تست شنوایی (ABR) نوزادان برای تشخیص زودهنگام اوتیسم

Hearing test3

تحقیقاتی که در این زمینه انجام گرفته است، نشان می‌دهد که تست شنوایی در کودکان تازه متولد شده که مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند در تشخیص زودهنگام اختلالات اوتیسم مؤثر باشد. نتایج حاصل از این مطالعات بزرگ در زمینه پاسخ شنوایی مغز بر بیشتر نوزادان را پتانسیلی بزرگ برای تشخیص بیماری اوتیسم دانستند.

در حقیقت پاسخ نامطلوب به صدا، یکی از اولین نشانه‌های رفتاری ناشی از اوتیسم است. یافته‌هایی که در این زمینه وجود دارد، نشان می‌دهد که اوتیسم بر جنبه حسی و شنوایی تأثیر می‌گذارد.

این آزمایش معمولا برای غربالگری نوزادان با کاهش شنوایی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در حقیقت در آن پاسخ شنوایی ساقه مغز در نوزاد تحت بررسی قرار می‌گیرد. با کمک این روش می‌توان متوجه شد که نحوه عملکرد اعصاب شنوایی نوزاد به چه صورت است.

تشخیص زودهنگام اوتیسم بسیار مهم است

بیماری اوتیسم که شامل مشکلاتی در ارتباطات اجتماعی و تعامل است از هر ۵۹ نفر کودک، یک نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. شناسایی و اقدامات درمانی زودهنگام برای مشاهده روند بهبود و حتی کاهش هزینه‌ها بسیار مهم است. 

تست ABR که برای غربالگری شنوایی نوزادان به کار برده می‌شود، الکترودهای سطحی برای اندازه‌گیر‌ی پاسخ عصب شنوایی و ساقه مغز به صدا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفت، نشان داد که دامنه این تست شنوایی در کودکان مبتلا به اوتیسم غیر طبیعی بوده است. مطالعاتی که در سال‌های گذشته انجام گرفته بود، بر این اساس بود که دستگاه شنوایی و علاوه بر آن سیستم حسی افرادی که به اوتیسم مبتلا هستند، با افراد دیگر تفاوت دارد.

این آزمایشات جهت اندازه‌گیر‌ی پاسخ شنوایی ساقه مغز (ABR) انجام می‌گیرد، این اندازه‌گیر‌ی میزان پاسخ گوش داخلی و مغز کودک به صداست.

محققان در این باره می‌گویند هنوز به‌طور قطعی نمی‌توان گفت که این آزمایش تست شنوایی، عامل مهم تعیین‌کننده برای شناسایی اوتیسم برای نوزادان باشد؛ اما به‌طور کلی این روش راهی امیدوارکننده برای تشخیص اوتیسم در کودکان از همان بدو تولد است.

ABR
تشخیص زودهنگام اوتیسم

اورن میرون، نویسنده این مطالعات معتقد است که تشخیص و درمان بیماری اوتیسم در اوایل رشد کودک و نوزاد بسیار مهم است. هرگونه روش تشخیصی که بتواند این بیماری را به موقع و زودهنگام شناسایی کند، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار خواهد بود.

جهت جمع‌آوری مطالعات در این زمینه داده‌های مرتبط با این غربالگری را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. این دسته از آزمایشات به‌طور کلی در بیمارستان‌ها برای نوزادان انجام می‌گرفت. در آن الکترودهایی روی سر نصب می‌شد و اطلاعات حاصل از آن به ثبت می‌رسید.

صدایی که برای آزمایش کودکان در نظر گرفتند، بسیار ملایم بود. در واقع هنگامی که کودک خواب بود، برای او انجام می‌گرفت. تیم تحقیقاتی نزدیک به ۱۴۰۰۰۰ مورد از ضبط شنوایی نوزادان متولد شده در فلوریدا را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و با کودکانی که در حال حاضر به اوتیسم مبتلا بودند، مقایسه انجام گرفت.

آنها از این آزمایشات انجام شده، متوجه شدند که کودکانی که در آینده به عنوان بیمار مبتلا به اوتیسم شناخته می‌شوند، در آزمایشات ABR پاسخ مغزی کندتری نسبت به صداها داشتند. 

در این میان متوجه شدند که از بین کودکانی که در گذشته این تست را انجام داده بودند، حدود ۳۲۱ نفر که در هنگام غربالگری تست ABR را انجام داده بودند، پس از مدتی در سن پیش دبستانی مبتلا به اوتیسم شدند.

محققان در این باره احضار امیدواری کردند تا در آینده علاوه بر این تست شنوایی، غربالگری‌های دیگری هم جهت ارزیابی سایر مشکلات رشدی مانند گفتار، نقص زبان و دیگر مسائل مرتبط مورد بررسی قرار بگیرد.

همانطور که توضیح داده شد بیماری اوتیسم به نحوه پردازش صدا در کودکان مرتبط است؛ با این حال اگر در این غربالگری این آزمایشات طبیعی بود، بهتر است آزمایش ABR به روش‌های مختلفی کودکان را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند تا در نهایت کودکان در معرض خطر این بیماری نیز شناخته شود و اقدامات لازم نیز انجام گیرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان