پرسش و پاسخ از متخصص زنان، زایمان و نازایی

پرسش و پاسخ زنان

۱- آیا لکه‌بینی بعد از قرص اورژانسی طبیعی است یا ممکن است بارداری اتفاق افتاده باشد؟

قرص اورژانسی به دو شکل مصرف می‌شود:

یکی قرص‌های جلوگیری مثل LD که هر ۱۲ ساعت دو عدد مصرف شود. دیگری قرص لونورژسترول که می‌تواند به‌صورت تک دوز قرص mg 1/5 یا دو دوز هر ۱۲ ساعت یک عدد قرص ۷۵/۰ مصرف شود.

خوبی قرص لونورژسترول این است که تهوع و استفراغ قرص جلوگیری را ندارد. این قرص‌ها هرچه قبل از تخمک‌گذاری یعنی قبل از روز ۱۴ تا ۱۶ مصرف شود، اثرش بیشتر است و لکه‌بینی بیشتر دیده می‌شود. البته خیلی هم مهم نیست و کلاً با مصرف قرص‌های اورژانسی باید انتظار نامنظمی پریود، حتی تا ۲ ماه را نیز داشته باشیم که بیشتر به صورت جلو افتادن پریود است و گاهی به‌صورت لکه‌بینی‌های مکرر است.

در این رابطه باید گفت کلا مشکلی نیست؛ اما اگر بیمار را ناراحت کند باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کند تا با داروهای کمکی درمان شود. اگر این مشکل طولانی باشد و بیمار پریود نشود، باید تست بارداری با لکه‌بینی و به‌ویژه آزمایش خون انجام شود؛ به‌ویژه زمانی که بیمار بعد از روز چهاردهم قرص را مصرف کند، احتمال بارداری ناخواسته بیشتر است، اما در ۷۲ ساعت اول ۷/۲% احتمال خطا هست که هر چه بیمار زودتر بخورد، احتمال بارداری کمتر می‌شود.

۲- آیا انجام آزمایش سرخچه قبل از اقدام به بارداری لازم و ضروری است؟

آزمایش آنتی‌بادی سرخچه قبل از بارداری ضروری است تا از ایمن بودن خانم مطمئن شویم. در صورت ایمن نبودن می‌توان واکسن سرخچه بزند؛ اما تا حداقل یک ماه نباید باردار شود.

سرخچه جزء بیماری‌هایی‌ست که برای خانم حامله از نظر ابتلا جنین خیلی خطرناک است؛ چراکه از افراد مبتلا با علائم خفیف و غیراختصاصی مبتلا می‌شود، ولی جنین با ضایعات خیلی شدید در تمام احشاء مبتلا خواهد شد. البته لازم به ذکر است اگر آزمایش نشان‌دهنده، ایمن بودن فرد را نشان بدهد نیاز به تکرار در حاملگی‌های بعدی نیست.

۳- آیا فریز کردن زخم دهانه رحم برای باردار شدن مشکلی به وجود می‌آورد؟

در این سوال یک نکته مهم را که باید در نظر گرفته شود، ابتدا زخم دهانه رحم باید با دقت بررسی شود. آنچه به عنوان زخم دهانه رحم گفته می‌شود، اغلب یک حالت از دهانه رحم به نام بیرون‌زدگی مخاط دهانه رحم یا اکتروپیون است که اگر مشکل نداشته باشد و پاپ اسمیر نرمال باشد، هیچ اقدامی لازم ندارد.

در صورتی فریز یا کرایوتراپی لازم است که به ترشحات و عفونت مکرر و آزاردهنده منجر شود. ضایعه دیگر دهانه رحم erosion است که اغلب در اثر عفونت به وجود خواهد آمد و با یک تا سه دوره درمان آنتی‌بیوتیکی خوب می‌شود. اگر خوب نشود باید پاپ اسمیر و حتی اگر لازم باشد کولپوسکوپی انجام شود. در حقیقت پیش از فریز، علت زخم دهانه رحم باید بررسی شود و نباید سریعا فریز شود.

فریز دو مشکل ایجاد می‌کند. هم با فریز عمقی، خطر نارسایی دهانه رحم و زایمان زودرس در حاملگی بیشتر می‌شود و هم در صورت موارد مشکوک دهانه رحم، دقت بررسی دهانه رحم از نظر تغییرات پیش‌سرطانی و سرطان دهانه رحم را کم می‌کند. به همین دلیل تا حد امکان از فریز باید خودداری کرد.

پرسش و پاسخ متخصص زنان

۴- علت بسته بودن لوله‌های رحمی چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

بسته بودن لوله‌های رحمی اغلب به دنبال چسبندگی‌های لگنی، عفونت لگنی یا جراحی‌های لگنی یا بیماری آندومتریوز اتفاق می‌افتد. با درمان به موقع عفونت‌های لگنی، انجام جراحی‌های لاپاراسکوپی و یا استفاده از ژل‌ها و موادی جلوگیری‌کننده از چسبندگی و تشخیص به‌موقع و درمان آندومتریوز می‌توان از بسته شدن لوله‌های رحمی پیشگیری کرد.

برای درمان می‌توان با لاپاراسکوپی درمان را انجام داد البته اگر عامل بسته شدن از خارج باشد. اگر بسته شدن لوله به دنبال لوله بستن، جهت جلوگیری از بارداری باشد، می‌توان با جراحی میکروسکوپی ترمیم را انجام داد.

گرچه باز کردن لوله‌ها برای بارداری ارزش دارد، اما می‌توان از IVF نیز برای باردار شدن استفاده کرد و اقدام به باز کردن لوله‌ها نکرد (در شرایطی که لوله‌ها دچار تنگی از داخل شده باشند یا به دنبال حاملگی خارج رحمی برداشته شده باشند، باید از ابتدا IVF کرد).

۵- چه مدت پس از سزارین می‌توان ورزش را شروع کرد؟

نوع ورزش مهم است. می‌توانید پیاده روی را با زمان‌های کوتاه مدت تا حدی که خسته نشوید، چند روز بعد شروع کنید.

استخر را از ۳-۲ هفته بعد که خونریزی کم یا قطع شود، می‌توان شروع کرد. حرکت‌های کششی را ۶ هفته پس از سزارین می‌توان شروع کرد و ورزش‌های سنگین به‌ویژه ورزش‌هایی که روی جدار شکم فشار زیادی وارد می‌کند، مثل دراز و نشست یا وزنه‌برداری را تا ۶ ماه بعد از سزارین باید به تعویق انداخت.

۶- آیا استفاده از پماد واژینال در زمان اقدام به بارداری مجاز است؟

باید ببینیم چرا کرم واژینال استفاده شده است. اگر عفونتی باشد که برای درمان باید از کرم واژینال استفاده کرد، باید استفاده شود تا درمان کامل شود. مجاز بودن اگر به این معنی باشد که آسیب به جنین در صورت بارداری صورت گیرد، تا زمانی که پریود بیمار عقب نیفتاده است، مشکلی نیست. بعد از آن باید با مشورت پزشک باشد؛ چون چندین نوع کرم واژینال در بازار وجو دارد که هرکدام اثرات متفاوتی دارند.

مصرف کرم واژینال در زمان اقدام به بارداری می‌تواند به دلیل تغییر شرایط واژن و در حرکت اسپرم جهت باردار شدن مشکل ایجاد کند. به این خاطر بهتر است بلافاصله بعد از پریود یا نزدیک به پریود ( بعد از روز بیستم پریود) استفاده شود.

۷- هفته ۳۶ بارداری هستم سر جنین هنوز در قسمت بالا قرار دارد. آیا می‌توان با انجام حرکات به چرخیدن جنین کمک کرد؟

به گفته پزشکان متخصص زنان کرج، اصولا طرز قرارگیری جنین در رحم به عوامل زیادی از جمله:

  • میزان مایع
  • فرم سر جنین
  • تناسب سر با لگن
  • طول بند ناف
  • طرز قرارگیری بند ناف (به‌ویژه زمانی که دور گردن جنین است)

ربط دارد و اگر در تمامی موارد بالا، شرایط حالت معمولی داشته باشد، اغلب جنین خود به خود تا ۴۰-۳۸ هفته می‌چرخد و با حرکات مادر تغییری نمی‌کند. البته اگر درحال چرخش باشد، فعالیت مادر و پیاده روی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

زنان و سوالات متداول

۸- آیا نداشتن حالت تهوع در اوایل بارداری طبیعی است یا نشان‌دهندۀ وجود مشکل است؟

تهوع یکی از علائم های بارداری است، ولی می‌تواند به‌صورت بی‌اشتهایی، سردرد، استفراغ شدید، سرگیجه، و حتی احساس تپش قلب هم خودش را نشان دهد. البته گاهی افراد اصلا احساس تهوع ندارند و حامگلی کاملا نرمال است این بستگی به فرد باردار دارد.

۹- تیر کشیدن تخمدان‌ها در دوران بارداری نشان‌دهنده چیست؟ آیا طبیعی است؟

شما از کجا می‌فهمید که تخمدان تیر می‌کشد؟ لطفاً دقیق بفرمایید کجای شکم درد می‌کند نه نام ارگان مربوطه را بفرمایید. اگر زیر دل درد می‌کند، می‌تواند حاصل انقباض رحم باشد که خیلی مهم است. اما خیلی وقت‌ها مربوط به دردهای روده‌ای حاصل سوء هاضمه بارداری است.

می‌تواند به علت درد کلیه و مثانه ناشی از سنگ کلیه و مثانه یا عفونت ادراری باشد که با آزمایش ادرار و سونوگرافی کلیه و مثانه مشخص می‌شود و در اواسط و اواخر بارداری ناشی از کشیدگی رباط‌ها و عضلات لگنی و کشاله ران است.

۱۰- آیا نگه داشتن ادرار باعث بی‌اختیاری ادرار می شود؟

در طی بارداری به دلیل فشار رحم بر مثانه، اصولا مشکلات اداری به‌ویژه تکرر ادرار بیشتر است. چه در بارداری و چه در غیر بارداری نگهداشتن ادرار می‌تواند منجر به تکرر ادراری به نام urge Incontinence شود. طی این بیماری فرد به محض اینکه احساس ادرار می‌کند یا به دستشویی می‌رسد، یک قطره ادرار می‌ریزد که درمان هم دستشویی رفتن مکرر است تا تحریک مجرای ادراری بهتر شود.

۱۱- آیا زمین خوردن مادر در هفته دهم بارداری به جنین آسیب می‌رساند؟

در هفته دهم بارداری، رحم هنوز داخل لگن قرار دارد. معمولا در این هفته بارداری، زمین خوردن به جنین آسیب نمی‌رساند؛ اما اگر رحم مادر باردار بزرگ‌تر، به‌صورت یک عضو داخل شکمی شده باشد یا ضربه و صدمات به‌صورت نفوذی به شکم وارد شود، مانند ضربه چاقو یا شکستگی شدید لگن، ممکن است رحم مادر باردار پاره شود و به جنین آسیب برسد.

۱۲- دیابت بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟

دو نوع دیابت وجود دارد:

۱. دیابت وابسته به انسولین

۲. دیابت بارداری

دیابت وابسته به انسولین ممکن است از سال‌ها قبل از بارداری وجود داشته باشد، بسته به آنکه چقدر آسیب ارگانی ایجاد کرده است مانند آسیب کلیوی و قلبی‌ و عروقی، می‌تواند برای جنین خطرساز باشد. شایع‌ترین آسیبی که در جنین دیده می‌شود، مشکلات قلبی جنینی و اختلال سیستم اسکلتی- عصبی جنین است.

 به همین علت در بارداری علاوه بر دیابت، بررسی این موارد در سه ماهه اول و ابتدای سه ماهه دوم بارداری انجام می‌شود. همچنین احتمال مرگ ناگهانی جنین در اواخر بارداری به‌علت نارسایی عروقی وجود دارد که با بررسی NST و سونوگرافی بیوفیزیکال، پیگیری مکرر انجام می‌شود.

اختلال وزن‌گیری جنین نیز در مادران دیابتی وجود دارد. البته قابل ذکر است که در دیابت بارداری ممکن است جنین وزن بالایی داشته باشد. اغلب تجمع چربی در ناحیه اطراف شانه‌ها است و این مورد ممکن است منجر به زایمان سخت شود.

پرسش از متخصص زنان
سوالات رایج از متخصص زنان

۱۳- خونریزی واژینال در دوران بارداری نشانه سقط جنین است؟

خونریزی واژینال یکی از نشانه‌های تهدید به سقط یا بارداری خارج از رحم است. البته با تیتراژ میزان BHC6 و انجام سونوگرافی می‌توان به تشخیص قطعی در این زمینه رسید و درمان مربوطه را انجام داد.

۱۴- آیا تکرر ادرار در بارداری روی سلامت جنین تاثیر دارد؟

تکرر ادرار در بارداری یکی از شکایات شایع مادران بوده که علت آن، اثر فشار ناشی از رحم بزرگ شده است، لذا این نشانه روی جنین تاثیری ندارد. اگر سوزش ادرار همزمان با تکرر وجود داشته باشد، باید بررسی از نظر عفونت ادراری انجام شود.

دوران بارداری
بارداری و سوالات رایج

۱۵- ده روز است که از زایمانم می‌گذرد، اولین سیکل قاعدگی چه مدت پس از سزارین آغاز می‌شود؟

پس از زایمان طبیعی یا سزارین، زمان شروع قاعدگی کاملا متفاوت است. بعضی از افراد در کمتر از ۶ هفته پس از زایمان برگشت سیکل قاعدگی را دارند و بعضی ممکن است تا پایان دوره شیردهی، قاعدگی نداشته باشند.

مسئله مهم این است که پس از ۶ هفته از زایمان، تخمک‌گذاری مجددا فعال می‌شود. لذا مادر باید روش‌های پیشگیری از بارداری را از سر بگیرد. بسته به اینکه شیردهی وجود دارد یا خیر، نوع پیشگیری از بارداری متفاوت خواهد بود.

۱۶- آیا با استفاده از روش میکرواینجکشن می‌توان جنسیت جنین را تعیین کرد؟

در صورت نیاز به تعیین جنسیت در IVF یا میکرواینجکشن یک مرحله اضافه‌تر باید انجام شود. این بدان معناست که رشد سلولی جنینی باید به مرحله‌ای برسد تا یکی از این سلول‌ها انتخاب شود و تعیین جنسیت یا بررسی سایر موارد ژنتیکی انجام گیرد.

۱۷- کم شدن مایع آمنیوتیک به چه معناست، آیا مشکل جدی است؟

میزان مایع آمنیوتیک از موارد بسیار مهم است. این مایع توسط ترشحات کلیوی، گوارشی جنین و ترشح از جفت، تعیین می‌شود. لذا اگر مشکل در جفت یا سیستم کلیوی، گوارش یا خون جنین وجود داشته باشد، ممکن است میزان مایع آمنیوتیک کم یا زیاد شود. بسته به مورد، درمان در سنین مختلف حاملگی کاملا متفاوت است.

بارداری
پرسش و پاسخ با متخصص زنان و زایمان

۱۸- هفته بیست‌وهشتم بارداری هستم و در خواب دچار گرفتگی پا می‌شوم، علت آن چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

اسپاسم عضلانی در بارداری، مشکل شایعی است که معمولا علت آن کمبود املاح ریز مغذی است. لذا استفاده از داروهای مربوطه در این زمینه کمک مؤثری خواهد کرد؛ اما در اغلب موارد اسپاسم عضلانی ناشی از اسپاسم‌های ناگهانی است. برای کنترل این وضعیت بایستی از ایستادن‌های طولانی‌مدت پرهیز کنید، حرکات کششی مناسبی را در ناحیه ساق و ران‌پا انجام دهید و از کفش مناسب استفاده کنید.

۱۹- علت گرفتگی بینی و خونریزی از بینی در دوران بارداری چیست؟

در بارداری مخاط دچار تورم و پرخونی می‌شوند که این حالت در مخاط دهان و بینی نیز رخ می‌دهد. بنابراین فرد احساس گرفتگی بینی می‌کند و گاهی دچار خونریزی از بینی یا لثه می‌شود. در صورتی که خانم باردار از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکرده باشد، نیاز به اقدام خاصی نیست.

 در صورت شدید بودن خونریزی، بهتر است توسط پزشک متخصص گوش، حلق و بینی معاینه تکمیلی صورت گیرد.

۲۰- در سونوگرافی آنومالی هفته هجدهم یک کیست کوچک در مغز جنین دیده شده، آیا این موضوع خطرناک است؟

در صورتی که فقط این علامت در سونوگرافی مشاهده شود و نکته دیگری در آزمایشات یا سونوگرافی وجود نداشته باشد، جای نگرانی نیست و اغلب با تکرار سونوگرافی تا یک ماه بعد، کیست مغزی جنین از بین می‌رود. چنانچه در سونوگرافی، علائم دیگری گزارش شود یا در آزمایشات اختلالی وجود داشته باشد، باید بررسی‌های دیگری جهت اطمینان از سلامت جنین، انجام شود. 

۲۱- آیا مصرف مکمل امگا۳ در دوران بارداری لازم است یا نیازی به مصرف آن نیست؟

نیاز مادر به امگا۳ برای رشد و نمو سیستم عصبی جنین و شبکه چشم جنین، بیشتر می‌شود؛ بنابراین مصرف اسید‌های چرب حاوی امگا۳ در زنان باردار بسیار ضروری است.

ماهی، از منابع مهم امگا۳ است؛ اما از آنجایی که برخی ماهی‌ها آلوده به جیوه هستند، توصیه می‌شود، قرص مکمل امگا۳ استفاده شود. حداقل دوز مصرفی آن ۳۰۰ میلی‌گرم DHA است. ماهی تن، سالمون و ساردین به میزان مناسبی DHA دارد.

DHA، یک چربی بسیار مهم در مغز و چشم است که ۹۷% از امگا۳ مغز و چشم را تشکیل می‌دهد، مصرف مکمل DHA به‌خصوص در سه ماهه سوم بارداری بسیار مهم است.

omega3
امگا ۳ در دوران بارداری

۲۲- آیا استفاده از شیاف پروژسترون برای کاهش مشکلات ناشی از کیست تخمدان در دوران بارداری موثر است؟

هورمون پروژسترون از ابتدای تشکیل تخم، موجب حمایت از حاملگی می‌شود. در ابتدای تشکیل تخم، تخمدان‌ها، هورمون پروژسترون را ترشح می‌کنند تا سلول تخم تقسیمات متوالی داشته باشد و جنین و جفت تشکیل شود، آنگاه جفت، ترشح پروژسترون را به عهده می‌گیرد و این ترشح تا آخر بارداری ادامه پیدا می‌کند.

علت سقط مکرر در بعضی از زنان کمبود پروژسترون است که با تجویز شیاف پروژسترون، می‌توان این کمبود را رفع کرد. تخمدان خانم بارور، در ابتدای بارداری از محل تخمک گذاری، پروژسترون ترشح می‌کند که گاهی به‌صورت کیست تخمدان خود را نشان می‌دهد. پیگیری این کیست‌ها و تشخیص نیاز به مصرف پروژسترون در بارداری به عهده متخصص زنان است.

۲۳- آیا بالا بودن میزان تری گلیسیرید در دوران بارداری خطرناک است؟

تری گلیسیرید، یک نوع چربی است که در بارداری میزان آن در خون بالا می‌رود؛ اما افرادی که قبل از بارداری تری گلیسیرید خونشان بالا است، در طی بارداری بایستی از موادی با شیرینی کم‌تر و در عوض میوه و سبزیجات بیشتر استفاده کنند.

این افراد باید غذاهای چرب را کنار گذاشته و از مواد غذایی با پخت ساده، مانند کبابی یا آب‌پز استفاده کنند، همچنین مصرف روغن زیتون در این افراد توصیه می‌شود.

۲۴- برای درمان کهیر در دوران بارداری چه اقدامی لازم و ضروری است؟ آیا کهیر نشان‌دهنده وجود مشکلی جدی است؟

به‌دلیل تغییرات هورمونی در بارداری ممکن است پوست دچار جوش‌های ریز و خارش‌داری شود که فقط با زایمان برطرف می‌شود. در ابتدای بروز این عوارض توصیه می‌شود از صابون‌های ملایم در حمام استفاده کنید. همچنین غذاهای محرک مانند ادویه را کمتر مصرف شود.

در صورت امکان، مراجعه به متخصص زنان برای بررسی ضایعات خارش‌دار سریعا انجام شود. اگر خارش پوست با زردی چشم و اختلال در آزمایشات کبدی همراه باشد، مداخله پزشکی انجام می‌شود.

کهیر در دوران بارداری
کهیر در دوران بارداری

۲۵- هفته نوزدهم بارداری هستم و در ناحیه زیر دل احساس درد و کشیدگی می‌کنم. دلیل آن چیست؟

در بارداری با بزرگ شدن رحم، مادر می‌تواند کشیدگی در لیگامان‌های رحم و عضلات شکم را احساس کند، معمولا این دردها خطری ندارند و با استراحت و گرم کردن بهبود می‌یابند؛ اما باید کوتاه شدن طول سرویکس در این مادران از نظر زایمان زودرس، بررسی شوند. عفونت مثانه نیز در بارداری می‌تواند با احساس ناراحتی در زیر شکم باشد.

۲۶- سی و سه ساله هستم و مشکل تخمدان پلی‌کیستیک و قاعدگی نامنظم دارم. برای باردار شدن چه اقداماتی لازم و ضروری است؟

در افرادی که تخمدان پلی‌کیستیک دارند، استعداد چاقی، دیابت و وجود موهای زائد همراه با پریود‌های نامرتب دیده می‌شود. این افراد ممکن است برای بارور شدن با مشکل مواجه شوند، در چنین افرادی کاهش وزن همراه با داروهای مخصوصی توسط متخصص زنان به باردار شدن خانم کمک می‌کند.

۲۷- آیا کم‌تحرکی اسپرم با مشکل ناباروری در ارتباط است و نیاز به درمان دارویی دارد؟

مایع منی در آقایان که در حین رابطه جنسی مشاهده می‌شود، حاوی اسپرم است. این اسپرم‌ها برای بارور کردن تخمک خانم، باید به تعداد کافی و دارای تحرک مناسب باشند. مراکز علمی دنیا تعداد کافی حداقل اسپرم و حداقل تحرک آن را تعیین کرده‌اند. اگر مدتی از اقدام به بارداری گذشته باشد و بارداری رخ نداده باشد، آزمایش اسپرم آقا از آزمایشات ضروری است.

۲۸- آیا بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین مانع باردار شدن می‌شود؟

در طی دوران شیردهی هورمون پرولاکتین برای شیردهی و تداوم آن از هیپوفیز (بخشی در مغز) ترشح می‌شود. نوزاد با مکیدن پستان مادر، ترشح پرولاکتین را تحریک می‌کند و بدین ترتیب شیرسازی انجام می‌شود.

در دوران شیردهی در اکثر مادران تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود، به‌دلیل آنکه پرولاکتین جلوی تخمک‌گذاری را می‌گیرد و مادر شیرده خونریزی ماهیانه نخواهد داشت.

هورمون
هورمون پرولاکتین

۲۹- تا چه مدت بعد از زایمان طبیعی خونریزی ادامه دارد؟ آیا طولانی شدن آن نشان‌دهنده وجود مشکلی است؟

در صورتی که زایمان طبیعی یا سزارین بدون عارضه خاصی انجام شود، معمولا خونریزی به‌مرور کم می‌شود و تا ۶ هفته پس از زایمان وجود دارد. خونریزی می‌تواند تا ۸ هفته بعد از زایمان نیز ادامه پیدا کند، به‌شرط آنکه مادر تب نداشته، رحم جمع شده و حال عمومی مادر خوب باشد.

اگر در طی این مدت خونریزی بسیار زیاد باشد، باید از جمع شدن کامل رحم و نداشتن علائم عفونت پس از زایمان مطمئن شد.

۳۰- آیا مصرف قرص آهن در دوران اقدام برای بارداری لازم است؟

اگر خانمی تصمیم به بارداری دارد، باید برای بررسی و چکاپ به پزشک مراجعه کند و آزمایش سلامت را انجام دهد، یکی از آزمایشات، بررسی کم‌خونی است. در صورت تشخیص کم‌خونی و فقر آهن ابتدا توصیه می‌شود، قرص آهن استفاده شود تا کم‌خونی برطرف گردد و سپس بارداری اتفاق بیفتد. در سه ماهه اول بارداری، مصرف قرص آهن توصیه نمی‌شود.

۳۱- هفته هفدهم بارداری هستم و چند روزی است که انقباض‌هایی را در ناحیه شکم احساس می‌کنم. آیا مشکلی وجود دارد؟

تعداد انقباضات ۲ الی ۳ بار در روز طبیعی‌ست که معمولا به‌صورت پراکنده ایجاد می‌شود، اما انقباض‌های تکرارشونده در فواصل منظم و طی ۳۰-۲۰ ثانیه می‌تواند علائم زایمان، زایمان زودرس یا سقط جنین باشد، در این صورت حتماً به پزشک خود یا اورژانس مامایی مراجعه کنید.

۳۲- آیا طول سرویکس ۲۵، برای هفته دوازدهم بارداری طبیعی‌ست یا لازم است که سونوگرافی در چند روز آینده مجدد تکرار شود؟

طول سرویکس را بهتر است در سونوگرافی ترانس واژینال اندازه بگیریم. با طول سرویکس ۲۵ در ۱۵ هفتگی، بهتر است مجددا در سونوگرافی آنومالی (۳ هفته بعد) اندازه‌گیری شود. در صورت ثابت بودن عدد ۲۵ و نداشتن سابقه سقط ۳ ماهه دوم یا زایمان زودرس نیاز به اقدام دیگری نیست.

gynecologist 1
زایمان

۳۳- هفته ۲۴ بارداری هستم، جفت هر هفته نسبت به قبل پایین‌تر می‌رود. علت چیست و چه باید کرد؟

معمولا با رشد رحم طی بارداری جفت بالاتر می‌رود. در صورت نزول جفت، خطر زایمان زودرس ناشی از آن وجود دارد. علت می‌تواند اتصال نادرست جفت مثلاً در محل اسکار قبلی روی رحم یا روی فیبروم‌های دیواره رحم باشد.

۳۴- آیا مصرف داروی ضد حساسیت زادیتن در دوران بارداری بی‌خطر است؟

بله، بی‌خطر است.

۳۵- اگر حرکت جنین داخل رحم نسبت به آنچه انتظار دارم، کمتر باشد مشکلی وجود دارد؟ حرکت طبیعی چگونه است؟

نحوه صحیح کنترل حرکات جنین به این صورت است که بعد از مصرف وعده غذایی یا نوشیدنی شیرین، یک‌ ساعت در وضعیت استراحت و آرامش، ترجیحا خوابیده به پهلوی چپ قرار بگیرید و حرکات جنین را بشمارید. 

در طول یک‌ ساعت چهار حرکت را باید بشمارید، در صورت عدم احساس ۴ حرکت، مجدداً یک ساعت دیگر وقت بگذارید (می‌تواند با فاصله باشد) در صورت عدم ثبت ۴ حرکت در ساعت برای بار دوم، بهتر است به پزشک خود یا اورژانس مامایی (بیمارستان) مراجعه کنید و نوار قلب جنین ثبت شود.

۳۶- آیا دوشیدن شیر باعث افزایش شیر مادر می‌شود؟

دوشیدن شیر در دوران حاملگی توصیه نمی‌شود و می‌تواند باعث شروع انقباضات رحم و زایمان زودرس شود، اما پس از تولد نوزاد قطعا هر بار دوشیدن یا مکیدن باعث افزایش شیر مادر می‌شود.

۳۷- علت پیچیده شدن بند ناف دور گردن جنین چیست؟ آیا وضعیت خوابیدن و نحوه انجام حرکات مادر در ایجاد آن مؤثر است؟

زیاد بودن طول بند ناف و حرکات خود جنین علت آن است و ارتباطی به حرکات مادر ندارد.

۳۸- آیا انجام زایمان سزارین برای بار دوم خطر چسبندگی لوله‌های رحمی و مشکلات دیگر را افزایش می‌دهد؟

انجام هر بار سزارین می‌تواند خطر چسبندگی داخل حفره لگن را افزایش دهد و با هر سزارین، دسترسی به لگن برای انجام جراحی ارگان‌های لگنی سخت‌تر می‌شود، چاقی یک عامل تشدیدکننده آن است.

۳۹- آیا مصرف آنتی بیوتیک در دوره اجرای رژیم خاص برای تعیین جنسیت جنین (دختر بودن) باعث قلیایی شدن محیط واژن می‌شود و نتیجه را تغییر می‌دهد؟

خیر، در صورت نیاز به آنتی بیوتیک طبق تجویز پزشک مربوطه، آن را مصرف کنید.

۴۰- بهترین زمان برای مصرف مکمل‌های بارداری چه هنگام است؟

مکمل اسید فولیک بهتر است قبل از بارداری شروع شود، در واقع در زمان اقدام به بارداری و حتی قبل از آن توصیه می‌کنیم. طی بارداری تا ماه چهارم (هفته ۱۶ بارداری) نیازی به مکمل دیگری نیست. 

از هفته شانزدهم فولیک اسید قطع می‌شود و مکمل آهن، مولتی ویتامین و کلسیم شروع می‌شود. در نوجوانان و بارداری چند قلویی مکمل B6 هم جدا اضافه خواهد شد.

تلگرام
واتساپ
ایکس(توئیتر)
پینترست
ردیت
پرینت

متخصص زنان کرج

زنان به دلیل تغییراتی که در زندگی متحمل می‌شوند، نیازهای مراقبتی ویژه‌‎ای دارند. بیمارستان و زایشگاه مریم با گِرد هم آوردن بهترین متخصصان زنان کرج، مکانی را برای زنان فراهم کرده تا با اطمینان و خیالی آسوده درمان خود را آغاز کنند.
بیمارستان و زایشگاه مریم کرج با هدف مقدس حفظ و ارتقاء سلامت و بهداشت جامعه، جهت مراقبت از مادران در طول زایمان و پیش از عمل جراحی، نوزادان و اطفال و خدمات بهداشتی زنان در تاریخ ۱۳۹۳/۰۳/۰۱ اقدام به خدمت‌رسانی به بیماران کرد.

مقاله های مرتبط

312 پاسخ

  1. سلام وقتتون بخیر ۳ ماهه ک اقدام ب بارداری کردم و الان اوایل ماه چهار هستم .چهار روز که از موعد ماهانه ام میگذره ولی پریود نشدم ودر همون روز اول که تاخیر دیدم از بی بی چک استفاده کردم و جواب منفی شد .
    و امروز که چهارمین روز تاخیر هست نزدیکی داشتم و بعد از اتمام درد شدیدی در ناحیه زیر شکمم رخ داد و زیر شکمم صفت شد .
    میخواستم بدونم علت چیه؟!

    1. سلام. ممکنه که علل مختلفی داشته باشه. یکیش می‌تونه بارداری باشه و دلیل دیگه ممکنه که کیست‌های تخمدانی باشه. شما باید حتما یک آزمایش خون بارداری انجام بدید اگر که منفی باید باید سونوگرافی انجام بدید.

      1. سلام من نمیدونستم باردارم عفونت داشتم کرم واژینال و قرص آزیترو استفاده کردم الان تستم مثبت استرس دارم آیا مشکلی برای جنین پیش نمیاد

  2. سلام من امروز رفتم سونو برام نوشتن که تشخیص داده بودن سقط جنین شده ولی نیفتاده هنوز و قلب تشکیل نشده گفتن ۷ هفتم هست رفتم پیش دکتر گفتن که آزمایش خون بده که مطمئن باشی
    عدد بتا ۱۶۸۰۰ بود دکتر گفت فعلا دست نگه دار زعفرون نخور که نیفته و شنبه دوباره بیا یه سونو دیگه
    الان تا شنبه خیلی استرس دارم به نظرتون امکانش هست که جنین سالم باشه؟

    1. سلام. پزشک شما کاملا درست شما رو راهنمایی کردن. چون بعضی اوقات به علت اینکه تخمک‌گذاری در زمان مورد انتظار ما نباشه، یک سونوگرافی برای اینکه تشخیص بدیم که جنین رشد نکرده و حاملگی پوچ هست، ملاک نیست.
      بنابراین باید حتما دو هفته بعد سونوگرافی تکرار بشه. اگر در دو هفته بعد هم جنین رشد نکرده بود و قلب تشکیل نشده بود، تشخیص حاملگی پوچ خواهد بود.

  3. با سلا وخسته نباشید ، ببخشید من دو روز پماد واژینال استفاده کردم الان که فهمیدم همسرم بعداز هفت ماه داره میاد خونه مصرف پماد رو قطع کردم وسعی کردم با لوله اپلیکاتور پماد رو از رحمم خارج کنم که دیدم رحمم رو زخم کردم خیلی نگرانم خانم دکتر چیکار کنم ،ممنونم

  4. سلام من دوماهه زایمان طبیعی گردم.لکه بینی داشتم.خارش سوزش داشتم.دکتر قرص پروزسترون استاک۵نوشت برام بعد چهارروز بازم لکه بینی دارم.براعفونتم کلوتریموزول قرصشو نوشت وقتی استفاده میکنم خونریزی دارم انگار پریود شدم.راهنماییم کنید چیکارکنم

    1. سلام. حتما باید مجددا به متخصص خودتون مراجعه کنید تا یا داروهاتون رو عوض کنن یا داروهای جلوگیری تجویز کنن که سه ماه مصرف کنید. همچنین باید آزمایشی جهت بررسی هورمون‌هاتون انجام بدید.

  5. سلام خانم دکتر
    وقتتون بخیر من خیلی نگرانم ممنون میشم جواب بدین من ۲۶آبانزدیکی محافظت نشده داشتم یعنی همه اب منی نامزدم رفت تویی واژنم ۱۰دقیقه بعدش دوتا قرص اورژنسی ۷۵خوردم۶ام این ماه یادوروز قبل ۶باید پریودمیشدم ولی نشدم خیلی میترسم امکان حاملگی هست؟

    1. سلام. یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از بارداری در موارد اورژانسی استفاده از قرص اورژانسی لوونورژسترول ۱.۵ است که شما دو عدد ۰.۷۵ رو مصرف کردید.
      این قرص‌ها باید در ۷۲ ساعت اول بعد از نزدیکی محافظت نشده استفاده بشه که شما هم مصرف کردید.
      بعد از مصرف این قرص‌ها ممکنه که دچار لکه بینی بشید یا کمی پریودتون عقب بیفته.
      بعیده که باردار باشید. یک هفته صبر کنید اگر پریود نشدید تست خون بارداری بدید.

      1. سلام وقت بخیر من به علت زخم دو بار فریز انجام دادم با فاصله آخرین فریزم ۵ دی ماه بود و یک هفته بعدش پریود شدم و الان بعد یک ماه از فریز هنوز ترشحات زرد رنگ و چسبنده است و این عادی.؟.
        بعد از فریز چه مدت عفونت از بدن دفع میشه؟

        1. سلام. زمان خاصی نداره اما اگر ترشحاتتون آزاردهنده‌ست به پزشک متخصص مراجعه کنید تا یک دوره دیگه براتون آنتی بیوتیک تجویز کنند.

  6. سلام ۲۰ سالمه دوساله ازدواج کردم ۶ ماه دارو مصرف کردم برای زخم دهانه رحم خوب ک نشد بدترم شد الان زخممو سوزوندم بعد ده روز کمر درد و دل درد زیاد دارم هنوز و ترشح چرکابه آیا طبیعی

    1. سلام. احتمالا شما هنوز بهتر نشدید. حتما به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا مجددا براتون اسپکولوم بذارن. اگر شرایط شما بهتر نشده، نمونه برداری انجام بشه یا داروهای شما رو عوض کنن و داروهای قوی‌تری تجویز کنن.

  7. سلام من زخم دهانه رحم داشتم که باعث لکه بینی و دل درد شده بود دکترم گفت باید بسوزونی اینکارو کردم ولی الان دو هفته میگذره همچنان دل دردخونریزی و کمر درد دارم

    1. سلام. باید با پزشک‌تون که براتون کرایو یا کوتر کردن مطرح کنید تا بررسی‌های لازم انجام بشه.

  8. سلام من دیروز عمل ivf انجام دادم الان احساس میکنم سوزش ادرار دارم البته یک هفته قبل از سوزش ادرار داشتم دکتر دارو تجویز کرد استفاده کردم خوب شدم الان میشه از همون داروی قبلی بخورم یا ضرر داره لطفا راهنماییم کنید

    1. سلام. اگر که با خوردن دارو همچنان سوزش ادرار شما ادامه داره باید کشت ادرار انجام بدید. در کشت ادرار شما آنتی بیوگرام مطرح کنن و بررسی بشه باکتری که در ادرار شما رشد کرده نسبت به کدوم آنتی بیوتیک حساسه.
      شاید این باکتری نسبت به آنتی بیوتیکی که مصرف کردید مقاوم شده و جواب نمیده. پس بهترین راه کشت ادرار و درخواست آنتی بیوگرامه و نسبت به باکتری موجود در ادرار، داروی مناسب تجویز بشه.

  9. سلام وقت بخیر
    ۱۴ روز پیشiui انجام دادم
    دو سه روزه ترشحات لیمویی رنگ دارم که قبلن قبل از پریود شدنم این ترشحات داشتم
    حالا با وجود iui و این ترشح لیمویی رنگ ممکن iui نگرفته باشه و من در حال پریود شدن باشم؟؟
    شیاف پروژسترون یک روز در میون برام تجویز شده که مصرف میکنم.
    امروز بعد از ۱۴ روز که از زمان iui میگذره و تاریخ موعد پریود شدنم ۲۳ دی هستش
    بی بی چک بزنم باردار باشم نشون میده؟؟؟؟؟

    1. سلام. شیاف‌هاتون رو استفاده کنید. اگر که خیلی استرس دارید که باردار هستید یا نه، چند روز عقب بندازید و بی بی چک رو استفاده کنید.

  10. سلام وقت بخیر
    من باردارم اولین فرزندم هست احتمالا هفته پنجم،ششم باشم ، به علت درد دل و کمر پزشک گفت باید با سونوی واژینال معاینه بشی که انجام شد و پزشک گفت من تو سونوگرافی جنین و ساک جنین پیدا نمیکنم بیا بیمارستان رویان تکرار سونو من نرفتم ترسیدم که تکرار سونوواژینال به جنین آسیب بزنه در اوایل بارداری گفتم صبر میکنم تا یک ماه که جنین بزرگتربشه بعد میرم. شیاف پروژسترون هم مصرف میکنم کیست تخمدان هم دارم و سینه هام هم کیست زیاد داره . خواستم نظرتون رو بدونم.که چه کاری بهتره و آیا با تکرار آزمایش خون و سطح بتا وجود و یا سلامت جنین رو میشه بررسی کرد .ممنون

    1. سلام. شما فرمودید که چیزی دیده نشده. بعضی مواقع در یک هفتگی چیزی دیده نمیشه و پزشک مجددا درخواست آزمایش میده.
      احتمال دیده شدن وجود داره و بهترین روش سونوگرافی هست.
      در غیر اینصورت صبر کنید و هر ۴۸ ساعت آزمایش بتا رو چک کنید و ببینید که بالا میره یا پایین میاد.
      سونوگرافی رو به این خاطر انجام میدن که حاملگی خارج از رحم بررسی بشه.

  11. سلام وقت شما بخیر.من دوسالی میشه هر وقت میرم دکتر زخم دهانه رحم دارم دارو استفاده میکنم بهتر میشه باز ماه بعد همونطوری میشه,تست پاپ اسمیرم مشکلی نداشت,ولی دکتر گفت زخم بزرگ و کهنه ای هست,کولپوسکوپی دادم گفتن نیاز به دو جلسه فریز قبل از بارداری و بعداز زایمان هست,بنظرتون انجام بدم؟ یعنی یک جلسه قبل از بارداری و یک جلسه بعد از زایمان باید انجام بدم,
    و اینکه یکماه بعد از فریز میتونم برای بارداری اقدام کنم؟

    1. سلام. اگر پزشک شما تشخیص داده که باید انجام بدید. روی روند زایمان هم تاثیر میگذاره. تاکید ما این هست که با پزشکتون مشورت کنید و به دستورالعمل‌هاشون عمل کنید.
      چون ما جواب آزمایش‌های شما رو ندیدیم با قطعیت نمی‌تونیم بگیم که انجام بدید یا خیر.

  12. سلام خسته نباشید
    من ابتدای هفته ۱۲ هستم ولی ۳ روز پشت هم هم و روزی یک بار یه لک قهوه‌ای به اندازه‌ی دو نقطه در ترشحاتم دیدم بعد دیگه نبود تا امروز دوباره بین ترشحاتم به اندازه یه نقطه لک قهوه‌ای دیدم…
    میخواستم بدونم خطرناک نیست؟! و اینکه زیر دلم هم خیلی درد میکنه مخصوصا بعد از ادرار آزمایش برای عفونت ادرای هم دادم که خدا رو شکر عفونت نداشتم

    1. سلام. شما باید به پزشکتون مراجعه کنید. احتمالا باید پروژسترون مصرف کنید،‌ استراحت داشته باشید و کارهای سنگین انجام ندید.
      شیاف سیکلوژست تجویز خواهد شد که باید اون رو مصرف کنید.

  13. سلام
    آیا مصرف قرص واژینال پروواژ در دوران اقدام برای بارداری ضرر داره؟ بعد از اون دوران چطور؟ یعنی تا قبل از رسیدن زمان پریودی و یا مشخص شدن بارداری

    1. سلام. این قرص رو برای چی مصرف می‌کنید؟ اگر پایه پروژسترونی داره ضرر نداره اما اگر برای عفونته که بهتره که خیلی داخل نبرید و همون ابتدای واژن استفاده کنید.

  14. سلام وقت بخیر
    من ۳ سال هست که عفونت واژن به طور مداوم دارم تمام درمان های شیمیایی مثل آنتی بیوتیک ،انواع قرص ها و پماد هارو مصرف کردم اما بهتر نشدم
    دچار زخم دهانه رحم هم شدم
    آیا اوزون درمانی تاثیر در بهبودی من دارد؟

    1. سلام. متخصص زنان شما باید بر اساس نوع زخمی که دارید تشخیص بدن که آیا اوزون درمانی برای شما خوبه یا نه.
      شاید حتی نیاز باشه که نمونه‌برداری انجام بشه. بنابراین باید حضوری مراجعه کنید.

  15. سلام خانم دکتر من زخم دهانه رحم دارم آیا میتونم برای درمان از شیاف کلیندامایسین استفاده. کنم و اینکه می‌خوام اقدام کنم برا بارداری ضرری ندارد که؟ ممنون میشم منو راهنمایی کنید به دلیل هزینه های بالای درمان نمیتونم اقدام به درمان کنم

    1. درمان زخم دهانه رحم بستگی به سطح زخم داره. برخی از این زخم‌ها نیاز به نمونه‌برداری دارند که متخصص زنان با مشاهده نوع آن تصمیم می‌گیرند.
      درمان زحم دهانه رحم فقط شیاف کلیندامایسین نیست.
      برای بارداری معمولا واژینال خیلی جذب بالایی نداره و مضر نیست اما بهتره که ابتدا درمان بشید و بعد اقدام به بارداری کنید.

  16. سلام خسته نباشید ۲۱ فروردین امسال در اوایل هفت ماهگی زایمان طبیعی کردم، به دلیل استرس زیاد و کارهای سنگین و… طول سرویکسم ۴ میلیمتر شده و دهانه رحم ۱۶ میلی متر باز شده بود…و مجبور شدم به بیمارستان دانشگاهی برم،برای وجود دستگاه پیشرفته برای نگهداری نوزاد، پسرم بعد از سه روز که در nicu بستری بود به دلیل عفونت فوت کرد، بخاطر اینکه خیییلی کثیف زایمان رو انجام دادن ، با این شرایط اگر دوباره باردار بشم مشکلی پیش نمیاد؟ خیلی زیاد حال روحیم خرابه و نیاز دارم به اینکه دوباره باردار بشم… درضمن با اینکه بچم یک کیلو بود جراحی پرینه انجام دادن و کلی بخیه خوردم، اما کاملا بهبود پیدا کرده و سونو بررسی رحم و تخمدان انجام دادم که کاملا نرمال بود همه چیز. حالا اگه بعد دو سه ماه باردار بشم مشکلی نیس؟

    1. انشالله که دیگه این اتفاق نیفته. جراحی یا زایمانی که در شرایط استریل انجام نشده، در صورت وجود مشکل در بدن، در ۶ هفته اول بروز میکنه.
      در جراحی شما مجبور بودن که بخیه بزنن که به سر بچه فشار وارد نشه. انشالله بعد از سه الی شش ماه اقدام کنید مشکلی پیش نمیاد.

  17. سلام وقت بخیر
    من دو روز پیش سونوگرافی غربالگری دوم رو انجام دادم طبق توضیحاتشون همه چی خوب بود ولی از دیروزه ابتدا مقدار کمی خونریزی داشتم و بعد کم شد والان ترشحات ابکی خیلی کمی همچنان میبینم باتوجه به تعطیلی مطب دکترم نمیدونم الان چکار کنم آیا این ترشحات خطرناکه؟میتونم از شیاف استفاده کنم؟

    1. غربالگری باعث لکه بینی یا خونریزی نمیشه. باید پیگیری کنید تا علت خونریزی و ترشحات آبکی مشخص بشه تا بررسی کنید که مشکل از کیسه آب یا جفت نیست.
      شیاف مقعدی هم می‌تونید استفاده کنید. حتما به متخصص زنان مراجعه کنید تا براتون سونوگرافی تجویز بشه.

  18. سلام
    ۲۶سالمه
    پارسال تست پاپ اسمیر دادم دوبار و درنهایت دکترم گفتن باید تست hpv بدم و کولپوسکوپی
    نتیجه ی hpv مثبت بود و یه های ریسک و دو لو ریسک بود و جواب کولپوسکوپی هم. cin1 و دکترم فقط بهم توصیه کرد پاور فیت بخورم و واکسن گارداسیل بزنم که اینکارو انجام دادم و فعلا دو‌دوز گارداسیل زدم و این وسطا عفونت میکرفتم ک دکتر بهم دارو‌میداد
    بعد از جواب کولپوسکپیم بهم کفتن باید ۶ماه بعد مجددا نمونه برداری کنن
    و در واقع اردیبهشت این۶ماه تموم شده و‌نوبت نمونه برداریم هست
    میخواستم بدونم ایا واقعا ضروری هست مجددا تست بدم و اشکالی نداره اکه بعد از یکسال برای کولپوسکوپی اقدام کنم

    1. چون پزشک جواب کولپوسکوپی شما رو دیدن و جواب HPV هم مثبت بوده، حتما باید همون تاریخی که پزشک مشخص کردن کولپوسکوپی انجام بشه و بیشتر از ۶ ماه هم نباید باشه.

  19. سلام من خواهرم ۲۰ هفتشه بهش گفتن ۷ میلی متر رحمش باز شده خیلی نگرانیم نمیدونم باید عمل کنیم یا نه چون جفتش ریسک بزرگیه
    و دکتر بهش دارو داد گفت استراحت کنه رو به بالا بخوابه
    کیسه آبش بزرگ و داره فشار وارد میکنه ما باید چیکار کنیم خییلی استرس داریم بچه اولش هست
    میتونه با تغذیه درست این مشکل رو حل کنه باید چیکار کنیم

    1. با توجه به صلاحدید پزشک، ایشون، میتونن از پساری استفاده کنند. یک مدل سرکلاژ هست که نیاز به جراحی نداره و در مطب کار گذاشته میشه.
      در صورتی که انقباض دارند، میتونن از داروهایی که براشون تجویز شده استفاده کنند.
      چون در این سن، جنین قابلیت حیات نداره، بستری شدن ایشون یه مقدار نامعقوله.
      تغذیه فعلا تاثیری نداره.

  20. سلام من دوماه پیش فریز کردم، دوبار دکتر رفتم گفت هم زخم خوب شده هم عفونت نداری، ولی همچنان ترشحات ابکی بدبو دارم وروز ۱۴ پریودیم ترشحات قهوه ای یا خونی دارم علتش چیه؟

  21. سلام خانم دکترر من بعد کار سنگین به مدت دوهفته لکه بینی قهوه ای داشتم.با مراجعه ب دکتر شیاف و امپول مصرف میکردم بعد از دوهفته افتادم ب خونریزی و درد و سقط نوزادم😔😔تو اون مدت ۳بار سونوگرافی انجام دادم جنین سالم جفت بالا دهانه رحم سالم و طول سرویکس۳۶..نمیدونم چرا جنین رو ازدس دادم😔😔سوالم اینه زایمان بعدی باید سرکلاژ بشم یا نه..زایمان اولم هیچ مشکلی نداشتم و طبیعی دنیا اوردم..ممنون میشم جواب بدین

    1. با توجه به اینکه طول دهانه رحم‌تون نرمال بوده در زمان زایمان قبلی و احتمالا سقط به خاطر کار سنگینی بوده که انجام دادید.
      برای بارداری باید سونوگرافی انجام بدید تا طول دهانه رحم‌تون اندازه‌گیری بشه. در صورتی که نیاز باشه سرکلاژ می‌کنید در غیر اینصورت نیازی نیست.

      1. خانم دکتر سقطم در هفته۱۹اتفاق افتاد..بازم زایمان بعدی طول دهانه رحمم مشکلی نداشته باشه سرکلاژ نمیشم
        از استرس خواب و خوراک ندارم😔

        1. انشالله که این اتفاق نمیفته. قرار نیست که همه بارداری‌ها منجر به سقط بشه. اگر تحت نظر متخصص باشید و به‌صورت سریالی دهانه رحم‌تون چک بشه،‌ ‌می‌تونن براتون اقداماتی مثل سرکلاژ یا پساری انجام بدهند و دارو تجویز کنند.

  22. سلام خانم دکترر من بعد کار سنگین به مدت دوهفته لکه بینی قهوه ای داشتم.با مراجعه ب دکتر شیاف و امپول مصرف میکردم بعد از دوهفته افتادم ب خونریزی و درد و در هفته ۱۹سقط نوزادم😔😔تو اون مدت ۳بار سونوگرافی انجام دادم جنین سالم جفت بالا دهانه رحم سالم و طول سرویکس۳۶..نمیدونم چرا جنین رو ازدس دادم😔😔سوالم اینه زایمان بعدی باید سرکلاژ بشم یا نه..زایمان اولم هیچ مشکلی نداشتم و طبیعی دنیا اوردم..ممنون میشم جواب بدین

    1. طول کانال رو باید واژینال اندازه‌گیری می‌کردید. باید تقدیر رو هم در نظر بگیرید.
      در بارداری بعدی برای شما باید طول کانال به صورت سریالی اندازه‌گیری بشه.
      یا سرکلاژ براتون انجام میشه یا یک روش بهتر پساری است که براتون انجام میشه.
      پزشک برای افرادی که سقط یا استرس داشتند یا دهانه رحم‌شون داره کوتاه میشه، سرکلاژ میذارند که عارضه کمتری نسبت به سرکلاژ داره.

  23. با سلام وقتتون بخیر من قبلا ها به عفونت قارچی دچار بودم با مصرف پماد کلیترومایزول وقرص برطرف شد الان باردارم ماه ۶موقعه اومدن ترشح خارش میگیرم وهنگام رابطه درد دارم واژنم متورم میشه دوباره به عفونت قارچی مبتلا شدم ولی از معاینه شدن نگرانم آیا معاینه شدن باعث سقط وباز شدن دهانه رهم میشه ؟ومن میتونم بدون معاینه دارو مصرف کنم ممنون میشم پاسخ بدید

    1. معاینه واژینال باعث سقط نمیشه چون در حین معاینه به دهانه رحم صدمه‌ای وارد نمیشه. دقیقا مشابه رابطه جنسی با فشار کمتره.
      بهتره که معاینه بشید و اگر خیلی استرس داریدپزشکتون اسپکلوم رو نصفه وارد کنند.
      خیر بدون معاینه نمی‌تونید دارو مصرف کنید چون باردارید.

  24. سلام ببخشید من یک سال ونیم پیش تقریبا حامله بودم که سر دوماه که پنج الی شش روز از تشکیل قلب جنین می گذشت سقط کردم حالا الان دوباره اقدام کردم اما نمی دونم که باردار هستم یا نه آیا استخر رفتن ضرر داره یا نه البته مجمتع های آبی منظورم هست که در مشهد هم هستند ؟

    1. چون سقط داشتید بهتره که در ماه‌های اول از استخر استفاده نکنید؛ چون شانس عفونت رو در بارداری بالا میبره.
      اگر آزمایش خون‌تون مثبت شد حتما به پزشک مراجعه کنید تا براتون با توجه به سقطی که داشتید دارو تجویز کنند.

  25. سلام خسته نباشید من ۳ روز قبل از پریودیم ادرارم به صورت خون بود که بعدش پریود شدم الان ک پریود هستم هم دوباره امروز ادرارم خونی بود قبل از پریود ب دکتر مراجعه گرفتم و ازمایش خون و ادرار دادم ک دکتر گفت نوعی باکتری در ادرار دیده میشه و قرص سفکسیم تجویز کرد برای یک هفته و بعدش دوباره ازمایش میدم بنظر شما مشکلی هست

    1. ممکنه از عفونت ادراری باشه اما باید سونوگرافی کلیه و مجاری ادراری بدید؛ ادرار خونی یکی از علائم سنگ کلیه است.

  26. سلام وقتتون بخیر من در هفته هشتم بارداری هستم که متاسفانه در سونو جنین و کیسه زرده دیده نشد و اندازه ساک بارداریمم ۲۷ میلی بود.
    منتظر بمونم امکان تشکیل جنین و کیسه زرده وجود دارد یا خیر تشکر

    1. یه مقدار بعیده چون کیسه زرده رو در ساک زیر ۱۵ میلی‌متر داریم. اما اگر قطعا بخواهید حساب کنید که تخم پوچ هست یا خیر،‌ با فاصله یک هفته سونوگرافی واژینال رو تکرار کنید.

  27. سلام
    من در سونوگرافی nt طول سرویکسم ۳۱ بود الان هفته ی ۱۶ هستم طول سرویکس ۲۹ شده . آیا باید داروی خاصی مصرف کنم ؟ و اینکه استخر برای من ضرری نداره اگه فقط داخل آب باشم و شنا نکنم ؟ ممنوم

    1. به دلیل وجود کلر در آب استخر، از استخر رفتن خودداری کنید. همچنین ممکنه که آلودگی داشته باشه. معمولا استخر عمومی توصیه نمیشه .
      اینکه کانال کوتاه شده باید واژینال اندازه‌گیری کنید. اگر که شرایط داشته باشید میتونید سرکلاژ یا دوخت دهانه رحم انجام بدید یا به صورت سرپایی از پساری استفاده کنید که عارضه خیلی کمتری نسبت به سرکلاژ داره.

  28. سلام وقت بخیر راهنمایی میخواستم از خدمتتون
    بعد از تست آمنیوسنتز و مصرف یک دوره آموکسی سیلین دچار خارش شدید ناحیه واژن شدم که دکتر برام کپسول فلوکونازول ۱۵۰ و پماد کلوترمازول تجویز کردن
    همزمان با این مشکل به خاطر مثبت شدن سندروم داون جنین مجبور به سقط و کورتاژ شدم
    بعد از کورتاژ پزشک مربوطه داکسی سایکلین برام تجویز کردن
    میخواستم راهنمایی بفرمایید مصرف همزمان کپسول فلوکونازول و پماد کلوتریمازول با کپسول داکسی سایکلین بعد از کورتاژ مشکلی ایجاد نمیکنه؟
    داروها توسط دو پزشک تجویز شدن

  29. سلام خسته نباشید .
    سوالی داشتم از خدمتتون
    من در حال اقدام به بارداری هستم و این ماه پنجمین باره ک اقدام میکنم .دیروز من شهر بازی رفتم و یکی از دستگاهارو ک خطرناکم نبود سوار شدم .میخوام بدونم اگر باردار شدم این مشکلی ایجاد میکنه ؟

      1. سلام خسته نباشید‌دکتر زنان برام لیزر برایه زخم داخل رحم انجام داد فک کنم همون فریزکردنه.بعد۱۵روزنزدیکی داشتم اونم درحد۲دقیقه هم نشد
        لکه بینی ام خیلی کم دارم
        کارخیلی بدکردم؟؟؟
        خیلی ترسیدم

        1. نگران نباشید. یک مدتی نباید نزدیکی داشته باشید؛ چون جاش زخمه و زمانی که لیزر میکنن جاش می‌سوزه. یک مرتبه دیگه به پزشک برای معاینه مراجعه کنید تا شرایط زخم بررسی بشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *