طی ماستکتومی نوک پستان نیز برای کاهش احتمال بازگشت سرطان سینه برداشته می‌شود.

بازسازی نوک پستان یک روش سرپایی است که با استفاده از بی حسی موضعی انجام می‌شود.  پزشکان می‌توانند با استفاده از بافت گرفته شده از پشت یا شکم نوک سینه ایجاد کنند، سپس تتو می‌شود تا به رنگ نوک پستان شباهت داشته باشد. استفاده از نوک سینه مصنوعی روش دیگری‌ست که آن را به سینه می‌چسبانند.

بازسازی سینه

جراحی بازسازی سینه تا چه مدت زمان طول می‌کشد؟

آماده‌سازی بیمار برای انجام این روش بازسازی ۲ ساعت و بازسازی آن حدود ۱ تا ۶ ساعت به طول می‌انجامد. بیمار پس از جراحی حدود ۲ الی ۳ ساعت در اتاق ریکاوری برای کنترل علائم می‌ماند.

روند بهبودی پس از جراحی بازسازی پستان

ممکن است در روزهای ابتدایی پس از جراحی کمی احساس ناراحتی داشته باشید. اگر درد داشته باشید، پزشک برای شما داروهای مسکن و ضد درد را تجویز خواهد کرد. طی مدت زمانی که در بیمارستان بستری هستید، کادر درمان شرایط شما را تحت کنترل خواهد داشت.

مدت کوتاهی پس از جراحی باید سعی کنید که دستان خود را به‌طور کلی تکان دهید؛ اما نه به این منظور که فعالیت‌های سنگین مانند بلند کردن اجسام سنگین را انجام دهید. معمولا بیماران در روز دوم پس از جراحی بدون هیچ کمکی قادر به حرکت و راه رفتن خواهند بود.

احتمالا تا یک الی دو روز برای شما سرم خواهند زد. تا زمانی که بتوانید به دستشویی بروید به شما کاتتر ادرار متصل می‌کنند. به‌طور کلی مدت زمانی که نیاز به بستری شدن دارید، به نوع عملی که انجام داده‌اید و روند بهبودی شما بستگی خواهد داشت.

اگر پروتز برای شما استفاده شده باشد، حدودا باید ۱ الی ۲ روز در بیمارستان بستری باشید؛ اما در روش فلپ به ۵ تا ۶ روز بستری شدن در بیمارستان احتیاج خواهید داشت.

آیا عمل بازسازی سینه دردناک است؟

از آنجایی که این عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می‌گیرد شما متوجه هیچ پروسه‌ای از جراحی و درد ناشی از عمل جراحی نمی‌شوید. پس از آن نیز پزشک داروهایی برای کنترل و پیشگیری از درد تجویز می‌کند که باید طبق زمان مشخص شده مصرف کنید.

مراقبت‌هایی که باید پس از جراحی باید در نظر داشته باشید

پس از ترخیص ممکن است به مدت ۲ تا ۳ هفته احساس درد، تورم و کبودی داشته باشید. گاهی از شما خواسته می‌شود که داروهای تجویز شده را در قسمتی که زخم ایجاد شده است، قرار دهید یا بانداژ خود را عوض کنید. اغلب خانم‌ها ۶ الی ۸ هفته پس از جراحی قادر به انجام فعالیت‌های منظم هستند.

ممکن است چندین هفته طول بکشد تا بتوانید ورزش‌های سنگین را انجام دهید. تا حدود زیادی اثرات باقی مانده از زخم‌ها با گذشت زمان از بین می‌رود.  در هفته و ماه‌های ابتدایی پس از جراحی ممکن است به معاینات منظم، دقیقا همان زمانی که پزشک برای شما تعیین کرده است، احتیاج داشته باشید. پس از جراحی باید ماهانه خودآزمایی داشته باشید و سالانه ماموگرافی انجام دهید.

جراحی ماستکتومی

عارضه‌های جانبی احتمالی پس از بازسازی سینه

این نوع عمل جراحی همانند دیگر روش‌های جراحی ممکن است عوارض احتمالی داشته باشد که در ادامه همه موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:

عفونت در محل جراحی

مانند هر عمل جراحی، خطر عفونت یکی از عوارض احتمالی محسوب می‌شود. با مصرف آنتی‌بیوتیک احتمال ایجاد این خطر به حداقل می‌رسد.

احساس درد و ناراحتی

این شرایط با داروهای مسکن قابل کنترل و درمان خواهد بود.

خارش

زمانی که زخم ایجاد شده در حال بهبودی باشد، احساس خارش خواهید داشت. هر چقدر هم که در آن قسمت خارش داشته باشید، نباید به زخم‌های خود دست بزنید. پزشک برای خارش پماد یا کرمی تجویز خواهد کرد.

بی حسی یا سوزن سوزن شدن

ممکن است تا مدتی پس از جراحی این احساس را داشته باشید؛ زیرا در طی جراحی اعصاب تحت تأثیر قرار گرفته‌اند و پس از مدتی این علائم بهبود پیدا می‌کند.

جمع شدن مایع زیر زخم

زمانی که لوله تخلیه چند روز پس از عمل خارج می‌شود، ممکن است مایعاتی در زیر زخم جمع شود. اگر مقدار زیادی وجود نداشته باشد، خودبه‌خود از بین می‌رود. اما در مواقع که مقدار این مایعات زیاد باشد، جراح ممکن است مجبور باشد با استفاده از سرنگ یا سوزن مایعات را تخلیه کند. در صورت بروز چنین علائمی باید به پزشک مراجعه کنید:

  • تب بالای ۳۸ درجه
  • خارج شدن مایع یا ترشحات از محل برش
  • تغییر رنگ در سینه یا جای زخم
  • افزایش درد و تورم در قسمتی که جراحی انجام شده

بهترین جراح بازسازی سینه پس از سرطان کیست؟

انتخاب بهترین جراح برای بازسازی سینه بسیار مهم است تا شاهد نتیجه خوب و بدون عارضه باشید. توجه داشته باشید پزشکی را انتخاب کنید که تخصص، تجربه و مهارت کافی داشته باشید.

همچنین می‌توانید در خصوص سوابق کاری پزشک نیز از مراجعینی که جراحی انجام داده‌اند تحقیقات خود را انجام دهید و با پزشک مشاوره داشته باشید تا با اطمینان پزشک خود را انتخاب کنید.

هزینه پروتز سینه بعد از سرطان

هزینه‌ای که باید برای ترمیم سینه بعد از سرطان بپردازید، ممکن است برای هر شخص بسته به پزشکی که انتخاب می‌کند و نوع جراحی که انجام می‌شود، متفاوت باشد.

برای اطلاع از هزینه دقیق پروتز باید به پزشک مورد نظر خود مراجعه کنید و پس از انجام معاینات لازم به شما هزینه دقیق این جراحی ترمیمی پس از سرطان را اعلام کند.

 

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان