تغذیه در پریودی – در پریودی چی بخوریم

تغذیه در قاعدگی

تغذیه در پریودی بسیار مهم است؛ چرا که مصرف برخی از مواد غذایی از جمله میوه و سبزیجات می‌تواند منجر به کاهش علائم شود، در حالی که غذاهای تند و گوشت قرمز علائم را تشدید می‌کند.

بسیاری از خانم‌ها طی این دوران علائمی را تجربه می‌کنند که غیر قابل تحمل می‌شود. به همین دلیل ما قصد داریم با توصیه به مصرف برخی از مواد غذایی، علائم را کاهش دهید و همچنین مواردی که منجر به بدتر شدن علائم می‌شود نیز طی این دوران خودداری کنید.

خوراکی‌هایی که باید طی پریودی بخورید

نوشیدن آب کافی

نوشیدن آب کافی بسیار مهم است به خصوص در زمان پریودی باید به این مورد بسیار توجه داشته باشید. با هیدراته نگه داشتن بدن شانس ابتلا به سردردهای ناشی از کم آبی که یکی از موارد رایجی است که خانم‌ها در پریودی تجربه می‌کنند، کاهش می‌یابد.

همچنین لازم به ذکر است که با نوشیدن آب فراوان به عنوان تغذیه در پریودی می‌توان مانع موارد از جمله احتباس آب و نفخ شد.

سبزیجات با برگ سبز رنگ

کاهش میزان آهن طی قاعدگی به خصوص اگر شدت خونریزی زیاد باشد، مورد رایجی است. این حالت می‌تواند منجر به سرگیجه، بدن درد و خستگی شود.

با مصرف سبزیجاتی مانند اسفناج و کلم پیچ باید سطح آهن را در بدن خود افزایش دهید، علاوه بر این اسفناج سرشار از منیزیم است و می‌بایست در تغذیه پریود قرار داده شود.

چای نعنا

یکی از مطالعات نشان داده است که چای نعنا می‌تواند به رفع علائم قاعدگی کمک کند. طبق مشاهدات چای نعناع در رفع اسهال، حالت تهوع و دردهای قاعدگی بسیار موثر بوده است.

زنجبیل

چای زنجبیل در رفع علائم قاعدگی بسیار موثر است. چای زنجبیل اثرات ضد التهابی دارد که به رفع درد عضلات کمک می‌کند. همچنین در برطرف شدن حالت تهوع نیز کمک‌کننده است.

با وجود خواص زیادی که دارد، نباید بیش از ۴ گرم در روز از این چای مصرف کنید؛ چرا که منجر به سوزش سر دل و معده درد می‌شود.

بیشتر بخوانید: آیا رابطه جنسی در پریود ایمن است

مصرف زنجبیل در پریودی

مصرف گوشت مرغ

مرغ از دیگر مواد غذایی سرشار از آهن و پروتئین است که می‌توانید به رژیم غذایی خود و تغذیه در پریودی اضافه کنید. مصرف پروتئین برای سلامت بدن شما بسیار ضروری است و به سیر نگه داشتن شما در طول قاعدگی کمک می‌کند و مانع هوس‌های متعدد غذایی طی این مدت می‌شود.

مصرف ماست

بسیاری از افراد در طی قاعدگی یا پس از آن دچار عفونت قارچی می‌شوند. اگر مستعد ابتلا به عفونت‌های قارچی هستید، مواد غذایی غنی از پروبیوتیک مانند ماست تعداد باکتری‌های مفید در واژن را افزایش می‌دهد و به شما در مبارزه با عفونت‌ها نیز کمک می‌کند. ماست حاوی منیزیم و سایر مواد مغذی ضروری مانند کلسیم است.

مصرف ماهی

ماهی سرشار از آهن، اسید‌های چرب امگا ۳ و پروتئین است و یک مکمل غذایی برای رژیم غذایی شماست که باید در تغذیه پریودی خود بگنجانید.

با دریافت آهن از ماهی با کاهش سطح آهن در بدن مقابله می‌کنید. همچنین امگا ۳ شدت درد پریودی را کاهش می‌دهد.

طبق تحقیقات انجام شده افرادی که مکمل‌های امگا ۳ مصرف می‌کردند، متوجه کاهش دردهای قاعدگی شدند و میزان مصرف داروهای مسکن نیز کاهش یافته بود.

علاوه بر این امگا ۳ می‌تواند افسردگی را نیز کاهش دهد. افرادی که در طی پریودی دچار نوسانات خلقی و همچنین افسردگی می‌شوند، مصرف امگا ۳ می‌تواند بسیار کارساز باشد.

حبوبات

حبوبات حاوی پروتئین هستند؛ بنابراین گزینه خوبی برای جایگزین کردن گوشت برای گیاهخواران است. علاوه بر این سرشار از آهن هستند؛ بنابراین اگر در قاعدگی میزان آهن بدن کاهش پیدا کند، می‌توان با مصرف حبوبات تا حدی آهن از دست رفته را در بدن جبران کرد.

زردچوبه

زردچوبه یکی از ادویه‌های ضد التهاب بوده و کورکومین ماده اصلی فعال آن است که باید در تغذیه پریودی بگنجانید. با توجه به مطالعه‌ای که در خصوص افرادی که این ماده غذایی را مصرف کرده بودند انجام شد، نتایج به این صورت بود که علائم کمتری را تجربه کردند.

روغن کتان

هر ۱۵ میلی‌لیتر روغن کتان حاوی ۷۱۹۵ میلی‌گرم اسیدهای چرب امگا ۳ است. این مورد را نیز در نظر داشته باشید که شما تنها به ۱۱۰۰ تا ۱۶۰۰ میلی‌گرم منابع امگا ۳ در طی روز نیاز دارید.

مطالعه‌ای نشان داد که مصرف روغن کتان به رفع یبوست که یکی از علائم رایج در قاعدگی است، کمک می‌کند. با این حال نیاز به انجام تحقیقات بیشتری است تا متوجه شوند که چه تاثیراتی روی دستگاه گوارش شما می‌گذارد.

مصرف آهن در پریودی

شکلات تلخ

شکلات تلخ یک میان وعده خوشمزه و مفید بوده و سرشار از منیزیم و آهن است که باید به عنوان یکی از موارد تغذیه در پریودی قرار گرفته شود. 

با ۱۰۰ گرم شکلات تلخ ۷۰ تا ۸۵ درصد، بیش از ۵۰ درصد از نیاز روزانه آهن و منیزیم برطرف خواهد شد. مطلالعه‌ای نشان داد که منیزیم به کاهش شدت علائم سندرم پیش از قاعدگی یا pms کمک می‌کند. بر اساس مطالعه‌ای، افرادی که کمبود منیزیم دارند بیشتر دچار سندرم پیش از قاعدگی می‌شوند.

مصرف آجیل

اکثر مغزیجات آجیل سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ و منبع عالی از پروتئین است. علاوه بر این مغزیجات حاوی منیزیم و ویتامین‌های مختلفی است. می‌توانید به جای مصرف خود آجیل، شیر یا کره آن را میل کنید و به عنوان تغذیه در پریودی قرار دهید.

مواد غذایی که باید از مصرف آنها خودداری کنید

هر مواد غذایی را حتی اگر مفید باشد، باید در حد اعتدال مصرف کنید. ممکن است لازم باشد که از مصرف برخی از مواد غذایی در طی پریودی خودداری کنید تا منجر به بدتر شدن علائم شما نشود.

موارد ممنوعه که نباید به عنوان تغذیه در پریودی مصرف شود را در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد:

نمک

مصرف زیاد نمک منجر به احتباس آب و در نهایت نفخ می‌شود. در نتیجه برای کاهش نفخ نباید به غذاهای خود نمک اضافه کنید. همچنین نباید بسیاری از غذاهای فراوری شده که حاوی زیادی سدیم هستند، خودداری کنید.

مصرف قند

مصرف قند در حد اعتدال مشکلی ندارد؛ اما مصرف بیش از اندازه باعث افزایش انرژی و به دنبال آن افت انرژی می‌شود. این شرایط می‌تواند منجر به بدتر شدن خلق و خوی شما شود. 

اگر در طی قاعدگی خود احساس افسردگی، اضطراب و بدخلقی دارید، خودداری از مصرف این خوراکی به جلوگیری از این موارد کمک می‌کند.

خودداری از مواد غذایی حساسیت‌زا و غیرقابل تحمل برای شما

با این حال که اغلب افراد می‌دانند؛ اما لازم به ذکر است که اگر حساسیت غذایی دارید، باید این موارد را از تغذیه در پریودی حذف کنید. به‌طور مثال اگر عدم تحمل لاکتوز دارید، نوعی را انتخاب کنید که بدون لاکتوز باشد.

مصرف قهوه

دریافت کافئین منجر به احتباس آب و همچنین نفخ می‌شود و سردرد را نیز تشدید می‌کند. ترک کافئین نیز می‌تواند در ایجاد سردرد نیز نقش داشته باشد؛ بنابراین اگر عادت به مصرف یک فنجان قهوه در طی روز دارید به یکباره مصرف قهوه را قطع نکنید.

قهوه ممکن است منجر به مشکلات گوارشی شود. اگر در طول قاعدگی دچار اسهال می‌شوید، با کاهش مصرف قهوه می‌توان تا حد زیادی از این عارضه جلوگیری کرد.

گوشت قرمز

طی پریودی بدن پروستاگلاندین تولید می‌کند. این ترکیبات منجر به انقباض رحم و در نتیجه باعث جریان خون قاعدگی می‌شود.

با این حال میزان بالای پروستاگلاندین منجر به گرفتگی عضلات می‌شود. گوشت قرمز سرشار از آهن است؛ اما از آنجایی که پروستاگلاندین بالایی دارد، طی قاعدگی نباید برای تغذیه در پریودی مصرف کنید.

الکل

الکل می‌تواند اثرات منفی روی بدن شما داشته باشد و علائم پریودی را نیز تشدید می‌کند. به‌طور مثال الکل منجر به کم آبی بدن، تشدید سردرد و همچنین باعث نفخ می‌شود. علاوه بر این مشکلات گوارشی از جمله حالت تهوع و اسهال را به دنبال دارد.

خوراکی های مفید در پریودی

علاوه بر این با مصرف الکل امکان تجربه چنین علائمی وجود دارد:

  • خستگی
  • سردرد
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • غذاهای تند

مصرف غذاهای تند منجر به ناراحتی معده می‌شود و در نهایت معده درد، حالت تهوع و اسهال را به دنبال دارد. اگر معده حین مصرف غذاهای تند دچار مشکل می‌شود یا عادت به مصرف غذاهای تند ندارید، بهتر است در طی پریودی از مصرف این دسته از مواد غذایی خودداری کنید.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان