مدیریت و پایش زیست محیطی

بیمارستان و زایشگاه مریم در راستای ارائه خدمات درمانی به شهروندان البرز با رویکرد حفظ محیط زیست انسانی و طبیعی، بر ارتقاء بهداشت محیط تاکید داشته و از طریق کنترل و پایش مداوم انواع آلاینده ها فعالیت خود را آغاز نموده است. امروزه یکی از معضلات زیست محیطی، پسماندها و فاضلاب بیمارستانی می باشند که به علت دارا بودن عوامل خطرناک، سمی و بیماری زا از حساسیت خاصی برخوردارند.

مدیریت نامناسب زباله های بیمارستانی می تواند خطراتی را برای سلامتی و محیط زیست در بر داشته باشد. این پسماندها می توانند آب، خاک و هوا را نیز آلوده نمایند.مدیریت نامناسب مواد زائد جامد پزشکی، بصورت مستقیم و غیر مستقیم بر پرسنل، بیماران و محیط زیست بیمارستان تاثیر می گذارد. بیماری هایی از قبیل وبا، اسهال، عفونت پوستی و هپاتیت های عفونی می توانند به علت مدیریت نامناسب مواد زائد جامد پزشکی منتشر شوند. مدیریت پسماندهای پزشکی در بیمارستان حائز اهمیت بسیار بوده و اهداف ذیل را دنبال می کند :

۱- حفظ سلامت عمومی و محیط زیست در مقابل اثرات نامطلوب پسماندهای پزشکی

۲- ارتقاء ایمنی بیمار، کارکنان و جامعه

۳- ایجاد مدیریت اجرایی مناسب و ضابطه مند برای تولید- حمل- نگهداری- تصفیه- امحاء و دفع پسماندهای پزشکی

۴- بی خطرسازی پسماندهای عفونی و تیز و برنده بیمارستان و عدم اشاعه بیماریهای منتقله از این راه
مدیریت پسماند در این مرکز از مرحله جمع آوری و تفکیک صحیح از مبداٌ تولید و نگهداری موقت در مخزن بصورت عفونی ، غیرعفونی ، تیز و برنده و شیمیایی و دارویی آغاز شده و انتقال توسط خدمات به جایگاه موقت پسماندها و امحاء و استریل پسماندهای عفونی و تیزوبرنده با استفاده از دستگاه اتوکلاو انجام شده و انتقال پسماندهای بی خطر شده به جایگاه خانگی و دفع نهایی توسط شهرداری صورت می گیرد.

بیمارستان و زایشگاه مریم  مجهز به دستگاه اتوکلاو پسماندهای عفونی با قابلیت تنظیم دو  برنامه استریل با دما و فشار متفاوت می باشد و امکان ذخیره گراف های دما و فشار در لحظه را داشته و روزانه پسماندهای عفونی و تیز و برنده را در محل بیمارستان استریل نموده و بعنوان پسماند عادی دفع نهایی می نماید این ویژگی بیمارستان مریم را از سایر بیمارستانهای استان البرز متمایز نموده است.

تصفیه خانه فاضلاب

بیمارستان و زایشگاه مریم از بدو تاسیس دارای تصفیه خانه فاضلاب با روش الکتروشیمیایی بوده و فاضلاب تولیدی را تصفیه نموده و در شبکه انشعاب شهری دفع می نماید. تصفیه الکتروشیمیایی فاضلاب روشی نوین در دنیا می باشد که با بهره گیری از علم شیمی و برق فاضلاب را تا ۸۵ درصد تصفیه می نماید و علاوه بر حذف مواد آلی ،مواد شیمیایی و سموم را نیز از فاضلاب حذف می نماید. حفظ سلامت محیط زیست و شهروندان از اولویت‌ها و اهداف مدیران بیمارستان مریم می باشد.

پنج × دو =