پرسش و پاسخ از متخصص زنان، زایمان و نازایی

پرسش و پاسخ زنان

۱- آیا لکه‌بینی بعد از قرص اورژانسی طبیعی است یا ممکن است بارداری اتفاق افتاده باشد؟

قرص اورژانسی به دو شکل مصرف می‌شود:

یکی قرص‌های جلوگیری مثل LD که هر ۱۲ ساعت دو عدد مصرف شود. دیگری قرص لونورژسترول که می‌تواند به‌صورت تک دوز قرص mg 1/5 یا دو دوز هر ۱۲ ساعت یک عدد قرص ۷۵/۰ مصرف شود.

خوبی قرص لونورژسترول این است که تهوع و استفراغ قرص جلوگیری را ندارد. این قرص‌ها هرچه قبل از تخمک‌گذاری یعنی قبل از روز ۱۴ تا ۱۶ مصرف شود، اثرش بیشتر است و لکه‌بینی بیشتر دیده می‌شود. البته خیلی هم مهم نیست و کلاً با مصرف قرص‌های اورژانسی باید انتظار نامنظمی پریود، حتی تا ۲ ماه را نیز داشته باشیم که بیشتر به صورت جلو افتادن پریود است و گاهی به‌صورت لکه‌بینی‌های مکرر است.

در این رابطه باید گفت کلا مشکلی نیست؛ اما اگر بیمار را ناراحت کند باید به پزشک متخصص زنان مراجعه کند تا با داروهای کمکی درمان شود. اگر این مشکل طولانی باشد و بیمار پریود نشود، باید تست بارداری با لکه‌بینی و به‌ویژه آزمایش خون انجام شود؛ به‌ویژه زمانی که بیمار بعد از روز چهاردهم قرص را مصرف کند، احتمال بارداری ناخواسته بیشتر است، اما در ۷۲ ساعت اول ۷/۲% احتمال خطا هست که هر چه بیمار زودتر بخورد، احتمال بارداری کمتر می‌شود.

۲- آیا انجام آزمایش سرخچه قبل از اقدام به بارداری لازم و ضروری است؟

آزمایش آنتی‌بادی سرخچه قبل از بارداری ضروری است تا از ایمن بودن خانم مطمئن شویم. در صورت ایمن نبودن می‌توان واکسن سرخچه بزند؛ اما تا حداقل یک ماه نباید باردار شود.

سرخچه جزء بیماری‌هایی‌ست که برای خانم حامله از نظر ابتلا جنین خیلی خطرناک است؛ چراکه از افراد مبتلا با علائم خفیف و غیراختصاصی مبتلا می‌شود، ولی جنین با ضایعات خیلی شدید در تمام احشاء مبتلا خواهد شد. البته لازم به ذکر است اگر آزمایش نشان‌دهنده، ایمن بودن فرد را نشان بدهد نیاز به تکرار در حاملگی‌های بعدی نیست.

۳- آیا فریز کردن زخم دهانه رحم برای باردار شدن مشکلی به وجود می‌آورد؟

در این سوال یک نکته مهم را که باید در نظر گرفته شود، ابتدا زخم دهانه رحم باید با دقت بررسی شود. آنچه به عنوان زخم دهانه رحم گفته می‌شود، اغلب یک حالت از دهانه رحم به نام بیرون‌زدگی مخاط دهانه رحم یا اکتروپیون است که اگر مشکل نداشته باشد و پاپ اسمیر نرمال باشد، هیچ اقدامی لازم ندارد.

در صورتی فریز یا کرایوتراپی لازم است که به ترشحات و عفونت مکرر و آزاردهنده منجر شود. ضایعه دیگر دهانه رحم erosion است که اغلب در اثر عفونت به وجود خواهد آمد و با یک تا سه دوره درمان آنتی‌بیوتیکی خوب می‌شود. اگر خوب نشود باید پاپ اسمیر و حتی اگر لازم باشد کولپوسکوپی انجام شود. در حقیقت پیش از فریز، علت زخم دهانه رحم باید بررسی شود و نباید سریعا فریز شود.

فریز دو مشکل ایجاد می‌کند. هم با فریز عمقی، خطر نارسایی دهانه رحم و زایمان زودرس در حاملگی بیشتر می‌شود و هم در صورت موارد مشکوک دهانه رحم، دقت بررسی دهانه رحم از نظر تغییرات پیش‌سرطانی و سرطان دهانه رحم را کم می‌کند. به همین دلیل تا حد امکان از فریز باید خودداری کرد.

پرسش و پاسخ متخصص زنان

۴- علت بسته بودن لوله‌های رحمی چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

بسته بودن لوله‌های رحمی اغلب به دنبال چسبندگی‌های لگنی، عفونت لگنی یا جراحی‌های لگنی یا بیماری آندومتریوز اتفاق می‌افتد. با درمان به موقع عفونت‌های لگنی، انجام جراحی‌های لاپاراسکوپی و یا استفاده از ژل‌ها و موادی جلوگیری‌کننده از چسبندگی و تشخیص به‌موقع و درمان آندومتریوز می‌توان از بسته شدن لوله‌های رحمی پیشگیری کرد.

برای درمان می‌توان با لاپاراسکوپی درمان را انجام داد البته اگر عامل بسته شدن از خارج باشد. اگر بسته شدن لوله به دنبال لوله بستن، جهت جلوگیری از بارداری باشد، می‌توان با جراحی میکروسکوپی ترمیم را انجام داد.

گرچه باز کردن لوله‌ها برای بارداری ارزش دارد، اما می‌توان از IVF نیز برای باردار شدن استفاده کرد و اقدام به باز کردن لوله‌ها نکرد (در شرایطی که لوله‌ها دچار تنگی از داخل شده باشند یا به دنبال حاملگی خارج رحمی برداشته شده باشند، باید از ابتدا IVF کرد).

۵- چه مدت پس از سزارین می‌توان ورزش را شروع کرد؟

نوع ورزش مهم است. می‌توانید پیاده روی را با زمان‌های کوتاه مدت تا حدی که خسته نشوید، چند روز بعد شروع کنید.

استخر را از ۳-۲ هفته بعد که خونریزی کم یا قطع شود، می‌توان شروع کرد. حرکت‌های کششی را ۶ هفته پس از سزارین می‌توان شروع کرد و ورزش‌های سنگین به‌ویژه ورزش‌هایی که روی جدار شکم فشار زیادی وارد می‌کند، مثل دراز و نشست یا وزنه‌برداری را تا ۶ ماه بعد از سزارین باید به تعویق انداخت.

۶- آیا استفاده از پماد واژینال در زمان اقدام به بارداری مجاز است؟

باید ببینیم چرا کرم واژینال استفاده شده است. اگر عفونتی باشد که برای درمان باید از کرم واژینال استفاده کرد، باید استفاده شود تا درمان کامل شود. مجاز بودن اگر به این معنی باشد که آسیب به جنین در صورت بارداری صورت گیرد، تا زمانی که پریود بیمار عقب نیفتاده است، مشکلی نیست. بعد از آن باید با مشورت پزشک باشد؛ چون چندین نوع کرم واژینال در بازار وجو دارد که هرکدام اثرات متفاوتی دارند.

مصرف کرم واژینال در زمان اقدام به بارداری می‌تواند به دلیل تغییر شرایط واژن و در حرکت اسپرم جهت باردار شدن مشکل ایجاد کند. به این خاطر بهتر است بلافاصله بعد از پریود یا نزدیک به پریود ( بعد از روز بیستم پریود) استفاده شود.

۷- هفته ۳۶ بارداری هستم سر جنین هنوز در قسمت بالا قرار دارد. آیا می‌توان با انجام حرکات به چرخیدن جنین کمک کرد؟

به گفته پزشکان متخصص زنان کرج، اصولا طرز قرارگیری جنین در رحم به عوامل زیادی از جمله:

  • میزان مایع
  • فرم سر جنین
  • تناسب سر با لگن
  • طول بند ناف
  • طرز قرارگیری بند ناف (به‌ویژه زمانی که دور گردن جنین است)

ربط دارد و اگر در تمامی موارد بالا، شرایط حالت معمولی داشته باشد، اغلب جنین خود به خود تا ۴۰-۳۸ هفته می‌چرخد و با حرکات مادر تغییری نمی‌کند. البته اگر درحال چرخش باشد، فعالیت مادر و پیاده روی می‌تواند کمک‌کننده باشد.

زنان و سوالات متداول

۸- آیا نداشتن حالت تهوع در اوایل بارداری طبیعی است یا نشان‌دهندۀ وجود مشکل است؟

تهوع یکی از علائم های بارداری است، ولی می‌تواند به‌صورت بی‌اشتهایی، سردرد، استفراغ شدید، سرگیجه، و حتی احساس تپش قلب هم خودش را نشان دهد. البته گاهی افراد اصلا احساس تهوع ندارند و حامگلی کاملا نرمال است این بستگی به فرد باردار دارد.

۹- تیر کشیدن تخمدان‌ها در دوران بارداری نشان‌دهنده چیست؟ آیا طبیعی است؟

شما از کجا می‌فهمید که تخمدان تیر می‌کشد؟ لطفاً دقیق بفرمایید کجای شکم درد می‌کند نه نام ارگان مربوطه را بفرمایید. اگر زیر دل درد می‌کند، می‌تواند حاصل انقباض رحم باشد که خیلی مهم است. اما خیلی وقت‌ها مربوط به دردهای روده‌ای حاصل سوء هاضمه بارداری است.

می‌تواند به علت درد کلیه و مثانه ناشی از سنگ کلیه و مثانه یا عفونت ادراری باشد که با آزمایش ادرار و سونوگرافی کلیه و مثانه مشخص می‌شود و در اواسط و اواخر بارداری ناشی از کشیدگی رباط‌ها و عضلات لگنی و کشاله ران است.

۱۰- آیا نگه داشتن ادرار باعث بی‌اختیاری ادرار می شود؟

در طی بارداری به دلیل فشار رحم بر مثانه، اصولا مشکلات اداری به‌ویژه تکرر ادرار بیشتر است. چه در بارداری و چه در غیر بارداری نگهداشتن ادرار می‌تواند منجر به تکرر ادراری به نام urge Incontinence شود. طی این بیماری فرد به محض اینکه احساس ادرار می‌کند یا به دستشویی می‌رسد، یک قطره ادرار می‌ریزد که درمان هم دستشویی رفتن مکرر است تا تحریک مجرای ادراری بهتر شود.

۱۱- آیا زمین خوردن مادر در هفته دهم بارداری به جنین آسیب می‌رساند؟

در هفته دهم بارداری، رحم هنوز داخل لگن قرار دارد. معمولا در این هفته بارداری، زمین خوردن به جنین آسیب نمی‌رساند؛ اما اگر رحم مادر باردار بزرگ‌تر، به‌صورت یک عضو داخل شکمی شده باشد یا ضربه و صدمات به‌صورت نفوذی به شکم وارد شود، مانند ضربه چاقو یا شکستگی شدید لگن، ممکن است رحم مادر باردار پاره شود و به جنین آسیب برسد.

۱۲- دیابت بارداری چه تاثیری بر جنین دارد؟

دو نوع دیابت وجود دارد:

۱. دیابت وابسته به انسولین

۲. دیابت بارداری

دیابت وابسته به انسولین ممکن است از سال‌ها قبل از بارداری وجود داشته باشد، بسته به آنکه چقدر آسیب ارگانی ایجاد کرده است مانند آسیب کلیوی و قلبی‌ و عروقی، می‌تواند برای جنین خطرساز باشد. شایع‌ترین آسیبی که در جنین دیده می‌شود، مشکلات قلبی جنینی و اختلال سیستم اسکلتی- عصبی جنین است.

 به همین علت در بارداری علاوه بر دیابت، بررسی این موارد در سه ماهه اول و ابتدای سه ماهه دوم بارداری انجام می‌شود. همچنین احتمال مرگ ناگهانی جنین در اواخر بارداری به‌علت نارسایی عروقی وجود دارد که با بررسی NST و سونوگرافی بیوفیزیکال، پیگیری مکرر انجام می‌شود.

اختلال وزن‌گیری جنین نیز در مادران دیابتی وجود دارد. البته قابل ذکر است که در دیابت بارداری ممکن است جنین وزن بالایی داشته باشد. اغلب تجمع چربی در ناحیه اطراف شانه‌ها است و این مورد ممکن است منجر به زایمان سخت شود.

پرسش از متخصص زنان
سوالات رایج از متخصص زنان

۱۳- خونریزی واژینال در دوران بارداری نشانه سقط جنین است؟

خونریزی واژینال یکی از نشانه‌های تهدید به سقط یا بارداری خارج از رحم است. البته با تیتراژ میزان BHC6 و انجام سونوگرافی می‌توان به تشخیص قطعی در این زمینه رسید و درمان مربوطه را انجام داد.

۱۴- آیا تکرر ادرار در بارداری روی سلامت جنین تاثیر دارد؟

تکرر ادرار در بارداری یکی از شکایات شایع مادران بوده که علت آن، اثر فشار ناشی از رحم بزرگ شده است، لذا این نشانه روی جنین تاثیری ندارد. اگر سوزش ادرار همزمان با تکرر وجود داشته باشد، باید بررسی از نظر عفونت ادراری انجام شود.

دوران بارداری
بارداری و سوالات رایج

۱۵- ده روز است که از زایمانم می‌گذرد، اولین سیکل قاعدگی چه مدت پس از سزارین آغاز می‌شود؟

پس از زایمان طبیعی یا سزارین، زمان شروع قاعدگی کاملا متفاوت است. بعضی از افراد در کمتر از ۶ هفته پس از زایمان برگشت سیکل قاعدگی را دارند و بعضی ممکن است تا پایان دوره شیردهی، قاعدگی نداشته باشند.

مسئله مهم این است که پس از ۶ هفته از زایمان، تخمک‌گذاری مجددا فعال می‌شود. لذا مادر باید روش‌های پیشگیری از بارداری را از سر بگیرد. بسته به اینکه شیردهی وجود دارد یا خیر، نوع پیشگیری از بارداری متفاوت خواهد بود.

۱۶- آیا با استفاده از روش میکرواینجکشن می‌توان جنسیت جنین را تعیین کرد؟

در صورت نیاز به تعیین جنسیت در IVF یا میکرواینجکشن یک مرحله اضافه‌تر باید انجام شود. این بدان معناست که رشد سلولی جنینی باید به مرحله‌ای برسد تا یکی از این سلول‌ها انتخاب شود و تعیین جنسیت یا بررسی سایر موارد ژنتیکی انجام گیرد.

۱۷- کم شدن مایع آمنیوتیک به چه معناست، آیا مشکل جدی است؟

میزان مایع آمنیوتیک از موارد بسیار مهم است. این مایع توسط ترشحات کلیوی، گوارشی جنین و ترشح از جفت، تعیین می‌شود. لذا اگر مشکل در جفت یا سیستم کلیوی، گوارش یا خون جنین وجود داشته باشد، ممکن است میزان مایع آمنیوتیک کم یا زیاد شود. بسته به مورد، درمان در سنین مختلف حاملگی کاملا متفاوت است.

بارداری
پرسش و پاسخ با متخصص زنان و زایمان

۱۸- هفته بیست‌وهشتم بارداری هستم و در خواب دچار گرفتگی پا می‌شوم، علت آن چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد؟

اسپاسم عضلانی در بارداری، مشکل شایعی است که معمولا علت آن کمبود املاح ریز مغذی است. لذا استفاده از داروهای مربوطه در این زمینه کمک مؤثری خواهد کرد؛ اما در اغلب موارد اسپاسم عضلانی ناشی از اسپاسم‌های ناگهانی است. برای کنترل این وضعیت بایستی از ایستادن‌های طولانی‌مدت پرهیز کنید، حرکات کششی مناسبی را در ناحیه ساق و ران‌پا انجام دهید و از کفش مناسب استفاده کنید.

۱۹- علت گرفتگی بینی و خونریزی از بینی در دوران بارداری چیست؟

در بارداری مخاط دچار تورم و پرخونی می‌شوند که این حالت در مخاط دهان و بینی نیز رخ می‌دهد. بنابراین فرد احساس گرفتگی بینی می‌کند و گاهی دچار خونریزی از بینی یا لثه می‌شود. در صورتی که خانم باردار از داروهای رقیق کننده خون استفاده نکرده باشد، نیاز به اقدام خاصی نیست.

 در صورت شدید بودن خونریزی، بهتر است توسط پزشک متخصص گوش، حلق و بینی معاینه تکمیلی صورت گیرد.

۲۰- در سونوگرافی آنومالی هفته هجدهم یک کیست کوچک در مغز جنین دیده شده، آیا این موضوع خطرناک است؟

در صورتی که فقط این علامت در سونوگرافی مشاهده شود و نکته دیگری در آزمایشات یا سونوگرافی وجود نداشته باشد، جای نگرانی نیست و اغلب با تکرار سونوگرافی تا یک ماه بعد، کیست مغزی جنین از بین می‌رود. چنانچه در سونوگرافی، علائم دیگری گزارش شود یا در آزمایشات اختلالی وجود داشته باشد، باید بررسی‌های دیگری جهت اطمینان از سلامت جنین، انجام شود. 

۲۱- آیا مصرف مکمل امگا۳ در دوران بارداری لازم است یا نیازی به مصرف آن نیست؟

نیاز مادر به امگا۳ برای رشد و نمو سیستم عصبی جنین و شبکه چشم جنین، بیشتر می‌شود؛ بنابراین مصرف اسید‌های چرب حاوی امگا۳ در زنان باردار بسیار ضروری است.

ماهی، از منابع مهم امگا۳ است؛ اما از آنجایی که برخی ماهی‌ها آلوده به جیوه هستند، توصیه می‌شود، قرص مکمل امگا۳ استفاده شود. حداقل دوز مصرفی آن ۳۰۰ میلی‌گرم DHA است. ماهی تن، سالمون و ساردین به میزان مناسبی DHA دارد.

DHA، یک چربی بسیار مهم در مغز و چشم است که ۹۷% از امگا۳ مغز و چشم را تشکیل می‌دهد، مصرف مکمل DHA به‌خصوص در سه ماهه سوم بارداری بسیار مهم است.

امگا ۳ در دوران بارداری

۲۲- آیا استفاده از شیاف پروژسترون برای کاهش مشکلات ناشی از کیست تخمدان در دوران بارداری موثر است؟

هورمون پروژسترون از ابتدای تشکیل تخم، موجب حمایت از حاملگی می‌شود. در ابتدای تشکیل تخم، تخمدان‌ها، هورمون پروژسترون را ترشح می‌کنند تا سلول تخم تقسیمات متوالی داشته باشد و جنین و جفت تشکیل شود، آنگاه جفت، ترشح پروژسترون را به عهده می‌گیرد و این ترشح تا آخر بارداری ادامه پیدا می‌کند.

علت سقط مکرر در بعضی از زنان کمبود پروژسترون است که با تجویز شیاف پروژسترون، می‌توان این کمبود را رفع کرد. تخمدان خانم بارور، در ابتدای بارداری از محل تخمک گذاری، پروژسترون ترشح می‌کند که گاهی به‌صورت کیست تخمدان خود را نشان می‌دهد. پیگیری این کیست‌ها و تشخیص نیاز به مصرف پروژسترون در بارداری به عهده متخصص زنان است.

۲۳- آیا بالا بودن میزان تری گلیسیرید در دوران بارداری خطرناک است؟

تری گلیسیرید، یک نوع چربی است که در بارداری میزان آن در خون بالا می‌رود؛ اما افرادی که قبل از بارداری تری گلیسیرید خونشان بالا است، در طی بارداری بایستی از موادی با شیرینی کم‌تر و در عوض میوه و سبزیجات بیشتر استفاده کنند.

این افراد باید غذاهای چرب را کنار گذاشته و از مواد غذایی با پخت ساده، مانند کبابی یا آب‌پز استفاده کنند، همچنین مصرف روغن زیتون در این افراد توصیه می‌شود.

۲۴- برای درمان کهیر در دوران بارداری چه اقدامی لازم و ضروری است؟ آیا کهیر نشان‌دهنده وجود مشکلی جدی است؟

به‌دلیل تغییرات هورمونی در بارداری ممکن است پوست دچار جوش‌های ریز و خارش‌داری شود که فقط با زایمان برطرف می‌شود. در ابتدای بروز این عوارض توصیه می‌شود از صابون‌های ملایم در حمام استفاده کنید. همچنین غذاهای محرک مانند ادویه را کمتر مصرف شود.

در صورت امکان، مراجعه به متخصص زنان برای بررسی ضایعات خارش‌دار سریعا انجام شود. اگر خارش پوست با زردی چشم و اختلال در آزمایشات کبدی همراه باشد، مداخله پزشکی انجام می‌شود.

کهیر در دوران بارداری
کهیر در دوران بارداری

۲۵- هفته نوزدهم بارداری هستم و در ناحیه زیر دل احساس درد و کشیدگی می‌کنم. دلیل آن چیست؟

در بارداری با بزرگ شدن رحم، مادر می‌تواند کشیدگی در لیگامان‌های رحم و عضلات شکم را احساس کند، معمولا این دردها خطری ندارند و با استراحت و گرم کردن بهبود می‌یابند؛ اما باید کوتاه شدن طول سرویکس در این مادران از نظر زایمان زودرس، بررسی شوند. عفونت مثانه نیز در بارداری می‌تواند با احساس ناراحتی در زیر شکم باشد.

۲۶- سی و سه ساله هستم و مشکل تخمدان پلی‌کیستیک و قاعدگی نامنظم دارم. برای باردار شدن چه اقداماتی لازم و ضروری است؟

در افرادی که تخمدان پلی‌کیستیک دارند، استعداد چاقی، دیابت و وجود موهای زائد همراه با پریود‌های نامرتب دیده می‌شود. این افراد ممکن است برای بارور شدن با مشکل مواجه شوند، در چنین افرادی کاهش وزن همراه با داروهای مخصوصی توسط متخصص زنان به باردار شدن خانم کمک می‌کند.

۲۷- آیا کم‌تحرکی اسپرم با مشکل ناباروری در ارتباط است و نیاز به درمان دارویی دارد؟

مایع منی در آقایان که در حین رابطه جنسی مشاهده می‌شود، حاوی اسپرم است. این اسپرم‌ها برای بارور کردن تخمک خانم، باید به تعداد کافی و دارای تحرک مناسب باشند. مراکز علمی دنیا تعداد کافی حداقل اسپرم و حداقل تحرک آن را تعیین کرده‌اند. اگر مدتی از اقدام به بارداری گذشته باشد و بارداری رخ نداده باشد، آزمایش اسپرم آقا از آزمایشات ضروری است.

۲۸- آیا بالا بودن میزان هورمون پرولاکتین مانع باردار شدن می‌شود؟

در طی دوران شیردهی هورمون پرولاکتین برای شیردهی و تداوم آن از هیپوفیز (بخشی در مغز) ترشح می‌شود. نوزاد با مکیدن پستان مادر، ترشح پرولاکتین را تحریک می‌کند و بدین ترتیب شیرسازی انجام می‌شود.

در دوران شیردهی در اکثر مادران تخمک‌گذاری انجام نمی‌شود، به‌دلیل آنکه پرولاکتین جلوی تخمک‌گذاری را می‌گیرد و مادر شیرده خونریزی ماهیانه نخواهد داشت.

هورمون
هورمون پرولاکتین

۲۹- تا چه مدت بعد از زایمان طبیعی خونریزی ادامه دارد؟ آیا طولانی شدن آن نشان‌دهنده وجود مشکلی است؟

در صورتی که زایمان طبیعی یا سزارین بدون عارضه خاصی انجام شود، معمولا خونریزی به‌مرور کم می‌شود و تا ۶ هفته پس از زایمان وجود دارد. خونریزی می‌تواند تا ۸ هفته بعد از زایمان نیز ادامه پیدا کند، به‌شرط آنکه مادر تب نداشته، رحم جمع شده و حال عمومی مادر خوب باشد.

اگر در طی این مدت خونریزی بسیار زیاد باشد، باید از جمع شدن کامل رحم و نداشتن علائم عفونت پس از زایمان مطمئن شد.

۳۰- آیا مصرف قرص آهن در دوران اقدام برای بارداری لازم است؟

اگر خانمی تصمیم به بارداری دارد، باید برای بررسی و چکاپ به پزشک مراجعه کند و آزمایش سلامت را انجام دهد، یکی از آزمایشات، بررسی کم‌خونی است. در صورت تشخیص کم‌خونی و فقر آهن ابتدا توصیه می‌شود، قرص آهن استفاده شود تا کم‌خونی برطرف گردد و سپس بارداری اتفاق بیفتد. در سه ماهه اول بارداری، مصرف قرص آهن توصیه نمی‌شود.

۳۱- هفته هفدهم بارداری هستم و چند روزی است که انقباض‌هایی را در ناحیه شکم احساس می‌کنم. آیا مشکلی وجود دارد؟

تعداد انقباضات ۲ الی ۳ بار در روز طبیعی‌ست که معمولا به‌صورت پراکنده ایجاد می‌شود، اما انقباض‌های تکرارشونده در فواصل منظم و طی ۳۰-۲۰ ثانیه می‌تواند علائم زایمان، زایمان زودرس یا سقط جنین باشد، در این صورت حتماً به پزشک خود یا اورژانس مامایی مراجعه کنید.

۳۲- آیا طول سرویکس ۲۵، برای هفته دوازدهم بارداری طبیعی‌ست یا لازم است که سونوگرافی در چند روز آینده مجدد تکرار شود؟

طول سرویکس را بهتر است در سونوگرافی ترانس واژینال اندازه بگیریم. با طول سرویکس ۲۵ در ۱۵ هفتگی، بهتر است مجددا در سونوگرافی آنومالی (۳ هفته بعد) اندازه‌گیری شود. در صورت ثابت بودن عدد ۲۵ و نداشتن سابقه سقط ۳ ماهه دوم یا زایمان زودرس نیاز به اقدام دیگری نیست.

زایمان

۳۳- هفته ۲۴ بارداری هستم، جفت هر هفته نسبت به قبل پایین‌تر می‌رود. علت چیست و چه باید کرد؟

معمولا با رشد رحم طی بارداری جفت بالاتر می‌رود. در صورت نزول جفت، خطر زایمان زودرس ناشی از آن وجود دارد. علت می‌تواند اتصال نادرست جفت مثلاً در محل اسکار قبلی روی رحم یا روی فیبروم‌های دیواره رحم باشد.

۳۴- آیا مصرف داروی ضد حساسیت زادیتن در دوران بارداری بی‌خطر است؟

بله، بی‌خطر است.

۳۵- اگر حرکت جنین داخل رحم نسبت به آنچه انتظار دارم، کمتر باشد مشکلی وجود دارد؟ حرکت طبیعی چگونه است؟

نحوه صحیح کنترل حرکات جنین به این صورت است که بعد از مصرف وعده غذایی یا نوشیدنی شیرین، یک‌ ساعت در وضعیت استراحت و آرامش، ترجیحا خوابیده به پهلوی چپ قرار بگیرید و حرکات جنین را بشمارید. 

در طول یک‌ ساعت چهار حرکت را باید بشمارید، در صورت عدم احساس ۴ حرکت، مجدداً یک ساعت دیگر وقت بگذارید (می‌تواند با فاصله باشد) در صورت عدم ثبت ۴ حرکت در ساعت برای بار دوم، بهتر است به پزشک خود یا اورژانس مامایی (بیمارستان) مراجعه کنید و نوار قلب جنین ثبت شود.

۳۶- آیا دوشیدن شیر باعث افزایش شیر مادر می‌شود؟

دوشیدن شیر در دوران حاملگی توصیه نمی‌شود و می‌تواند باعث شروع انقباضات رحم و زایمان زودرس شود، اما پس از تولد نوزاد قطعا هر بار دوشیدن یا مکیدن باعث افزایش شیر مادر می‌شود.

۳۷- علت پیچیده شدن بند ناف دور گردن جنین چیست؟ آیا وضعیت خوابیدن و نحوه انجام حرکات مادر در ایجاد آن مؤثر است؟

زیاد بودن طول بند ناف و حرکات خود جنین علت آن است و ارتباطی به حرکات مادر ندارد.

۳۸- آیا انجام زایمان سزارین برای بار دوم خطر چسبندگی لوله‌های رحمی و مشکلات دیگر را افزایش می‌دهد؟

انجام هر بار سزارین می‌تواند خطر چسبندگی داخل حفره لگن را افزایش دهد و با هر سزارین، دسترسی به لگن برای انجام جراحی ارگان‌های لگنی سخت‌تر می‌شود، چاقی یک عامل تشدیدکننده آن است.

۳۹- آیا مصرف آنتی بیوتیک در دوره اجرای رژیم خاص برای تعیین جنسیت جنین (دختر بودن) باعث قلیایی شدن محیط واژن می‌شود و نتیجه را تغییر می‌دهد؟

خیر، در صورت نیاز به آنتی بیوتیک طبق تجویز پزشک مربوطه، آن را مصرف کنید.

۴۰- بهترین زمان برای مصرف مکمل‌های بارداری چه هنگام است؟

مکمل اسید فولیک بهتر است قبل از بارداری شروع شود، در واقع در زمان اقدام به بارداری و حتی قبل از آن توصیه می‌کنیم. طی بارداری تا ماه چهارم (هفته ۱۶ بارداری) نیازی به مکمل دیگری نیست. 

از هفته شانزدهم فولیک اسید قطع می‌شود و مکمل آهن، مولتی ویتامین و کلسیم شروع می‌شود. در نوجوانان و بارداری چند قلویی مکمل B6 هم جدا اضافه خواهد شد.

۱۴۳ دیدگاه‌ها

      • سلام دکتر جان من و شوهرم حدود دو سه روز پیش از لحاظ مقعدی رابطه داشتیم و من امروز مدام تکرر ادرار داشتم به نظر شما این نشانه بارداری هستش؟!

      • سلام من دوتا زایمان سزارین پشت سر هم داشتم الان فرزند دومم ۹ ماهش هست ی دو سه ماهی میشه خشکی واژن شدید گرفتم پماد استروماریک کورگونه استفاده کردم کمی بهتر شدم اما الان ترشحات پنیری و مایل ب سبز دار م و خارش در ناحیه اطراف واژن . چه دارویی استفاده کنم خوب شم و اینکه ۴ روز از زمان پریودم گذشته و هنوز پریود ندم و میخوام ال دی استفاده کنم چون سفر در پیش دارم میشه راهنمایی کنین

        • علائمی که شما گفتید علائم عفونته. باید درمان بشید و نوع دارو باید در معاینه مشخص بشه. بنابراین به متخصص مراجعه کنید.
          برای مصرف LD باید حتما پریودهاتون منظم بشه و یک بار پریود بشید و بعد مصرف LD رو شروع کنید.

      • سلام. این دو مورد ربطی به هم ندارند. اما موقع انجام تست مراقب باشید که کرم وارد بخش مورد نظر در بی بی چک نشه.

      • باسلام
        ۲۵سالمه.حدودا ۸ ماهه عفونت واژینال دارم.تست پاپ اسمیر دادم نتیجه التهاب و قارچ کاندیدا البیکنز نشون داد.تست std هم سالم بود.چند دوره انتی بیوتیک و کرم واژینال و قرص فلوکونازول مصرف کردم(تجویز پزشک) ولی همچنان ترشحات سنگین دارم.گاهی اوقات بشدت ابکی میشن و گاهی اوقات چرکی مایل به سبز و حالت پنیری شکل دارن. در ازمایش ادرارم تعدادی سلول اپیتلیال وباکتری وجود داشت و در ازمایش خونم پرولاکتین ۲۶ که بالاتر از ماکسیموم(۱۹) بود.
        من باید چه کاری انجام بدم؟تنها کاری که نکردم سونوگرافی بوده و تست hpv .خواهش میکنم راهنماییم کنید

        • سلام. عفونت واژینال طول که کشیده باید بررسی بشه که آیا از همسرتون انتقال پیدا میکنه یا اینکه شما دیابت یا بیماری زمینه‌ای نداشته باشید.
          باید داروهای تجویز شده رو طولانی‌مدت مصرف کنید.
          HPV باعث عفونت‌های مکرر نمیشه.حتما سونوگرافی انجام بدید.
          پرولاکتین ۲۶ باید بررسی بشه. بنابراین حتما به متخصص زنان مراجعه کنید تا آزمایشات تکرار بشه.

    • سلام هفته پنجم بارداری٫ دو روز لکه قهوه ای جزیی داشتم دکتر شیاف پروژسترون داد همون روز قطع شد شیاف ها برای بیست روز .الان تموم شده من میترسم استفاده نکنم لکه بینی شروع شه ایا دوباره مصرف کنم؟

      • سلام. هر چندتا شیاف که براتون تجویز شده رو بهتره استفاده کنید؛ چون باعث میشه که جفت محکم‌تر به رحم بچسبه.

    • سلام دکتر عزیز من ۱۰ روز از انتقال جنینم میگذره دوروز لکه بینی داشتم اروز ۱۰ خون قرمز میبینم آیا داروهام از جمله شیاف پروژسترون ادامه بدم یا قطع کنم … احتمال دلیل خونریزی چیه؟؟

      • سلام. شما مطمئنن تحت نظر یک پزشک متخصص زنان هستید. لطفا از ایشون راهنمایی بگیرید چون ایشون به تمام شرایط شما واقف هستند.

  • سلام خسته نباشید من میخواستم بپرسم من چندوقت پیش جلوگیری نکردم وقرص آموکسی سیلین ومترونیندازول هم استفاده میکردم فردای همون روزقرص اورژانسی مصرف کردم همیشه بعد۴ روزاستفاده ازقرص پریودمیشدم ولی الان ۷ روزه نشدم یعنی امکان داره من باردارباشم خیلی میترسم من یه دختربچه ۳ ساله دارم ممنون میشم جواب بدید

    • سلام
      باید نزدیک زمان پریود قبلیتون آزمایش بدید. احتمال باردایتون خیلی کمه اما به هر حال نمیشه ردش هم کرد. در حال حاضر کاری نمی‌تونید انجام بدید.

    • سلام خسته نباشید ببخشید من ۱۶اسفند زخم دهانه رحم داشتم سوزاندم تا دوهفته علایمی نداشتم بعد از دوهفته پریود شدم الان با تمام شدن پریودی بازهم لکه قهوه ای دارم ، آیا این لکه ها مشکل داره ؟ علتش چیه

      • سلام. ممکنه که کرایو جواب نده. بعد از اون باید مجدد به پزشک مراجعه کنید و معاینه بشید.
        طبق معاینه مشخص میشه که به خاطر زخم دهانه رحم هستش یا زخم شما درمان شده.

  • سلام روزتون بخیر.
    من فرزند دومم را باردارم و در هفته ی دهم بارداری قرار دارم، آیا در دوران بارداری نزدیکی میتوان داشت، خطری برای جنین وجود ندارد؟
    من چند ساعت بعد از نزدیکی زمانی که به سرویس بهداشتی رفته بودم هنگام شستشو انگشتم راداخل واژن کردم، احساس کردم دهانه ی رحمم یک مقدار باز شده. احساس نگرانی میکنم.

    همچنین یه مایع شفاف و غلیظ به مقدار کم از من خارج شد. تقریبا شبیه آبی که در دوران غیر بارداری، روزهای سیزده و چهارده پریدی بر اثر فعالیت تخمدانها خارج میشه بود.
    آیا این نشانه ی خطر هست؟ من باید چه اقداماتی انجام بدم که دهانه ی رحم بسته شود؟

    • سلام
      به طور کلی اگر سابقه سقط جنین تا به حال نداشتید،‌ در زمان بارداری میتونید رابطه داشته باشید.
      در هفته‌های آخر به دلیل اینکه امکان پاره شدن کیسه آب و به دنبال اون زایمان زودرس وجود داره، نمیتونید نزدیکی داشته باشید.
      شما متوجه نخواهید شد که کی دهانه رحم‌تان باز خواهد شد چراکه دهانه رحم بالا قرار داره و فقط با معاینه پزشک مشخص خواهد شد.
      در حالت کلی نزدیکی در بارداری باید بسیار با احتیاط و با دفعات کم باشه.

    • من یه سوال داشتم ، توی مطالب بود ولی دقیق متوجه نشدم
      اگر در حین اقدام به بارداری متوجه عفونت بشیم، مقدار کمی خارش وجود داشته باشه، این عفونت باعث ازبین رفتن اسپرم میشه و یا احتمال بارداری صفر میشه با وجود عفونت؟

  • سلام‌خسته نباشید من ۲۵ مهر اخرین تاریخ پاک شدنم از پریودی بوده و ۸ مهر اولین رابطه جنسی رو داشتم . دفعه اول فرداش خونریزی داشتم دفعه دوم اصلا خونریزی نداشتم دفعه سوم باز خونریزی کرد (ارتجاعی هم بودم مطمعنم چون دفعه اول بعد از نزدیکی اصلا خونریزی نداشتم دفعه چهارم که رابطم ۲ روز پیش بود شک داشتم که اب منی وارد واژمم شده یا نه به همین دلیل بلافاصله پس از ۱ ساعت بعد از رابطم‌دوتا قرص اورژانسی رو باهم‌خوردم دفعه سوم رابطمم هم‌خوردم ولی به فاصله ۱۲ ساعت . دفعه چهارم دوتارو باهم‌خوردم این ۲ دفعه هیچ علائمی‌نداشتم حتی خونریزی ممکنه هست باردار باشم؟ تا به امروز ۲۶ روز میگذره که پریود نشدم. بازم منتظر بمونم ببینم پریود میشم ؟یا ازمایش بارداری خون بدم؟ خواهشا واضح راهنماییم کنید خیلی نگرانم با تشکر

    • سلام
      خوردن قرص اورژانسی خوب نیست و میتونه عوارض داشته باشه به خصوص که شما پشت هم مصرف کردید.
      لطفا این کار رو تکرار نکنید. در حال حاضر هم برای اینکه اطمینان حاصل کنید که باردارید یا خیر آزمایش خون بارداری رو انجام بدید.

      • سلام من ماه قبل فریز زخم دهانه رحم انجام دادم انتی بوتیکم مصرف کردم دکتر گفت یکماه دیگر بیا برای معاینه الان بعد از هفته سوم دوباره لکه بینی دارم علتش چی میتونه باشه؟

        • سلام. احتمال داره که زحم دهانه رحم شما خوب نشده باشه یا خشکی واژن داشته باشید که لکه بینی داشتید.
          در زمانی که پزشک شما تعیین کردند مراجعه کنید تا بررسی بشه که عفونت و زحم دهانه رحم شما برطرف شده یا خیر.

  • سلام وقت بخیر
    من سه ماهه اقدام کردم برای بارداری ولی چون عفونت داشتم و زخم رحم، دکتر گفت تا خوب نشه، باردار نمیشی.. ۱۱ روز پیش زخم رو فریز کردن و من روزای اول ترشحات زیاد و بعد از جند روز لکه بینی داشتم، قرار بود ۶ روز پیش پریود بشم ولی نشدم.. امروز صبح با دیدن خون و لکه فکر کردم پریودم ولی الان هیچ خونی نیست و شک کردم به پریودیم مربوط باشه.. چ اقدامی باید انجام بدم؟؟

        • خواهش میکنم
          انجام کرایوتراپی در دوران بارداری کاملا ممنوعیت داره؛ به این خاطر که احتمال آسیب به دهانه رحم وجود داره. بنابراین احتمال نارسایی دهانه رحم و زایمان زودرس بیشتر خواهد شد. به همین خاطر هیچ وقت انجام نمیشه.

          • سلام خانم دکتر من آزمایش بتا دادم مثبت بود.. الان خیلی نگرانم چون فریز انجام شده و نمیدونستم باردارم.. دکتر چند روز دیگ وقت داده ولی نمیتونم از نگرانی صبر کنم.. باید چیکار کنم الان؟

  • سلام من١٨هفتگي در سونوي آنومالي با طول٣٨ و عرض ٤/٥ سرويكسم مجبور به سركلاژ شدم ،دكترم هر روز بهم آمپول پورلوتون و شياف سيكلوژست بهم دادن خيلي نگرانم كه نكنه اين همه هورمون نكنه براي جنين بد باشه و تاثيري روش داشته باشه؟جنسيت بچه پسر نگرانيم بابت اينِ

    • سلام
      با توجه به اینکه شرایط شما یک شرایط خاص هست و پزشک معالج شما در جریان باز شدن دهانه رحم شما قرار داره، حتما باید در این زمینه با پزشک معالج خودتون مشورت کنید.
      ضمنا آمپول‌های پرولوتون که برای پیشگیری از زایمان زودرس به شکل هفتگی تزریق میشه، هیچ خطری برای جنین نداره.

      • سلام من ۲۲ سالمه یه بچه دوسال ونیم دارم میخوام اقدام کنم برای بارداری دومم رفتم دکتر گفتن که زخم دهانه رحم دارید ولی من هیچ علائمی ندارم عفونت هم ندارم به نظر شما با داروهم میشه رفع بشه

        • سلام
          بهتره که قبل از اقدام به بارداری، زخم دهانه رحم درمان بشه.
          اگر که به درمان دارویی جواب بده که چه بهتر اما اگر نه، باید اقدامات درمانی دیگه انجام بشه.

  • سلام من یکسال پیش دکتر برام تشخیص زخم دهانه رحم متوسط دادن و آزمایش پاپ اسمیر دادم ک مشکلی نداشت و منم درمان نکردم ولی الان حس میکنم بدتر شده چون موقع رابطه درد دارم.همونموقع دکتر گف فریز کنم ولی من بخاطر عوارضی ک داره میترسم چون قصد بارداری دارم آیا درمانی بجز فریز داره؟

    • سلام
      در وهله اول باید بدونید که زخم دهانه رحم درد نداره و فقط در این شرایط ترشح دارید. اگر که زمان رابطه درد دارید، باید معاینه بشید تا بررسی بشه که مشکل از کجاست و درمان به موقع انجام بشه.
      بنابراین این درد ربطی به زخم دهانه رحم نداره. البته زخم دهانه رحم در اغلب مواقع نگران‌کننده نیست و تنها یک بیرون‌زدگی در بافت دهانه رحم است که نیاز به درمان نداره.
      اگر که تست پاپ اسمیرتون نرماله و ترشح زیادی ندارید، از نظر مشکل دهانه رحم نگران نباشید؛ فقط معاینه سالیانه و پاپ اسمیر کفایت میکنه.

      • سلام چه قدر خوبه مثل خیلی دکترا ادم رو نمی ترسونید و استرس نمیدین . من ۳ تا دکتر رفتم بخاطر لکه بینی و خونریزی که دو ماه داشتم بهم گفتن زخم دهانس . اولی گفت فریز دومی و سومی گفتن فریز لازم نیس چون کلا تعداد دفعات رابطم کم بوده و پاپ اسمیر کردم مشکلی نبود حتی برا اطمینان نمونه برداری و پولکوسکوپی انجام دادم اونم موردی نداشت ولی به جای سالیانه گفتن برم ۶ ماه به بار پام اسمیر بدم… چون بعد رابطه کاهی لکه بینی و خون ابه دارم و درد دارم. البته اندومتریوز هم دارم که با دارو کنترل میشه. ولی درد رو دکتر اول گفتن دهانه رحم من کوتاه هست. ولی دو دکتر دیگه گفتن نرماله یعنی واقعا گیج شدم

        • سلام دهانه رحم اگر که زخم داشته باشه باید نمونه‌برداری انجام بشه. فریز هم روشی منسوخ شده‌ست.
          کوتاه یا بلند بودن دهانه رحم فقط در باداری اهمیت داره در این شرایط شما مشکلی نداره.
          لکه بینی هم ممکنه از آندومتریوز باشه. فعلا اقدام خاصی لازم نیست فقط در حال حاضر همون پاپ اسمیر رو انجام بدید.

  • سلام من ۳۵ سالم هست ۳ سال هست که ازدواج کردم و تقریبا ۸ ماه هست که برای بارداری اقدام کردم و تا به حال دو بار باردار شدم یعنی بتام ۸۲ تا ۸۵ بوده ولی لکه بینی داشتم و بعد چند روز هم به خونریز ی می افتم و بتام میاد پایین با همسرم هم فامیل نیستیم می خواستم بپرسم علتش چیه و چی کار کنم زخم دهانه رحم هم دارم ولی دکترم گفت ایرادی نداره برای بارداری ولی یه دکتر دیگه می گه فریز کن و من می ترسم مشکل بارداریم بیشتر بشه لطف بهم جواب بدید

  • سلام من ۳۵ سالم هست و ۳ سال که ازدواج کردم الان تقریبا ۸ یا ۹ ماه اقدام به بارداری می کنم و دوبار بتا و بی بی چک هم مثبت شده بتام ۸۵ می شد ولی با لکه بینی و بعدش به خونریزی می افتادم و اصلا چیزی تشکیل نمی شد و الان پیش دکتر دیگه ای رفتم برای این مشکل می گه زخم دهانه رحم داری باید فریز کنی ولی پزشک قبلیم می گفت لازم نیست و تست پاپ اسمیر و هرمونیم هم مشکلی نداشتن و من می ترسم با فریز کردن مشکلم بیشتر بشه و علت این دوبار رو هم نمی دونم و نمی دونم چی کار کنم که بارداریم موفق امیز بشه لطفا بهم جواب بدید هر چی زودتر ممنون

  • سلام
    خسته نباشید من حدود ۵۰ روز پیش نمونه گیری رح وفریز انجام دادم وخوشبختانه دکتر گفت مشکلی نیست فقط ازون موقع تاحالا پریود نشدم…باردار هم نیستم علایم پریود روهم دارم بنظرتون چراپریود نمیشم؟؟

    • سلام
      اگر متاهل هستید تست بارداری بدید. پریود نامنظم هم میتونه ناشی از استرس باشه که گاهی در برخی از ماه‌ها به وجود میاد.
      با خوردن قرص پروژسترون یا زدن آمپول آن میتونید پریود بشید که باید با تجویز پزشک متخصص انجام بشه.

  • با سلام من ۳۹ سالم هست و دو ب اول سقط و بعد دو تا فرزند دارم و سزارین کردم بعد سزارین دوم دکتر گفتن چسبندگی دارم و دیگه باردار نشم ولی متاسفانه ناخواسته باردار شدم و الان هفته ۸ هستم من چکار کنم آیا باید سقطش کنم تکلیف من چیه تورو خدا راهنمایی کنید از غصه دارم میمیرم

    • سلام
      درسته که شما چسبندگی رحم دارید اما در حال حاضر که باردار شدید، سقط یا ختم بارداری به هیچ عنوان توصیه نمیشه.
      باید هنگام سزارین دو جراح حضور داشته باشه تا با دقت بیشتر سزارین بشید.
      بنابراین نگران موضوع چسبندگی و سقط نباشید.

      • ‌سلام دکتر من زیگیل تناسلی گرفتم از همسرم برای تعیین نوعش ازمایش دادم و تست پامپ اسمیر ولی الان متوجه شدم روز قبل تست نباید رتبطه جنسی داشت من با همسرم یه روز قبل تست رابطه داشتم و حتی از واژنم خونابه اومد که دکتر موقع تست گفتن اخرید پریودت کی بوده ممکنه به خاطر رابطه جنسیم با همسرم تستم استباه بشه؟

        • برای دقت بالاتر بهتره که رابطه نداشته باشید و از دوش واژینال استفاده نکرده باشید. آزمایشگاه معمولا اعلام میکنه که این نمونه مناسب نیست؛ اگر به شما اعلام نکردند نگران نباشید.

  • سلام شیاف کلیندامایسین دکتر برام تجویز کردن برای عفونت و زخم دهانه رحم .
    در دوره مصرف شیاف ، نزدیکی داشتم
    احتمال باردار شدن وجود داره؟

  • سلام من ۲۰ سالمه و ۴ ساله خودارضایی انجام میدم و ۶ ماه به طور هر روز این عمل انجام میدادم ولی فقط با مالش کلیوتوریس میخواستم بدونم پردم آسیب دیده یا ن

    و اینکه تو سایتا دیدم نوشته که با گرفتن عکس هم قابل تشخیص در خانه و اینکه دورورودی واژنم لبه هاش حالت بریدگی داشت ولی کم ممکنه نشان از اسیب دیدگی بکارت باشه یا ن

    و با ورود یک بند اگشت به داخل واژن ممکنه پرده پاره بشه

    لطفا جواب بدید به دلایلی نمیتونم برم دکتر برای معاینه

  • سلام من دو روز هس که فریز انجام دادم بخاطر زخم دهانه رحم و در روز سوم پریود شدم باید چیکار کنم؟ چون داخل مطالب نوشتین دو سه هفته قبل از پریودی باید فریز انجام بشه و من اصلا نمیدونستم و دور روز بعد از فریز پریودم شروع شد
    میشه راهنمایی کنین چیکارباید کنم؟

    • سلام
      بهتر بود که با فاصله از پریود انجام میشد ولی الان که فریز کردن رو انجام دادید مشکلی نداره و نگران نباشید.

  • سلام من دختری ۱۷ ساله و مجرد هستم ۱۲ ماه است به علت رژیم سخت و کاهش وزن زیاد پریودم قطع شده سونوگرافی من همه چیز نرمال و بدون مشکل بود و آزمایش هورمونی من تنها FSHو LH من بسیار پایین بود هر روز ویتامین و آهن می خورم لطفا بگویید چکار کنم تا پریود شوم ایا راهی غیر از امپول پروژسترون وجود دارد؟ ایا امکان دارد امپول موجب غدد سرظانی شود ؟ایا با افزایش وزن امکان پریود شدنم است؟ لطفا جواب دهید

    • سلام. خیر به افزایش وزن ربط نداره و بدتر هم میشه. راه ارجح پروژسترون هست و درصد عوارض و خطرسرطان ناشی از آن بسیار پایین است.

  • میخواستم بدونم زمانی که جلوگیری نکردم و چند هفته قبل هم جلوگیری نداشتم اما قرص اورژانسی مصرف کردم
    الان که جلوگیری نداشتم و قرص هم مصرف نکردم اما حدودا ۱۰ ساعت بعد پریود شدم
    باز هم باید قرص اورژانسی مصرف کنم که منجر به بارداری نشه یا لازم نیست؟؟؟؟

    • سلام. اگر مطمئن بودید که زمان پریود شما بوده؛ خیر موردی نداره. اما اگر زمان پریودتون نیست باید برای اطمینان تست بارداری انجام بدید.

      • سلام من یه سزازین بارداری خارج از رحم داشتم لوله سمت راستم در اوردن. عفونت داشتم دکتر بهم دارو و اوپلیکارتور داد استفاده کنم ولی الان نمیتونم کامل وارد واژنم کنم فقط نصفه. احتمال چسبندگی رحم دارم؟؟؟؟؟

        • سلام. چسبندگی رحم ربطی به واژن نداره و اینکه اپلیکاتور رو نمی‌تونید وارد واژن کنید ربطی به چسبندگی نداره.
          برداشتن لوله باعث چسبندگی رحم نمیشه، شاید عفونت باعث چسبندگی لوله‌ها بشه اما باعث چسبندگی رحم نمیشه.

      • سلام، من اقدام به بارداری کردم بعد از چند که از اقدام گذشت دچار لک بینی خفیف شدم تست دادم بتا۱۰۱ بود بعد دکتر گفت پایین هستش بهم شیاف داد اما اثر نکرد بعد از دو روز خونریزی پیدا کردم بتا شد ۸ موقعی که بتا ۱۰۱ بود هم لک بینی داشتم هم اینکه زیر دلم تیر می کشید، میشه راهنمایی کنید چرا سقط کردم در ضمن سابقه پرولاکتین بالا هم دارم که بعد از سقط ۷۳ بود، آزمایش مربوط به سقط دادم چیزی خاصی نداشت فقط تو آزمایش زده بود آبله مرغون دارم که هیچ علائمی نداشتم، لطفا راهنمایی کنید

        • سلام. عدد بتای زیر ۱۵۰۰ قابل ارزیابی نیست و علت نامشخصه.
          لطفا پرولاکتین و آبله مرغان را قبل از اقدام به بارداری پیگیری و درمان کنید.

    • سلام چون دارو رو استفاده کردید در حال حاضر نمیشه کاری کرد. باید منتظر بمونید تا ببینید چه نتیجه‌ای داره.

  • سلام من دوزایمان ویک سقت داشتم مثانه ام افتادگی پیداکردبعدزایمان دوم بعد۱سال‌عمل خصوصی کردم ودوباره افتادگی بیرون زدگی دارم ولی تکرر ادرارندارم بازسرروش جلوگیری طبیعی حامله شدم راهنماییم کنیدممنون .؟

    • شما باردارید و کار خاصی نمی‌تونیم انجام بدیم. لطفا به پزشک متخصص زنان خودتون مراجعه کنید تا بسته به شرایطتون راهنمایی‌های لازم رو بگیرید.

  • سلام من حدود دوهفته قبل فریز انجام دادم برا زخم دهانه واژن ده روز بعد از فریز دکتر معاینه کرد خوبه مشکلی نیست الان چند روزه من سوزش دارم خارش ندارم ترشحاتم طبیعیه آیا این سوزش طبیعیه به خصوص بعد از حمام سوزش اذیتم میکنه چیکار باید بکنم ممنون میشم راهنمایی کنید

    • سلام. حتما باید مورد معاینه قرار بگیرید چرا که ممکنه التهابی در اون ناحیه وجود داشته باشه که باعث بروز این علائم شده.

  • سلام خسته نباشید یه سوال داشتم آیا بعد نزدیکی قرص ارژانسی مصرف کردم بعد چن ساعت دارو داشتم برای عفونت مصرف کردم بنظرتون اثر فرص ارژانسی رو از بین بردن خیلی برام مهمه میشه جواب بدید؟🙏

  • سلام خسته نباشید یه سوال داشتم خانم دکتر
    امروز بعد نزدیکی قرص ارژانسی خوردم چن ساعت بعد قرص عفونت داشتم مصرف اونم مصرف کردم بنظرتون اثر قرص ارژانسی از بین رفته؟؟؟؟لطفا جواب بدیدی ممنون میشم یه هفتس ازدواج کردم خیلی میترسم حامله بشم

    • سلام. مصرف آنتی بیوتیک بعد از اینکه شما قرص اورژانسی استفاده کردید ایرادی نداره و نگران نباشید. اما مصرف قرص اورژانسی رو به صورت روتین به شما توصیه نمی‌کنیم چون به هر حال احتمال شکست در این روش وجود داره. بنابراین بهتره که از یک روش جلوگیری مطمئن‌تر استفاده کنید.

  • سلام خسته نباشید. دکتر جان من برا قبل بارداری مراجعه کردم خانم دکتری بهم گفتند که زخم داری باید اول با پلاسما درمانش کنی و بعد اقدام بشه .الان هم دو جلسه انجام دادم میخواستم ببینم پلاسما ضرری نداره و اینکه چند جلسه باید انجام بشه
    لطفا راهنمایی کنید خیلی نگرانم

    • سلام. زخم دهانه رحم باید ابتدا درمان بشه و بعد اقدام به بارداری کنید، چون عفونت می‌تونه تاثیر بدی داشته باشه و عوارضی را برای مادر به وجود بیاره.
      پلاسما هم مشکلی نداره؛ معمولا برای زخم دهانه رحم یا منجمد یا سوزاندن یا پلاسما انجام می‌دهند.

  • سلام وقت بخیر .
    من سال۹۸ سقط داشتم و الان چند وقتی میشد موقع رابطه پادرد و کمردرد ،سوزش و خارش داشتم. دکتر گفت زخم خیلی بزرگی دارم . الان سومین مرحله هست که از دارو مصرف میکنم. دکتر گفت با دارو خوب نمیشه پ فریز باید بشه . میخواستم بپرسم برای بارداری ضرر نداره و امکان زخم مجدد هست ؟

    • سلام. برای زخم باید تست پاپ اسمیر و HPV انجام بدید. بدون انجام دادن این دو تست به هیچ وجه نباید فریز کنید. باید کار درست را انجام داد که در این شرایط فریز کردن کار درستی نیست. اول تشخیص بعد درمان!

  • سلام، من ۲ ساله ک ازدواج کردم سابقه پرولاگتین بالا دارم با قرص کابرگولین درمان کردم و باردار شدم هفته ۶ لکه بینی داشتم که گفتن بخاطر پرولاکتین بالا پروژسترونت کمه و شیاف پروژسترون هر ۱۲ ساعت میزنم و استراحت میکنم میخواستم بدونم امکان بهبودیم وجود داره؟

    • سلا. گاهی اوغات در اوایل باداری «لانه گزینی جفت» وجود داره که باعث لکه بینی میشه. کمبود پروژسترون هم گاهی باعث لکه بینی میشه که بهترین راهکار درمانی همین شیاف پروژسترون هست که برای شما تجویز شده. استراحت کردن هم یکی از راهکارهای درمانی است که باعث میشه به مرور بهتر بشید.

    • ٤٠ سالمه و قصد بارداري براي بار اول دارم.ازطرفي ميخوام فريز تخمك كنم چون دكتر گفت ٤١ سالگي ديگه فريز تخمك انجام نميدن.حالا نميدونم اول فريز تخمك كنم بعد اقدام به بارداري كنم يا طبيعي باردار شم و اونوقت بعد يكسال ٤١ سالم ميشه و ديگه نميتونم فريز تخمك كنم.از طرفي هم اگه فريز تخمك كنم ميترسم ديگه نتونم طبيعي حامله شم و ديگه تخمكي نداشته باشم يا ضعيف باشه.نميدونم چيكار كنم وقت هم ندارم باتوجه به سنم.

      • سلام. شما باید ابتدا یک آزمایش به نام آنتی مولرین هورمون بدید تا متوجه بشید که ذخیره فولیکولاتون چقدره. اگر ذخیره فولیکول‌هاتون بالا بود می‌تونید فریز کنید و بعد هم اقدام به بارداری کنید. هیچ مشکل خاصی نیست.

  • سلام خانوم دکتر من هیدروسالنپکس خفیف لوله ی راستمو دارم و لوله هم بازه و متاسفانه هر ماه هم از همون تخمدان فولیکول غالب دارم چطور میتونم لوله رو درمان کنم ایا درمان دارویی داره؟؟؟یا میشه با شستشوی لوله وضعیتشو درست کرد؟؟؟

    • سلام. ابتدا باید لاپاراسکوپی انجام بدید تا هیدروسالپنکس شما تایید بشه. اگر که هیدروسالپنکس دارید و قصد بارداری دارید ممکنه که اصلا باردار نشید چون هیدروسالپنکس این اجازه رو به شما نمیده؛ چون یه سری مواد از داخل لوله ترشح میشه که مانع بارداری خواهد شد.
      اگر در لاپاراسکوپی هیدروسالپنکس تایید شد و مسیر لوله گرفته بود، چون اون مواد برگشت میخوره به داخل رحم، احتمال داره که حتی اگر بارداری در لوله مقابل رخ داده باشه، از بین بره. بهترین کار برداشتن اون لوله است.

  • سلام من ۱۴ سالمه و خودارضایی میکنم و مداد رو تو واژنم تا ته گذاشتم و الان چهدار روزه از پریودم گذشته ایا باردارم ؟

    • سلام. باروری در خانم‌ها و آقایان سالم در هر ماه حدود ۱۵ درصد است. یعنی یک زن و شوهر سلام برای بارداری یک سال وقت دارند. باید ادامه بدید ولی اگر بعد از شش ماه بارداری رخ نداد،‌ با پزشکتون مشورت کنید.

  • سلام خانم دکتر وقتتون بخیر. من ۳۷ سالمه و کیست آندومتریوما دارم و توی سونوم هم نوشته تغییرات میوماتوز دیده میشود متاسفانه فعلا شرایط بچه دارشدن رو ندارم و میترسم تا یک سال دیگه مشکلی پیش بیاد . درنتیجه فکر فریز کردن تخمک هستم . تست amh دادم روز سوم قاعدگی ۵.۴۰ بود و نرمال آزمایشگاه ۰.۱۴ تا ۱۰.۴۰ بود. سوالم اینه که وضعیتم در حال حاضر چطوره و اینکه اگر فریز کنم احتمالش هست بعدش طبیعی باردار بشم یا بااین نتیجه آزمایش بعیده بعد فریز وضعیت تخمکهام برای طبیعی باردارشدن خوب بمونه؟

    • سلام. شما ۳۷ سال دارید و آندومتریوما دارید و رحمتون هم میوماتوز هست؛ یعنی شرایط شما برای باروری خیلی ایده‌آل نیست. باید حتما اقدام کنید و اگر پزشکتون گفته که فریز تخمک انجام بدید حتما انجام بدید و درمان‌های لازم رو پیگیری کنید.
      شما در این شرایط هم در معرض ناباروری قرار دارید و یک آزمایش AMH به تنهایی نمی‌تونه پاسخگو باشه. درسته که AMH شما خوب بوده اما ممکنه که تخمدان شما در پاسخ‌دهی خوب عمل نکنه و یک سال دیگه این وضعیت رو نداشته باشید.
      حتما دستورالعمل‌‌های پزشکتون رو دنبال کنید.

  • سلام وقتتون بخیر ۳ ماهه ک اقدام ب بارداری کردم و الان اوایل ماه چهار هستم .چهار روز که از موعد ماهانه ام میگذره ولی پریود نشدم ودر همون روز اول که تاخیر دیدم از بی بی چک استفاده کردم و جواب منفی شد .
    و امروز که چهارمین روز تاخیر هست نزدیکی داشتم و بعد از اتمام درد شدیدی در ناحیه زیر شکمم رخ داد و زیر شکمم صفت شد .
    میخواستم بدونم علت چیه؟!

    • سلام. ممکنه که علل مختلفی داشته باشه. یکیش می‌تونه بارداری باشه و دلیل دیگه ممکنه که کیست‌های تخمدانی باشه. شما باید حتما یک آزمایش خون بارداری انجام بدید اگر که منفی باید باید سونوگرافی انجام بدید.

  • سلام من امروز رفتم سونو برام نوشتن که تشخیص داده بودن سقط جنین شده ولی نیفتاده هنوز و قلب تشکیل نشده گفتن ۷ هفتم هست رفتم پیش دکتر گفتن که آزمایش خون بده که مطمئن باشی
    عدد بتا ۱۶۸۰۰ بود دکتر گفت فعلا دست نگه دار زعفرون نخور که نیفته و شنبه دوباره بیا یه سونو دیگه
    الان تا شنبه خیلی استرس دارم به نظرتون امکانش هست که جنین سالم باشه؟

    • سلام. پزشک شما کاملا درست شما رو راهنمایی کردن. چون بعضی اوقات به علت اینکه تخمک‌گذاری در زمان مورد انتظار ما نباشه، یک سونوگرافی برای اینکه تشخیص بدیم که جنین رشد نکرده و حاملگی پوچ هست، ملاک نیست.
      بنابراین باید حتما دو هفته بعد سونوگرافی تکرار بشه. اگر در دو هفته بعد هم جنین رشد نکرده بود و قلب تشکیل نشده بود، تشخیص حاملگی پوچ خواهد بود.

  • با سلا وخسته نباشید ، ببخشید من دو روز پماد واژینال استفاده کردم الان که فهمیدم همسرم بعداز هفت ماه داره میاد خونه مصرف پماد رو قطع کردم وسعی کردم با لوله اپلیکاتور پماد رو از رحمم خارج کنم که دیدم رحمم رو زخم کردم خیلی نگرانم خانم دکتر چیکار کنم ،ممنونم

  • سلام من دوماهه زایمان طبیعی گردم.لکه بینی داشتم.خارش سوزش داشتم.دکتر قرص پروزسترون استاک۵نوشت برام بعد چهارروز بازم لکه بینی دارم.براعفونتم کلوتریموزول قرصشو نوشت وقتی استفاده میکنم خونریزی دارم انگار پریود شدم.راهنماییم کنید چیکارکنم

    • سلام. حتما باید مجددا به متخصص خودتون مراجعه کنید تا یا داروهاتون رو عوض کنن یا داروهای جلوگیری تجویز کنن که سه ماه مصرف کنید. همچنین باید آزمایشی جهت بررسی هورمون‌هاتون انجام بدید.

  • سلام خانم دکتر
    وقتتون بخیر من خیلی نگرانم ممنون میشم جواب بدین من ۲۶آبانزدیکی محافظت نشده داشتم یعنی همه اب منی نامزدم رفت تویی واژنم ۱۰دقیقه بعدش دوتا قرص اورژنسی ۷۵خوردم۶ام این ماه یادوروز قبل ۶باید پریودمیشدم ولی نشدم خیلی میترسم امکان حاملگی هست؟

    • سلام. یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از بارداری در موارد اورژانسی استفاده از قرص اورژانسی لوونورژسترول ۱.۵ است که شما دو عدد ۰.۷۵ رو مصرف کردید.
      این قرص‌ها باید در ۷۲ ساعت اول بعد از نزدیکی محافظت نشده استفاده بشه که شما هم مصرف کردید.
      بعد از مصرف این قرص‌ها ممکنه که دچار لکه بینی بشید یا کمی پریودتون عقب بیفته.
      بعیده که باردار باشید. یک هفته صبر کنید اگر پریود نشدید تست خون بارداری بدید.

      • سلام وقت بخیر من به علت زخم دو بار فریز انجام دادم با فاصله آخرین فریزم ۵ دی ماه بود و یک هفته بعدش پریود شدم و الان بعد یک ماه از فریز هنوز ترشحات زرد رنگ و چسبنده است و این عادی.؟.
        بعد از فریز چه مدت عفونت از بدن دفع میشه؟

        • سلام. زمان خاصی نداره اما اگر ترشحاتتون آزاردهنده‌ست به پزشک متخصص مراجعه کنید تا یک دوره دیگه براتون آنتی بیوتیک تجویز کنند.

  • سلام ۲۰ سالمه دوساله ازدواج کردم ۶ ماه دارو مصرف کردم برای زخم دهانه رحم خوب ک نشد بدترم شد الان زخممو سوزوندم بعد ده روز کمر درد و دل درد زیاد دارم هنوز و ترشح چرکابه آیا طبیعی

    • سلام. احتمالا شما هنوز بهتر نشدید. حتما به یک متخصص زنان مراجعه کنید تا مجددا براتون اسپکولوم بذارن. اگر شرایط شما بهتر نشده، نمونه برداری انجام بشه یا داروهای شما رو عوض کنن و داروهای قوی‌تری تجویز کنن.

  • سلام من زخم دهانه رحم داشتم که باعث لکه بینی و دل درد شده بود دکترم گفت باید بسوزونی اینکارو کردم ولی الان دو هفته میگذره همچنان دل دردخونریزی و کمر درد دارم

    • سلام. باید با پزشک‌تون که براتون کرایو یا کوتر کردن مطرح کنید تا بررسی‌های لازم انجام بشه.

  • سلام من دیروز عمل ivf انجام دادم الان احساس میکنم سوزش ادرار دارم البته یک هفته قبل از سوزش ادرار داشتم دکتر دارو تجویز کرد استفاده کردم خوب شدم الان میشه از همون داروی قبلی بخورم یا ضرر داره لطفا راهنماییم کنید

    • سلام. اگر که با خوردن دارو همچنان سوزش ادرار شما ادامه داره باید کشت ادرار انجام بدید. در کشت ادرار شما آنتی بیوگرام مطرح کنن و بررسی بشه باکتری که در ادرار شما رشد کرده نسبت به کدوم آنتی بیوتیک حساسه.
      شاید این باکتری نسبت به آنتی بیوتیکی که مصرف کردید مقاوم شده و جواب نمیده. پس بهترین راه کشت ادرار و درخواست آنتی بیوگرامه و نسبت به باکتری موجود در ادرار، داروی مناسب تجویز بشه.

  • سلام وقت بخیر
    ۱۴ روز پیشiui انجام دادم
    دو سه روزه ترشحات لیمویی رنگ دارم که قبلن قبل از پریود شدنم این ترشحات داشتم
    حالا با وجود iui و این ترشح لیمویی رنگ ممکن iui نگرفته باشه و من در حال پریود شدن باشم؟؟
    شیاف پروژسترون یک روز در میون برام تجویز شده که مصرف میکنم.
    امروز بعد از ۱۴ روز که از زمان iui میگذره و تاریخ موعد پریود شدنم ۲۳ دی هستش
    بی بی چک بزنم باردار باشم نشون میده؟؟؟؟؟

    • سلام. شیاف‌هاتون رو استفاده کنید. اگر که خیلی استرس دارید که باردار هستید یا نه، چند روز عقب بندازید و بی بی چک رو استفاده کنید.

  • سلام وقت بخیر
    من باردارم اولین فرزندم هست احتمالا هفته پنجم،ششم باشم ، به علت درد دل و کمر پزشک گفت باید با سونوی واژینال معاینه بشی که انجام شد و پزشک گفت من تو سونوگرافی جنین و ساک جنین پیدا نمیکنم بیا بیمارستان رویان تکرار سونو من نرفتم ترسیدم که تکرار سونوواژینال به جنین آسیب بزنه در اوایل بارداری گفتم صبر میکنم تا یک ماه که جنین بزرگتربشه بعد میرم. شیاف پروژسترون هم مصرف میکنم کیست تخمدان هم دارم و سینه هام هم کیست زیاد داره . خواستم نظرتون رو بدونم.که چه کاری بهتره و آیا با تکرار آزمایش خون و سطح بتا وجود و یا سلامت جنین رو میشه بررسی کرد .ممنون

    • سلام. شما فرمودید که چیزی دیده نشده. بعضی مواقع در یک هفتگی چیزی دیده نمیشه و پزشک مجددا درخواست آزمایش میده.
      احتمال دیده شدن وجود داره و بهترین روش سونوگرافی هست.
      در غیر اینصورت صبر کنید و هر ۴۸ ساعت آزمایش بتا رو چک کنید و ببینید که بالا میره یا پایین میاد.
      سونوگرافی رو به این خاطر انجام میدن که حاملگی خارج از رحم بررسی بشه.

  • سلام وقت شما بخیر.من دوسالی میشه هر وقت میرم دکتر زخم دهانه رحم دارم دارو استفاده میکنم بهتر میشه باز ماه بعد همونطوری میشه,تست پاپ اسمیرم مشکلی نداشت,ولی دکتر گفت زخم بزرگ و کهنه ای هست,کولپوسکوپی دادم گفتن نیاز به دو جلسه فریز قبل از بارداری و بعداز زایمان هست,بنظرتون انجام بدم؟ یعنی یک جلسه قبل از بارداری و یک جلسه بعد از زایمان باید انجام بدم,
    و اینکه یکماه بعد از فریز میتونم برای بارداری اقدام کنم؟

    • سلام. اگر پزشک شما تشخیص داده که باید انجام بدید. روی روند زایمان هم تاثیر میگذاره. تاکید ما این هست که با پزشکتون مشورت کنید و به دستورالعمل‌هاشون عمل کنید.
      چون ما جواب آزمایش‌های شما رو ندیدیم با قطعیت نمی‌تونیم بگیم که انجام بدید یا خیر.

  • سلام خسته نباشید
    من ابتدای هفته ۱۲ هستم ولی ۳ روز پشت هم هم و روزی یک بار یه لک قهوه‌ای به اندازه‌ی دو نقطه در ترشحاتم دیدم بعد دیگه نبود تا امروز دوباره بین ترشحاتم به اندازه یه نقطه لک قهوه‌ای دیدم…
    میخواستم بدونم خطرناک نیست؟! و اینکه زیر دلم هم خیلی درد میکنه مخصوصا بعد از ادرار آزمایش برای عفونت ادرای هم دادم که خدا رو شکر عفونت نداشتم

    • سلام. شما باید به پزشکتون مراجعه کنید. احتمالا باید پروژسترون مصرف کنید،‌ استراحت داشته باشید و کارهای سنگین انجام ندید.
      شیاف سیکلوژست تجویز خواهد شد که باید اون رو مصرف کنید.

  • سلام
    آیا مصرف قرص واژینال پروواژ در دوران اقدام برای بارداری ضرر داره؟ بعد از اون دوران چطور؟ یعنی تا قبل از رسیدن زمان پریودی و یا مشخص شدن بارداری

    • سلام. این قرص رو برای چی مصرف می‌کنید؟ اگر پایه پروژسترونی داره ضرر نداره اما اگر برای عفونته که بهتره که خیلی داخل نبرید و همون ابتدای واژن استفاده کنید.

  • سلام وقت بخیر
    من ۳ سال هست که عفونت واژن به طور مداوم دارم تمام درمان های شیمیایی مثل آنتی بیوتیک ،انواع قرص ها و پماد هارو مصرف کردم اما بهتر نشدم
    دچار زخم دهانه رحم هم شدم
    آیا اوزون درمانی تاثیر در بهبودی من دارد؟

    • سلام. متخصص زنان شما باید بر اساس نوع زخمی که دارید تشخیص بدن که آیا اوزون درمانی برای شما خوبه یا نه.
      شاید حتی نیاز باشه که نمونه‌برداری انجام بشه. بنابراین باید حضوری مراجعه کنید.

  • سلام خانم دکتر من زخم دهانه رحم دارم آیا میتونم برای درمان از شیاف کلیندامایسین استفاده. کنم و اینکه می‌خوام اقدام کنم برا بارداری ضرری ندارد که؟ ممنون میشم منو راهنمایی کنید به دلیل هزینه های بالای درمان نمیتونم اقدام به درمان کنم

    • درمان زخم دهانه رحم بستگی به سطح زخم داره. برخی از این زخم‌ها نیاز به نمونه‌برداری دارند که متخصص زنان با مشاهده نوع آن تصمیم می‌گیرند.
      درمان زحم دهانه رحم فقط شیاف کلیندامایسین نیست.
      برای بارداری معمولا واژینال خیلی جذب بالایی نداره و مضر نیست اما بهتره که ابتدا درمان بشید و بعد اقدام به بارداری کنید.

  • سلام خسته نباشید ۲۱ فروردین امسال در اوایل هفت ماهگی زایمان طبیعی کردم، به دلیل استرس زیاد و کارهای سنگین و… طول سرویکسم ۴ میلیمتر شده و دهانه رحم ۱۶ میلی متر باز شده بود…و مجبور شدم به بیمارستان دانشگاهی برم،برای وجود دستگاه پیشرفته برای نگهداری نوزاد، پسرم بعد از سه روز که در nicu بستری بود به دلیل عفونت فوت کرد، بخاطر اینکه خیییلی کثیف زایمان رو انجام دادن ، با این شرایط اگر دوباره باردار بشم مشکلی پیش نمیاد؟ خیلی زیاد حال روحیم خرابه و نیاز دارم به اینکه دوباره باردار بشم… درضمن با اینکه بچم یک کیلو بود جراحی پرینه انجام دادن و کلی بخیه خوردم، اما کاملا بهبود پیدا کرده و سونو بررسی رحم و تخمدان انجام دادم که کاملا نرمال بود همه چیز. حالا اگه بعد دو سه ماه باردار بشم مشکلی نیس؟

    • انشالله که دیگه این اتفاق نیفته. جراحی یا زایمانی که در شرایط استریل انجام نشده، در صورت وجود مشکل در بدن، در ۶ هفته اول بروز میکنه.
      در جراحی شما مجبور بودن که بخیه بزنن که به سر بچه فشار وارد نشه. انشالله بعد از سه الی شش ماه اقدام کنید مشکلی پیش نمیاد.

  • سلام وقت بخیر
    من دو روز پیش سونوگرافی غربالگری دوم رو انجام دادم طبق توضیحاتشون همه چی خوب بود ولی از دیروزه ابتدا مقدار کمی خونریزی داشتم و بعد کم شد والان ترشحات ابکی خیلی کمی همچنان میبینم باتوجه به تعطیلی مطب دکترم نمیدونم الان چکار کنم آیا این ترشحات خطرناکه؟میتونم از شیاف استفاده کنم؟

    • غربالگری باعث لکه بینی یا خونریزی نمیشه. باید پیگیری کنید تا علت خونریزی و ترشحات آبکی مشخص بشه تا بررسی کنید که مشکل از کیسه آب یا جفت نیست.
      شیاف مقعدی هم می‌تونید استفاده کنید. حتما به متخصص زنان مراجعه کنید تا براتون سونوگرافی تجویز بشه.

  • سلام
    ۲۶سالمه
    پارسال تست پاپ اسمیر دادم دوبار و درنهایت دکترم گفتن باید تست hpv بدم و کولپوسکوپی
    نتیجه ی hpv مثبت بود و یه های ریسک و دو لو ریسک بود و جواب کولپوسکوپی هم. cin1 و دکترم فقط بهم توصیه کرد پاور فیت بخورم و واکسن گارداسیل بزنم که اینکارو انجام دادم و فعلا دو‌دوز گارداسیل زدم و این وسطا عفونت میکرفتم ک دکتر بهم دارو‌میداد
    بعد از جواب کولپوسکپیم بهم کفتن باید ۶ماه بعد مجددا نمونه برداری کنن
    و در واقع اردیبهشت این۶ماه تموم شده و‌نوبت نمونه برداریم هست
    میخواستم بدونم ایا واقعا ضروری هست مجددا تست بدم و اشکالی نداره اکه بعد از یکسال برای کولپوسکوپی اقدام کنم

    • چون پزشک جواب کولپوسکوپی شما رو دیدن و جواب HPV هم مثبت بوده، حتما باید همون تاریخی که پزشک مشخص کردن کولپوسکوپی انجام بشه و بیشتر از ۶ ماه هم نباید باشه.

  • سلام من خواهرم ۲۰ هفتشه بهش گفتن ۷ میلی متر رحمش باز شده خیلی نگرانیم نمیدونم باید عمل کنیم یا نه چون جفتش ریسک بزرگیه
    و دکتر بهش دارو داد گفت استراحت کنه رو به بالا بخوابه
    کیسه آبش بزرگ و داره فشار وارد میکنه ما باید چیکار کنیم خییلی استرس داریم بچه اولش هست
    میتونه با تغذیه درست این مشکل رو حل کنه باید چیکار کنیم

    • با توجه به صلاحدید پزشک، ایشون، میتونن از پساری استفاده کنند. یک مدل سرکلاژ هست که نیاز به جراحی نداره و در مطب کار گذاشته میشه.
      در صورتی که انقباض دارند، میتونن از داروهایی که براشون تجویز شده استفاده کنند.
      چون در این سن، جنین قابلیت حیات نداره، بستری شدن ایشون یه مقدار نامعقوله.
      تغذیه فعلا تاثیری نداره.

  • سلام من دوماه پیش فریز کردم، دوبار دکتر رفتم گفت هم زخم خوب شده هم عفونت نداری، ولی همچنان ترشحات ابکی بدبو دارم وروز ۱۴ پریودیم ترشحات قهوه ای یا خونی دارم علتش چیه؟

  • سلام خانم دکترر من بعد کار سنگین به مدت دوهفته لکه بینی قهوه ای داشتم.با مراجعه ب دکتر شیاف و امپول مصرف میکردم بعد از دوهفته افتادم ب خونریزی و درد و سقط نوزادم😔😔تو اون مدت ۳بار سونوگرافی انجام دادم جنین سالم جفت بالا دهانه رحم سالم و طول سرویکس۳۶..نمیدونم چرا جنین رو ازدس دادم😔😔سوالم اینه زایمان بعدی باید سرکلاژ بشم یا نه..زایمان اولم هیچ مشکلی نداشتم و طبیعی دنیا اوردم..ممنون میشم جواب بدین

    • با توجه به اینکه طول دهانه رحم‌تون نرمال بوده در زمان زایمان قبلی و احتمالا سقط به خاطر کار سنگینی بوده که انجام دادید.
      برای بارداری باید سونوگرافی انجام بدید تا طول دهانه رحم‌تون اندازه‌گیری بشه. در صورتی که نیاز باشه سرکلاژ می‌کنید در غیر اینصورت نیازی نیست.

      • خانم دکتر سقطم در هفته۱۹اتفاق افتاد..بازم زایمان بعدی طول دهانه رحمم مشکلی نداشته باشه سرکلاژ نمیشم
        از استرس خواب و خوراک ندارم😔

        • انشالله که این اتفاق نمیفته. قرار نیست که همه بارداری‌ها منجر به سقط بشه. اگر تحت نظر متخصص باشید و به‌صورت سریالی دهانه رحم‌تون چک بشه،‌ ‌می‌تونن براتون اقداماتی مثل سرکلاژ یا پساری انجام بدهند و دارو تجویز کنند.

  • سلام خانم دکترر من بعد کار سنگین به مدت دوهفته لکه بینی قهوه ای داشتم.با مراجعه ب دکتر شیاف و امپول مصرف میکردم بعد از دوهفته افتادم ب خونریزی و درد و در هفته ۱۹سقط نوزادم😔😔تو اون مدت ۳بار سونوگرافی انجام دادم جنین سالم جفت بالا دهانه رحم سالم و طول سرویکس۳۶..نمیدونم چرا جنین رو ازدس دادم😔😔سوالم اینه زایمان بعدی باید سرکلاژ بشم یا نه..زایمان اولم هیچ مشکلی نداشتم و طبیعی دنیا اوردم..ممنون میشم جواب بدین

    • طول کانال رو باید واژینال اندازه‌گیری می‌کردید. باید تقدیر رو هم در نظر بگیرید.
      در بارداری بعدی برای شما باید طول کانال به صورت سریالی اندازه‌گیری بشه.
      یا سرکلاژ براتون انجام میشه یا یک روش بهتر پساری است که براتون انجام میشه.
      پزشک برای افرادی که سقط یا استرس داشتند یا دهانه رحم‌شون داره کوتاه میشه، سرکلاژ میذارند که عارضه کمتری نسبت به سرکلاژ داره.

  • با سلام وقتتون بخیر من قبلا ها به عفونت قارچی دچار بودم با مصرف پماد کلیترومایزول وقرص برطرف شد الان باردارم ماه ۶موقعه اومدن ترشح خارش میگیرم وهنگام رابطه درد دارم واژنم متورم میشه دوباره به عفونت قارچی مبتلا شدم ولی از معاینه شدن نگرانم آیا معاینه شدن باعث سقط وباز شدن دهانه رهم میشه ؟ومن میتونم بدون معاینه دارو مصرف کنم ممنون میشم پاسخ بدید

    • معاینه واژینال باعث سقط نمیشه چون در حین معاینه به دهانه رحم صدمه‌ای وارد نمیشه. دقیقا مشابه رابطه جنسی با فشار کمتره.
      بهتره که معاینه بشید و اگر خیلی استرس داریدپزشکتون اسپکلوم رو نصفه وارد کنند.
      خیر بدون معاینه نمی‌تونید دارو مصرف کنید چون باردارید.

دیدگاهتان را بنویسید


نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان