نوزادان یازده ماهه در این سن بیش از ماههای گذشته مستقل شدهاند. احتمالا در این یازده ماه پیشرفت چشمگیری در مهارتهایی مانند راه رفتن و صحبت کردن داشته است.
در این سن کودکان توانایی بیشتر برای ایستادن طی طولانی مدت دارند و بیشتر در حال جستجو هستند. گاهی برخی از کودکان قدمهای کوچکی را بدون هیچ کمکی برمیدارند.
در خصوص نگهداری نوزادان یازده ماهه نکات و اطلاعاتی وجود دارد که باید برای مراقبت از کودکتان بدانید. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله نگهداری از نوزاد ده ماهه را مطالعه کنید.
مهارتهای حرکتی نوزادان یازده ماهه
نوزادان یازده ماهه در حالی که مبلمان یا دستان شما را گرفتهاند، میایستند. حتی ممکن است دستان شما را رها کند و چند قدمی بدون کمک راه برود. برخی از کودکان در این سن با ایستادن روی نوک انگشتان پا یا روی یک پا آزمایشی حرکت میکنند.
آنها دیگر از بلندی یا گاهی از گهواره خود بالا میروند و خود را در موقعیتهای خطرناکی قرار میدهند. در نتیجه باید بیش از گذشته مراقب او باشید؛ چراکه، در این سن دیگر به راحتی میتوانند حرکت کنند و به هر چیزی دست بزنند.
صندلی و میزها را باید دور کنید تا کودک نتواند بلند شود. همچنین کودکان عاشق باز کردن کشوها و کابینتها هستند، به همین جهت باید مراقب باشید که مواد شیمیایی و شوینده را در این قسمتهای خانه نگذارید، باید دور از دسترس کودکان قرار داده شود.
در این سن هماهنگی دست و چشم کودک شما بهبود پیدا میکند و به راحتی میتوانند اسباببازیهای خود را از نظر رنگ و اندازه از یکدیگر تفکیک کنند. همچنین در حین بازی کردن با اسباببازیهای خود، بسیاری از وسیلهها را برای اکتشاف کردن در دهان خود قرار میدهند.
غذا خوردن نوزادان یازده ماهه
در این سن کودکان ترجیح میدهند با دست خود غذا بخورند و میتواند شروعی برای یادگیری و استفاده از قاشق باشد. رژیم غذایی کودک ۱۱ ماهه باید شامل موارد زیر باشد:
- غلات کامل
- میوه
- سبزیجات
- محصولات لبنی
- پنیر و ماست
- پروتئین
- مرغ
- گوشت گاو
- ماهی
هنگام صبح و بعد از ظهر برای آنها میان وعدهای در نظر داشته باشید تا انرژی کافی در طول روز داشته باشند. میوه و غلات خشک میتواند گزینههای خوبی برای مصرف میان وعده باشد. شما همچنان از شیر خود یا شیر خشک به کودک در این سن میدهید.
حس چشایی کودک شما نیز رو به روز بهتر میشود؛ بنابراین، میتوانید طعمهای مختلفی را به برنامه غذایی خود اضافه کنید. اگر کودک همیشه غذا را پس میزند، تسلیم نشوید و به شکلهای متفاوتی غذا دادن به کودک را امتحان کنید.
گاهی باید ۸ تا ۱۲ بار به آنها از یک غذا داده شود تا آن را بخورند. اما، این نکته را در نظر داشته باشید که نباید به زور به آنها غذا دهید.
برقراری ارتباط در نوزادان یازده ماهه
در این سن کودکان احساس قوی نسبت به دوست داشتن و دوست نداشتن دارند و یاد گرفتهاند برای رسید به آنچه که میخواهند هر راهی را پیش بگیرند. بهطور مثال زمانی که اسباببازی مورد علاقه او را برمیدارید، احساس خود را با عصبانیت نشان میدهد.
برقراری ارتباط در نوزادان یازده ماهه روند تکاملی دارد. زمانی که از آنها سوالی میپرسید به هر نحوی پاسخ را دریافت میکنید، اگرچه شما متوجه پاسخ آنها نمیشوید.
بهطور مثال اگر حیوان خانگی داشته باشید و اسم او را بیاورید، کودک یازده ماهه شما به آن اشاره خواهد کرد. همچنین کودک شما روز به روز توجه بیشتری به هر مسئلهای دارد. در واقع متوجه این موضوع شدهاید که او هر بار بیش از چند ثانیه بر شما یا یک بازی تمرکز میکند.
برنامه خواب در نوزادان یازده ماهه
کودک شما در این سن در طی شبانه روز به راحتی میخوابد و ممکن است تنها یک بار در طول روز نیاز به خوابیدن داشته باشد. گاهی برخی از نوزادان در این سن طی روز تمایلی به خوابیدن ندارند؛ اما، بسیار مهم است که شما حتما یک بار خوابیدن را در برنامه کودک خود داشته باشید.
آنها هنوز در این سن به ۱۴ ساعت خواب نیاز دارند که بخشی از خواب آنها باید طی روز تکمیل شود. این احتمال وجود دارد که مدت خوابیدن کودک شما کم شود، به احتمال زیاد چنین تغییراتی به دلیل رشد یا دندان درآوردن آنهاست.
زمانی که کودکتان از خواب بیدار میشود، باید این فرصت را بدهید تا خودشان دوباره بخوابند. در نهایت باید توجه داشته باشید که به اندازه کافی در آرامش بخوابند.
نکاتی در خصوص نوزادان یازده ماهه
- اکنون کودک شما در حال راه رفتن یا چهار دست و پا راه رفتن است، به او اجازه دهید که در قسمتهای مختلفی مانند روی زمین، چمن یا فرش راه بروند.
- هر روز با کودک خود صحبت کنید و با اشاره به افراد و موارد دیگری که در تصویر وجود دارد، از کودک خود بپرسید که آنها چه هستند و کودک خود را در این پرسشها را شرکت دهید.
- رفتارهای خوب کودک خود را تشویق کنید و رفتارهای نامناسب را با واکنشهای قاطعی مانند «نه» به آنها کار صحیح و اشتباه را بفهمانید.
- کودک خود را تشویق کنید که هنگام لباس پوشیدن، غذا خوردن و خوابیدن مستقلتر باشند.
- اگر کودک شما راه میرود، حتما هنگام بیرون رفتن، کفشی مناسب و راحت برای او در نظر داشته باشید. هنگامی که در خانه راه میرود نیازی به استفاده از کفش ندارد.
بدون دیدگاه