علائم ماه هشتم بارداری

بارداری

در حال حاضر که در ماه هشتم بارداری هستید، دوره‌ای کاملا متفاوت از ماه‌های دیگر را تجربه می‌کنید. در سه ماهه سوم متوجه این مسئله شده‎اید که کمی روند بارداری برای شما دشوارتر شده است.

نوزاد شما طی این مدت وزن بیشتری نسبت به ماه‌های گذشته دارد و خود را برای به دنیا آمدن آماده می‌کند. 

این ماه نیز می‌تواند همانند ماه‌های گذشته علائم و نکاتی داشته باشد که باید در ادامه با ما همراه باشید تا موارد مهم را برای شما ذکر کنیم.

 ماه هشتم بارداری چه علائمی‌ دارد؟

همانطور که گفتیم گذراندن این ماه آسان نیست. طی این مدت تغییرات قابل توجهی در بدن خانم باردار رخ می‌دهد. برخی از علائم که در ماه هشتم بارداری و در سه ماهه سوم مشاهده می‌شود به شرح زیر است:

تنگی نفس

با بزرگ‌تر شدن نوزاد، رحم نیز بزرگ‌تر می‌شود که این شرایط به ریه‌ها فشار وارد می‌کند. چنین تغییراتی در بدن می‌تواند منجر به تنگی نفس شود.

این عارضه زمانی بهبود پیدا می‌کند که نوزاد در این ماه خود را در وضعیت سفالیک قرار می‌دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ماه هفتم بارداری را مطالعه کنید.

انقباضات کاذب

احتمالا در این ماه انقباضاتی را احساس می‌کنید. به این انقباضات «براکستون هیکس» گفته می‌شود که شبیه به انقباضات واقعی هنگام زایمان است و تنها طی چند ثانیه رخ می‌دهد. 

در صورتی که به اندازه کافی آب نخورید، احتمالا انقباضات بیشتر می‌‌شود.

هشت ماهگی

یبوست

این عارضه یک مشکل رایج در بارداری است و ممکن است از ماه اول بارداری شروع شود. اما بیشتر در ماه سوم بارداری ایجاد می‌شود. 

از آنجایی که رحم در حال رشد است، روده‌ها و سایر اندام‌های داخلی را منقبض می‌کند و در نهایت ممکن است در این ماه از بارداری، در اجابت مزاج دچار مشکل شوید.

در صورتی که هنگام دفع مدفوع، فشار زیادی وارد کنید، ممکن است متوجه مقداری خون در مدفوع خود شوید. این عارضه با مصرف یک ملین به‌راحتی قابل درمان است.

نشت شیر مادر

جهت آمادگی برای مراحل اولیه شیردهی، بدن مادر آغوز را قبل از تولد در سینه تولید می‌کند. به همین جهت ممکن است متوجه نشت مقدار کمی از آغوز یا شیر زرد در سینه‌ها شوید، با این حال ممکن است همه خانم‌ها این علائم را نداشته باشند.

کمردرد

با افزایش وزن کودک، به کمر فشار وارد می‌شود، به همین جهت بسیاری از خانم‌ها در ماه هشتم بارداری کمردرد مزمنی را تجربه می‌کنند، به خصوص زمانی که طی طولانی مدت می‌نشینند یا می‌ایستند.

اگر سابقه کمردرد از قبل دارید،‌ برای درمان باید به کلینیک درد مراجعه کنید.

تغییرات فیزیکی مادر در ماه هشتم بارداری

همانطور که گفتیم در این ماه از بارداری کودک شما افزایش وزن قابل توجهی داشته است و به سرعت رشد می‌کند که باعث تغییرات زیادی در بدن شما می‌شود، برخی از تغییرات احتمالی به شرح زیر است:

  • برآمدگی شکم بیشتر شده است.

  • در این ماه ممکن است بی اختیاری ادرار در بارداری داشته باشید. هر بار که عطسه یا سرفه می‌کنید یا زمانی که می‌خندید، ممکن است مقداری کمی نشت ادرار داشته باشید. در این خصوص با پزشک مشورت داشته باشید.

  • سوزش سر دل، به‌خصوص در طول شب می‌تواند باعث بی‌خوابی شما شود. برای درمان این عارضه حتما به پزشک مراجعه کنید.

  • احتباس آب و تورم اندام‌ها در سه ماهه سوم بسیار شایع است.

  • نشت مایع آمنیوتیک ممکن است در برخی از خانم‌ها از واژن ایجاد شود. با توجه به بو و بافتی که دارد، می‌توان فرق بین آمنیوتیک و ادرار را تشخیص داد. در صورت نشت مایع آمنیوتیک، باید به پزشک مراجعه کنید.

  • احساس تنگی نفس و سرگیجه ممکن است به دلیل برآمدگی کودک در حال رشد شما باشد.

  • انقباضات براکستون هیکس را با انقباضات زایمان اشتباه نگیرید. انقباضات براکستون هیکس ممکن است حدود ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد. با این حال اگر درد طولانی‌تری داشتید، باید با پزشک خود مشورت داشته باشید.

  • گرگرفتگی در برخی از خانم‌ها در سه ماهه سوم بارداری مشاهده می‌شود.

  • ممکن است در ماه هشتم بارداری مضطرب یا بی‌حوصله شوید؛ زیرا موعد زایمان نزدیک است.

وزن نوزاد در ماه هشتم بارداری

ماه هشتم بارداری چند هفته است؟

هفته‌های ۳۲ تا ۳۵ اغلب برای ماه هشتم بارداری در نظر گرفته می‌شود. با این حال نظرات متفاوتی در این باره وجود دارد. 

گاهی هفته‌های ۲۸ تا ۴۰ بارداری اغلب به عنوان سه ماه سوم بارداری در نظر گرفته می‌شود و هفته‌های اواسط این ماه، هشتمین ماه بارداری شماست.

شکم مادر در ماه هشتم بارداری

در ماه هشتم بارداری طبیعی است که مادر حدود نیم کیلو در هفته وزن اضافه کند. با این حال این مقدار تعیین شده تنها یک میانگین است و افزایش وزن بارداری از فردی به فردی دیگر می‌تواند متفاوت باشد.

عوامل زیادی در مقدار افزایش وزن طی بارداری نقش داشته دارد. اگر نگران افزایش وزن بیش از اندازه خود هستید، با پزشک مشورت داشته باشید.

رشد جنین در ماه هشتم بارداری

اندام‌های نوزاد شما در این ماه از بارداری به سرعت در حال رشد است. یکی از اندام‌هایی که رشد زیادی در این ماه از بارداری دارد، مغز است.

کلیه‌ها نیز از دیگر اندام‌هایی هستند که به سرعت رشد می‌کنند. در پایان این ماه قد کودک شما به اندازه ۴۰ تا ۴۵ سانتی‌متر است و وزنی به اندازه ۱۸۰۰ تا ۲۷۰۰ کیلوگرم دارد.

وضعیت بدن کودک در ماه هشتم بارداری

با نزدیک‌تر شدن به زایمان کودک شما در لگن قرار می‌گیرد. هرچه به سمت پایین‌تر حرکت می‌کند، ممکن است متوجه شوید که برجستگی شکم به سمت پایین می‌رود.

در پایان ماه هشتم بارداری سر کودک شما احتمالا به سمت پایین قرار گرفته است.

وزن مادر در هشت ماهگی

تغذیه مادر در ماه هشتم بارداری

در این ماه از بارداری باید یک رژیم غذایی متعادل سرشار از میوه‌ها، لبنیات کم چرب، سبزیجات، گوشت بدون چربی و غلات کامل داشته باشید تا تمامی مواد مغذی لازم را برای رشد کودک فراهم شود.

تغذیه مناسب به پیشرفت بارداری کمک می‌کند و کمتر احساس خستگی خواهید داشت. اگر شرایطی مانند دیابت بارداری یا فشار خون بالا در بارداری دارید، باید با پزشک خود در خصوص رژیم غذایی مناسب مشورت داشته باشید.

۴ دیدگاه‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوبت دهی آنلاینتماس با بیمارستان