مزایای زایمان طبیعی در آب

زایمان در آب به این معنی ست که بخشی از زایمان یا تمام مراحل آن در آب گرم انجام شود. در حین زایمان طبیعی در آب، پزشک، پرستار یا ماما به مادر در وضع حمل، کمک خواهد کرد. آب محلی برای زایمان شما و تولد نوزاد است و باید آگاهانه انتخاب شود. امروزه روش‌های مختلفی از زایمان وجود دارد. بسته به ترجیح مادر و سلامت مادر و کودک، این روش‌های متفاوت خواهد بود.
در بیشتر نقاط دنیا زایمان طبیعی در آب توصیه می‌شود. در حال حاضر زنان بیشتر از گذشته، تولد در آب را به عنوان راهی برای ورود نوزادان خود به جهان انتخاب می‌کنند. استفاده از وان آب گرم برای تولد نوزادان در وهلۀ اول می‌تواند مزایای زیر را به همراه داشته باشد:

• کمک به کاهش درد
  • عدم نیاز به بیهوشی
  • سرعت بخشیدن به زایمان

مرحلۀ اول

انجمن ACOG که دستورالعمل (گایدلاین) بارداری و مراقبت از نوزادان را ارائه می‌دهد، می‌گوید که زایمان طبیعی در آب در مرحلۀ اول زایمان ممکن است مزایایی درپی داشته باشد، اما تحویل کودک زیر آب ممکن است خطراتی دربر داشته باشد. مرحلۀ اول به بازه‌ای گفته می‌شود که انقباضات شروع شده تا رحم به طور کامل گسترش یابد.
همچنین مطالعات نشان می‌دهد که تولد در آب در مرحلۀ اول، باعث بهبود نتیجۀ پزشکی مادر یا نوزاد نخواهد شد. آب گرم می‌تواند به احساس آرامش و کنترل کردن وضعیت کمک‌ کند. غوطه‌ور شدن در آب نیز به مادر این اجازه را می‌دهد که نسبت به تخت، راحت‌تر حرکت کند.
برخی از متخصصان براین باورند که زایمان در آب ممکن است نیاز به برش واژن در حین زایمان را از بین ببرد و جریان خون در رحم را تسهیل ببخشد. اما در این زمینه نیاز به مطالعات بیشتری است.

زایمان طبیعی در آب

مرحلۀ دوم: خروج از آب

در مرحلۀ دوم همه چیز متفاوت است. این مرحله زمانی‌ست که دهانۀ رحم کاملاً متسع شده و مادر باید فشارهای لازم را برای خروج نوزاد، اعمال کند.
بسیاری از پزشکان می‌گویند که اطلاعات کافی برای تصمیم گیری در مورد اینکه آیا در طول این مرحله، تولد در آب ضرر دارد یا خیر، اطلاعات کافی در دسترس نیست.

آیا شما کاندید مناسبی برای زایمان در آب هستید؟

بعضی از عوامل ممکن است مانع از زایمان طبیعی در آب شود. درصورت داشتن موارد زیر از انجام این کار خودداری کنید:

• سن شما زیر ۱۷ سال و بالای ۳۵ سال باشد.
  • مبتلا به بیماری‌هایی مانند پره اکلامپسی یا دیابت باشید.
  • فرزند دوقلو یا چندقلو باشد.
  • نوزاد هنوز نچرخیده باشد.
  • نوزاد زودرس است.
  • نوزاد بیش از اندازه بزرگ باشد.
  • مادر نیاز به نظارت مداوم دارد که در وان امکان‌پذیر نیست.
  • مادر عفونت داشته باشد.

مزایای زایمان در آب

همۀ ما این را تجربه داشته‌ایم که زمان‌هایی احساس ناراحتی یا درد را احساس کردیم، حمام یا دوش گرم به ما کمک کرده تا آرام شویم و ناراحتی‌هایمان از بین برود. ین حقیقت دارد که بودن در آب برای زایمان مزایای مشابهی دارد.
چیزی که شما ممکن است از آن اطلاع نداشته باشید، این است که آب گرم دارای اثر فیزیکی واقعی بر بدن شما بوده که می‌تواند در طول زایمان مفید باشد.
متخصصان زنان و زایمان بر این باورند که زایمان در آب مزایای زیادی دارد، اما آنها توصیه می‌کنند که آب تنها در مرحله اول زایمان، تا زمانی که گردن رحم کاملاً باز شود، کمک کننده خواهد بود. با توجه به توصیه‌های ACOG، غوطه وری در آب در مرحلۀ اول ممکن است به کاهش مدت زایمان کمک کند.

زایمان طبیعی در آب

زایمان در آب همچنین می‌تواند نیاز مادر به اپیدورال یا سایر مُسکن‌های دردهای ستون فقرات را کاهش دهد. میزان رضایت زنان از زایمان در آب نسبت به سایر روش‌ُها نیز بیشتر است. سایر مزایای آن عبارتند از:

• افزایش حس کنترل بر روند زایمان
  • آب محیطی آرامش بخش، امن و گرم برای مادر فراهم می‌کند. همچنین می تواند یک اثر آرام‌بخش داشته باشد و به شما این امکان را می دهد تا در هنگام کار آرام باشید.
  • کمترین نیاز به کاهنده‌های درد که برای افزایش آستانه درد در طول زایمان استفاده می‌شود.
  • اتاق تاریک و وان آب ، ممکن است از یک بخش زایمان روشن، اختصاصی‌تر به نظر برسد و به شما کمک کند که آرامش بیشتری داشته باشید.
  • هورمون استرس را کاهش می‌دهد که باعث کم شدن درد می‌شود.
  • رطوبت آب باعث می‌شود که مادر احساس سبکی کرده و به راحتی بتواند وضع حمل کنُد.
  • آب می تواند از وزن شما را پشتیبانی و حرکت را تسهیل کند.
  • اثر آرام‌بخش آب گرم می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
  • نیاز به سزارین را کاهش می‌دهد.
  • تصور می‌شود که تولد در آب، احتیاج کمتری به پاره شدن واژن دارد.

آیا زایمان در آب برای چندقلوها ایمن است؟

ممکن است در مواردی مناسب باشد و در مواردی هم نباشد. این حاملگی‌ها دارای خطر بالاتری در زایمان زودرس و سایر مسائل بوده که نیاز به نظارت بیشتری در طول زایمان دارد. در مورد خواسته‌های خود برای نحوۀ به دنیا آمدن نوزاد با پزشک خود مشورت کنید.

• سلین کیان

باسلام و خسته نباشید میخواستم بدونم آیا در بیمارستان مریم زایمان طبیعی در آب انجام میشود؟

• مدیر وب سایت

با سلام خدمت شما